Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Μακάριος Λαζαρίδης: “Εμπνευσμένοι από τους ήρωες του 1940…”

Must Read

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ημέρα ιστορικής μνήμης και ανείπωτης εθνικής υπερηφάνειας η σημερινή.

Τέτοια μέρα, στις 28 Οκτωβρίου 1940, γράφτηκε με χρυσά γράμματα μία από τις σημαντικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας. 

Με το ηρωικό ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά και του Ελληνικού λαού η πατρίδα μας ενεπλάκη σε έναν πόλεμο που δεν τον ήθελε, αλλά και δεν μπορούσε να αποφύγει.

Διακυβεύονταν η ελευθερία μας, η εθνική μας κυριαρχία, η ίδια η επιβίωση του λαού μας.

Με ηρωισμό και αυταπάρνηση οι Έλληνες αγωνίστηκαν για τα πιο μεγάλα ιδανικά τους, πετυχαίνοντας, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, αυτό που για κάποιους φαινόταν ακατόρθωτο.

H φετινή επέτειος, 80 χρόνια αργότερα, βρίσκει τη χώρα μας σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Οι κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας και η πανδημία του κορωνοϊού με όλες τις συνέπειές της, δοκιμάζουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος και αυτή τη φορά απαιτείται να επιδείξει εγρήγορση, αποφασιστικότητα, εθνική ομοψυχία και ενότητα.

Πιστοί στις αρχές και τις αξίες που οδήγησαν το έθνος μας στην πρόοδο, καλούμαστε, εμπνευσμένοι από το παράδειγμα των προγόνων μας, να ξεπεράσουμε και αυτά τα εμπόδια.

Ιερό μας καθήκον είναι να προχωρήσουμε μπροστά, με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα, σίγουροι για τις δυνάμεις μας, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Τα ιδανικά που ενέπνευσαν τον αγώνα των ηρώων του 1940, ας αποτελέσουν φωτεινό οδηγό και  παράδειγμα προς όλους μας, προκειμένου να διατηρήσουμε την Ελλάδα ισχυρή και υπερήφανη.

Θα τα καταφέρουμε!Χρόνια πολλά σε όλες και όλους».

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αστέρας Καβάλας: Η Φαίδρα Μιχαηλίδου σε προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων

Η Φαίδρα Μιχαηλίδου του Αστέρα Καβάλας κλήθηκε να συμμετάσχει στο προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων. Η Μιχαηλίδου πραγματοποίησε μια...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!