Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019

Χρήσιμες Πληροφορίες (344)

Με απόφαση που έλαβε ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Ιωάννης Καραμανλής, παρατείνεται ως και το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου η διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων για λόγους ασφαλείας στην Ε.Ο.Θεσσαλονίκης-Καβάλας (παραλιακή), από Χ/Θ 149,000 (Α/Κ Αγίου Ανδρέα) έως Χ/Θ 145,000, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Ως γνωστόν, οι εργασίες στο σημείο αυτό γίνονται λόγω των κατολισθήσεων των τελευταίων ημερών (εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων).

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται με εκτροπή εντός του οικισμού της Ν.Περάμου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας που δεν θα πραγματοποιούνται εργασίες, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ίδιο σημείο μόνο στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος προς Θεσσαλονίκη

Posted On Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 15:53 Γράφτηκε από τον

Την Παρασκευή 29-11-2019 πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Θάσου σύσκεψη σχετικά με το ζήτημα της αποζημίωσης των παραγωγών για τις ζημιές που έχουν υποστεί, συνέπεια των ακραίων καιρικών φαινόμενων που έπληξαν την Θάσο από τις 21 έως και 26 Νοεμβρίου 2019.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, η Διευθύντρια του ΕΛΓΑ Καβάλας κα. Αικατερίνη Πούπου με στελέχη του ΕΛΓΑ Καβάλας, εκπρόσωποι Συνεταιρισμών της Θάσου (Ελαιουργικών, Αγροτοκτηνοτροφικού, Μελισσοκομικού), καθώς και οι Ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Θάσου.

Αποφασίσθηκε:

Η έναρξη δηλώσεων απώλειας φυτικής παραγωγής και φυτικού κεφαλαίου από την Δευτέρα 02-12-2019 έως και την Πέμπτη 12-12-2019.

Την ανωτέρω περίοδο οι δηλώσεις θα κατατίθενται στους Ανταποκριτές του Δήμου Θάσου (Δημαρχείο), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με την προσκόμιση των κάτωθι δικαιολογητικών:

  1. Δήλωση ΟΣΔΕ 2019.
  2. Αστυνομική Ταυτότητα.
  3. ΑΦΜ.
  4. Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού.

Σημειώνεται ότι κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός προκειμένου να υποβάλει δήλωση απαιτείται να μην έχει προχωρήσει σε συγκομιδή του 10% τμήματος του κτήματός του (πχ 10% αμάζευτα ελαιόδεντρα στο κτήμα ως δείκτες).

Επίσης σε συνέχεια της ανωτέρω σύσκεψης ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί ότι σε περίπτωση απώλειας ζωικού κεφαλαίου, όπως επικοινωνήσουν άμεσα με τον Ανταποκριτή ΕΛΓΑ του Δήμου Θάσου κ. Αχιλλέα Σταμούλη.

Αρμόδιοι Ανταποκριτές ΕΛΓΑ Δήμου Θάσου:

Αρσενίου Σωτηρία (Τηλ. 2593350121).

Λαμπίρη Άννα (Τηλ. 2593350139).

Σταμούλης Αχιλλέας (Τηλ. 2593350157).

Posted On Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 15:00 Γράφτηκε από τον

Για τον μήνα: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2019  τα ραντεβού, με τους Ιατρούς, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τακτικό απογευματινό εξωτερικό ιατρείο πέραν του τακτικού ωραρίου, στα πλαίσια της ολοήμερης λειτουργίας του Νοσοκομείου για τις ακόλουθες ημερομηνίες είναι :

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ : 2513  501700            

Α/Α

Επώνυμο Ιατρού

Όνομα Ιατρού

Ιδιότητα

Ειδικότητα

Ημερομηνίες

1.                   

Ανδρανιώτης        

Ιωάννης

  Διευθυντής

Μαιευτ. Γυν/κολογίας

5,12,19.

2.                   

Καμπουρίδης    

Ευάγγελος

   Διευθυντής

Νευροχειρουργικού τμήματος

3,10.

3.                   

Γεροστεργίου     

Ευδοξία

Επιμελητής    Α΄

ΩΡΛ τμήματος

10,17.

4.                   

Μαρουφίδης   

Οδυσσέας

Επιμελητής    Α΄

Νευροχειρουργικού τμήματος

5,12.

5.                   

Μπόσβελης     

Δαμιανός

   Διευθυντής

Οφθαλμολογίας

3,10,17.

6.                   

Τσιολακίδου        

Γεωργία

Επιμελήτρια  Α΄

Γαστρεντερολογικού    τμήματος

2,9.

7.                   

Τριανταφυλλίδης

Χαράλαμ.

Επιμελητής    A΄

Πνευμονολογικού τμήματος

16.

8.                   

Σαρικλόγλου      

Σάββας

Συντονιστής - 

Διευθυντής

Ορθοπεδικού τμήματος

4,11,18.

9.                   

Βαρελτζίδης    

Νεκτάριος

Επιμελητής   Α΄

Ορθοπεδικού      τμήματος

2,9,16.

10.               

Αδαμόπουλος 

Βασίλειος

Επιμελητής   Α΄

Ουρολογικού τμήματος

3,17.

11.               

Τηγανίτα

Σωτηρία

Επιμελήτρια  Β΄

Οφθαλμολογικού τμήματος

6,13.

12.               

Πατελάρος     

Εμμανουήλ

     Διευθυντής

Ψυχίατρος

16.

13.               

Καραφύλογλου

Μαρία

Επιμελήτρια  Α΄

Οφθαλμολογικού τμήματος

4,11.

14.               

Σοϊλεμετζίδης

Μιχαήλ

     Διευθυντής

Μαιευτ.

Γυναικολογίας

3,10.

15.              0

Γαλανός

Ιωάννης

Επιμελητής  A΄

Ουρολογικού

τμήματος

10.

16.               

Βουλαλάς

Γρηγόριος

Επικουρικός

Επιμελητής   Β΄

Αγγειοχειρουργός

2,9,16.

17.               

Σωτηρίου

Μιχαήλ

Συντονιστής-

Διευθυντής

Ψυχιατρικού

τμήματος

3,10,17.

18.               

Δανιηλίδης

Δανιήλ

Επιμελητής Α΄

Πνευμονολογικού

τμήματος

4,11,18.

19.               

Ιορδάνοβα

Αδελαίδα

Διευύθυντρια

Μαιευτ.

Γυναικολογίας .

4.

20.               

Καμπουρίδης

Νικόλαος

Διευθυντής

Καρδιολογίας

5,12,16.

21.               

Καραμάνης

Δημήτριος

Διευθυντής

Οφθαλμολογικού

τμήματος

2,9,16.

22.               

Παπαντωνίου

Στέφανος

Διευθυντής

Παθολογίας

16.

23.               

Βαγιωνάς

Αναστάσιος

Διευθυντής

Ογκολογικού

τμήματος

3,10.

24.               

Καλώστος

Γεώργιος

Επιμελητής  Α΄

Νευροχειρουργικού

τμήματος

17.

                                                                                                 

 

Posted On Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 18:33 Γράφτηκε από τον

Διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών της Θάσου που έχουν πληγεί από τις συνέπειες (πλημμύρες) των έντονων καιρικών φαινόμενων (έντονες βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 21 & 22-11-2019 [Δεν αφορά Επιχειρήσεις]

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 33862/6-05-2019 (ΦΕΚ 1699/Β΄/2019) «Διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές», προβλέπεται οικονομική ενίσχυση των πληγέντων ως εξής:

Α). Χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών σε όσους περιέρχονται σε κατάσταση ανάγκης συνεπεία φυσικών καταστροφών.

Η εφάπαξ χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών ποσού εξακοσίων ευρώ (600,00€) στο κάθε νοικοκυριό του οποίου η κύρια κατοικία έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και περιέρχεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά την υποβολή των κάτωθι δικαιολογητικών:
α) Αίτησης του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου (βλ. Παράρτημα).

β) Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Έντυπο Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους (για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας).

Επιπλέον της ανωτέρω παραγράφου, η εφάπαξ χορήγηση επιδόματος ποσού εξακοσίων ευρώ (600,00€) στις παρακάτω κατηγορίες πληγέντων από φυσικές καταστροφές:
α) Πολύτεκνοι, με την προσκόμιση επιπλέον των δικαιολογητικών της ανωτέρω παρ.1 του παρόντος:

-Πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης του οικείου Δήμου.

β) Άτομα με Αναπηρίες που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα από τα εφαρμοζόμενα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την προσκόμιση επιπλέον των δικαιολογητικών της παρ.1 του παρόντος:

βα) Απόφασης έγκρισης χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ ή

ββ) Βεβαίωσης χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.

Β). Χορήγηση επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής

Η εφάπαξ χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή επιδόματος ποσού μέχρι έξι χιλιάδων ευρώ (6.000,00 €) κατ΄ ανώτατο όριο, στους πληγέντες φυσικών καταστροφών για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών των κύριων κατοικιών που επλήγησαν ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής τους μετά την υποβολή των κάτωθι δικαιολογητικών:
α) Αίτησης του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου (βλ. Παράρτημα).

β) Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Έντυπο Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους (για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας και τον αριθμό των εξαρτώμενων ή/και φιλοξενούμενων μελών του δικαιούχου).

γ) Τελευταίας υποβληθείσας Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Έντυπο Ε9) συνοδευόμενης από υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι δεν υπάρχει μεταβολή, σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας.

δ) Βεβαίωσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις περιπτώσεις πυρκαγιάς.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός, λόγω συγκατοίκησης κ.λπ., η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ αυτών, μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.
Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο προσδιορίζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του Παραρτήματος της ανωτέρω ΚΥΑ από την Επιτροπή του άρθρου 4 της ΚΥΑ, η οποία συμπληρώνει το έντυπο «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ» και το υποβάλλει στην αρμόδια Διεύθυνση του οικείου Δήμου.

Γ). Χορήγηση επιδόματος στα άτομα που υπέστησαν μόνιμη σωματική βλάβη με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω

Η εφάπαξ χορήγηση επιδόματος ποσού τεσσάρων χιλιάδων και πεντακοσίων ευρώ (4.500,00€) στα άτομα που, λόγω τραυματισμού τους, εξαιτίας φυσικών καταστροφών υπέστησαν μόνιμη σωματική βλάβη, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω μετά την υποβολή των κάτωθι δικαιολογητικών:
α) Αίτησης του ενδιαφερομένου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου.

β) Γνωμάτευσης – Βεβαίωσης Διευθυντή Κλινικής Νοσοκομείου Ε.Σ.Υ., στην οποία αναφέρεται ότι ο αιτών ή η αιτούσα υπέστη μόνιμη σωματική βλάβη, η οποία προκλήθηκε εξαιτίας φυσικής καταστροφής.

γ) Γνωμάτευσης ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) σε ισχύ, για το είδος της πάθησης, το ποσοστό αναπηρίας και τη διάρκειά της.

Αρμόδιοι για τη συγκέντρωση και την αξιολόγηση των προαναφερόμενων δικαιολογητικών είναι τα Τμήματα ή οι Δ/νσεις Κοινωνικής Πρόνοιας ή Κοινωνικής Προστασίας ή Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Δήμων.
Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 81/14174/22-11-2019 Απόφαση του Δημάρχου Θάσου, αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την συγκέντρωση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών που προβλέπονται ανωτέρω, ορίζεται η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Θάσου και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θάσου, που εδρεύουν στο ΝΠΔΔ του Δήμου Θάσου «ΔΗΜΑΡΩΓΟΣ».

Τηλέφωνο: 2593023284

ΦΑΞ: 2593022219

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΦΕΚ 1699-Β-16-05-2019 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΥΤΩΝ (ΦΕΚ)

Posted On Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 16:43 Γράφτηκε από τον

Και την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Θάσο, μετά από απόφαση που έλαβε ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης. Η απόφαση ελήφθη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες καταιγίδες και βροχοπτώσεις) που αναμένονται.

Posted On Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 13:55 Γράφτηκε από τον

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τον νομό Καβάλας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστα και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Έτσι, από το πρωί δεν έχει γίνει κανένα δρομολόγιο στην γραμμή Καβάλα-Πρίνος, ενώ πέραν του επιβατικού πλοίου ΑΝΑΞ (που έχει μεγαλύτερο μέγεθος) -που θα εκτελέσει δρομολόγιο στις 13:30- δεν κινείται κανένα άλλο πλοίο στην γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας

Posted On Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 13:10 Γράφτηκε από τον

Με απόφαση του δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη, όλα τα σχολεία (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στο νησί θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, λόγω των καιρικών προβλέψεων για δυνατότερες (σε σχέση με αυτές των προηγούμενων ωρών) βροχοπτώσεις.

Posted On Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 16:39 Γράφτηκε από τον

Ξεκινάει, από το πρωί της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου, η εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος για την μετακίνηση των κατοίκων του Νέου Ζυγού, του Ζυγού, του Κρυονερίου και των Φιλίππων, από και προς τη λαϊκή αγορά των Κρηνίδων. Το πρόγραμμα "τρέχουν" ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας και τα Σωματεία Παραγωγών και Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Καβάλας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, κάθε Τετάρτη το λεωφορείο θα ξεκινά από το νέο Ζυγό στις 8:15 και θα επιστρέφει από τις Κρηνίδες στις 11:30.

Όλα αυτά, βέβαια, την ώρα που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι μέλλει γενέσθαι με το αίτημα πολλών κατοίκων των Κρηνίδων για την μετακίνηση της ίδιας της λαϊκής αγοράς και την επιστροφή της στην αρχική της θέση (στο κέντρο των Κρηνίδων, εκεί που ήταν μέχρι και το 2014, οπότε και μετακινήθηκε -προσωρινά, όπως ειχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο το 2014 λόγω εργασιών που εκτελούνταν εκείνη την εποχή). Το μόνο δεδομένο που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι η πρόθεση του αρμόδιου αντιδημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου να ξεκινήσει μια διαβούλευση για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς. Ωστόσο πέραν τούτου ουδέν νεότερο...

Posted On Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 02:40 Γράφτηκε από τον

Από την ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με θέματα:

  1. «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων».
  2. «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2019 – 2020».

την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 στις 09:30 π.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας  «Νικόλαος Μάρτης».

Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεδρίασης του Οργάνου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας των Φορέων, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιπλημμυρική προστασία της Θάσου,  στην πεδιάδα του Νέστου, καθώς επίσης και  στην προστασία του οδικού δικτύου κυρίως στους ορεινούς όγκους του Νομού, λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών που ευνοούν τη χιονόπτωση και τον παγετό.

Posted On Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 16:14 Γράφτηκε από τον

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) της  ΕΜΥ  ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα εκδηλωθούν  από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (08-11-2019)  και  θα  επηρεαστούν βαθμιαία η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, και τα νησιά του βορείου
Αιγαίου.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα της Παρασκευής (08-11-2019).

Επίσης σε Μακεδονία και Θράκη θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5  και στα ανατολικά τοπικά 6 bf  που από το βράδυ της Παρασκευής (08-11-2019) θα εξασθενήσουν.

Παρακαλούμε για τη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας από Κυβερνήτες πλοίων και σκαφών καθώς και την έγκαιρη πληροφόρηση τους από τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ.

Posted On Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 20:28 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 25

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας