Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Με σύνθημα το “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη ρύπανση από τη ΒΦΛ (ηχητικό)

Must Read

11 μήνες έχουν περάσει από τον περασμένο Ιούλιο, όταν περίπου 400 συμπολίτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στη Νέα Καρβάλη για να διαδηλώσουν υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος (με κεντρικό σημείο αναφοράς την ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω της ΒΦΛ).

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Τα παράπονα κατοίκων για την ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω της ΒΦΛ είναι καθημερινά και εντονότατα, η διοίκηση του εργοστασίου “κωφεύει”, ενώ η αντιπεριφέρεια Καβάλας συνεχίζει να ισχυρίζεται πως κάνει μετρήσεις.

Μετρήσεις οι οποίες, ενίοτε, παθαίνουν και “κοκομπλόκο” – τρανό παράδειγμα το τι συνέβη στα μέσα Μαΐου, όταν για αρκετές ημέρες οι μετρήσεις διοξειδίου του θείου (οι οποίες αναρτώνται στον ιστότοπο της ΠΕ Καβάλας) έδειχναν σημαντική υπέρβαση των ορίων συναγερμού, ενώ υπήρξαν και μέρες που οι σταθμοί μέτρησης…σταμάτησαν να λειτουργούν!!!

Μετά, λοιπόν, και από τις τελευταίες αυτές εξελίξεις τα μέλη της “Πρωτοβουλίας για την προστασία του περιβάλλοντος Ν. Καβάλας” αποφάσισαν να διοργανώσουν μια νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας -την οποία και προγραμμάτισαν για την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, στις 18:30, στην πλατεία Καπνεργάτη.

Η γνωστοποίηση για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε μέσα από την παρακάτω ανάρτηση στη σελίδα της Πρωτοβουλίας:

Ένας χρόνος κοντεύει από την διαμαρτυρία των πολιτών του νομού Καβάλας, για τη ρύπανση του περιβάλλοντος, που διοργανώθηκε στη Νέα Καρβάλη, με πρωτοβουλία της ομάδας. Ένας χρόνος δύσκολος για όλους καθώς αναγκαστήκαμε ,λόγω των συνθηκών, να κάνουμε πολύ υπομονή και να δείξουμε ανοχή σε μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την ζωή μας και την υγεία μας. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα όμως, ο στενότερος πυρήνας της ομάδας δεν εγκατέλειψε τη δράση. Ταυτόχρονα κατέγραφε, όπως και όλοι οι Καβαλιώτες τις στιγμές που ο τόπος που ζούμε, πνιγόταν κυριολεκτικά από τις μυρωδιές και ο ορίζοντας εξαφανίζονταν από τα νέφη. Τις στιγμές, που ούτε στο μπαλκόνι ή στη αυλή δεν μπορούσαν να κάτσουν οι κάτοικοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και τα παράθυρα σφράγιζαν ερμητικά, για να μη μπει η δυσωδία. Και δυστυχώς ήταν πάρα πολλές αυτές οι στιγμές. Η υπομονή εξαντλήθηκε και ήρθε η ώρα λοιπόν, τώρα που τα δεδομένα που σχετίζονται με τις αποφάσεις για τη δημόσια υγεία, είναι ευνοϊκότερα, να φωνάξουμε όλοι μαζί, αυτή τη φορά στους δρόμους της Καβάλας… ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ !

Για το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μίλησε (στην ιντερνετική ραδιοφωνική εκπομπή του Kavala Portal “Η Επέλαση των Βαρβάρων”) ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας Νίκος Βογιατζίδης.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Διακοπή νερού, τα ξημερώματα, στην Καβάλα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Παρασκευή 01-03-2024 από ώρα 24:00 τα...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!