Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Χρήσιμες Πληροφορίες (328)

Με απόφαση που υπέγραψε ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Ιωάννης Καραμανλής, παρατείνονται για μια ακόμα εβδομάδα -ως την ερχόμενη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου- οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στην Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης, στο τμήμα από την 09+160 έως την χ/θ 09+530, λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης. Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται εκ περιτροπής, στο ρεύμα που δεν πραγματοποιούνται εργασίες, με την τοποθέτηση πινακίδων εργοταξιακής σήμανσης και την αδιάλειπτη παρουσία δύο σημαιοφόρων, στην αρχή και στο τέλος της ζώνης εργασιών.

Posted On Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 10:41 Γράφτηκε από τον

Δεν είναι η πρώτη φορά που, λίγο μετά από μια βροχόπτωση -ακόμα και μια ασθενή, όπως ήταν (κατά γενική ομολογία) η χτεσινή-, καταγράφεται και ενα τροχαίο ατύχημα στους δρόμους του νομού Καβάλας. Από τα πλέον "σεσημασμένα" σημεία στα οποία λαμβάνουν χώρα τροχαία ατυχήματα είναι ο δρόμος που συνδέει την Καβάλα με την Νέα Πέραμο (και περνάει το Παληό και την Νέα Ηρακλείτσα), αλλά και ο δρόμος του Αγίου Σίλα.

Έτσι έγινε και χτες το πρωί, περί τις 9:30, με 2 αυτοκίνητα να συγκρούονται πλαγιομετωπικά στις στροφές πριν την διασταύρωση που οδηγεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές -ευτυχώς χωρίς θύματα ή τραυματισμούς- και αναστάτωση στην κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο ακόμα και για μια μπαταρία ενός από τα 2 οχήματα, η οποία προσγειώθηκε στο οδόστρωμα!

Αν και είναι γνωστό πως η ψιλή βροχή είναι, από μόνη της, ικανή να δυσκολέψει αφάνταστα την κυκλοφορία στους δρόμους (ιδίως αυτούς με πολλές στροφές, όπως ο δρόμος προς τον Άγιο Σίλα), είναι αναγκαίο να τονίσουμε πως πρέπει, επιτέλους, κάποια στιγμή να αρχίσουν να προσέχουν λίγο παραπάνω και οι οδηγοί! Πάρα πολλές φορές, άλλωστε, έχουμε δει οδηγούς να προσπερνάνε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στις στροφές ή ακόμα και να βγαίνουν στο αντίθετο ρεύμα προκειμένου να φτάσουν "μιαν ώρα αρχύτερα" στον προορισμό τους.

Και αναρωτιόμαστε: Πρέπει να σκοτωθεί κόσμος για να καταλάβουμε ότι πρέπει να προσέχουμε σε εκείνο το σημείο;

Posted On Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 10:29 Γράφτηκε από τον

Από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας ανακοινώνεται ότι τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2019, αναμένεται να πλήξουν το δήμο Καβάλας και δη τα ανατολικότερα τμήματα του, έντονες καταιγίδες.      

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εάν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τη στιγμή της εκδήλωσης των φαινομένων. Σε κάθε περίπτωση να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Αν κατοικείτε σε περιοχή που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα με πλημμύρες

Σε περίπτωση που ενημερωθείτε για την εκδήλωση έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή σας:

 • Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά.
 • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

Αν είστε μέσα σε κτίριο

 • Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.

Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο

 • Μην διασχίσετε χείμαρρο πεζή ή με αυτοκίνητο.
 • Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
 • Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν έχει ακινητοποιηθεί καθώς ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
 • Μην πλησιάζετε σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο

 • Μείνετε μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να ξαναπλημμυρίσουν τις επόμενες ώρες.
   -  η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ.
   -  εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασποροές κλπ.
   -  τα νερά ενδέχεται να είναι μολυσμένα αν έχουν παρασύρει μαζί τους απορρίμματα, αντικείμενα και νεκρά ζώα.
 • Προσέξτε να μην εμποδίζετε τα συνεργεία διάσωσης.
 • Μην πλησιάζετε σε περιοχές που έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων.
 • Ελέγξτε αν το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας κινδυνεύει από πτώση βράχων.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να βαδίσετε ή να οδηγήσετε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει

 • Προσπαθήστε να βρείτε σταθερό έδαφος.
 • Αποφύγετε νερά που ρέουν.
 • Αν βρεθείτε μπροστά σε δρόμο που έχει πλημμυρίσει σταματήστε και αλλάξτε κατεύθυνση.
 • Αποφύγετε τα λιμνάζοντα νερά. Ενδέχεται να αποτελέσουν καλούς αγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος καθώς κρύβουν υπόγεια καλώδια ή διαρροές από εγκαταστάσεις.
 • Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

Πριν αρχίσετε τις διαδικασίες αποκατάστασης

 • Θυμηθείτε ότι οι κίνδυνοι από την πλημμύρα δεν υποχωρούν αμέσως μετά την απόσυρση των υδάτων.
 • Βεβαιωθείτε από τις Αρχές ότι η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας είναι πλέον ασφαλής και κατόπιν επιστρέψτε σε αυτήν ειδικά αν έχει προηγηθεί εκκένωση.
 • Κλείστε την τροφοδοσία του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και αν στην περιοχή σας έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
 • Κλείστε την παροχή νερού, για το ενδεχόμενο βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Για να εξετάσετε ένα κτίριο που έχει πλημμυρίσει

 • Φορέστε κλειστά παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς από αντικείμενα ή ανωμαλίες στο έδαφος που κρύβουν τα νερά.
 • Εξετάστε τους τοίχους, τις πόρτες, τις σκάλες και τα παράθυρα.
 • Εξετάστε τα δίκτυα του ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και αποχέτευσης. 
Posted On Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 11:26 Γράφτηκε από τον

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε πρόσκληση Στρατευσίμων 2019 Δ΄/ΕΣΣΟ η οποία έχει αναρτηθεί στην εφαρμογή <<ΔΙΑΥΓΕΙΑ>> (ΑΔΑ:69Η76-Λ40), όπως επίσης στις διαδικτυακές ιστοσελίδες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (www.stratologia.gr) και (www.hellenicnavy.gr αντίστοιχα).

Posted On Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 17:04 Γράφτηκε από τον

Ο Δήμος Καβάλας, ανακοινώνει προς όλους τους δημότες - οφειλέτες του ότι στο ΦΕΚ υπ. αριθ. 145/30-9-2019 Α΄ δημοσιεύθηκε Πράξη Νομοθετικου Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η ισχύς του αρθρ. 110 παρ. 1 του Ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73/17.05.2019 τεύχος Α') «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους Ο.Τ.Α. α' βαθμού, Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις» ο οποίος ίσχυε έως 16/9/2019.

Συγκεκριμένα:

Α. Στη ρύθμιση του Ν. 4611/2019 υπάγονται οι οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως τις 29/11/2019 και η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση υποβάλλεται έως τις 31/12/2019.

Β. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις (πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων) με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους ως εξής :

α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%),
β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80 %),
γ) αν εξοφληθούν σε εικοσιπέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%),
δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%),
ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).

Γ. Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή η πρώτη δόση της καταβάλλεται μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.

Δ. Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των είκοσι (20)ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα Ταμείου του Δήμου (Υπεύθυνη Επικοινωνίας κ. Ευαγγ. Αποστολίδου, τηλ. 2513 500241)

Posted On Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 19:20 Γράφτηκε από τον

Την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019 κατά την Άσκηση ΤΑΑΣ/ΤΑΜΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-19», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

• τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης), 

 

• τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Posted On Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 19:54 Γράφτηκε από τον

Η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Καβάλας ανακοινώνει ότι λόγω μηχανικής βλάβης ορισμένων οχημάτων του στόλου της, τροποποιείται το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, στη δημοτική ενότητα Φιλίππων (Αμυγδαλεωνας, Σταυρός, Κρηνίδες, Πολυστυλο, Δατο, Λυδία) και στο Παληό.

Πιο συγκεκριμένα, η προγραμματισμένη πρωϊνή αποκομιδή των σκουπιδιών στις εν λόγω περιοχές, θα γίνει μετά τις 2 το μεσημέρι.

Posted On Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 18:09 Γράφτηκε από τον

Ταλαιπωρία αναμένει, την Πέμπτη, όσους οδηγούς επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν την οδό Σαππαίων για τις μετακινήσεις τους, καθώς ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Ιωάννης Καραμανλής υπέγραψε απόφαση για τον περιορισμό κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο δυτικό τμήμα αυτής, στο ύψος της οδού Νιόβης (του δρόμου που οδηγεί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας - πλησίον του Ι.Ν. του Τιμίου Σταυρού, απέναντι από την παιδική χαρά), λόγω αποκατάστασης βλάβης του δικτύου Ο.Τ.Ε.

-Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από το εναπομείναν οδόστρωμα, με την τοποθέτηση κατάλληλη σήμανσης και την παρουσία σημαιοφόρου.

Posted On Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 15:18 Γράφτηκε από τον

Κατά τη διάρκεια των καθημερινών ελέγχων στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, παρατηρήθηκε το φαινόμενο δημότες που είναι κάτοχοι κάρτας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου, να σταθμεύουν τα οχήματα τους σε θέσεις με λευκή διαγράμμιση.

Η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας θεωρεί σκόπιμο να υπενθυμίσει στους ιδιοκτήτες οχημάτων τα εξής: Οι κάτοχοι καρτών μονίμου κατοίκου δικαιούνται δωρεών στάθμευση ΜΟΝΟ στις θέσεις με μπλε διαγράμμιση. Στις θέσεις με λευκή διαγράμμιση η στάθμευση είναι για ΟΛΟΥΣ επί πληρωμή, με τη χρήση των ειδικών καρτών που πωλούνται σε διάφορα της πόλης. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που μόνιμοι κάτοικοι σταθμεύουν τα οχήματα τους σε σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης με λευκή διαγράμμιση, χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου τέλους, θα βεβαιώνονται κανονικά παραβάσεις.

Posted On Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 11:10 Γράφτηκε από τον
Από ημ/νία και ώραΈως ημ/νία και ώραΠεριγραφή περιοχήςΣκοπός διακοπής
18/9/2019 8:00:00 πμ 18/9/2019 9:00:00 πμ ΟΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΒΙΑ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ, ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΟΥΛΙΑΡΗΣ, ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΔΕΥΑΘ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ. Κατασκευές
20/9/2019 7:00:00 πμ 20/9/2019 9:00:00 πμ ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΡΑΜΜΗ 29 ΑΠΟ ΓΛΥΚΑΔΙ ΜΕΧΡΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΧΡΥΣΑΦΗ, ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΤΣΙΚΑ, ΟΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΓΛΥΚΑΔΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΘΑΣΟΥ Κατασκευές
21/9/2019 8:00:00 πμ 21/9/2019 9:00:00 πμ ΑΠΟ ΓΛΥΚΑΔΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ, ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ, ΑΡΓΟΣΤΣΙΟ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ, ΧΩΡΙΟ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΛΟΗ ΣΤΗ ΣΚ ΠΟΤΑΜΙΑΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΝΤΙΝΑΣ ΣΤΗ ΣΚ ΠΟΤΑΜΙΑΣ. Κατασκευές
21/9/2019 1:00:00 μμ 21/9/2019 2:00:00 μμ ΑΠΟ ΣΚΑΛΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΧΩΡΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑ. Κατασκευές
Posted On Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 19:46 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 24

Brevet Fillipoi Slow

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας