Κλειστά τα σχολεία, την Δευτέρα, σε Θάσο και ΔΔ Ορφανού – “Ες αύριον τα σπουδαία” για δήμους Καβάλας και Νέστου
Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Θάσου, όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 12-01-2026 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση –– χιονόστρωση, ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός) που προβλέπονται τη νύχτα (11-12/01/2026) στα διοικητικά όρια του Δήμου και καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία.
Ανάλογη απόφαση εκδόθηκε και για τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Ορφανού του δήμου Παγγαίου:
Λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με απόφαση του Δημάρχου Παγγαίου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων (Βρεφονηπιακός σταθμός Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΡΦΑΝΟΥ για αύριο Δευτέρα 12/01/2026
Ο Δήμος Παγγαίου παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τις σχολικές μονάδες και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες, ανάλογα με τις συνθήκες.
Οι σχετικές αποφάσεις για τα σχολεία στους δήμους Καβάλας και Νέστου (σύμφωνα με δηλώσεις στο Kavala Portal των αντιδημάρχων Πολιτισμού Καβάλας Απόστολου Μουμτσάκη και Νέστου Χριστίνας Χαϊτίδου) θα ληφθούν νωρίς το πρωί της Δευτέρας.