Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Σύλλογος γονέων 17ου Δ.Σ. Καβάλας: "Θέλουμε μία αυλή αξιοπρεπή και ασφαλή για τα παιδιά μας" Κύριο

Posted On Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 11:59 Γράφτηκε από τον

Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι σχολικές μονάδες εντός του αστικού ιστού της Καβάλας (αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του νομού) δεν είναι, συχνά, η καλύτερη δυνατή -παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, συχνά, από τους αρμόδιους φορείς. Στις αρχές της σχολικής χρονιάς είχαν υπάρξει διάφορες καταγγελίες για γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια στο κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Τσολάκη, ωστόσο το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας (στην οδό Δράμας 1, στην Αγία Παρασκευή).

Ο λόγος για την αναφορά μας στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας είναι μια επιστολή διαμαρτυρίας που λάβαμε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τα μέλη του οποίου κάνουν λόγο για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αυλή του σχολείου. Αν και ο εκπρόσωπος του συλλόγου Γρηγόρης Θεοδωρίδης, με δηλώσεις του στο Kavala Portal, τόνισε πως το κτίριο είναι σε γενικές γραμμές καλοσυντηρημένο, ο ίδιος του εστιάζει το όλο πρόβλημα στην αυλή -η οποία χρησιμοποιείται τόσο από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου όσο και τα παιδιά του συστεγαζόμενου νηπιαγωγείου, τόσο τις πρωινές όσο και τις απογευματινές ώρες.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με τον προαύλειο χώρο του εδώ και πολλά χρόνια. Η κακή κατάσταση του δαπέδου της αυλής δημιουργεί πολλούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, καθώς τα χαλίκια που έχουν αποκαλυφθεί από τη φθορά του χρόνου έχουν μετατραπεί σε «μαχαίρια» και έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα για τα παιδιά. Καθημερινά, οι γονείς ζούμε με την αγωνία ενός σοβαρού τραυματισμού, που λίγο έλειψε να συμβεί στο παρελθόν σε κάποια παιδιά, τα οποία οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο με σοβαρές σωματικές βλάβες.

Η κατάσταση αυτή της αυλής εμποδίζει τους δασκάλους και τους μαθητές να υλοποιήσουν με αξιοπρεπείς συνθήκες και ασφάλεια το καθημερινό πρόγραμμά τους, ειδικότερα τις αθλητικές δραστηριότητες που γίνονται στο πλαίσιο του μαθήματος της γυμναστικής. Ειδικά για το μάθημα της γυμναστικής, δάσκαλοι και μαθητές αναγκάζονται στη διάρκεια του χειμώνα να γυμνάζονται σε μία μικρή χαμηλοτάβανη αίθουσα, ακριβώς δίπλα από τον καυστήρα!

Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα βιώνουν η νηπιαγωγός και οι γονείς του 17ου Νηπιαγωγείου, που μοιράζεται τον ίδιο προαύλειο χώρο, όπου τα νήπια βρίσκονται ακόμη πιο εκτεθειμένα σε σοβαρούς τραυματισμούς.

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο αποτελεί την «καρδιά» των δραστηριοτήτων των παιδιών όχι μόνο του Σχολείου μας, αλλά γενικότερα των παιδιών της συνοικίας της Αγ. Παρασκευής, καθώς είναι ο μοναδικός οργανωμένος χώρος στη συνοικία όπου μπορούν στον ελεύθερο χρόνο τους να παίξουν. Αυτό σημαίνει ότι η αποκατάσταση της αυλής θα επηρεάσει θετικά ολόκληρη τη συνοικία της Αγ. Παρασκευής.

Τόσο η Διεύθυνση του Σχολείου, όσο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχουν επανειλημμένα απευθυνθεί στη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας και στις αρμόδιες Υπηρεσίες του, καθ’ ύλην αρμόδιες για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων των δημοτικών σχολείων, με επίσημα έγγραφα και επιστολές, με σκοπό να προχωρήσει η υλοποίηση εργασιών αποκατάστασης του δαπέδου και να δοθεί μία τελική λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Δυστυχώς, εδώ και χρόνια, ο Δήμος Καβάλας δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά μας. Ο χρόνος περνά, χωρίς να φαίνεται ορατό κάποιο σχέδιο του Δήμου Καβάλας για την αποκατάσταση της αυλής μας.

Με απόφαση που ψήφισε ομόφωνα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας στις 2 Οκτωβρίου 2019, καταθέτουμε Ψήφισμα στη Διοίκηση και στην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας τα εξής αιτήματα:

 1. Ένταξη έργου για την αποκατάσταση του προαύλειου χώρου του Σχολείου μας στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας για το 2020, με συγκεκριμένο προϋπολογισμό και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της αποκατάστασης.
 2. Ισχυρή δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι θα εκτελέσει ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ το έργο αποκατάστασης που θα ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Γνωρίζουμε καλά ότι, ακόμη και αν ενταχθεί τέτοιο έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα, μπορεί και να μην υλοποιηθεί, αν η βούληση και η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής δεν είναι ισχυρές.
 3. Πρόβλεψη (σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα) για εκπόνηση μελέτης ωρίμανσης και ένταξης του κτιρίου του Σχολείου μας σε ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την πλήρη αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υποδομών του. Είμαστε από τα ελάχιστα σχολεία που δε διαθέτουν ένα μικρό κλειστό γυμναστήριο, ώστε οι μαθητές να γυμνάζονται στη διάρκεια του χειμώνα σε αξιοπρεπείς συνθήκες.
 4. Πλήρη ενημέρωση για τη μελέτη αποκατάστασης που θα εκπονηθεί και θα εγκριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ως Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να πετύχουμε τον στόχο μας και να επιστρατεύσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την επίτευξή του.

Επιθυμούμε την αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, αλλά σε περίπτωση που αντιληφθούμε ότι ο Δήμος δείχνει εκ νέου αδιαφορία για τα δίκαια αιτήματά μας, επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νομικό δικαίωμά μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τη σωματική ασφάλεια και ακεραιότητα των παιδιών μας

Για τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Θεοδωρίδης Γρηγόρης

Παναγιώτογλου Τασούλα

Σοφιανού Ελένη

Καλυβιώτου Αλεξία

Μιχαηλίδης Μάκης

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • "Προσφορά υγείας" από τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του καρκίνου: Δωρεάν μαστογραφίες στην Καβάλα (βίντεο) 17cf7353daeeaab33e33c098886304bc M

  Την ευκαιρία σε δεκάδες γυναίκες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος μιας μαστογραφίας -μιας εξέτασης άκρως σημαντικής για την υγεία τους-, αλλά και σε αυτές που έχουν μεν την δυνατότητα αλλά απλά επιθυμούν να εξεταστούν θα προσφέρει την προσεχή Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ν. Καβάλας, σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας (και με ιδιωτική εταιρία). Το πρόγραμμα της ημέρας παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας -παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Λεωνίδα Παππά, του προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Παναγιώτη Φώτου και της ταμία του συλλόγου Νίκης Γκλάβα.

  Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να γίνουν ως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

 • Παγκόσμια ημέρα λευκού μπαστουνιού στην Καβάλα: "Οι ασυνείδητοι οδηγοί μάς φέρνουν σε δύσκολη θέση" (βίντεο) 5e0e419b4e9850f9724f18befdbd8b6c M

  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Καβάλας και η Περιφερειακή Ένωση ΑμεΑ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τίμησαν, με τον δικό τους τρόπο, την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού -μια ημέρα που εορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

  Τα μέλη του συλλόγου ξεκίνησαν, περί τις 10 το πρωί, από το κτίριο των ΕΛΤΑ Καβάλας και περπάτησαν στους δρόμους της πόλης, με την βοήθεια λευκών μπαστουνιών (που χρησιμοποιούν οι τυφλοί), σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την ανάγκη να μπορούν τα άτομα με αναπηρία να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους τους δρόμους και τα δημόσια κτίρια.

 • Καλά στην υγεία του ο τραυματίας από την φωτιά στην Κ. Τσολάκη A9dfe4376c67965a5f783220c1740e18 M

  Καλά στην υγεία του είναι, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο ένοικος του διαμερίσματος πολυκατοικίας στην διασταύρωση των οδών Κασσιανής και Κ. Τσολάκη, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Μάλιστα ο τραυματισμός του δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρός, καθώς υπέστη μόνο ελαφρά εγκαύματα.

  Αντίθετα, το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε καταστράφηκε ολοσχερώς -μετά και την αναζωπύρωση που σημειώθηκε λίγες ώρες αργότερα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά προκλήθηκε από αναμμένα κεριά -τα οποία χρησιμοποιούσε ο ένοικος, καθώς η ηλεκτροδότηση του διαμερίσματος είχε διακοπεί (σύμφωνα με τους ίδιους μάρτυρες, ο ένοικος τρεφόταν από τα γεύματα της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλως και Θάσου, καθώς διέμενε μόνος του)

Brevet Fillipoi Slow

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας