Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Καταγγελία συμπολίτη για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Must Read

Ένας συμπολίτης (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση του κάθε αρμοδίου) απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ μια επιστολή με την οποία καταγγέλλει ελλιπή και “απαράδεκτη” (όπως την χαρακτηρίζει) εξυπηρέτηση από το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,

Ευελπιστώ στη δέουσα προσοχή σας για να σας μεταφέρω ένα σοβαρό παράπονο, μαζί με τη θέρμη μου παράκληση για δημοσιοποίηση της καταγγελίας μου.

Μετά από 3μηνη αναμονή στα Μητρώα του Γ.Ν.Κ προκειμένου να εγχειριστώ για αμυγδαλεκτομή, κατά τη διάρκεια της οποίας ουδείς με ενημέρωσε σχετικά με τις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις, τελικά προγραμματίστηκε η εισαγωγή μου στην κλινική ΩΡΛ για την 25/02/2020. Μετά λοιπόν από την παραμονή μου καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όπου σημειωτέον κάνεις ιατρός δεν με επισκέφθηκε, την 26/02/2020 έγινε η εισαγωγή μου στο χειρουργείο. Η διαδικασία της εισαγωγής μόνο αξιοπρεπής δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, κατά την άποψη του γράφοντος, αλλά αυτό ενέχει και το στοιχείο της σχετικότητας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο χειρουργείο, διαπιστώθηκε ότι είχα υψηλή πίεση, η οποία οφείλεται στο άγχος που μου δημιούργησαν η νοσηλεύτρια η οποία αδιαφόρησε στις συστάσεις μου, σχετικά με την ιδιαιτερότητα της φλεβικής δομής του χεριού μου (κινητές φλέβες), με αποτέλεσμα να αποδείξει την ανεπάρκεια της σχετικά με τα καθήκοντα της, καθώς η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα επίπονη και χρονοβόρα.

Εν συνεχεία, η αναισθησιολόγος μου είπε ότι μου χορηγήθηκε ηρεμιστικό, πράγμα που αμφιβάλλω για την ορθότητα του, δεδομένου ότι σίγουρα δεν αντέδρασε ο οργανισμός μου έτσι. Και με συνοπτικές διαδικασίες εισηγήθηκε την ακύρωση του χειρουργείου, προτείνοντας μου να κάνω πρόσθετες καρδιολογικές εξετάσεις, φυσικά σε ιδιώτη ιατρό, καθότι όπως μου είπε, σιγά μη βρω διαθέσιμο ραντεβού σε Νοσοκομειακό ιατρό. Εδώ να σημειώσω ότι η ηλικία μου είναι 35 ετών, χωρίς κανένα απολύτως σύμπτωμα καρδιολογικής πάθησης ή σύμπτωμα υπέρτασης.

Όταν λοιπόν ανέβηκα στο θάλαμο, η νοσηλεύτρια υπηρεσίας μου χορήγησε όντως ηρεμιστικό και παίρνοντας μου την πίεση διαπίστωσε ότι είχε επανέλθει στα φυσιολογικά.Έτσι, ζήτησα να υπογράψω προκειμένου να φύγω, καθώς δεν υπήρχε λόγος να παραμείνω κατασπαταλώντας και την υπόλοιπη ημέρα μου εκεί. Όταν της ανέφερα ότι η όλη αντιμετώπιση ήταν με τον πιο μετριοπαθή χαρακτηρισμό απαράδεκτη και ότι καλά κάνει ο κόσμος και τα δημοσιοποιεί στα ΜΜΕ όλα αυτά, με μια κίνηση νευρική, μάζεψε τις εξετάσεις μου και δε με άφησε ούτε καν να δω τα ονόματα όσων είχαν υπογράψει σε αυτές (συγκεκριμένα, ήθελα να δω το όνομα της αναισθησιολόγου). Όταν δε της ανέφερα ότι το πρότερο επάγγελμα μου είναι δημοσιογράφος, τρομοκρατήθηκε και μου είπε επί λέξει και σε ανεβασμένο τόνο “θα έπρεπε να ντρέπεσαι, εμείς εξυπηρετούμε τόσο κόσμο και εσύ μας μιλάς για κανάλια επειδή η δική σου πίεση ανέβηκε;”

Εν κατακλείδι, θεωρώ την όλη αντιμετώπιση του περιστατικού ως απαράδεκτη και θα επιθυμούσα τα εξής:

α) την άμεση ενημέρωση του Διοικητή του Γ.Ν.Κ. , στο οποίο και πρόκειται να καταθέσω άμεσα ενυπόγραφη διαμαρτυρία σχετικά με τα προαναφερθέντα,

β) τη δημοσιοποίηση του θέματος με την αρμόζουσα προσοχή που επιβάλλεται από τις περιστάσεις, όχι μόνο για τη δική μου περίπτωση αλλά και για περιπτώσεις ανεπάρκειας και άλλων κλινικών και Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου (Καρδιολογικής, Οφθαλμολογικό, Ορθοπαιδικό, ΤΕΠ, Πνευμονολογικό, Ακτινολογικό), καθώς και σοβαρότατες ελλείψεις του Νοσοκομείου σε υλικό και τεχνικό εξοπλισμό (αναλώσιμα και ανθρώπινο δυναμικό)

γ) την αναζήτηση ευθυνών για το ποιος ευθύνεται για τη δεδομένη κατάσταση, παρακαλώντας παράλληλα για την άμεση ενημέρωση και παρέμβαση του επόπτη Υγείας της 3ης Υ.Π.Ε. και κατ’ επέκταση του Υπουργείου Υγείας.

Στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις

Με εκτίμηση

Δ. Χ.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αστέρας Καβάλας: Η Φαίδρα Μιχαηλίδου σε προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων

Η Φαίδρα Μιχαηλίδου του Αστέρα Καβάλας κλήθηκε να συμμετάσχει στο προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων. Η Μιχαηλίδου πραγματοποίησε μια...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!