Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Συνέλευση για την Τράπεζα Πειραιώς στις Κρηνίδες: Ολοταχώς για λουκέτο... Κύριο

Posted On Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 01:09 Γράφτηκε από τον

Χωρίς πολλά θετικά μηνύματα, μιας και οι αποφάσεις έχουν ληφθεί εδώ και καιρό, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η προγραμματισμένη συνέλευση κατοίκων και φορέων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων με αντικείμενο συζήτησης το διαφαινόμενο "λουκέτο" στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες. Μια συνάντηση που οργάνωσαν από κοινού ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας, ο σύλλογων των εμπόρων των Κρηνίδων και ο δήμος Καβάλας (οι βουλευτές απουσίαζαν λόγω της ψηφοφορίας, στην Βουλή, για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου για το σκάνδαλο Novartis), αλλά που τελικά κατέληξε σε μια "έκθεση ιδεών" γύρω από την σημασία της διατήρησης του υποκαταστήματος και την νέα υποβάθμιση του πρώην δήμου Φιλίππων σε περίπτωση που το υποκατάστημα κλείσει -καθώς επίσης και σε μια παράθεση πολιτικών απόψεων όπως έχουμε συνηθίσει εδώ και τόσα χρόνια στα δημοτικά συμβούλια.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο "τραπέζι" έπεσε ακόμα και η ιδέα της επαφής με άλλες τράπεζες για να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανοίγματος άλλου υποκαταστήματος στις Κρηνίδες -παρα το γεγονός ότι δεν είναι βέβαιο πως θα μπορούν να διαχειριστούν αγροτικά κονδύλια (όπως έκανε η Τράπεζα Πειραιώς, ως "διάδοχος" της Αγροτικής)-, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές από ορισμένους παριστάμενους για την τύχη του υποκαταστήματος αν τυχόν υπήρχε ακόμα ο δήμος Φιλίππων.

Όλα αυτά την ώρα που η 11η Οκτωβρίου (ημέρα που έχει προγραμματιστεί να κλείσει οριστικά το υποκατάστημα) πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, με το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού του να έχει ήδη απομακρυνθεί.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Στήριξη Αγροτικού Συλλόγου Νέστου για την τράπεζα Πειραιώς στις Κρηνίδες D34406bbbb290892e8cb187678f449fa M

  Ο Αγροτικός Σύλλογος Νέστου συμπαραστέκεται στους συναδέλφους αγρότες του Δήμου Καβάλας, καθώς στους εμπόρους και σε όλους τους πολίτες, που απαιτούν να μην σταματήσει η λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες, το οποίο είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα σε όλο τον παλιό Δήμο Φιλίππων.

  Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η επικείμενη παύση λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς, θα φέρει δυσκολία στις συναλλαγές αγροτών , εμπόρων και όλων των πολιτών, με μοναδικό αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τους.

  Η Τράπεζα Πειραιώς θα πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία του υποκαταστήματος στις Κρηνίδες, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά στηρίζει τους αγρότες και επιθυμεί συναλλαγές μαζί τους. Διαφορετικά αν δεν επιθυμεί συνεργασία με τους αγρότες, τότε κι εμείς θα ενεργήσουμε αλληλέγγυα προς τους συναδέλφους και θα διακόψουμε τις συναλλαγές μας με την εν λόγω τράπεζα εφόσον η ίδια το έχει προκαλέσει.

  Η απογοήτευση των αγροτών και όλων των πολιτών είναι μεγάλη με την πολιτική λειτουργίας των τραπεζών. Ας ελπίσουμε να ληφθεί η σωστή απόφαση από την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και να συνεχιστεί η λειτουργία του υποκαταστήματος στις Κρηνίδες.

 • Κάλεσμα για την Τράπεζα Πειραιώς στις Κρηνίδες - Μετά από όλα αυτά, πώς να μην υπάρχει "Πρωτοβουλία Φιλίππων"; 7f99bc1814f8aaf578f8c75ec453a2f9 M

  Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες -όλες οι ενδείξεις κάνουν λόγο για την προσεχή Παρασκευή 11η Οκτωβρίου-, με τους κατοίκους του οικισμού να εκφράζουν με έντονο τρόπο την ανησυχία τους για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση των Κρηνίδων. Έτσι, στις 7 το απόγευμα της Τρίτης ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας, ο εμπορικός σύλλογος "Φίλιπποι", οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Δ.Ε. Φιλίππων και ο δήμος Καβάλας (ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει δεχτεί έντονα πυρά από τους κατοίκους των Κρηνίδων, οι οποίοι τον κατηγορούν για αδράνεια και αναποτελεσματικότητα) καλούν σε ανοιχτή συνάντηση, στην αίθουσα του Γυμνασίου Κρηνίδων, σε μια προσπάθεια να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός των κινητοποιήσεων για την αποφυγή του "λουκέτου" στο μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα που λειτουργεί σε ολόκληρο τον πρώην δήμο Φιλίππων -ασχέτως του πόσο καλά εξυπηρετούνται οι πολίτες, καθώς δεν είναι λίγα τα παράπονα που διατυπώνουν αρκετοί καταναλωτές-.

  Σχόλιο γράφοντος: Με αυτά τα γεγονότα, αλλά και με άλλα περιστατικά που παρατηρούμε κατά καιρούς στις Κρηνίδες, μοιάζει απόλυτα λογικό να δηλώνουν πολλοί κάτοικοι της Δ.Ε. Φιλίππων δυσαρεστημένοι από τον δήμο Καβάλας και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί από την ημέρα σύστασης του ενιαίου Καλλικρατικού δήμου. Κάτι τέτοια βλέπουμε και καταλαβαίνουμε και την αγανάκτηση της ανεπίσημης συλλογικότητας "Πρωτοβουλία Φιλίππων Φιλίππων", η οποία εδώ και κάποια χρόνια προσπαθεί να πείσει την τοπική κοινωνία για την ανασύσταση του δήμου Φιλίππων.

  Το ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν έχει το παραμικρό ίχνος σχεδίου για την "επόμενη ημέρα", το ότι παραμένει πεισματικά ανώνυμη και με ψευδώνυμα -ουσιαστικά γνωρίζουμε μόνο τον διευθυντή της τοπικής φιλαρμονικής και λάτρη της τοπικής ιστορίας Τάσο Σαββίδη-, αλλά και το ότι ο τρόπος με τον οποίο καταφέρεται συχνά εναντίον των "κατακτητών" (όπως τους αποκαλούν) του δήμου Καβάλας (ή "Καβάλλας", όπως την αποκαλούν θυμίζοντας το τουρκικό όνομα της πόλης) είναι αναμφίβολα σημάδια από τα οποία μπορεί κάποιος να εξάγει συμπεράσματα για την εν λόγω "Πρωτοβουλία". Ωστόσο, το ότι εδώ και χρόνια ο πρώην δήμος Φιλίππων παραμένει ουσιαστικά παραμελημένος είναι εξίσου αναμφίβολο -και πολύ λογικο, όπως είπαμε και πριν, να κάνει ορισμένους κατοίκους της περιοχής να πιστεύουν πως αν υπήρχε ανεξάρτητος δήμος Φιλίππων θα ήταν καλύτερα τα πράγματα...

 • "Τέλος εποχής" για την Τράπεζα Πειραιώς σε Κρηνίδες και Σταυρούπολη 8d6a8e915706739e6d9d1863d1b002ae M

  Κλείνει, από σήμερα 1η Οκτωβρίου, το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες -καθώς οι αντιδράσεις και η κινητοποίηση των φορέων με στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας του δεν απέφεραν κάποιο αποτέλεσμα, ούσες αρκούντως χλιαρές. Στην θέση του θα παραμείνει ένα ATM για την διενέργεια συναλλαγών, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα απομακρυνθεί ο υπόλοιπος εξοπλισμός του υποκαταστήματος.

  Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και το υποκατάστημα της τραπέζης στην Σταυρούπολη, το οποίο εξυπηρετεί και τα χωριά του πρώην δήμου Ορεινού.

Brevet Fillipoi Slow

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας