Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

"Κλεφτοπόλεμος" για τα διόδια - Παράπονα Σπίρτζη προς ΤΑΙΠΕΔ για την Εγνατία Οδό Κύριο

Posted On Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 07:48 Γράφτηκε από τον

Συνεχίζεται ο "πόλεμος χαρακωμάτων" στο 474ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, με τις προκαταρκτικές εργασίες για την κατασκευή του σταθμού διοδίων να βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας -με την απόφασή της για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-, οι εργασίες αυτές σχετίζονται με τη διαγράμμιση του δρόμου και την προετοιμασία του χώρου για τα κτίσματα που θα σχετίζονται με τη λειτουργία του σταθμού.

Το πρωί της Πέμπτης επισκέφτηκαν το χώρο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Ηλίας Καλανταρίδης. Στη διάρκεια της επίσκεψής τους διαπίστωσαν ότι από το οδόστρωμα είχαν απομακρυνθεί οι κώνοι και τα άλλα διαχωριστικά, που είχε τοποθετήσει το συνεργείο του αναδόχου, πριν διακοπούν οι εργασίες με την παρέμβαση εκπροσώπων του Δήμου Καβάλας και της διαπαραταξιακής επιτροπής. Συνεργείο πραγματοποιούσε εργασίες καθαρισμού και διευθέτησης του χώρου, έξω από το δρόμο.

Στη συνέχεια, ενημέρωσαν τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, για το τι ακριβώς συμβαίνει στο χώρο. Η Δήμαρχος δήλωσε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης του ΣτΕ στην αίτηση ακύρωσης και στην αίτηση αναστολής και στο αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής. Σε περίπτωση που θα υπάρξει απόπειρα παρέμβασης στο οδόστρωμα, θα συγκληθεί άμεσα η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για να αποφασίσει ποιες θα είναι οι περαιτέρω αντιδράσεις.

"Πυρά" Σπίρτζη κατά ΤΑΙΠΕΔ

Την ίδια ώρα, ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ για καθυστερήσεις στο διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό (αλλά και για τον αντίστοιχο διαγωνισμό για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος») επέρριψε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών για τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα των μεταφορών, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως «εάν τον έκανε τον διαγωνισμό το υπουργείο θα είχαμε τελειώσει και θα είχαμε πετύχει τριπλάσιο τίμημα. Κατηγόρησε δε τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ για «τεχνοκρατική ανεπάρκεια».

Σχετικά με την Εγνατία, ο υπουργός ανέφερε ότι ζητήθηκαν από τους θεσμούς διευκρινίσεις για τα αναλογικά διόδια και πώς θα «κουμπώνει» το κεντρικό σύστημα με τα περιφερειακά. Πρόθεση, όπως είπε, είναι να ισχύει το ίδιο σύστημα με άλλες γειτονικές χώρες και να υπάρχει δορυφορικό σύστημα για τα βαριά φορτηγά. Ενώ, αναφορικά με το Ελληνικό, πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα μεταφερθούν από εκεί το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ και οι εγκαταστάσεις της ΥΠΑ. Σημειώνεται ότι ερωτηθείς εάν θα εφαρμοστούν οι ήδη νομοθετημένες μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο για το 2019 και το 2020 αντιστοίχως, απάντησε πως «πιστεύω ότι πάει τόσο καλά η οικονομία, που μπορεί να μας πουν να τα αφήσουμε».

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Προς έκτακτη ανάγκη οι δήμοι Καβάλας και Θάσου; - Εικόνες καταστροφής από Θάσο και από Τενάγη (βίντεο-φωτογραφίες) 93a9dc62fb21c118a4914abb8725b89d M

  Εικόνες καταστροφής αντικρίζουν και σήμερα οι κάτοικοι τόσο της Θάσου όσο και των παρατενάγειων περιοχών, εξαιτίας της συνεχόμενης βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών. Πολλά ρέματα και κανάλια στην περιοχή των Τεναγών έχουν ξεχειλίσει, ενώ σπίτια, χωράφια και αγροκτήματα -ακόμα και επιχειρήσεις και κλινικές που λειτουργούν στην περιοχή- σε Πολύστυλο και Δάτο έχουν καλυφθεί από νερό.

  Η κατάσταση είναι κατά πολύ χειρότερη στην Θάσο, καθώς ενώ περί τις 10 το πρωί της Πέμπτης τα όργανα του μετεωρολογικού σταθμού στον Λιμένα κατέγραφαν 90 χιλιοστά βροχής, το βράδυ της ίδιας μέρας (περ. 12 ώρες μετά) τα ίδια όργανα έδειχναν 120 χιλιοστά βροχής (δηλ. 120 τόνους νερό ανά στρέμμα)! Οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα social media -προερχόμενες, σε μεγάλο ποσοστό, από τα Λιμενάρια, τον Ποτό και τις Μαριές αλλά και την Ποταμιά)- είναι ενδεικτικές των μεγάλων ποσοτήτων νερού που έχουν καλύψει τη νότια Θάσο (χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ακόμα και φρεάτια αποχέτευσης στην παραλία του Ποτού έχουν αποκαλυφθεί!)

  Οι εικόνες αυτές έχουν ήδη αναγκάσει τις δημοτικές αρχές Θάσου και Καβάλας να υποβάλλουν αίτημα για να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το αίτημα αυτό αναμένεται νε εξεταστεί τις επόμενες ώρες, ωστόσο σε ανάρτηση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη στο twitter τονίζεται πως "ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος φέρεται δεκτικός στο εν λόγω αίτημα.
 • Εκδήλωση δήμου Καβάλας για το Πολυτεχνείο 87065d00a71faf359753490a7a831762 M

  Ο Δήμος Καβάλας και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, θέλοντας να τιμήσουν τους ήρωες του Πολυτεχνείου και να διατηρήσουν άσβεστο το μήνυμα των αγώνων που έδωσαν πριν από 46 χρόνια για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας ιδεωδών, συνδιοργανώνουν ειδική εκδήλωση την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στις 9 το πρωί, στο κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ.

  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί  η ταινία του Γρηγόρη Καραντινάκη «Η χορωδία του Χαρίτωνα», η οποία κέρδισε πολλά βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (2005), ενώ διακρίθηκε και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αλεξάνδρειας (2006).   

  Μετά την προβολή της ταινίας, τοπικό μουσικό σχήμα αποτελούμενο από τους Θόδωρο Βαλσαμίδη, Κυριάκο Μιμίδη, Μάκη Ευθυμιάδη και Άννυ Καγκελίδου, θα αποδώσει ορισμένα από τα τραγούδια που σημάδεψαν τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη του 1973 και χαράχθηκαν βαθιά στη μνήμη του λαού μας.

 • Απάντηση Δ. Εμμανουηλίδη στις δηλώσεις Γ. Γραμμένου για το προσφυγικό 8287316cb07e77bf565f267e9d001a69 M

  Πολιτικός απατεώνας χαρακτηρίστηκα από τον Πρόεδρο, αλίμονο, του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας και-δυστυχέστατα- από τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γ.Γραμμένου.

  Ομολογουμένως αδυνατώ να ξεκαθαρίσω αν πρόκειται για άθλια μομφή στο πρόσωπό μου ή αντιθέτως για έπαινο.Καθώς στη διαδρομή μου έμαθα πως αξία δεν έχει τόσο τι λέγεται για κάποιον αλλά κυρίως από ποιον λέγεται.Και εν προκειμένω καταλήγω ότι θα πρέπει να είναι τίτλος τιμής να με καταγγέλλει με το γνωστό λόγο και ύφος του ο εν λόγω κύριος.

  Τα περί ποινικής ευθύνης που απορρέουν απ’τα λεγόμενά του τα προσπερνώ, γιατί κατανοώ τη δραματική εκ μέρους του ανεπάρκεια στη χρήση της ελληνικής.Κοινώς δεν έχει συναίσθηση των λεγομένων του ή δεν καταλαβαίνει τι θέλει να πει.

  Έρχομαι ωστόσο στο προκείμενο. Αφορμή για τον αήθη χαρακτηρισμό παλαιότερη δήλωσή μου για το προσφυγικό.

  Στο σπίτι του κρεμασμένου κ.Γραμμένε,δε μιλάμε για σχοινί.

  Και για να το πω διαφορετικά:λαγόςτη φτέρη έσειε κακό του κεφαλιού του ή μην ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη.

  Που πάει να πει:Μέσα σε λίγους μήνες τα σχέδια της Ν.Δ και των εξαπτέρυγών της βγήκαν όλα πλάνες. Αναφέρομαι στους Μακεδονομάχους της, με ρόλο σημαιοφόρου την αφεντιά του που την επαύριο της 7ης Ιουλίου ξεφόρεσαν την τιμημένη κατά τ άλλα στολή του Μακεδονομάχου και ενδύθηκαν με τον Ευρωπαϊκό μανδύα του θεματοφύλακα και τιμητή της Συμφωνίας των Πρεσπών που ως αντιπολίτευση την είχε καταγγείλει ως προδοτική με αποκλειστικό γνώμονα τον προσπορισμό ψηφοθηρικού οφέλους.

  Αναφέρομαι στους ΝΔημοκρατικούς άϋπνους φρουρούς των συνόρων μας από τους εισβολείς πρόσφυγες που από τη 7η Ιουλίου θωράκισαν τα σύνορά μας,χερσαία και θαλάσσια, σε σημείο που να μην περνά ούτε κουνούπι.Αδιάψευστος μάρτυρας η δραματική δήλωση περί πλήρους αδυναμίας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού από τον πλέον αρμόδιο,τον Υπουργό προστασίας του πολίτη κ.Χρυσοχοΐδη.

  Θα πρέπει να υπενθυμίσω στον κ.Γραμμένο ότι επί των ημερών μας η διαχείριση του προσφυγικού, κατά το μέτρο του δυνατού, στηρίχτηκε στις αρχές του ανθρωπισμού.

  Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ φανέρωσε όχι μόνο το ανθρώπινο πρόσωπό της αλλά κυρίως διέσωσε τη χαμένη τιμή της Ευρώπης.Της Ευρώπης του διαφωτισμού και του ανθρωπισμού και όχι του Βέμπερ,του Όρμπαν του Σαλβίνι στους οποίους με θρησκευτικό σεβασμό ομνύει ο κ.Γραμμένος.Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον εν λόγω κύριο,ότι ως πολιτικός φίλος του νυν Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Ν.Παναγιωτόπουλου έχει την ευκαιρία και την ευχέρεια να πείσει τον κ.Υπουργό,ώστε να ‘’απαλλάξει’’ το στρατόπεδο Ασημακοπούλου από τους πρόσφυγες κάτι που δεν έγινε κατορθωτό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

  Όσο για τις διαβεβαιώσεις μου που επικαλείται οι αριθμοί και τα πραγματικά γεγονότα τον διαψεύδουν τραγικά.Τελεί υπό κράτος ταραχής εν κρανιώ.

  Του εύχομαι ειλικρινά να βρει την ψυχραιμία και την νηφαλιότητα που απαιτούν οι περιστάσεις και να μην κατεβαίνει κι άλλα σκαλιά στου κακού τη σκάλα.

  Ο εθνικισμός σχεδόν πάντα οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες. Θα όφειλε να το γνωρίζει ο κ.Γραμμένος και να προσπαθεί να αποκαταστήσει το απολεσθέν κύρος του,ήδη από την εποχή που η παρουσία και ο ρόλος του στο θέμα της βεβήλωσης του εβραϊκού μνημείου άφησε βαριά σκιά στην πόλη μας.

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας