Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Καλλιράχη: Έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για την ύδρευση – Συγκέντρωση στο δημαρχείο

Must Read

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι κάτοικοι τόσο της Καλλιράχης όσο και άλλων οικισμών της Θάσου διαμαρτύρονται έντονα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά την υδροδότησή τους.

Και ενώ εδώ και αρκετά χρόνια οι διοικήσεις της ΔΕΥΑ Θάσου διατείνονται πως κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες για την απρόσκοπτη παροχή νερού, τα μηνύματα που λαμβάνουμε κάθε χρόνο μόνο θετικά δεν είναι. Όχι μόνο λόγω των συνεχών και πολύωρων (ενίοτε και πολυήμερων) διακοπών στην υδροδότηση, αλλά και λόγω της προσπάθειας της ΔΕΥΑ Θάσου να προωθήσει… την οικονομία στη χρήση νερού!

Το τελευταίο “επεισόδιο” αποτελεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έργο για την κατασκευή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης μέσω του οποίου πρόκειται να υδροδοτηθεί η Καλλιράχη και η Σκάλα Καλλιράχης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε από τη δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου”, στις αρχές Ιουνίου του 2023 υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Θάσου και τη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. σύμβαση έργου με την ΤΡΙΕΔΡΟΝ για « Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης από τη Σκάλα Ραχωνίου μέχρι τη Σκάλα Καλλιράχης», συνολικής δαπάνης 1.501.950,37 ευρώ. Η δε συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου ήταν εννέα μήνες.

Το έργο ξεκίνησε αρχικά σε αγροτικούς δρόμους (καθώς το μεγαλύτερο μέρος είναι δίπλα στην άσφαλτο), με συνέπεια να εγκατασταθούν αρχικά τα πρώτα 4-5 χιλιόμετρα (δηλ. το μισό δίκτυο).

Ενώ όμως ο εργολάβος είχε ξεκινήσει το έργο μέσα στον Φεβρουάριο και η διοίκηση της ΔΕΥΑ Θάσου έδινε υποσχέσεις πως το έργο επρόκειτο να ολοκληρωθεί μέχρι και τον Μάρτιο, τελικά έγινε γνωστό πως το έργο σταμάτησε διότι δεν έχει πληρωθεί ο εργολάβος!

Με βάση τα παραπάνω, έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 1 Απριλίου 2024 συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στη Σκάλα Καλλιράχης, με σκοπό να μεταβούν στο δημαρχείο Θάσου και να εκφράσουν τα παράπονά τους στον δήμαρχο Λευτέρη Κυριακίδη.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!