Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Καβάλα: Υποτιθέμενος εκπαιδευτικός φορέας κατηγορείται πως εξαπατούσε πολίτες επί μια δεκαετία

Must Read

Μια υπόθεση το κουβάρι της οποίας είχε αρχίσει να ξετυλίγεται τουλάχιστον από το 2018 φαίνεται πως εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές, μετά και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος μιας 58χρονης γυναίκας για απάτη και παραβάσεις των Νόμων που αφορούν τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών και την ίδρυση και λειτουργία κολλεγίων.

Η εν λόγω γυναίκα φέρεται πως ήταν ταμίας σε έναν εκπαιδευτικό σύλλογο ο οποίος δραστηριοποιείται στην Καβάλα από το 2013 (αν και τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει όνομα) και ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από τη διενεργηθείσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έρευνα- προέκυψε πως ο εν λόγω σύλλογος (χαρακτηριζόμενος ως εκπαιδευτικός φορέας), χρησιμοποιούσε παρανόμως εκπαιδευτικούς όρους και παρουσίαζε ψευδώς υποτιθέμενες συνεργασίες με πανεπιστήμιο (το ρεπορτάζ κάνει λόγο για το ΠΑ.ΜΑΚ.), αποσπώντας από τα μέλη διαφορετικά ποσά από αυτά που όριζε το καταστατικό του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.,

τον Σεπτέμβριο του 2013 με φερόμενη έδρα την Καβάλα ιδρύθηκε Σύλλογος ο οποίος χαρακτηρίζεται ως εκπαιδευτικός φορέας με σκοπό την επιμόρφωση των μελών του σε διάφορους τομείς, με οικονομικό αντάλλαγμα. Για την εγγραφή και παρακολούθηση των μαθημάτων τα μέλη κατέβαλαν ετησίως το χρηματικό ποσό τουλάχιστον των 120 ευρώ έναντι των 15 ευρώ, που όριζε το καταστατικό.

Προκειμένου να προσελκύσουν πολίτες, χρησιμοποιούσαν παρανόμως εκπαιδευτικούς όρους, για να δημιουργήσουν την εικόνα ενός αναβαθμισμένου φορέα. Επιπλέον, ανακοίνωναν ψευδώς την υλοποίηση προγραμμάτων στο πλαίσιο συνεργασίας με πανεπιστήμιο της Βόρειας Ελλάδος χωρίς να υπάρχει σχετική σύμβαση, ενώ χορηγούσαν και σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης αυτών των προγραμμάτων χωρίς την άδεια του Υπουργείου Παιδείας.

Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό σε βάρος της 58χρονης που είχε την ιδιότητα της ταμία και είχε αναλάβει την οικονομική διαχείριση του συλλόγου, ενώ στις εκδηλώσεις εμφανιζόταν ως επικεφαλής και υπεύθυνη οργάνωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελέα, η οποία άσκησε ποινική δίωξη.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Podcast “Η Επέλαση των Βαρβάρων”, ΕΠ. 35: Πεσμένη γέφυρα; Όχι. Στρατόπεδο; Όχι. Πάρκο Χριστουγέννων; Ναι!

Δεν γίνεται να έχουν όλοι οι άλλοι Χριστουγεννιάτικα πάρκα και εκδηλώσεις και εμείς εδώ στην Καβάλα να μην έχουμε…...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!