Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Περιφέρεια ΑΜΘ: "Ρίχνει" χρήμα για συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού στην Καβάλα Κύριο

Posted On Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 16:26 Γράφτηκε από τον

Μπορεί ένα από τα πλέον σημαντικά κομμάτια της ιστορίας του νομού Καβάλας να αποτελεί η παρουσία του Αποστόλου Παύλου και η βάπτιση της πρώτης Ευρωπαίας χριστιανής (της Λυδίας της Φιλιππησίας), ωστόσο επί της ουσίας λιγοστά οργανωμένα πράγματα (και περισσότερο μεμονωμένες ενέργειες) έχουν γίνει για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού και των αξιοθέατων που σχετίζονται με αυτό (όπως η διαδρομή "Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου" και το Βαπτιστήριο της Λυδίας).

Μια κίνηση που είναι σε θέση, ενδεχομένως, να αναδείξει αρκετές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον θρησκευτικό τουρισμό και να τις συντονίσει μοιάζει να είναι η πρωτοβουλία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για την διεξαγωγή ενός συνεδρίου θρησκευτικού τουρισμού στην Καβάλα (προφανώς στο συνεδριακό κέντρο της Λυδίας -αν και στην ανακοίνωση που έχει σταλεί στα τοπικά ΜΜΕ δεν έχει γίνει κάποια συγκεκριμένη αναφορά), σε συνεργασία με την Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Το πότε ακριβώς αναμένεται να διεξαχθεί το συνέδριο αυτό δεν έχει γίνει γνωστό.

Το δελτίο τύπου της περιφέρειας ΑΜΘ αναφέρει τα εξής:

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο είχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Καβάλα.

Θέμα της συνάντησης ήταν η πρόθεση της Περιφέρειας να διοργανώσει με την τοπική Μητρόπολη ένα συνέδριο θρησκευτικού τουρισμού στην Καβάλα με σκοπό την ανάδειξη των μνημείων και των τοποθεσιών που συνδέονται με την πορεία που ακολούθησε ο Απόστολος Παύλος στην περιοχή.

Στη συνάντηση, εκτός από το συνέδριο, συζητήθηκαν και μια σειρά από παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια προκειμένου οι εν λόγω τοποθεσίες να αναδειχθούν και να γίνει ευκολότερη η πρόσβαση σε αυτές

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Το "Δέντρο της αλληλεγγύης" θα φτιάξουν και φέτος οι "Γιατροί του Κόσμου" και η "Action Team" 0748cd0a07907e52b0a3aa4908e5d6ab M

  Οι «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» σε σύμπραξη με την εθελοντική ομάδα νέων «ACTION TEAM» θα δημιουργήσουν το ομορφότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

  Το «ΔΕΝΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» προσφέρει κάθε χρόνο, γάλα εβαπορέ σε εκατοντάδες άπορες οικογένειες που το έχουν ανάγκη, μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας.

  Γίνε αρωγός της δράσης προσθέτοντας ένα κουτί γάλα εβαπορέ στο δέντρο το οποίο θα κοσμήσει την Κεντρική Πλατεία Ελευθερίας και θα μοιράσει απλόχερα ευτυχία, αγάπη και αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας!

 • Συμμετοχή 7ου Γυμνασίου Καβάλας στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βενετία 49fa32401ab314ce28ceefe2827d8df9 M

  Μια ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών της Γ’ Τάξης του 7ου Γυμνασίου Καβάλας ταξίδεψε στη Βενετία, εκπροσωπώντας το σχολείο στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε  από 28 Νοεμβρίου 2019 έως 2 Δεκεμβρίου 2019 με θέμα: «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο».

  Οι μαθητές παρουσίασαν στο Τeatro Corso στη Βενετία την εργασία τους με τίτλο «Η ανάπτυξη της Κρητικής λογοτεχνίας κατά την περίοδο της Βενετοκρατίας: Βιτσέντζος Κορνάρος - Ερωτόκριτος». Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην ανάπτυξη της λογοτεχνίας στην Κρήτη κατά την περίοδο της Βενετοκρατίας έως το 1669 και στα πιο σημαντικά έργα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Βιτσέντζο Κορνάρο και το έργο του. Παρουσίασαν ένα σύντομο μουσικοθεατρικό δρώμενο με θέμα τον αποχαιρετισμό του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας από το ομώνυμο έργο.

  Με τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να επικοινωνήσουν με τους συνομηλίκους τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να διευρύνουν τους πολιτιστικούς και πνευματικούς τους ορίζοντες. Επιπλέον επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην Βενετία, στην οποία μεταξύ άλλων επισκέφτηκαν την ελληνική κοινότητα και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου τους υποδέχτηκε ο Καβαλιώτης Αρχιμανδρίτης κύριος Ευάγγελος Υφαντίδης. Αξιόλογες επισκέψεις επίσης έγιναν στη Βερόνα και στην Πάντοβα.

  Οι συμμετέχοντες μαθητές

  Αγγελίδου Αθανασία

  Αποστολίδης Άγγελος

  Βασδέκη Παρασκευή

  Γενικόπουλος Χριστόφορος

  Γέραλης Γεώργιος

  Γεωργιάδου Ευρυδίκη

  Ιωαννίδης Παναγιώτης

  Καφρίτσας Δημήτριος

  Λαγουρκάκης Απόστολος

  Λασκαρίδου Αλεξάνδρα

  Λεωνίδης Νικόλαος

  Λουτσίδου Ελένη

  Μαντά Μαρία

  Μελελούδη Δανάη

  Πέτκας Κωνσταντίνος

  Τσιορμπατζή Μαρκέλλα

  Χατζηιωάννου Σοφία

  Οι εκπαιδευτικοί

  Θεοδωράκογλου Χαριτωμένη

  Σωτηρέλη Καλλιόπη

 • Την Πέμπτη το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Καβάλα - Πολλά τα παράπονα για τον στολισμό της πόλης (φωτογραφίες) Adf91adc78adc26b33d87fb6b1bec1c8 M

  Την προσεχή Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με πηγές από τον δήμο Καβάλας, να ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία της Καβάλας -ανοίγοντας, έτσι, τον κύκλο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον δήμο. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και εκτιμάται ότι θα είναι πολύ φτωχότερο από άλλες χρονιές, καθώς ο προϋπολογισμός τους δεν θα ξεπεράσει τις 20.000 €.

  Η εικόνα, πάντως, της Καβάλας (κυρίως στο κέντρο, μιας και οι συνοικίες είναι εδώ και πολλά χρόνια ξεχασμένες) κάθε άλλο παρά Χριστούγεννα θυμίζει. Και μπορεί τα πρώτα στολίδια και λαμπιόνια να έχουν ήδη τοποθετηθεί και ανάψει σε διάφορα σημεία του κέντρου, ωστόσο η κατάστασή τους κάθε άλλο παρά καλή και λειτουργική είναι. Και αυτό όχι μόνο λόγω της πενίας σε αισθητικές επιλογές αλλά και λόγω του ότι ουκ ολίγα λαμπιόνια έχουν καεί!

  Το μόνο σημείο της πόλης το οποίο "σώζεται", όσον αφορά τον στολισμό του, είναι το Εμπορικό Κέντρο της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου -με το κυριότερο στοιχείο του να είναι ένα διαφορετικό, κρεμαστό χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο προσελκύει το φωτογραφικό ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας