Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

“Μύλος” με την πιάτσα ταξί στην πλατεία Καπνεργάτη

Must Read

image_printΕκτύπωση

Την ώρα που οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη και την πεζοδρόμηση της γύρω περιοχής προχωρούν με ρυθμούς “χελώνας” -με τα παράπονα των συμπολιτών να είναι εντονότατα (και δικαιολογημένα) και την κυκλοφοριακή συμφόρηση να εντείνεται καθημερινά-,

ένα ακόμα μείζον ζήτημα που προκύπτει από την ανάπλαση αυτή είναι η τύχη της πιάτσας ταξί που βρίσκεται επί της οδού Αβέρωφ, δίπλα από τον δημοτικό κήπο.

Με βάση τα όσα προβλέπονται από την μελέτη για την όλη ανάπλαση (μια μελέτη που εκπονήθηκε πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, επί των ημερών της δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή), η πιάτσα πρόκειται να φύγει από τη θέση της και να μετακινηθεί επί της οδού Ελ. Βενιζέλου.

Εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο, οι οδηγοί ταξί έχουν εκφράσει την έντονη αντίδρασή τους, θεωρώντας πως η μελέτη αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη και πως η τρέχουσα θέση της πιάτσας δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των επιβατών -σε αντίθεση με την προτεινόμενη από τη δημοτική αρχή θέση, για την οποία (όπως δηλώνουν εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί Καβάλας) ακόμα και η ίδια η Τροχαία έχει εκφράσει φόβους για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.

Η όλη αυτή διαμάχη λίγο έλειψε να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο στην διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας (την περασμένη Δευτέρα), στην οποία έδωσαν το παρόν πολλοί οδηγοί ταξί. Υπενθυμίζεται πως στη συνεδρίαση αυτό επρόκειτο να τεθεί υπό συζήτηση το πρακτικό της 128ης συνεδρίασης της Επιτροπής Κυκλοφορίας και Προσβασιμότητας του Δήμου Καβάλας, με βάση το οποίο πρόκειται να μετακινηθεί η πιάτσα στην οδό Ελ. Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί ταξί επιχείρησαν να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για το μέλλον της πιάτσας. Προτάσεις σύμφωνα με τις οποίες -με βάση μια μελέτη που εκπονήθηκε από την συγκοινωνιολόγο Αλεξάνδρα Τσανάκα- τα ταξί θα σταθμεύουν μέσα στον δημοτικό κήπο, μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ, ενώ θα μπαίνουν μέσα στον χώρο αυτόν μέσω της ράμπας που ξεκινάει από την οδό Κύπρου και καταλήγει εντός του κήπου (και η οποία θα επιστρωθεί με τσιμέντο).

Σχόλιο γράφοντος: Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός πως αρκετές από αυτές τις σκέψεις είχαν κατατεθεί και επί των ημερών της δημαρχίας Δήμητρας Τσανάκα (όπως επιβεβαίωσε και η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη)

Ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, όμως, όχι μόνο δεν θέλησε να αποδεχτεί την πρόταση των οδηγών ταξί αλλά εκφράστηκε με έντονο και αρκούντως αυταρχικό τρόπο (Σχόλιο γράφοντος: Όπως, δυστυχώς, κάνει πολύ συχνά ο κ. δήμαρχος σε αντίστοιχες περιπτώσεις), τονίζοντας πως «Μέσα στο πάρκο (σ.σ. δημοτικό κήπο) δεν πρόκειται να μπει αυτοκίνητο. Τελεία και παύλα! Η απόφαση είναι ειλημμένη. Τα ΤΑΞΙ θα πάνε μπροστά (στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου)». Μάλιστα, ο κ. Μουριάδης έδειξε πως δεν γνώριζε για τις προτάσεις των οδηγών ταξί, παρά το γεγονός πως δεν ήταν λίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που σημείωσαν πως τις γνώριζαν και τις είχαν μελετήσει!

Η όλη στάση του δημάρχου (η οποία “συνοδεύτηκε” και από την αντίστοιχη στάση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Μαμτσαδέλη) δεν άργησε να προκαλέσει την αγανάκτηση των οδηγών ταξί, με ορισμένους εξ αυτών να μην καταφέρουν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους. Τελικά η λογική πρυτάνευσε, με τον δήμαρχο να αποφασίζει όπως αποσύρει το θέμα και συναντηθεί με την μηχανικό που έκανε την πρόταση εκ μέρους των οδηγών ταξί -ήτοι την κ. Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά κοντά στο άλσος των Πεντακοσίων (φωτό)

Περί τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2024, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που βρισκόταν στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!