Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019

Επιχειρήσεις (492)

Η Energean γίνεται η πρώτη εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που δεσμεύεται στην εκστρατεία του ΟΗΕ για συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής

Η Energean υποστηρίζει και δεσμεύεται στις υποχρεώσεις της εκστρατείας του ΟΗΕ “Business Ambition for 1.5°C: Our Only Future” που έχει ως στόχο να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής.

Η εκστρατεία εγκαινιάζεται στο πλαίσιο της 25ης Ετήσιας Συνόδου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία πραγματοποιείται από σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ως την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη. Η εκστρατεία του ΟΗΕ καλεί τους ηγέτες των επιχειρήσεων να θέσουν τους υψηλότερους στόχους για μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων στη βάση της έκθεσης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για Αλλαγή του Κλίματος για αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου καθώς και για επίτευξη του στόχου για εκπομπή μηδενικών ρύπων έως το 2050 το αργότερο.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, η Energean θέτει στόχους με βάση επιστημονική μεθοδολογία σε όλη την αλυσίδα των δραστηριοτήτων της και, παράλληλα, δεσμεύεται για μηδενικές εκπομπές ρύπων ως το 2050.Πρέπει να σημειωθεί ότι η Energean καθίσταται η πρώτη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που δεσμεύεται στη συγκεκριμένη εκστρατεία.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος της Energean, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία Global Compact του ΟΗΕ και ιδιαίτερα χαρούμενοι που διαδραματίζουμε έναν ηγετικό ρόλο στον τομέα μας, όχι μόνο υποστηρίζοντας την εκστρατεία “Business Ambition for 1.5°C: Our Only Future” αλλά και δεσμευόμενοι για μηδενικές εκπομπές ρύπων ως το 2050. Η Energean αναδεικνύεται σε ηγέτιδα εταιρεία έρευνας και παραγωγής στην Μεσόγειο με δέσμευση για μείωση των ρύπων και με προσήλωση στην ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης».

Posted On Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 14:29 Γράφτηκε από τον

Ξεκίνησε και στην Καβάλα, πριν από λίγες ημέρες, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενός νόμου που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και σχολιασμούς -ειδικά όσον αφορά τους ελέγχους που θα διεξάγονται, τον τηλεφωνικό αριθμό "1142" στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για να καταγγέλλουν περιστατικά παραβίασης του νόμου και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται-, αν και τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που προέκυψαν από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά το χρονικό διάστημα 25/10-25/11/2019, δείχνουν ότι ένα ποσοστό θετικής ανταπόκρισης των πολιτών και συμμόρφωσής τους σε ποσοστό 84%.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο των καφεζυθοπωλών Καβάλας-Θάσου Γιώργο Βαφείδη και τον εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΕ Καβάλας Δημήτρη Χίζαρη, με σκοπό να συντονίσουν τις δράσεις τους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Σε δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ άπαντες τόνισαν πως μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα στον νομό Καβάλας, δεν έχει χρησιμοποιηθεί το "1142" για καταγγελίες (όσα περιστατικά γνωστοποιήθηκαν στις αρχές έγιναν γνωστά σε προσωπικό επίπεδο με απευθείας επαφή -και όχι μέσω τηλεφώνου) και ότι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έχει προκαλέσει ένα μικρό πρόβλημα στην κίνηση στις καφετέριες και τα εστιατόρια -αν και υπάρχει η αισιοδοξία πως "όλα θα πάνε καλά".

Posted On Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 03:38 Γράφτηκε από τον

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Καβάλας, έχει ευθύνη ως κοινωνικός εταίρος και ως εκπρόσωπος της κοινωνίας, να διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή έκφραση των κοινωνικών αιτημάτων και τη γόνιμη διαβούλευση με τους φορείς της δημόσιας εξουσίας. Έτσι διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή και ισορροπία. 

Η μικρομεσαία και κατά βάση οικογενειακή επιχείρηση, πληγώθηκε έντονα το προηγούμενο διάστημα, αλλά ταυτόχρονα έδειξε και μοναδική αντοχή. Παράλληλα αποτελεί κοινή πεποίθηση πλέον ότι η επιστροφή στην κανονικότητα της οικονομίας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω των μικρών επιχειρήσεων, που αποτελούν και τον μεγαλύτερο φορέα απασχόλησης εργατικού δυναμικού, όχι μόνο στην Ελλάδα, άλλα και πανευρωπαϊκά. Το ελληνικό εμπόριο δείχνει να είναι σήμερα στην απαρχή ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου, εφόσον βέβαια το κράτος και οι δομές του σταθούν αρωγοί σε αυτό. Γιατί τελικά στηρίζοντας την μικρή επιχείρηση, στηρίζεις τους ίδιους τους πολίτες.

Σε αυτά τα πλαίσια θέλουμε να χαιρετίσουμε την απόφαση διατήρησης σε σταθερό επίπεδο, του ύψους των δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες της Καβάλας. Παράλληλα θέλουμε να απευθύνουμε κάλεσμα τόσο στα μέλη μας, όσο και στους φορείς της πόλης, για την έναρξη μίας γόνιμης διαδικασίας εξεύρεσης λύσεων που θα αντιμετωπίζουν σωστά τα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων  με διπλό στόχο, πρώτον την αειφορία των φυσικών πόρων και δεύτερον το κοινό οικονομικό συμφέρον των Καβαλιωτών.

Posted On Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 03:34 Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα Αυτόκλητη Γενική Συνέλευση του ΒΙΟΠΑ Καβάλας με την παρουσία του συνόλου των εταίρων, της Περιφέρειας ΑΜΘ εκπροσωπούμενη από τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, του Δήμου Καβάλας εκπροσωπούμενου από τον δήμαρχο κ. Θόδωρο Μουριάδη και του Επιμελητηρίου με εκπρόσωπο τον Πρόεδρο κ. Μάρκο Δέμπα.

Το θέμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η εκλογή και σύσταση σε σώμα του νέου ΔΣ του ΒΙΟΠΑ.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ πρότεινε τρία μέλη, τους κ. Παύλο Τσουμάκη, κ. Κυριάκο Μπάη και κ. Αβραάμ Δημητριάδη, εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας είναι ο Δήμαρχος κ. Θόδωρος Μουριάδης και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας ο Πρόεδρος κ. Μάρκος Δέμπας.

Ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση, έγιναν δεκτά τα νέα μέλη και έγινε σύσταση σε σώμα του νέο ΔΣ του ΒΙΟΠΑ με την ακόλουθη σύνθεση

Πρόεδρος και Διευθύνον Σύμβουλος: Παύλος Τσουμάκης

Α’ Αντιπρόεδρος: Μάρκος Δέμπας

Β’ Αντιπρόεδρος: Θόδωρος Μουριάδης

Μέλη: Κυριάκος Μπάης και Αβραάμ Δημητριάδης

Μετά από 5 χρόνια αδράνειας, το νέο ΔΣ αναλαμβάνει το δύσκολο έργο ανάπτυξης του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας και της στήριξης της επιχειρηματικότητας. Και οι τρείς φορείς θα είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινάει από σήμερα.

 Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη και τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θόδωρο Μουριάδη για την μεγάλη και ουσιαστική προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα διοίκησης και την άψογη συνεργασία που είχαμε  προκειμένου το ΒΙΟΠΑ να βγει από το τέλμα και να εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίον το ξεκινήσαμε πριν από χρόνια.

Posted On Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 16:59 Γράφτηκε από τον

100 χρόνια (ή, για να είμαστε ακριβείς, 101) συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ιδρύθηκε, με βασιλικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το Επιμελητήριο Καβάλας. Με αφορμή την επέτειο αυτή, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας αποφάσισε να βραβεύσει μια σειρά επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στον νομό (Σχόλιο γράφοντος: Αν και δεν είδαμε επιχειρήσεις από την περιοχή της Θάσου) και έχουν στηρίξει, με την παρουσία τους, τόσο την επιχειρηματικότητα όσο και την τοπική κοινωνία.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, στο ξενοδοχείο Lucy, παρουσία πολλών επιχειρηματιών, του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, των βουλευτών Καβάλας της ΝΔ (προεξάρχοντος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου) και των προέδρων του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλου και ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά.

Στην αρχή της εκδήλωσης βραβεύτηκαν, από τον κ. Παναγιωτόπουλο, 4 οικογένειες (του Θεοδώρου Παυλίδη, των Πέτρου και Σωκράτη Ζουμπουλάκη, του Πασχάλη Κιτσικόπουλου και του Βασίλη Σαμέρκα) που έχουν συνεισφέρει, με αρκετές δωρεές, στην τοπική κοινωνία. Στην συνέχεια βραβεύτηκαν οι παρακάτω επιχειρήσεις (ορισμένες με ζωή άνω των 100 ετών):

Π. Δουλγερίδης και ΣΙΑ ΟΕ
Α. Κων. Κατσόμμαλλος και ΣΙΑ ΟΕ
Καπάιος Ιωάννης
Μαυρίδης Δημήτριος
Royal ΑΒΕΕ Αφοί Τσατσούλη
Κοντογεωργίου Θεόδωρος
Καφές Ανανιάδη ΙΚΕ
Αδαμπασιάδης Λ. Αλέκος ΑΕ
Τουφεξής Φώτιος
Χατζηαβραμίδης Ιωάννης
Ζαχαροπλαστείο Αναστασία Φέσσα και ΣΙΑ ΟΕ
Ανανιάδης Βασίλειος και ΣΙΑ ΟΕ
Ζησίμου Γεώργιος-Παύλος
Αβραάμ Φαρσάκογλου και Υιός ΟΕ
Κωνσταντίνος Νάνος
Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμένων Καβάλας
Ρωμανίδης Βασίλειος και ΣΙΑ ΟΕ
Ποθητάκης Πολυχρόνης
Γούσης Φίλιππος
Αφοί Μπαμπατζίμ ΟΕ
Υιοί Αθάν. Γινικόπουλου ΟΕ
Άγγελος Ρουμελιώτης και ΣΙΑ ΟΕ
ΚΡΕ.ΚΑ. ΑΕ
Ελληνική Ανώνυμος Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία-Μισσιριάν ΑΕ
Ανδρέας Καραμπουρνιώτης και ΣΙΑ ΕΕ
Χατζηβασιλείου Ανέστης
Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος ΑΕ
Σουλίδου Β. και Σ. ΟΕ
Παύλος Τρυφωνίδης ΑΕ
Μυρώνης Απόστολος
Μπάμπης Κοντζολάκης

View the embedded image gallery online at:
http://www.kavala-portal.gr/news/epixeiriseis#sigProId2a2222fbe4

Posted On Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 12:11 Γράφτηκε από τον

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιβεβαιωτική γεώτρηση της Energean στο Βόρειο Καρίς, καθώς επιβεβαίωσε απολήψιμα (recoverable resources) 25 δισεκ. κυβικά μέτρα  (0,9 τρισεκ. κυβικά πόδια) φυσικού αερίου καθώς και 34 εκατ. βαρέλια ελαφρού πετρελαίου (συνδυαστικά, 190 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου), ενισχύοντας τις ποσότητες υδρογονανθράκων που έχουν ανακαλυφθεί στις άδειες Καρίς και Τανίν που κατέχει η επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα, με την γεώτρηση η οποία εκτελέστηκε 700 μέτρα βορείως της κύριας γεώτρησης στο Βόρειο Καρίς, επιβεβαιώθηκαν:

-36 δισεκ. κυβικά μέτρα (1,3 τρισεκ. κυβικά πόδια) φυσικού αερίου σε θέση (Gas Initially in Place) έναντι αρχικής εκτίμησης για 28 ως 42 δισεκ. κυβικά μέτρα.

-Απολήψιμα 25 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου (0,9 τρισεκ. κυβικά πόδια) και 34 εκατ. βαρέλια ελαφρού πετρελαίου.

-Οι ποσότητες έρχονται να προστεθούν στα 68 δισεκ. κυβικά μέτρα (2,4 τρισεκ. κυβικά πόδια) φυσικού αερίου και στα 33 εκατ. βαρέλια ελαφρού πετρελαίου βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα (2P και 2C)  που έχουν ήδη ανακαλυφθεί στις άδειες Καρίς και Τανίν της Energean.

Το εύρος των εκτιμήσεων που επιβεβαίωσε η γεώτρηση, απεικονίζονται στον παρακάτω πίνακα:

 

Χαμηλή Εκτίμηση

Βασική Εκτίμηση

Υψηλή Εκτίμηση

Αέριο σε θέση (τρισεκ.κ.π)

1,1

1,3

1,8

Αέριο σε θέση (δισεκ.κ.μ.)

30

35,6

51,6

Απολήψιμο αέριο (τρισεκ.κ.π)

0,7

0,9

1,4

Απολήψιμο αέριο (δισεκ.κ.μ.)

19,5

24,9

38,7

Απολήψιμοι ρευστοί υδρογονάνθρακες (εκατ. βαρέλια)

25,2

34,2

55,0

Η ανακάλυψη στο Βόρειο Καρίς θα αναπτυχθεί με σύνδεση ( tie-back) στo FPSO «Energean Power», το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 5,4 χιλιομέτρων από το κοίτασμα και έχει δυναμικότητα 8 δισεκ. κυβικών μέτρων ετησίως. Η Energean έχει ήδη υπογράψει οριστικά συμβόλαια για ποσότητες 4,7 δισεκ. κυβικά μέτρα ετησίως, ενώ έχει υπογράψει καταρχήν συμφωνία (Term Sheet) και με την Mrc Alon Tavor Power, Ltd., την κοινοπραξία που έχει κερδίσει τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής Alon Tavor. 

Τα μελλοντικά συμβόλαια που σχεδιάζει να υπογράψει η Energean αφορούν τόσο την ισραηλινή αγορά όσο και την εξαγωγή αερίου σε αγορές –κλειδιά στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ. Μεσογείου.

Tο γεωτρύπανο Stena DrillMax, το οποίο έχει μισθώσει η Energean, πρόκειται τώρα να επιστρέψει στο Καρίς για την ολοκλήρωση των τριών αναπτυξιακών γεωτρήσεων στο κύριο κοίτασμα.

O Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, σχολίασε σχετικά:

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, καθώς η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο Βόρειο Καρίς επιβεβαιώνει στο υψηλότερο εύρος τις αρχικές μας εκτιμήσεις και αυξάνει τις απολήψιμες ποσότητες στο Ισραήλ κατά 25 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου και 34 εκατ. βαρέλια ελαφρού πετρελαίου. Επιπλέον, η εξέλιξη συνιστά μία ακόμη επιβεβαίωση προς τους μετόχους μας και μάς επιτρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να συμβολαιοποιήσουμε πρόσθετες ποσότητες αερίου ώστε να επιτύχουμε την πλήρη αξιοποίηση της δυναμικότητας των 8 δισεκ. κυβικών ποδιών ετησίως του FPSO “Energean Power”. Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P, προχωρώντας παράλληλα την ανάπτυξη του κοιτάσματος Καρίς».

Posted On Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 13:14 Γράφτηκε από τον

Στις αρχές Μαΐου (πατήστε εδώ) είχαμε γράψει για την Jysk, μια Δανέζικη πολυεθνική αλυσίδα καταστημάτων με είδη για το σπίτι, τον ύπνο και τον κήπο, και για τις προθέσεις της να βρει ακίνητο εντός της Καβάλας προκειμένου να επεκτείνει τη δραστηριότητά της (καθώς αυτή την στιγμή διατηρεί καταστήματα στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Δράμα -άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι- και τις Σέρρες).

Μια αγγελία, όμως, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Γραφείου Διασύνδεσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (πατήστε εδώ για να δείτε λεπτομέρειες) δείχνει ότι η δανέζικη φίρμα που προσπαθεί να πάρει αγοραστικό μερίδιο από την ΙΚΕΑ έχει "πατήσει" για τα καλά στα μέρη μας. Και μπορεί αυτή την στιγμή να μην έχει γίνει γνωστό το πού θα λειτουργεί το υποκατάστημα της JYSK στην Καβάλα (καθώς σε επικοινωνία μας με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας λάβαμε απάντηση πως "ακόμα δεν μπορούμε να πούμε το πού θα λειτουργήσει το κατάστημα. Μόλις υπάρξει κάτι επίσημο θα ενημερωθείτε"), ωστόσο και μόνο αυτή η απάντηση που λάβαμε αποδεικνύει ότι η JYSK "έρχεται" στα μέρη μας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την αγγελία που έχει δημοσιευτεί, η JYSK για τα καταστημά της στην Καβάλα, αναζητά:

Store Manager

Πωλητές πλήρους απασχόλησης

Πωλητές μερικής απασχόλησης

Posted On Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 16:54 Γράφτηκε από τον

Έτοιμο είναι το σήμα – σφραγίδα, που δημιούργησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα το προτείνει ως συνοδευτικό σε συσκευασίες, προωθητικό υλικό ή οτιδήποτε άλλο κάθε εμπορικού σήματος προϊόντος ή κάθε λογότυπου ελληνικής εταιρείας, που έχει λόγους να τονίσει την ελληνική καταγωγή της μακεδονικής της ταυτότητας.

Πρόκειται για ένα ακόμη όπλο στην εμπορική μάχη την οποία δίνουν στις διεθνείς αγορές η Ελλάδα και το γειτονικό κράτος, που μετά την συμφωνία των Πρεσπών και την επίσημη ονοματοδοσία της γειτονικής χώρας ως Βόρεια Μακεδονία, έχει ενταθεί ακόμη περισσότερο. Την παρουσίαση του σήματος θα κάνει ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος στον Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο το μεσημέρι, στη σύσκεψη για την επιχειρηματικότητα της Β. Ελλάδος που θα γίνει στο ΥΜΑΘ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Το σήμα – σφραγίδα δημιουργήθηκε με την αρωγή της εταιρίας μέλους του ΣΕΒΕ fotone και συνοδεύεται από κανονισμό χρήσης, για την κατάρτιση του οποίου ο ΣΕΒΕ συνεργάστηκε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Στον κανονισμό προβλέπονται όροι και προϋποθέσεις για τη χρήση του σήματος, καθώς θα υπάρχουν πιστοποιήσεις. Στόχος είναι το σήμα να τεθεί στη διάθεση όλων των επιχειρηματικών φορέων (επιμελητήρια κ.λπ.) της Βορείου Ελλάδος, ώστε να χρησιμοποιείται για ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, που έχουν αναφορά στην Μακεδονία και στη μακεδονική γη. Τα στελέχη του ΣΕΒΕ, που από την πρώτη στιγμή αγωνιούν για τις επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, στη διεθνή εμπορική τύχη των μακεδονικών προϊόντων θα επιδιώξουν την επίσημη υιοθέτηση του σήματος από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε από την αρχή να υπογραμμίζεται το κύρος του.

Στο επίκεντρο το «μ»

Σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ το σήμα – σφραγίδα (φωτογραφία) συνδέεται με τα ακόλουθα δύο δεδομένα:

Πρώτον, το εικαστικό σκέλος. Το λογότυπο οφείλει να είναι ευανάγνωστο, χωρίς περιττά στοιχεία, ευέλικτο, πρωτότυπο, διαχρονικό. Πρέπει να μην προσδιορίζει άμεσα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία. Τεχνικά, δεν πρέπει να περιορίζεται, ούτε να περιορίζει τη μέθοδο εκτύπωσης, ούτε να την επιβαρύνει οικονομικά, γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκε μόνο το μπλε χρώμα, που παραπέμπει στην ελληνικότητα. Πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμη και σε πολύ μικρές διαστάσεις και να παραμένει αναγνωρίσιμο, αλλά ταυτόχρονα και διακριτικό. Συνοδεύει το όνομα και την εικόνα του κάθε μακεδονικού brand, οπότε πρέπει να αντικατοπτρίζει τις αξίες του και να του προσδίδει το κύρος που αρμόζει.

Greek Macedonia Products

Το ζητούμενο για το λογότυπο είναι να παραπέμπει σε κάτι αμιγώς ελληνικό και αναγνωρίσιμο, χωρίς αυτό να συνδέεται με πολιτικές παραμέτρους. Με αυτά τα δεδομένα η επιλογή της χρήσης του πεζού γράμματος “μι” ως βασικό σχεδιαστικό όχημα έγινε  αφενός επειδή είναι αναγνωρίσιμο διεθνώς ως ελληνικό, αφού χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως μαθηματικό σύμβολο, και αφετέρου διότι αισθητικά ασκεί μια γοητεία, ως στοιχείο που υπάρχει μόνο στην ελληνική γραφή.

Δεύτερον, το σύνθημα «Macedonia. The Divine Great Land». Η συγκεκριμένη φράση συνδυάζει  το Great (παραπομπή στον Μ. Αλέξανδρο) και το Divine (Θεοί του Ολύμπου και ελληνική μυθολογία). Ειδικότερα η λέξη «divine» είναι εξαιρετικά αναγνωρίσιμη διεθνώς. Αγγλικά: divine. Γαλλικά: divin. Λατινικά: divina. Ιταλικά: divine. Ισπανικά divina. Πορτογαλικά divino. Πρόκειται για γλώσσες οι οποίες μιλιούνται  επισήμως είτε ως πρώτη, είτε ως δεύτερη από δύο δισεκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη, ενώ είναι βέβαιον ότι κάποιος μπορεί να συνεννοηθεί με μία από αυτές σχεδόν σε κάθε γωνιά της Γης. 

Πηγή: voria.gr

Posted On Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 20:56 Γράφτηκε από τον
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας ενημερώνει τους αντιπροσώπους-μέλη της ότι τη Τετάρτη  30 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18.00 θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέματα ημερησίας διάταξης εκλογή εφορευτικής επιτροπής και εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου. Η απόφαση πάρθηκε από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο στη τελευταία συνεδρίαση μετά από παραίτηση του συνόλου των μελών του. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 21.00 της ίδιας μέρας. 
 
Τέλος καλούνται οι αντιπρόσωποι-μέλη να υποβάλλουν υποψηφιότητες για το νέο διοικητικό και το νέο εποπτικό συμβούλιο έως τη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 14.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
 
Posted On Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 15:52 Γράφτηκε από τον

Τη συμφωνία πώλησης δραστηριοτήτων στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας, αρκετές εκ των οποίων αποτελούν παλαιές πλατφόρμες με παραγωγή πετρελαίου, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η Energean στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ.

Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες, οι οποίες δεν αποτελούν προτεραιότητα (non-core assets) στο πλαίσιο της στρατηγικής της Energean, περιέρχονται στην κατοχή της μετά την πρόσφατη συμφωνία για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου της Edison E&P, ενώ νέος αγοραστής είναι η εταιρεία Neptune, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία. Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες που μεταβιβάζονται είναι τα υπό ανάπτυξη projects Nova (15%) και Dvalin (10%) στη Νορβηγία, ενώ το μεταβιβαζόμενο χαρτοφυλάκιο στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνει τα πεδία Scott (10.5%), Telford (15.7%), Tors (68%) και Wenlock (80%) που βρίσκονται στην

παραγωγή εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς και τις συμμετοχές στο Markham (3.1%), στην ανακάλυψη στο Glengorm (25%) καθώς και στην άδεια Isabella (10%), όπου αναμένεται η πραγματοποίηση ερευνητικής γεώτρησης στις επόμενες εβδομάδες.

Όπως ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean κ. Μαθιός Ρήγας: «Η απόκτηση της Edison E&P εδραίωσε την Energean ως την ηγέτιδα ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, με ένα χαρτοφυλάκιο στο μεγαλύτερο μέρος του οποίου η εταιρεία είναι Operator, με έμφαση στο φυσικό αέριο και με μία ιδιαίτερα έμπειρη ομάδα που μπορεί να αναπτύξει περαιτέρω την εταιρεία στην ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Με την ανακοίνωση της εξαγοράς, είχαμε δεσμευθεί στους μετόχους μας ότι θα επιδιώκαμε να διαθέσoυμε δραστηριότητες που δεν ταιριάζουν με τη στρατηγική μας. Είμαστε ικανοποιημένοι για το ότι προχωρούμε σήμερα σε αυτήν την ανακοίνωση, η οποία αποδεικνύει την δέσμευσή μας και την ικανότητά μας να υλοποιούμε τους στόχους μας. Η Neptune είναι μία εταιρεία που ηγείται στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Νορβηγία και στο Ηνωμένο Βασίλειο και είμαστε πεπεισμένο ότι, υπό τη νέα ιδιοκτησία, οι ομάδες της Edison E&P στις δύο χώρες θα επωφεληθούν λόγω της στρατηγικής που η Neptune ακολουθεί».

Υπενθυμίζεται ότι η Energean έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει το συνολικό χαρτοφυλάκιο της Edison E&P έναντι 750 εκατ. δολαρίων. Το τίμημα της πώλησης των δραστηριοτήτων της Βόρειας Θάλασσας είναι 250 εκατ. δολάρια συν επιπλέον 30 εκατ. δολάρια που θα καταβληθούν στην Energean υπό προϋποθέσεις. Η συμφωνία τελεί υπό τον όρο της λήψης όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων της συμφωνίας εξαγοράς της Edison E&P από την Energean.

Posted On Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 22:39 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 36

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας