Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Καταγγελία εκπαιδευτικών από τη Θάσο: Μας “αποκλείουν” από το να μετέχουμε σε Γενικές Συνελεύσεις

Must Read

Την προσπάθεια για αποκλεισμό τους από τις συνδικαλιστικές διαδικασίες καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δραστηριοποιούνται στο νησί της Θάσου, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2024.

Σε ανακοίνωση που απέστειλαν, επισημαίνουν πως ενώ πρότειναν να γίνει η συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης -με σκοπό να μπορέσουν και οι δάσκαλοι από τη Θάσο να συμμετέχουν σε αυτήν-, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΠΕ Καβάλας αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση αυτή και να προγραμματίσει τη Γενική Συνέλευση για τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής.

Κάτι που, όπως επισημαίνουν οι καταγγέλλοντες, δεν τους επιτρέπει πρακτικά να δώσουν το παρόν, λόγω της ανυπαρξίας ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος (ειδικά τις βραδινές ώρες) αλλά και λόγω της δυσκολίας στη μετάβαση από την έδρα τους ως τον Πρίνο ή τον Λιμένα για να πάρουν το πλοίο της γραμμής.

Η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η αποκαλούμενη “Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Θάσου”, αναφέρει τα εξής:

ΣΕΠΕ Καβάλας: η συνδικαλιστική “δημοκρατία” των αποκλεισμών.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εκ νέου μεθόδευση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΣΕΠΕ Καβάλας, που επιχειρεί για άλλη μια φορά να αποκλείσει μεγάλο μέρος εκπαιδευτικών- μελών του σωματείου από τη ΓΣ. Όπως πριν από δύο μέρες έτσι και σήμερα αποδεικνύουν περίτρανα πως θέλουν να αποκλειστούμε εμείς οι εκπαιδευτικοί της Θάσου από τις συλλογικές διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δε θα υπάρχει απαρτία στη ΓΣ και δε θα παρθεί καμία απόφαση. Η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου μας παρά τις περί “δημοκρατικότητας” διακηρύξεις, απαιτεί να “συμμορφωθούμε” στις απειλές και τον αυταρχισμό, γιατί αλλιώς “θα πέσουμε στον γκρεμό ” και στέκεται απόλυτα εχθρική απέναντι στη βούληση της βάσης του κλάδου που θέλει να συνεχίσει ανυποχώρητα τον αγώνα.

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Συγκεκριμένα προγραμματίζεται εξ αναβολής Γενική Συνέλευση σε απογευματινή ώρα και καθημερινή στην έδρα του Συλλόγου την Καβάλα, αγνοώντας επιδεικτικά την μεγάλη διαδικτυακή συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Θάσου στην χθεσινή Γ.Σ. που επετράπη τελικά μετά από πίεση των παρατάξεων ΑΚΕ & ΑΣΕ. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΠΕ Καβάλας όχι απλά δεν υπολογίζει την αδυναμία πρόσβασης από το νησί ΑΛΛΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ τη συμμετοχή μας!

Καταψηφίζει για άλλη μια φορά (και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που όλοι οι σύλλογοι της Ελλάδας προσπαθούν να έχουν απαρτία για να αποφασιστεί η πορεία του αγώνα κατά της αξιολόγησης) την πρόταση των παρατάξεων ΑΚΕ και ΑΣΕ για πραγματοποίηση παράλληλης συνέλευσης δια ζώσης στο νησί της Θάσου, όπως γίνεται σε όλους τους συλλόγους της επικράτειας με ανάλογη γεωγραφική ιδιομορφία (πχ Κυκλάδες, Δωδεκάνησα κ.α.) και μάλιστα επικαλούμενη το καταστατικό του Συλλόγου, το οποίο η ίδια έχει κάνει “κουρελόχαρτο” αποδεχόμενη μέλη του ΔΣ που καταστρατηγούν εδώ και καιρό τις περί αξιολόγησης αποφάσεις του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας με απεργοσπαστικές πρακτικές.

ΝΤΡΟΠΉ Η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΣΑΣ ΜΑΣ ΦΙΜΩΝΕΙ.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!