Νέες γιγαντοαφίσες με την ιστορία της Καβάλας στον Δημοτικό Κήπο

Στην τοποθέτηση νέων γιγαντοαφισών στον Δημοτικό Κήπο προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2026 ο Δήμος Καβάλας, αντικαθιστώντας αυτές που υπήρχαν στο ίδιο σημείο, από τον Φεβρουάριο του 2021.

Συγκεκριμένα, στον πέτρινο τοίχο, που βρίσκεται δίπλα στο μνημείο Ηρώων, δεσπόζει πλέον μια μεγάλη εικόνα από την παραλία της Καβάλας τη δεκαετία του ’30, καθώς και ένα μπάνερ με πληροφορίες για το μνημείο των εν πολέμοις πεσόντων, το γνωστό μαρμάρινο λιοντάρι ύψους 3 μέτρων, το οποίο κατασκευάστηκε το 1923 στη μνήμη των Καβαλιωτών που χάθηκαν στους απελευθερωτικούς αγώνες της περιόδου 1912 – 1922.

ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ: Παρασκευάς Μέτσικας

Οι γιγαντοαφίσες αποτελούν τα τελευταία χρόνια πόλο έλξης για τους συνδημότες μας και τους τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θέλουν να φωτογραφηθούν στο κέντρο της πόλης, συλλέγοντας παράλληλα διάφορα ιστορικά στοιχεία για το παρελθόν της Καβάλας και το αποτύπωμα των προγόνων μας.