Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Επιχειρήσεις (483)

Τη συμφωνία πώλησης δραστηριοτήτων στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας, αρκετές εκ των οποίων αποτελούν παλαιές πλατφόρμες με παραγωγή πετρελαίου, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η Energean στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ.

Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες, οι οποίες δεν αποτελούν προτεραιότητα (non-core assets) στο πλαίσιο της στρατηγικής της Energean, περιέρχονται στην κατοχή της μετά την πρόσφατη συμφωνία για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου της Edison E&P, ενώ νέος αγοραστής είναι η εταιρεία Neptune, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία. Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες που μεταβιβάζονται είναι τα υπό ανάπτυξη projects Nova (15%) και Dvalin (10%) στη Νορβηγία, ενώ το μεταβιβαζόμενο χαρτοφυλάκιο στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνει τα πεδία Scott (10.5%), Telford (15.7%), Tors (68%) και Wenlock (80%) που βρίσκονται στην

παραγωγή εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς και τις συμμετοχές στο Markham (3.1%), στην ανακάλυψη στο Glengorm (25%) καθώς και στην άδεια Isabella (10%), όπου αναμένεται η πραγματοποίηση ερευνητικής γεώτρησης στις επόμενες εβδομάδες.

Όπως ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean κ. Μαθιός Ρήγας: «Η απόκτηση της Edison E&P εδραίωσε την Energean ως την ηγέτιδα ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, με ένα χαρτοφυλάκιο στο μεγαλύτερο μέρος του οποίου η εταιρεία είναι Operator, με έμφαση στο φυσικό αέριο και με μία ιδιαίτερα έμπειρη ομάδα που μπορεί να αναπτύξει περαιτέρω την εταιρεία στην ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Με την ανακοίνωση της εξαγοράς, είχαμε δεσμευθεί στους μετόχους μας ότι θα επιδιώκαμε να διαθέσoυμε δραστηριότητες που δεν ταιριάζουν με τη στρατηγική μας. Είμαστε ικανοποιημένοι για το ότι προχωρούμε σήμερα σε αυτήν την ανακοίνωση, η οποία αποδεικνύει την δέσμευσή μας και την ικανότητά μας να υλοποιούμε τους στόχους μας. Η Neptune είναι μία εταιρεία που ηγείται στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Νορβηγία και στο Ηνωμένο Βασίλειο και είμαστε πεπεισμένο ότι, υπό τη νέα ιδιοκτησία, οι ομάδες της Edison E&P στις δύο χώρες θα επωφεληθούν λόγω της στρατηγικής που η Neptune ακολουθεί».

Υπενθυμίζεται ότι η Energean έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει το συνολικό χαρτοφυλάκιο της Edison E&P έναντι 750 εκατ. δολαρίων. Το τίμημα της πώλησης των δραστηριοτήτων της Βόρειας Θάλασσας είναι 250 εκατ. δολάρια συν επιπλέον 30 εκατ. δολάρια που θα καταβληθούν στην Energean υπό προϋποθέσεις. Η συμφωνία τελεί υπό τον όρο της λήψης όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων της συμφωνίας εξαγοράς της Edison E&P από την Energean.

Posted On Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 22:39 Γράφτηκε από τον

Κάθε λόγο έχουν οι διοικούντες της ELFE ΑΒΕΕ να νιώθουν δικαιωμένοι από την δικαστική απόφαση που έδωσε τέλος στην διαμάχη της με την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου για την υπόθεση των οφειλών για το φυσικό αέριο - μια απόφαση που δικαίωσε την ELFE. Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης εξεδόθη, μάλιστα, και μια ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της επιχείρησης - η οποία αναφέρει τα εξής:

Το δικαστηριο εξέδωσε χθες απόφαση,με την οποία απέρριψε τις αιτιάσεις της ΔΕΠΑ σχετικά με χρέος της ELFE έναντι της.

Σύμφωνα με αυτή, μάλιστα, φέρεται η ΔΕΠΑ να οφείλει ποσό 60 εκατομμυρίων € προς την ELFE για παράνομες χρεώσεις και η ELFE οφείλει στη ΔΕΠΑ το ποσό των 56 εκατομμυρίων €.

Η απόφαση αυτη ικανοποιεί τόσο τους φορείς και τους πολίτες της Καβάλας, όσο και τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων, οι οποίοι πριν από λίγους μήνες είχαν εκδηλώσει με αποφασιστικότητα την αντίθεσή τους στην πρόθεση της ΔΕΠΑ να διακόψει την παροχή, και άρα τη λειτουργία και την παραγωγή του εργοστασίου καταδικάζοντας στην ανεργία τους συμπολίτες μας.

Μετά τις αιτιολογίες του σκεπτικού της απόφασης θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο της δικαίωσης της ELFE.

Νίκος Βογιατζίδης: "Πλέον το εργοστάσιο είναι βιώσιμο - Καμία δικαιολογία"

Την θετική για την ELFE απόφαση σχολίασε και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων Νίκος Βογιατζίδης, ο οποίος μιλώντας στο Kavala Portal τονισε ότι "η απόφαση αυτή αποτελεί μια μεγάλη ανάσα για το εργοστάσιο και οφείλουν άπαντες να την σεβαστούν. Αυτό, φυσικά, ισχύει και για τις αποφάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους -και για τα ιδιωτικά συμφωνητικά. Πλέον δεν υφίσταται κανένας λόγος για οποιαδήποτε αιτίαση περί οικονομικής ασφυξίας του εργοστασίου -μιας και το βαρύτατο αυτό χρέος έχει ουσιαστικά διαγραφεί-, ενώ δεν υπάρχει και λόγος για την ύπαρξη των παρένθετων εταιρειών -όπως αυτές αναγνωρίστηκαν από το δικαστήριο."

Posted On Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 19:26 Γράφτηκε από τον

Μια ιστορία που κρατάει περίπου 7 χρόνια -και που έχει ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα την Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (πέραν, φυσικά, των όσων έλαβαν χώρα από την άνοιξη του 2016 και μετά με τους τότε "απολυμένους")- φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της -και μάλιστα σε ένα αίσιο τέλος!

Ο λόγος για την ιστορία με τις οφειλές της ELFE ΑΒΕΕ (της εταιρείας που διαχειρίζεται το εργοστάσιο τα τελευταία χρόνια) προς την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιεί η πρώτη για τις ανάγκες της. Οι οφειλές αυτές, οι οποίες σε 2 περιπτώσεις στο παρελθόν (μια το 2012 και μια πέρσι) οδήγησαν την ΔΕΠΑ στο να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στο εργοστάσιο, και για το ύψος των οποίων είχαν ακουστεί ουκ ολίγες εικασίες (οι τελευταίες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 120 με 130 εκατομμύρια ευρώ!), αποτελούσαν αντικείμενο χρόνιας διαμάχης μεταξύ των 2 εταιρειών. Ως γνωστόν, η μεν ELFE (η οποία είχε αναγκαστεί το 2012 να συμφωνήσει στην προπληρωμή του κόστους του φυσικού αερίου που χρησιμοποιούσε) αφενός ισχυριζόταν ότι δεν είχε τους πόρους για την αποπληρωμή του χρέους, αφετέρου αμφισβητούσε το ύψος του. Από την μεριά της, στη διοίκηση της ΔΕΠΑ είχαν ασκηθεί έντονες πιέσεις για το γεγονός ότι δεν πίεζε την ELFE για την άμεση αποπληρωμή των οφειλών.

Ωστόσο, με μια δικαστική απόφαση που ελήφθη την Δευτέρα όλα αλλάζουν! Και αυτό διότι με την -τελεσίδικη, καθώς ελήφθη από Εφετείο- απόφαση αυτή διαγράφεται, επί της ουσίας, το χρέος της ELFE προς την ΔΕΠΑ!

Συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή:

α) ορίζεται ότι το τελικό ύψος του χρέους της ELFE προς την ΔΕΠΑ ανέρχεται σε περίπου 56 εκατομμύρια €

β) αναγνωρίζεται ότι υπάρχει οφειλή της ΔΕΠΑ προς την ELFE, ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων €!

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πώς προέκυψε η οφειλή της ΔΕΠΑ προς την ELFE -ενδεχομένως να δοθούν στην δημοσιότητα λεπτομέρειες μέσα από δελτίο τύπου που αναμένεται να αποσταλεί από την πλευρά της ELFE. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ισχύει είναι ότι η ΔΕΠΑ θα πρέπει να καταβάλει στην ELFE περίπου 4 εκατομμύρια €! Μάλιστα η διοίκηση της ELFE αναμένεται να προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να διεκδικήσει επιπλέον χρήματα από την ΔΕΠΑ, καθώς με την απόφαση που ελήφθη φαίνεται ότι κρίθηκε άκυρος και ο φόρος πετρελαίου!

Posted On Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 11:37 Γράφτηκε από τον

Την παραίτησή του από την προεδρία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας -για προσωπικούς λόγους, όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής- υπέβαλε ο Γιάννης Παναγιωτίδης. Η παραίτηση ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΟΕΒΕΚ.

Posted On Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 20:25 Γράφτηκε από τον

Σε μια σημαντική συνεργασία που θα συμβάλλει στην άρτια κατάρτιση νέων επαγγελματιών που θα στελεχώσουν τον τομέα της ενέργειας προχώρησαν η Energean και το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Ειδικότερα, οι δυο φορείς χορηγούν από κοινού υποτροφίες σε πτυχιούχους ελληνικών πανεπιστημίων, προκειμένου εκείνοι να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, στον τομέα της ενέργειας.

Η συνεργασία της  Energean και του Ιδρύματος Μποδοσάκη ξεκινά με την χορήγηση πέντε υποτροφιών σε αριστούχους Έλληνες αποφοίτους, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020.

Οι υπότροφοι είναι:

  1. Ο κ. Πρόδρομος Νικολαΐδης από την Σκύδρα Πέλλας, πτυχιούχος του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έχει επιλέξει το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Earth Sciences του Πανεπιστημίου ETH στη Ζυρίχη.
  2. Ο κ. Ηλίας Παναγιώτου, πτυχιούχος του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έχει επιλέξει το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Petroleum Engineering του Technical University of Denmark (DTU).
  3. Η κα. Ελένη Γραμμένου, τελειόφοιτος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που ξεκινά διδακτορικές σπουδές διάρκειας τριών ετών στο UCL, στο πεδίο της Τεχνολογίας και Μηχανικής Περιβάλλοντος (Biomass Conversion).
  4. Η κα. Άννα-Λάλι Τσιλίδου, πτυχιούχος του τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που θα παρακολουθήσει το διετές πρόγραμμα MBA (Master of Business Administration) στο Columbia University των ΗΠΑ.
  5. Η κα. Αγγελική Τσολάκη, πτυχιούχος του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που θα συνεχίσει τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Management, Technology and Economics του Πανεπιστημίου ETH στη Ζυρίχη, στο οποίο φοιτά από το 2018.

Energean

Κριτήρια για την επιλογή των υποτρόφων αποτέλεσαν η επίδοσή τους στη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, η διάθεση για διεύρυνση των γνώσεών τους, καθώς και η προσήλωσή τους στην αξία της αριστείας στο επαγγελματικό, το κοινωνικό και το προσωπικό πεδίο ζωής.

Η κυρία Δήμητρα Φιλίππου, Υπεύθυνη Ανάπτυξης του Ιδρύματος Μποδοσάκη, δηλώνει σχετικά: «To Ίδρυμα Μποδοσάκη επενδύει με συνέπεια στην εκπαίδευση, την έρευνα και την επιστημονική αριστεία. Ως σήμερα, το Ίδρυμα έχει χορηγήσει περισσότερες από 2.500 υποτροφίες σπουδών, προκειμένου να βοηθήσει άριστους φοιτητές, τελειόφοιτους ή πτυχιούχους, να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, στον επιστημονικό κλάδο της επιλογής τους. Η συνεργασία μας με την Energean μας επιτρέπει να χορηγήσουμε πέντε επιπλέον υποτροφίες σε νέους αριστούχους Έλληνες πτυχιούχους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά τους, και μάλιστα σε έναν κρίσιμο τομέα όπως αυτός της ενέργειας. Είμαι βέβαιη πως το παράδειγμα της Energean μπορούν να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρίες, συνυπογράφοντας ένα απόλυτα επιτυχημένο μοντέλο χορήγησης υποτροφιών που το Ίδρυμα εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες, προάγοντας την αριστεία και τις δυνατότητες των νέων Ελλήνων επιστημόνων σε όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά της, η κυρία Ίλια Ρήγα, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δηλώνει σχετικά: «Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η οποία έχουμε στόχο να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Είμαστε όμως και περήφανοι για το ότι μέσω αυτής της συνεργασίας δίνεται η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να εφοδιαστούν με τα καλύτερα δυνατά προσόντα για να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της ενέργειας. Οι απαιτήσεις στον συγκεκριμένο τομέα είναι ιδιαίτερα αυξημένες ειδικά σε μία εποχή  όπου έχει κυριαρχήσει η λογική της ενεργειακής μετάβασης και το όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης σε κοινωνίες και επιχειρήσεις. Η Energean έχει κάνει κτήμα της αυτήν την κουλτούρα και επιχειρεί με γνώμονα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι στόχοι για Ποιότητα στην Εκπαίδευση και για Συνεργασία για επίτευξη των Στόχων, τους οποίους εξυπηρετεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Θα παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόοδο των υποτρόφων στους οποίους και ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

Posted On Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 20:09 Γράφτηκε από τον

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network σε συνεργασία με την Ελληνική ομάδα του Envolve Entrepreneurship ΑΜΚΕ (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ΑΜΚΕ) σας ενημερώνει για την διοργάνωση της εκδήλωσης

Envolve- Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

και ώρα 19:00-21:00.

Το Envolve Entrepreneurship, (http://www.EnvolveGlobal.org) διοργανώνει και φέτος το ταξίδι με τίτλο «Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα», που αποτελεί μία σειρά συναντήσεων σε πολλές ελληνικές πόλεις στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού πυλώνα του οργανισμού. Σκοπός του ταξιδιού είναι η αναζήτηση και στήριξη δραστηριοτήτων στις τοπικές κοινότητες που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Φέτος, το σημείο αφετηρίας είναι η Θεσσαλονίκη, αφού ο οργανισμός θα συμμετέχει ενεργά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα θα επισκέπτεται και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και την Καβάλα.

Στις συναντήσεις αυτές, πέρα από νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες,  θα συμμετέχουν φορείς και θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εμπορικών επιμελητηρίων, καθώς και άλλων επαγγελματικών οργανώσεων. Επίκεντρο των συναντήσεων αυτών είναι η μεταφορά γνώσεων, εργαλείων και καλών πρακτικών από τη σκηνή της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, σκοπός είναι η προώθηση της επικοινωνίας και των συνεργειών μεταξύ των διαφορετικών τοπικών φορέων και επιχειρηματιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο: www.facebook.com/pg/EnvolveGR/events/

Οι εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Καβάλας, Ομονοίας 50 Καβάλα, δεύτερος όροφος, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00-21:00.. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Καβάλας στα τηλέφωνα 2510 222212 κα. Σούζη Μαυρομμάτη (εσωτ. 4) ή κα. Δέσποινα Παρασύρη (εσωτ. 11) και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Posted On Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 15:24 Γράφτηκε από τον

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει ότι θα συμμετέχει στη «2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Οικοτεχνίας» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, στο Γήπεδο του Α.Ο.Ξ. από την Κυριακή 01 έως και την Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Γιορτών της Παλιάς Πόλης και θα γίνει θεσμός καθώς αυτή την περίοδο επισκέπτονται την περιοχή περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες.

Σκοπός του Επιμελητηρίου είναι η παρουσίαση, προβολή και ανάδειξη όλων των παραγόμενων τοπικών προϊόντων ως κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητας του τόπου μας.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης προγραμματίζονται παράλληλες εκδηλώσεις και ενδιαφέροντα events.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο – αίτηση συμμετοχής  στο Επιμελητήριο Καβάλας, το αργότερο έως την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019.

Το Επιμελητήριο θα καλύψει όλες τις δαπάνες που αφορούν το περίπτερο και την έκθεση των προϊόντων-δειγμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Καβάλας  στο τηλ. 2510 222212 με την κα Σούζη Μαυρομμάτη (εσωτ.4) και κα Δέσποινα  Παρασύρη (εσωτ.11), e-mail.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ιστοσελίδα www.kcci.gr

Posted On Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 09:45 Γράφτηκε από τον

Μπορεί πλέον η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος να έχει αποκατασταθεί στην Καβάλα και στον δήμο Παγγαίου (μετά και το τελευταίο μπλακ άουτ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης), ωστόσο τόσο οι απλοί πολίτες και οι τουρίστες όσο και οι καταστηματάρχες μετρούν τις πληγές τους (τόσο από την απώλεια αγοραστικής κίνησης όσο και από την φθορά ηλεκτρικών συσκευών και ευπαθών προϊόντων όπως κρέατα, παγωτά, ακόμα και άνθη) - φοβούμενοι, μάλιστα, ένα νέο μπλακ άουτ. Την ίδια ώρα, μάλιστα, ο ΔΕΔΔΗΕ μιλάει για μεμονωμένες βλάβες (υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Πέμπτης υπέστη βλάβη ο υποσταθμός του ΔΕΔΔΗΕ στο Περιγιάλι, ενώ οι διακοπές του μεσημεριού της Πέμπτης και του απογεύματος της Τρίτης οφείλονται στις εργασίες για την εγκατάσταση του δικτύου οπτικών ινών) και επισημαίνει πως η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αυτές τις μέρες κινήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα.

Με αφορμή τα προαναφερθέντα, το Επιμελητήριο Καβάλας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας εξέδωσαν κοινή επιστολή διαμαρτυρίας, στην οποία πέραν των ερωτημάτων που τίθενται για την αιτία των πολύωρων διακοπών προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν όποιες αποζημιώσεις μπορούν να κερδίσουν λόγω διαφυγόντων κερδών.

Η επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρει τα εξής:

Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες ζούμε απαράδεκτες καταστάσεις με πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο στο κέντρο της πόλης της Καβάλας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς καμία προειδοποίηση και ενημέρωση, και μάλιστα σε ώρες αιχμής για την εμπορική κίνηση στα καταστήματά μας.

Η αναστάτωση που προκαλείται εν μέσω θερινής περιόδου έχει σαν αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της αγοράς. Δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα σε πολλές επιχειρήσεις, και ενδεικτικά καταστήματα με ευπαθή προϊόντα στα ψυγεία τους αναγκάζονται ακόμη και να τα πετάξουν φοβούμενοι την αλλοίωσή τους. Με αυτή την εξοργιστική κατάσταση χάνονται πελάτες και εισοδήματα ενώ οι ίδιοι οι καταναλωτές και κυρίως οι ξένοι τουρίστες δυσανασχετούν με την εικόνα που παρουσιάζεται.

Δεν κατανοούμε το γεγονός των πολύωρων διακοπών διότι δεν είχαμε κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο ή καύσωνα που να τις δικαιολογεί. Αυτές οι  βλάβες οφείλονται σε ένα τυχαίο γεγονός;;;; Ή θα ακολουθήσουν δυστυχώς κι άλλες λόγω της έλλειψης επαρκούς συντήρησης του δικτύου και του κατάλληλου υλικοτεχνολογικού εξοπλισμού ή άλλων καταστάσεων;;;;

Πρέπει επιτέλους να δείξετε και εσείς τον απαραίτητο σεβασμό στους τουρίστες και καταναλωτές αλλά ακόμη περισσότερο και στις επιχειρήσεις μέλη μας, οι οποίες σε αντίξοες συνθήκες δέχονται ακόμα ένα χτύπημα από την απαράδεκτη ποιότητα παροχής των υπηρεσιών σας, καθώς δεν σέβεστε τον κόπο και την επιβίωση του επιχειρηματία.

Παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες εργασίες και ενέργειες, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα αυτά  και να αποφύγουμε παρόμοιες δυσάρεστες καταστάσεις ώστε να μην πληγούν ακόμα περισσότερο οικονομικά οι επιχειρήσεις, ενώ μας αναγκάζετε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη και σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία των μελών μας και της αποκατάστασης των ζημιών και διαφυγόντων κερδών που έχουν προκληθεί.

Posted On Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 12:34 Γράφτηκε από τον

Η διαδικτυακή γκαλερί μαντιλιών MANTILITY ξεκινάει το ταξίδι της από την πλατφόρμα του Indiegogo με σχέδιο να κατακτήσει τον κόσμο της μόδας και χρειάζεται τη βοήθεια όλων – Δείτε πώς μπορείτε κι εσείς να στηρίξετε την προσπάθεια

Μια νέα, φιλόδοξη επιχειρηματική κίνηση που ετοιμάζεται εδώ και δύο περίπου χρόνια με έδρα την πόλη της Καβάλας, πραγματοποιεί τον Αύγουστο του 2019 το πρώτο της αποφασιστικό βήμα διεκδικώντας χρηματοδότηση από τη διεθνή διαδικτυακή κοινότητα μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας crowdfunding (συμμετοχικής χρηματοδότησης), της Indiegogo. 

Mantility 3

Η MANTILITY είναι μια διαδικτυακή γκαλερί που σε συνεργασία με Έλληνες σχεδιαστές δημιουργεί, παράγει και εμπορεύεται υψηλής ποιότητας μεταξωτά μαντίλια. Κάθε μαντίλι φέρει τις αξίες του σύγχρονου ελληνικού design, συνδυάζει επιμελώς τη μόδα με την τέχνη και διατίθεται σε περιορισμένα «αντίγραφα». Και όλα αυτά, σε προσιτές τιμές σε σχέση με το προσφερόμενο πολυτελές προϊόν.

Τι είναι η Γκαλερί MANTILITY

Η ιδέα «δουλεύει» ως εξής: Διαφορετικοί σχεδιαστές και καλλιτέχνες από ποικίλες κατηγορίες του Design (ζωγράφοι, αρχιτέκτονες, γραφίστες, κεραμίστες, σκηνογράφοι, καλλιτέχνες graffiti) παρέχουν στην γκαλερί τα έργα τους ώστε να «περαστούν» σε μεταξένιο καμβά. Κατόπιν, η MANTILITY τα τυπώνει ψηφιακά επάνω σε μαντίλια διαφόρων διαστάσεων (90Χ90εκ, 45Χ45εκ, 70Χ200εκ) τα οποία παράγονται στο Σουφλί από 100% υψηλής ποιότητας (6A/5Α) μετάξι!

Mantility 4

Αυτές τις μέρες, η MANTILITY πραγματοποιεί το παγκόσμιο λανσάρισμά της μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας crowdfunding (συμμετοχικής χρηματοδότησης) Indiegogo. Η εταιρία φιλοδοξεί με τη βοήθεια της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας που είναι έτοιμη να αγκαλιάσει νέες αξιόλογες και καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες, να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους που θα της επιτρέψουν να εδραιωθεί και να αναπτυχθεί. 

Δείτε το κεντρικό βίντεο της καμπάνιας MANTILITY εδώ:

Μια νέα επιχειρηματική ιδέα που χρειάζεται τη στήριξή σας

Μπορείτε κι εσείς να στηρίξετε ενεργά τη MANTILITY επιλέγοντας να αποκτήσετε ένα από τα μοναδικά μαντίλια που προσφέρει μέσα από τη Σελίδα της στην Indiegogo και μάλιστα σε ειδικά χαμηλές τιμές που θα ισχύουν μόνο για λίγες μέρες και με έκπτωση που θα αγγίζει ακόμα και το 50%!

Αναλυτικά:

• Μέχρι και τις 6 Αυγούστου 2019 θα είναι ανοιχτό το «Pre-Launch Page» της καμπάνιας Indiegogo. Μέσα από εκεί, μπορείτε άμεσα να κάνετε εγγραφή για το «Super Early Bird» και να κερδίσετε (εφόσον αποφασίσετε να αγοράσετε κάποιο μαντίλι) έκπτωση 50%. Κάνετε την εγγραφή σας πατώντας εδώ:

 https://www.indiegogo.com/projects/mantility-the-mentality-of-silk/coming_soon/x/20420536

• Στις 7 Αυγούστου 2019, θα λάβετε e-mail ότι ξεκινάει η επίσημη καμπάνια, οπότε και μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην έκπτωσή σας, αλλά και στα άλλα «perks» (πακέτα προϊόντων) που προσφέρει η εταιρία ειδικά για την καμπάνια Indiegogo.

• Τα προϊόντα σάς παραδίδονται μετά την ολοκλήρωση της καμπάνιας και την παραγωγή.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η MANTILITΥ είναι η μοναδική ελληνική εταιρία (μόδας-design) που αυτήν τη στιγμή διεκδικεί χρηματοδότηση μέσα από την πλατφόρμα της Indiegogo και μάλλον και η τελευταία, μιας και από τις 12.08.2019 η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον επιλέξιμη!

Mantility 2

H φιλοσοφία και οι άνθρωποι πίσω από τη MANTILITY

Το όνομα του Βrand αποτελεί μια ιδιότυπη σύνθεση ελληνικής και αγγλικής λέξης. Δημιουργεί μια νέα έννοια που απευθύνεται στην εκλεπτυσμένη λογική και στη συνήθεια που προκύπτει από τη χρήση της νόησης και της γνώσης. 

Τα μαντίλια της MANTILITY αποτελούν premium προϊόντα σε προσιτές τιμές. Η γκαλερί μπορεί και το πετυχαίνει αυτό χάρη στην «απευθείας στον καταναλωτή» προσέγγισή της που αποκλείει τους «μεσάζοντες», διαθέτοντας τα προϊόντα της αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου.

Ιδρύτρια της MANTILITY είναι η Καβαλιώτισσα Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη με σπουδές στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων. Εδώ και 6 χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί επιχειρηματικές ιδέες για τρίτους ως Business Architect, ενώ για 13 χρόνια σχεδίαζε και υλοποιούσε αναπτυξιακά προγράμματα για λογαριασμό μεγάλου δημόσιου οργανισμού από τη θέση της Διευθύντριας, από όπου και παραιτήθηκε το 2018 ώστε να αφιερωθεί αποκλειστικά στην υλοποίηση του οράματός της για τη MANTILITY.

Vz Ypsilanti

«Στην ομάδα της MANTILITY αντιλαμβανόμαστε τα μαντίλια μας ως έναν ευγενή αγγελιαφόρο του μεταξιού και ως “καμβάδες” για ταλαντούχους καλλιτέχνες να αφηγηθούν ιστορίες και συναισθήματα και να δημιουργήσουν μοναδικά τεχνουργήματα μόδας που θα συντροφεύουν ιδανικά τις καθημερινές στιγμές των ανθρώπων που θα τα φορούν», σημειώνει η ίδια, ονομάζοντας την επιχειρηματική της πρωτοβουλία ως «Κίνημα MANTILITY», θέλοντας να υπογραμμίσει την ιδεαλιστική προσέγγιση που ένωσε τόσους δημιουργικούς ανθρώπους κάτω από μία ιδέα.

Καβαλιώτες καλλιτέχνες στην Γκαλερί της MANTILITY

Η γκαλερί MANTILITY «βγαίνει» στη διεθνή αγορά σε συνεργασία, αρχικά, με έντεκα (11) δημιουργούς οι οποίοι έχουν σχεδιάσει μαντίλια που διαφέρουν σε τεχνοτροπία, προσέγγιση και διάθεση και περιλαμβάνουν από μοτίβα λουλουδιών και γεωμετρικά σχέδια μέχρι δημιουργική φωτογραφία και ψηφιακά επεξεργασμένα έργα ζωγραφικής που έχουν επηρεάσει την πορεία της Τέχνης.

Ανάμεσα στους δημιουργούς του «κινήματος» MANTILITY, θα συναντήσει κανείς και  αρκετούς Καβαλιώτες, όπως ο βραβευμένος φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης, ο διεθνώς αναγνωρισμένος κεραμίστας και ζωγράφος Κώστας Καρακίτσος, ο εικαστικός που διδάσκει και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Κώστας Γκουρτζής, καθώς και ο γραφίστας Μιχάλης Τουμανίδης (Tooman Design).

Επίσης, η εταιρία έχει συνεργαστεί και με τη Σχεδιάστρια Κοσμημάτων Αντιγόνη Καπουτζή (Antigoni Jewellery) για την παραγωγή μοναδικών scarf rings τα οποία θα διατίθενται μαζί με τα «πακέτα» (perks) που θα προωθήσει μέσα από την πλατφόρμα του Indiegogo, ενώ τη μουσική στο βίντεο της καμπάνιας MANTILITY «υπογράφει» ο συνθέτης και μουσικός (δεξιοτέχνης στο κανονάκι) Άλκης Ζοπόγλου και μιξάρει ο επίσης Καβαλιώτης Moody Sanchez (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Καραουλάνης).

Mantility 5

Υψηλή ποιότητα σε περιορισμένα «αντίγραφα» και σε προσιτές τιμές

Το κάθε σχέδιο MANTILITY θα διατίθεται αυστηρά σε 200 μαντίλια, αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον εκάστοτε σχεδιαστή και με την εξάντλησή του θα δίνει τη σειρά του σε νέα σχέδια και νέους καλλιτέχνες να προσθέσουν τις δικές τους δημιουργίες στη γκαλερί της MANTILITY.

«Στη MANTILITY πιστεύουμε πραγματικά στη βιώσιμη αγοραστική συμπεριφορά αφενός και αφετέρου θέλουμε να δημιουργήσουμε μια εκλεπτυσμένη γκαλερί που θα αποτελέσει βήμα έκφρασης και προώθησης των έργων αξιόλογων καλλιτεχνών προσφέροντας κορυφαίας ποιότητας μεταξωτά μαντίλια σε προσιτές τιμές», σημειώνει η κ. Υψηλάντη, δηλώνοντας αισιόδοξη για την πορεία της καμπάνιας MANTILITY στο crowdfunding.

To όραμα της ιδρύτριας είναι «να καταστεί η γκαλερί MANTILITY ένα σημείο συνάντησης, ένας νέος τόπος αυθεντικότητας, μια πολυδιάστατη εικαστική συλλογικότητα. Να γίνει η μεταξένια κλωστή που ενώνει την πανίδα και τη χλωρίδα με τους ανθρώπους, την τέχνη και τις τεχνικές τους». 

Με τη στήριξη όλων μας, αυτό το όραμα μπορεί να πραγματωθεί!

Mantility 6

MANTILITY Links

Facebook: https://www.facebook.com/mantility/

Instagram: https://www.instagram.com/mantility_/

Website: http://www.mantility.com/

Indiegogo: https://www.indiegogo.com/projects/mantility-the-mentality-of-silk/coming_soon/x/20420536

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC2gQK6DFoeNvgBPX42jVsAw

Posted On Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 07:53 Γράφτηκε από τον

Επιστολή προς τον νέο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, με κοινοποίηση και στον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να θέσουμε το σημαντικό ζήτημα καθυστέρησης υπογραφής, των συμπληρωματικών διαθέσιμων πόρων αναφορικά με την Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργιάς Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με την 6η τροποποίηση της πρόσκλησης της 13/06/2019 με Α.Π. 3847/597/Β2 διαφαίνεται ότι η  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσο του Επιχειρησιακού της προγράμματος,  έχει εκχωρήσει 25.000.000€ σε δύο φάσεις την μεν πρώτη στις 26.11.2018 ύψους 15.000.000€ και την μεν δεύτερη στις 18.03.2019 ύψους 10.000.000€, για την χρηματοδότηση των υποβαλλόμενων επενδυτικών σχεδίων. Για το πρώτο ποσό έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και έχει εκδοθεί και απόφαση ένταξης την 21η Δεκεμβρίου 2018.

Δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απόφασης ένταξης των υπολοίπων δεσμευμένων χρημάτων της Περιφέρειας μας, για τα εναπομείναντα επενδυτικά σχέδια.

Συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις καταρτίζεται νέο ΤΔΕ για το έργο  από την ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ. Η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι  για γραφειοκρατικούς/τεχνικούς λόγους παραμένει στάσιμη η διαδικασία. Αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό καθώς περίπου επιπλέον 100 επενδυτικά σχέδια περιμένουν να ενταχθούν και να ξεκινήσουν έργα που θα ανέλθουν σε περίπου 20.000.000€, συμπεριλαμβανομένου την ιδία συμμετοχή, πόροι  που θα κρατήσουν ζωντανή την τοπική οικονομία αλλά και θα έχουν πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά αποτελέσματα στο εγγύς μέλλον.

Παρακαλούμε κύριε Υπουργέ, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για θέματα  τόνωσης της επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης των αναπτυξιακών πρακτικών της περιοχής μας, όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της απόφασης ένταξης των έργων και εκταμίευσης των 10.000.000 €

Posted On Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 09:36 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 35

Brevet Fillipoi Slow

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας