Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Χωρίς νερό ο Αμυγδαλεώνας - Εισαγγελέας, σύσκεψη και προτάσεις για τους Φιλίππους Κύριο

Posted On Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 15:20 Γράφτηκε από τον

Το "νερό νεράκι" λένε και σήμερα στον Αμυγδαλεώνα, καθώς για μια ακόμα φορά πολλά σπίτια στο χωριό έμειναν για αρκετή ώρα χωρίς παροχή νερού. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της νέας αυτής διακοπής, ωστόσο πολλοί εικάζουν πως -και αυτή τη φορά- το πρόβλημα εστιάζεται στην υψηλή κατανάλωση νερού για άρδευση.


Την ίδια ώρα, ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, για το ζήτημα της υδροδότησης της τοπικής κοινότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, μετά από εντολή του Εισαγγελέα Καβάλας.

Είναι γνωστό, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν αλλεπάλληλες διακοπές της υδροδότησης του χωριού, παρά τις συνεχείς και άμεσες παρεμβάσεις των συνεργείων της ΔΕΥΑΚ, σε κάθε πρόβλημα που προέκυπτε. Κατά τη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, για το συνολικό πρόβλημα. Έγινε επίσης ενημέρωση, ότι την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε στους Φιλίππους γενικευμένος έλεγχος του δικτύου υδροδότησης του χωριού, από όλα τα διαθέσιμα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ. Κατά τον έλεγχο του δικτύου, διαπιστώθηκε μια πολύ μεγάλη απώλεια που υπήρχε σε εγκαταλειμμένο κτίσμα ανάμεσα στην περιοχή Βρυσάκια και στον οικισμό, όπου άγνωστοι είχαν ανοίξει την βάνα που υπήρχε εκεί, με αποτέλεσμα να χάνεται το μισό της συνολικής δυναμικότητας της γεώτρησης. Αποδείχθηκε ότι αυτό ήταν το σημαντικότερο πρόβλημα, δεδομένου, ότι τις ημέρες που ακολούθησαν, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν υπήρξε καμιά διακοπή της παροχής νερού.

Μετά την λεπτομερή ενημέρωση, κατά τη σύσκεψη, έγιναν προτάσεις και λήφθηκαν αποφάσεις για τη συνολική αντιμετώπιση της κατάστασης. Πιο συγκεκριμένα:

-Αποφασίστηκε να γίνει σχεδιασμός μιας νέας γεώτρησης, αφού η υφιστάμενη η οποία λειτουργεί από το 1987, δείχνει να εξαντλείται.

-Να προωθηθεί και να υλοποιηθεί, όσο πιο γρήγορα γίνεται, η υλοποίηση του έργου, μελέτη του οποίου έχει εγκρίνει η ΥΠΕΡΑ, μετά από πρόταση που είχε υποβάλλει η ΔΕΥΑΚ, για την μόνιμη παρακολούθηση on line του δικτύου ύδρευσης.

-Να πραγματοποιηθεί μελέτη, όλων των προβλημάτων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ. Φιλίππων. Ήδη μηχανικοί του Δήμου Καβάλας, εδώ και δέκα μέρες ελέγχουν λεπτομερώς όλο το δίκτυο και με τη συνεργασία των κατοίκων του χωριού.

-Τέλος αποφασίστηκε να ζητηθεί η έγκριση χρηματοδότησης νέας γεώτρησης για τους Φιλίππους, από την Περιφέρεια ΑΜΘ, γι αυτό, αλλά και άλλα προβληματικά δίκτυα ύδρευσης, όπως αυτά για τα οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, για την τοπική κοινότητα Αμυγδαλεώνα και το οικισμό της Κηπούπολης Καβάλας.

Στη σύσκεψη, εκτός από τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, οι Αντιδήμαρχοι Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη και Ηλίας Καλανταρίδης, ο αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας Κώστας Κουνάκος, ο γεωλόγος Γιάννης Μερτζανίδης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Κώστας Τσακίρης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ Άγγελος Λογκάρης και ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Καβάλας Μάριος Παπαράλλης.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • "Βούλιαξε" αυτοκίνητο στο Παγγαίο όρος! - Σ. Κιβράκης: "Προσοχή στις κατολισθήσεις" 0687cd14120839589875efa2627016b0 M

  Οι δυνατές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού Καβάλας, ωστόσο άξια αναφοράς είναι η φωτογραφία που ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας της ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

  Στην φωτογραφία αυτή, η οποία ελήφθη στην περιοχή του Σιδηροχωρίου Παγγαίου, φαίνεται ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου επιχείρησε να κινηθεί μέσα στο παρακείμενο δάσος αλλά...εγκλωβίστηκε σε μια μεγάλη γούβα με λασπόνερα! Το αποτέλεσμα ήταν να μισοβυθιστεί το αυτοκίνητο και ο οδηγός του να απεγκλωβιστεί την τελευταία στιγμή!

  Οι οδηγοί που κινούνται τόσο εκτός δρόμου όσο και εντός του οδικού δικτύου θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί, καθώς -όπως ανέφερε στο Kavala Portal ο κ. Κιβράκης- ελλοχεύει ο κίνδυνος κατολισθήσεων στους δρόμους!

 • Ποιες περιοχές του νομού Καβάλας μπορεί να βουλιάξουν ως το τέλος του αιώνα; (χάρτες) 28809f512c123a47b6caf3e6a17ab042 M

  Μια νέα, εξόχως ανησυχητική μελέτη αποκαλύπτει ποιες περιοχές, σε ολόκληρο τον κόσμο, ενδέχεται να βρεθούν κάτω από τη στάθμη της θάλασσας μέχρι το τέλος του αιώνα. Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και αρκετές περιοχές στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και τμήματα του νομού Καβάλας!

  Μπορείτε να δείτε τον χάρτη με μεγαλύτερη λεπτομέρεια πατώντας εδώ (με το κόκκινο χρώμα οι περιοχές που εκτιμάται ότι θα βυθιστούν!

  Την μεγαλύτερη επιρροή αναμένεται να έχουν οι ακτές του δήμου Νέστου, με την θάλασσα να προβλέπεται να φτάσει πολύ κοντά στο Ποντολίβαδο (κάτι τέτοιο εκτιμάται ότι θα γίνει για μεγάλη έκταση πέριξ της λιμνοθάλασσας της Βάσοβας) και να "εξαφανίζει" σημαντικά κομμάτια γης στην Κεραμωτή -ακόμα και στην άκρη της Αμμόγλωσσας- και στο Δέλτα του Νέστου! Ανάλογη εικόνα, όμως, εκτιμάται από την έρευνα ότι θα δούμε και στην Νέα Καρβάλη!

  Dimos Nestou Nea Karvali Kato Apo To Nero

  Η Θάσος, πάλι, δεν αναμένεται να επηρεαστεί σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό, με μικρές εκτάσεις να προβλέπεται να βυθιστούν -κυρίως στην περιοχή του Πρίνου, αλλά και στον Ποτό, τα Κοίνυρα την Χρυσή Αμμουδιά.

  Thasos Kato Apo To Nero

  Και η ακτογραμμή της Καβάλας προβλέπεται να επηρεαστεί, με την έρευνα να δείχνει ότι...το στρατόπεδο Ασημακοπούλου θα πλησιάσει στην θάλασσα!!!

  Kavala Ipo To Nero

  Τέλος, δεν αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά και οι ακτές στον δήμο Παγγαίου, με εξαίρεση την περιοχή κοντά στην παραλία Οφρυνίου που "συνορεύει" με τις εκβολές του Στρυμόνα - το δέλτα του ποταμού προβλέπεται να "βουλιάξει" σε σημαντικό βαθμό, κάτι που θα επηρεάσει τόσο το καταφύγιο άγριας ζωής Τσουράκι-Γέφυρα όσο και τα Νέα Κερδύλλια!

  Paggaio Kato Apo To Nero

  Γενικότερα

  Η έρευνα της Climate Central δείχνει ότι τεράστιες εκτάσεις παγκοσμίως είναι πολύ πιθανό να έχουν βυθιστεί εντελώς μέσα στον αιώνα. Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, μεγάλο τμήμα δυτικά της Θεσσαλονίκης θα βουλιάξει, όπως και ολόκληρη σχεδόν η περιοχή όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο «Μακεδονία»! Η ίδια εικόνα παρατηρείται και σε  τμήματα στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο, στην Άρτα και στην Καλαμάτα.

  Αλλού, βέβαια, τα πράγματα είναι πολύ πολύ χειρότερα, όπως, για παράδειγμα, στο Βιετνάμ, το οποίο αναμένεται να χαθεί εντελώς από τον χάρτη και μάλιστα νωρίτερα, μέχρι το 2050, και στην Αίγυπτο -με την Αλεξάνδρει να δίνει την θέση της στην Μεσόγειο θάλασσα!

  Ο Δρ Scott Kulp, ανώτερος επιστήμονας στο Climate Central και κύριος συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε, πάντως, ότι δεν είναι πολύ αργά για να αποφευχθεί αυτό το καταστροφικό και καταθλιπτικό σενάριο. 

  «Αυτές οι εκτιμήσεις δείχνουν τι μπορεί να προκαλέσει η κλιματική αλλαγή, ώστε να αναθεωρήσουμε, έστω και τώρα, ορισμένα πράγματα και να αναδιαμορφώσουμε τις πόλεις, τις οικονομίες, τις ακτές και ολόκληρες τις παγκόσμιες περιοχές κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Τώρα, όχι αύριο. Πολύ σύντομα τα έθνη θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα», τόνισε.

  Η μελέτη διαπίστωσε, δε, ότι, μέσα σε τρεις δεκαετίες, οι χρόνιες πλημμύρες θα μπορούσαν να επηρεάσουν περιοχές όπου ζουν συνολικά 300 εκατομμύρια άνθρωποι! Τα παράκτια μέρη της Ασίας διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο (όπως το Βιετνάμ, που προαναφέραμε) και, μέχρι τα τέλη του αιώνα, οι περιοχές που φιλοξενούν 200 εκατομμύρια άτομα θα μπορούσαν να βρεθούν μόνιμα κάτω από την παλίρροια...

 • Διακοπή νερού την Τρίτη – Ποιες οδοί της Καβάλας θα επηρεαστούν Ae6e1fc03e6e41d9b8772109370f804a M

  Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τρίτη 05-11-2019, από ώρα 08:00 έως 12:00, στις παρακάτω οδούς της Καβάλας:

  Βαλαωρίτου, Βάρδα, Ευζώνων, Ηφαιστίωνος, Θερμοπυλών (από Δράκοντος έως Ποσειδώνος), Ιφιγενείας, Θεοδώρου Καβαλιώτου (από πλατεία Τιμίου Σταυρού μέχρι Περδίκα), Κάδμου (από Ευζώνων μέχρι Θεοδ. Καβαλιώτου), Καρατάσου (από Μαυρομιχάλη μέχρι Γρίβα), Κεσσάνης, Κρατερού, Καπετάν Κώττα, Λεωχάρους, Ευαγγελιστού Λουκά, Λυσιμάχου,  Νεάρχου, Νέστορος, Νικηταρά (από Καρατάσου έως Γρίβα), Ξενοφώντος, Πλούτωνος, Ποσειδώνος, Τεμπών, Φιλώτα (από Ευγ. Ιορδάνου έως Κεσσάνης).

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας