Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Δ. Μπαντέκας: "Δεν επηρεάζει τη συγχώνευση η παραίτηση Κ. Γραμμένου - Προχωράει ο σχεδιασμός για το ΤΕΙ ΑΜΘ" Κύριο

Posted On Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 07:00 Γράφτηκε από τον

Λίγες μόνο ημέρες μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, το οποίο θα προκύψει από την συγχώνευση του ήδη υπάρχοντος Δ.Π.Ε. με τα ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης και θα διατηρεί τμήματα σε 6 πόλεις (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς και Κατερίνη), μια παραίτηση προκάλεσε ερωτηματικά -ιδίως για το χρονικό σημείο στο οποίο υπεβλήθη.

Ο λόγος για την παραίτηση του καθηγητή Κώστα Γραμμένου από την προεδρία της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, μια παραίτηση που έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (η οποία και πρωτοδημοσίευσε τη σχετική είδηση), η παραίτηση ου κ. Γραμμένου, καθηγητή στο City University του Λονδίνου και βραβευμένου για την έρευνα στους τομείς της Ναυτιλίας, του Εμπορίου και του Χρηματοοικονομικών, φέρεται να αποδίδεται στην πρόθεση του υπουργού να συγχωνεύσει με το Διεθνές Πανεπιστήμιο τμήματα των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια αξιολόγηση των τμημάτων.

Ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜΘ Δημήτρης Μπαντέκας, μιλώντας στο Kavala Portal, θέλησε να "διασκεδάσει" τις εντυπώσεις από την παραίτηση Γραμμένου, λέγοντας ότι "εμείς τον κ. Γραμμένο δεν τον είδαμε ποτέ σε κανένα στάδιο των επαφών για τη συγχώνευση των ιδρυμάτων. Η παραίτησή του ήταν για εμάς αναμενόμενη, δεδομένου ότι ο κ. Γραμμένος ήταν διορισμένος στη θέση αυτή εδώ και πολλά χρόνια -από το 2006- και τώρα που θα μπει νέα διοίκηση στο νέο ίδρυμα το λογικό θα ήταν να αποχωρήσει. Τα σενάρια περί παραίτησής του λόγω διαφωνιών για το ζήτημα της συγχώνευσης των ιδρυμάτων ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Εκτιμώ πως όλος αυτός ο ντόρος οφείλεται στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να βρει την ευκαιρία να προωθήσει τις θέσεις της για τη συγχώνευση μέσα από την παραίτηση του κ. Γραμμένου."

Κατά τα άλλα, όπως ανέφερε ο κ. Μπαντέκας τόνισε πως ο σχεδιασμός για τη συγχώνευση των ιδρυμάτων προχωράει κανονικά, και πως πλέον αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση το σχετικό πλαίσιο νόμου -με τις ως τώρα δεσμεύσεις να μεταθέτουν την ημερομηνία δημοσίευσής του μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Απάντηση Δ. Εμμανουηλίδη στις δηλώσεις Γ. Γραμμένου για το προσφυγικό 8287316cb07e77bf565f267e9d001a69 M

  Πολιτικός απατεώνας χαρακτηρίστηκα από τον Πρόεδρο, αλίμονο, του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας και-δυστυχέστατα- από τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γ.Γραμμένου.

  Ομολογουμένως αδυνατώ να ξεκαθαρίσω αν πρόκειται για άθλια μομφή στο πρόσωπό μου ή αντιθέτως για έπαινο.Καθώς στη διαδρομή μου έμαθα πως αξία δεν έχει τόσο τι λέγεται για κάποιον αλλά κυρίως από ποιον λέγεται.Και εν προκειμένω καταλήγω ότι θα πρέπει να είναι τίτλος τιμής να με καταγγέλλει με το γνωστό λόγο και ύφος του ο εν λόγω κύριος.

  Τα περί ποινικής ευθύνης που απορρέουν απ’τα λεγόμενά του τα προσπερνώ, γιατί κατανοώ τη δραματική εκ μέρους του ανεπάρκεια στη χρήση της ελληνικής.Κοινώς δεν έχει συναίσθηση των λεγομένων του ή δεν καταλαβαίνει τι θέλει να πει.

  Έρχομαι ωστόσο στο προκείμενο. Αφορμή για τον αήθη χαρακτηρισμό παλαιότερη δήλωσή μου για το προσφυγικό.

  Στο σπίτι του κρεμασμένου κ.Γραμμένε,δε μιλάμε για σχοινί.

  Και για να το πω διαφορετικά:λαγόςτη φτέρη έσειε κακό του κεφαλιού του ή μην ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη.

  Που πάει να πει:Μέσα σε λίγους μήνες τα σχέδια της Ν.Δ και των εξαπτέρυγών της βγήκαν όλα πλάνες. Αναφέρομαι στους Μακεδονομάχους της, με ρόλο σημαιοφόρου την αφεντιά του που την επαύριο της 7ης Ιουλίου ξεφόρεσαν την τιμημένη κατά τ άλλα στολή του Μακεδονομάχου και ενδύθηκαν με τον Ευρωπαϊκό μανδύα του θεματοφύλακα και τιμητή της Συμφωνίας των Πρεσπών που ως αντιπολίτευση την είχε καταγγείλει ως προδοτική με αποκλειστικό γνώμονα τον προσπορισμό ψηφοθηρικού οφέλους.

  Αναφέρομαι στους ΝΔημοκρατικούς άϋπνους φρουρούς των συνόρων μας από τους εισβολείς πρόσφυγες που από τη 7η Ιουλίου θωράκισαν τα σύνορά μας,χερσαία και θαλάσσια, σε σημείο που να μην περνά ούτε κουνούπι.Αδιάψευστος μάρτυρας η δραματική δήλωση περί πλήρους αδυναμίας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού από τον πλέον αρμόδιο,τον Υπουργό προστασίας του πολίτη κ.Χρυσοχοΐδη.

  Θα πρέπει να υπενθυμίσω στον κ.Γραμμένο ότι επί των ημερών μας η διαχείριση του προσφυγικού, κατά το μέτρο του δυνατού, στηρίχτηκε στις αρχές του ανθρωπισμού.

  Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ φανέρωσε όχι μόνο το ανθρώπινο πρόσωπό της αλλά κυρίως διέσωσε τη χαμένη τιμή της Ευρώπης.Της Ευρώπης του διαφωτισμού και του ανθρωπισμού και όχι του Βέμπερ,του Όρμπαν του Σαλβίνι στους οποίους με θρησκευτικό σεβασμό ομνύει ο κ.Γραμμένος.Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον εν λόγω κύριο,ότι ως πολιτικός φίλος του νυν Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Ν.Παναγιωτόπουλου έχει την ευκαιρία και την ευχέρεια να πείσει τον κ.Υπουργό,ώστε να ‘’απαλλάξει’’ το στρατόπεδο Ασημακοπούλου από τους πρόσφυγες κάτι που δεν έγινε κατορθωτό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

  Όσο για τις διαβεβαιώσεις μου που επικαλείται οι αριθμοί και τα πραγματικά γεγονότα τον διαψεύδουν τραγικά.Τελεί υπό κράτος ταραχής εν κρανιώ.

  Του εύχομαι ειλικρινά να βρει την ψυχραιμία και την νηφαλιότητα που απαιτούν οι περιστάσεις και να μην κατεβαίνει κι άλλα σκαλιά στου κακού τη σκάλα.

  Ο εθνικισμός σχεδόν πάντα οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες. Θα όφειλε να το γνωρίζει ο κ.Γραμμένος και να προσπαθεί να αποκαταστήσει το απολεσθέν κύρος του,ήδη από την εποχή που η παρουσία και ο ρόλος του στο θέμα της βεβήλωσης του εβραϊκού μνημείου άφησε βαριά σκιά στην πόλη μας.

 • "Μπλόκο" στο τμήμα Γεωλογίας στην Καβάλα, προτού καν δημιουργηθεί! B5719eb732a6a3ec4a57d7aa5c6df5a5 M

  Στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης που επρόκειτο να ξεκινήσουν το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2020-2021) αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μεταξύ αυτών των τμημάτων βρίσκεται και το τμήμα Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, το οποίο επρόκειτο να λειτουργήσει στην Καβάλα!

  Σύμφωνα με δήλωση στην οποία προέβησαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης:

  «Το εκπαιδευτικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό έχουν ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από πελατειακές λογικές και ευκαιριακές διευθετήσεις.

  Η προηγούμενη κυβέρνηση, υπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες, θεσμοθέτησε πριν μερικούς μήνες μια σειρά από τμήματα σε όλη τη χώρα με προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και μετά, αναδιατάσσοντας τον ακαδημαϊκό χάρτη. Τα εν λόγω τμήματα δημιουργήθηκαν:

  • χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια,

  • χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,

  • χωρίς συνεκτικό σχεδιασμό,

  • χωρίς καν την προηγούμενη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ενώ ο νόμος προέβλεπε τη συμβολή και της αρχής αυτής σε τέτοιου είδους αποφάσεις,

  • ενίοτε και με βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, υποτιμώντας έτσι τα Ιδρύματά μας και τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

  Όπως είναι φυσικό, ορισμένα από τα νέα αυτά τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα σε υποδομές και προσωπικό, χωρίς να μπορεί να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία τους προς όφελος των μελλοντικών φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

  Για όλους τους παραπάνω λόγους, αναστέλλουμε τη λειτουργία των 37 αυτών νέων τμημάτων με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

  Στόχος μας είναι να επανεξεταστεί η ανάγκη δημιουργίας τους συνολικά από τη νέα ενισχυμένη Ανεξάρτητη Αρχή, στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και μετά από την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Το ίδιο θα ισχύει και για οποιαδήποτε νέα τμήματα πρόκειται να ιδρυθούν στο μέλλον, αλλά και για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη εν συνόλω. Δεν είναι απλώς θέμα χρηστής και αποτελεσματικής διαχείρισης των οικονομικών πόρων της πολιτείας, αλλά πρωτίστως ευθύνη και χρέος απέναντι στους νέους και τις νέες που προσδοκούν πρόσβαση σε ποιοτικά δημόσια πανεπιστήμια και σε πτυχία με αντίκρισμα. Και παράλληλα μια ευκαιρία για να βελτιστοποιήσουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

  Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμαστε εντατικά και θα καταθέσουμε τις επόμενες εβδομάδες ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή για την ανώτατη εκπαίδευση. Σκοπεύουμε να την ενδυναμώσουμε και να την καταστήσουμε βασικό εταίρο διαμόρφωσης πολιτικής για την ανώτατη εκπαίδευση, αποκεντρώνοντας παράλληλα μια σειρά από εξουσίες με τη μεταφορά τους εκεί που πραγματικά πρέπει να ανήκουν. Η Παιδεία μας έχει ανάγκη από τη χάραξη μιας μακροχρόνιας στρατηγικής, στη βάση ευρύτερων συναινέσεων και με διάρκεια που υπερβαίνει τη θητεία μιας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την ενδυνάμωση των θεσμών και τη συνεπή τήρηση διαδικασιών.

  Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε παθογένειες ετών με τόλμη, βάζοντας τέλος σε πρακτικές που στερούν από τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας την Παιδεία που τους αξίζει. Και στην κατεύθυνση αυτή θα αναζητήσουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, ακούγοντας τις προτάσεις όλων για το βέλτιστο τρόπο διαμόρφωσης του ακαδημαϊκού χάρτη με τις αναγκαίες διασφαλίσεις ποιότητας».

 • Βρέθηκε νεκρός μέσα στις εστίες του ΤΕΙ ΑΜΘ! Bdce71d651337837d6c234ec58847484 M

  Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών (καταγόμενος από την Αθήνα)  βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Πέμπτης σε δωμάτιο των φοιτητικών εστιών του ΤΕΙ ΑΜΘ. Ο θάνατός του φαίνεται να προκλήθηκε από παθολογικά αίτια.

  Ο αποθανών ήταν άστεγος και είχε κάνει κατάληψη σε δωμάτιο των εστιών, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με προβλήματα αλκοολισμού.

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας