Η φωτογραφία της ημέρας: Μια τραυματισμένη καρέτα-καρέτα στη Σαλιάρα, και ο κόσμος…απλά τη φωτογράφιζε!
Viral έχει γίνει, τις τελευταίες ώρες, η φωτογραφία μιας θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα, η οποία βγήκε (άγνωστο το πότε ακριβώς, λογικά το πρωί της Δευτέρας 1 Αυγούστου 2022 ή εντός του περασμένου Σαββατοκύριακου) στην παραλία της Σαλιάρας στη Θάσο, και η οποία τράβηξε το ενδιαφέρον των λουόμενων που βρέθηκαν στη γνωστή παραλία εκείνη την ώρα (και που έσπευσαν να την περικυκλώσουν για να την φωτογραφήσουν).

Πολλοί ήταν οι συμπολίτες που, μέσω των social media, καυτηρίασαν αυτή τη στάση κάνοντας λόγο για μια συμπεριφορά που τρόμαζε το συμπαθέστατο αυτό πλάσμα.
Άλλοι συμπλήρωναν πως η χελώνα ήθελε απλά να γεννήσει στη συγκεκριμένη παραλία, κάτι που σήμαινε πως απαιτείτο το σημείο εκείνο να είναι εντελώς ήσυχο και χωρίς ανθρώπινη παρουσία -αν και, κατά κανόνα, η αναπαραγωγική τους περίοδος τελειώνει νωρίτερα-.
Το πιθανότερο, βέβαια, είναι η χελώνα να ήταν τραυματισμένη -όπως ανέφερε στο Kavala Portal ο προϊστάμενος του παραρτήματος Καβάλας του ΕΚΠΑΖ Άρης Χρηστίδης, η χελώνα ήταν τραυματισμένη στο κεφάλι (το οποίο έφερε κάταγμα, προφανώς παλαιότερο) και οι ελπίδες επιβίωσής της δεν ήταν πολύ μεγάλες.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εικόνα αυτή δεν μπορεί παρά να μας προβληματίσει…