Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Μιχάλης Μεταξάς “Δεν μπορούμε να κάνουμε τον πορτιέρη για τον κορωνοϊό στην εστίαση” (ηχητικό)

Must Read

Και επίσημα στη Β’ εθνική η ομάδα πόλο του ΝΟΘΑ Καβάλας

Μπορεί να χρειάστηκε να γίνει μια αναδιάρθρωση στα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά (έστω και έτσι) η ανδρική ομάδα...

Σοφοκλέους “Φιλοκτήτης”: Το πιο θερμό χειροκρότημα στο φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων

Πάντα υπάρχει ένας παραπάνω λόγος για να πας! Επειδή μου το  ζήτησε ο Χρήστος....

Το θέμα της συνομιλίας μας από τη Φιλόξενη Ραδιοφωνική μας Συχνότητα, ήταν το παρόν και το μέλλον των «ΚΑΦΕΖΥΘΟΠΩΛΩΝ»…!!

Οι Οικοδεσπότες της Ραδιοφωνικής Εκπομπής «ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ», του KAVALA PORTAL, αναφορικά στο μέλλον των επαγγελματιών του συνομιλητή μας, αναφέραμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, θα τεθεί σε λειτουργία στο gov.gr η ειδική εφαρμογή την οποία θα κατεβάζουν οι επιχειρήσεις για να ελέγχουν τα «bar code» των εγγράφων εμβολιασμού ή των τεστ των πελατών τους

Η Εφαρμογή θα έχει τρεις Χρωματικές Ενδείξεις:

  • Πράσινη όταν πρόκειται για πελάτη που έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει με κορωνοϊό
  • Κίτρινη για πελάτη που φέρει αρνητικό τεστ κορωνοϊού
  • Κόκκινη για λανθασμένο ή μη αληθές έγγραφο.

Όπως είχε ανακοινωθεί πριν λίγες ημέρες, ανά κατηγορία θα ισχύουν τα εξής:

  • Οι χώροι που έχουν δηλωθεί ως αμιγείς λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους – χωρίς χρήση μάσκας.
  • Οι χώροι που έχουν δηλωθεί ως μικτοί λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 50% της χωρητικότητάς τους – υποχρεωτική χρήση μάσκας και αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.
  • Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους.

Σύμφωνα, με δημοσιογραφικές μας πληροφορίες: Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά δεδομένου ότι η πανδημία είναι ένα «δυναμικό φαινόμενο».

Και τα δυο βασικά μας ερωτήματα ήταν: Πως βλέπει την παρούσα κατάσταση με τους παραπάνω όρους και πιο το επαγγελματικό μέλλον στις  επιχειρήσεις τους;;

Ο Συνομιλητής μας κος Μεταξάς, μας απάντησε με απόλυτη σαφήνεια αλλά και με πολύ μεγάλο προβληματισμό!

[…Προσπαθούμε να μπούμε στην κανονικότητα, αλλά δεν μπορούμε, αφού κάθε εβδομάδα, από εδώ και πέρα, πρέπει να διαβάζουμε, να ερμηνεύουμε, να κατανοούμε αλλά και να εφαρμόζουμε κάθε εγκύκλιο και κάθε ΚΥΑ…!!

Όπως είναι φυσικό, θα χρειαστούμε εκτός το εργατικό  δυναμικό στις επιχειρήσεις μας και έναν Νομικό-Δικηγόρο,  για να ερμηνεύει με αξιοπιστία και εγκυρότητα,  τα νομικά θέματα που αγνοούμε και μάλιστα, σε καθεστώς αμοιβής σε μηναία βάση.!!

Εμείς στους δικούς μας χώρους εφαρμόζουμε τα υγειονομικά και αν βλέπουμε κάποιους  όρθιους με τα ποτήρια στα χέρια χορεύουν, δεν είναι δικοί μας πελάτες.

Στην Καβάλα, αλλά και σε ολόκληρη της Ελλάδα, στις επιχειρήσεις μας δεν υπάρχουν  διαχωριστικά μέτρα και νομίζω ότι οι Ιθύνοντες – Λοιμοξιλόγοι και οι Κυβερνώντες, είναι μακριά από την  πραγματικότητα…!!

Με όλα αυτά, θα αναγκαστούμε να καλύψουμε, μία επιπλέον οργανική θέση στις επιχειρήσεις μας, δηλαδή έναν πορτιέρη.

Εμείς τηρούμε, με απόλυτη αυστηρότητα τις αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά μέτρα, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα…]

Από την άλλη πλευρά, αναφορικά στα μέτρα και κυρίως για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται έχω να επισημάνω τα εξής:

[…Όσον αφορά στους ελέγχους που με ρωτήσατε, σας διαβεβαιώνω ότι γίνονται εντατικοί έλεγχοι από την Αστυνομία και από τις υγειονομικές υπηρεσίες. Τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά και όταν υπάρξει υποτροπίαση τότε μοιραία η επιχείρηση κλείνει.!!

Το μόνον που επιθυμούμε εμείς είναι τα ελεγκτικά όργανα, είναι ότι θα πρέπει να ξέρουν να ερμηνεύουν πολύ καλά όλο το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει της επιχειρήσεις μας…]

Αναφορικά με τις προοπτικές του επιχειρηματικού «αύριο»!!

[…Πιστεύουμε μέχρι την Σεπτέμβριο τα πράγματα να πάνε ήπια. Μετά όμως με τις πρώτες βροχές θα κουραστούν όλοι οι Συνάδερφοι Επαγγελματίες από τις πολλές αποφάσεις που πρέπει να διαβάζουμε, να τις προσαρμόζουμε και να τις ερμηνεύσουμε, σε  εφαρμογή όλης αυτής της πολυνομίας………!!!!

Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αν αυτό αποτελέσει τη λύση για να τελειώσουμε επιτέλους. Και εφόσον φυσικά αυτό ισχύει  Παγκοσμίως!! Είμαστε υπέρ των υγειονομικών κανόνων, κρατάμε αποστάσεις και τηρούμε τον αριθμό ατόμων.

Όμως είναι αδύνατο να χωρίσουμε τα μαγαζιά μας όπως καπνίζοντες και μη καπνίζοντες. Και κάτι πολύ σημαντικό;  Επομένως θα χρειαστούμε δύο άτομα: ο ένας να ερμηνεύει τους κωδικούς του πελάτη στην πόρτα και ο άλλος να ζητά στοιχεία Ταυτότητας. Και τα ερώτημα που τίθεται είναι; Αν κάποιος  δεν μας δίνει στοιχεία διότι τα θεωρεί προσωπικά δεδομένα εμείς τι κάνουμε;;..]

Τα Κυβερνητικά Μέτρα…

[…Αν η Κυβέρνηση θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους πελάτες μας,  με ένα Μεσογειακό – Εκρηκτικό λαό, πρέπει η ίδια να βρει άλλους τρόπους για να αυξήσει τους εμβολιασμούς και όχι με αντιπαραθέσεις.!!  

Εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω το «Γενικό Νομοσχέδιο το πάνε πίσω και φυσικά να ξέρουν οι άνθρωποι ότι εμείς δεν χρησιμοποιούμε εσωτερικούς χώρους. Τα μέτρα που θα πάρουν πιστεύω ότι θα φθάσουν στο απροχώρητο  και φυσικά θα υπάρξουν αντιδράσεις!! Να μην ξεχνάμε ότι τα έσοδα στη χώρα μας βασίζονται στην Εστίαση στα Καφέ και στον Τουρισμό. Αν αυτά δεν βοηθηθούν, έσβησε η Ελλάδα!!

Καιρός να καθίσουν με νηφαλιότητα οι Ιθύνοντες να μας ακούσουν και μετά να νομοθετούν, σκεπτόμενοι το κατά πόσο είναι εύκολο να εφαρμοστούν στην πράξη, διαφορετικά  τελειώσαμε!!!…]

***Το «KAVALA PORTAL», με την εκπομπή η «ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ», υποστηρίζει «ενθέρμως» τις απόψεις αυτής της Επαγγελματικής Ομάδας που εκπροσωπεί ο κος Μεταξάς, αφού οι επιχειρήσεις αυτές, αποτελούν τον Οικονομικό Αιμοδότη της Εθνικής μας Οικονομίας.  

Must Read

Και επίσημα στη Β’ εθνική η ομάδα πόλο του ΝΟΘΑ Καβάλας

Μπορεί να χρειάστηκε να γίνει μια αναδιάρθρωση στα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά (έστω και έτσι) η ανδρική ομάδα...

Σοφοκλέους “Φιλοκτήτης”: Το πιο θερμό χειροκρότημα στο φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων

Πάντα υπάρχει ένας παραπάνω λόγος για να πας! Επειδή μου το  ζήτησε ο Χρήστος....
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Και επίσημα στη Β’ εθνική η ομάδα πόλο του ΝΟΘΑ Καβάλας

Μπορεί να χρειάστηκε να γίνει μια αναδιάρθρωση στα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά (έστω και έτσι) η ανδρική ομάδα πόλο του ΝΟΘΑ Καβάλας ανήκει...

Σοφοκλέους “Φιλοκτήτης”: Το πιο θερμό χειροκρότημα στο φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων

Πάντα υπάρχει ένας παραπάνω λόγος για να πας! Επειδή μου το  ζήτησε ο Χρήστος. Με τόση ζέστη μόνο η...

Πτώση Antonov στους Αντιφιλίππους: Δεν εντοπίστηκαν τοξικές ουσίες

Καμία ανησυχία δεν προκαλούν τα αποτελέσματα των μετρήσεων για την ύπαρξη τυχόν τοξικών ουσιών γύρω από την αγροτική περιοχή όπου κατέπεσε το βράδυ της...

Πανσέληνος Αυγούστου 2022: Ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας συμμετέχει στον  τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία