11.8 C
Kavala
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

“Φωτογραφικός” διαγωνισμός για το κλειστό κολυμβητήριο: Δημοσίευση την Τρίτη, προθεσμία ως την Τετάρτη!

Must Read

Κακοκαιρία “Λέανδρος”: Χιόνι και στην Καβάλα – Συνιστάται προσοχή στους δρόμους (βίντεο)

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου 2021 άρχισε -έστω και σταδιακά- να καταφτάνει και στην...

Ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο…με την ελπίδα να μην ξανακλείσει! – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (φωτογραφίες)

2 μήνες μετά την επιβολή του 2ου lockdown για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊού SARS-COV-2, η...

Το βίντεο της ημέρας: Μετά το λιμάνι της Καβάλας, δελφίνια και στη Νέα Ηρακλείτσα

Όσο συνηθισμένοι και να είμαστε στην εικόνα ενός δελφινιού ή ενός κοπαδιού δελφινιών, σίγουρα το να τα...

Λίγες μόνο ώρες μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, την περασμένη Δευτέρα (στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε ομόφωνα να κατατεθεί πρόταση για την χρηματοδότηση ενός έργου αξίας 1,9 εκατομμυρίων ευρώ για επισκευές και αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου Καβάλας),

μια πρόσκληση για την υποβολή προσφορών για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου (μια αναβάθμιση η οποία σαφώς και είναι αναγκαία, σαφώς και πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό), η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, προκαλεί νέες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης (και ιδίως από την παράταξη “Ο Τόπος της Ζωής μας” του Μάκη Παπαδόπουλου)

2 είναι τα βασικότερα σημεία στα οποία στάθηκε -μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε- η παράταξη του κ. Παπαδόπουλου:

α) το ότι η πρόσκληση δημοσιεύτηκε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου αλλά η προθεσμία για την υποβολή προσφορών…έχει ήδη λήξει (καθώς ορίστηκε για τις 12 το μεσημέρι…της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου!)

β) οι όροι που θα πρέπει (ή, για την ακρίβεια, έπρεπε) να τηρούν οι ενδιαφερόμενοι είναι τόσο αυστηροί που βάζουν άπαντες σε υποψίες ότι ο διαγωνισμός είναι “φωτογραφικός”

Η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Παπαδόπουλου έχει ως εξής:

Με προκήρυξη διαγωνισμού που εκδόθηκε την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 (δηλ. προχθές!!) και έχει ημερομηνία λήξης προσφορών – συμμετοχών στην προκήρυξη στις 12.00 η ώρα το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου 2020 (δηλ. χθες, χωρίς να έχουν συμπληρωθεί ούτε καν 24 ώρες!!), η διοίκηση του Δήμου κατά παράβαση κάθε νομιμότητας και δεοντολογίας θέλει να αναθέσει το έργο “Υπηρεσία ενεργειακής διαχείρισης και αναβάθμισης Κλειστού Κολυμβητηρίου” (με προϋπολογισμό 24.800 ευρώ) σε κάποιον μηχανικό της αρεσκείας της, τον οποίο έχει ήδη προ-επιλέξει!!!

Η Δημοτική Αρχή, πέρα από τον “αιφνιδιασμό” που επιχείρησε με το ελάχιστο χρονικό περιθώριο που έδωσε στους όποιους ενδιαφερόμενους (ούτε 24 ώρες!!), έθεσε στην προκήρυξη “φωτογραφικές” προδιαγραφές:

1. Απέκλεισε τους Διπλ. Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, παραβλέποντας ότι έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους Διπλ. Μηχανολόγους Μηχανικούς!

2. Έθεσε ως όρο να υπάρχει 20ετή εμπειρία του Διπλ. Μηχανολόγου Μηχανικού και απαιτεί τα μέλη της ομάδας έργου να είναι δύο Μηχανολόγοι Μηχανικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΤΕΙ) με 10ετή και 4ετή εμπειρία αντίστοιχα!

3. Δεν αναφέρει πουθενά την απαίτηση να υπάρχει Μελετητικό Πτυχίο!

Η “νέα” διοίκηση του Δήμου άρχισε πολύ γρήγορα να χρησιμοποιεί τις γνωστές και “παμπάλαιες” μεθόδους του ρουσφετιού και της τακτοποίησης “των δικών μας παιδιών”. Μετά “τους δικούς της” ακριβοπληρωμένους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές, έρχονται και “οι δικοί της” προμηθευτές, μελετητές κ.ά.

Κατά τα άλλα, ο Δήμαρχος Καβάλας “οραματίζεται” τον… “σύγχρονο” Δήμο Καβάλας…

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Κακοκαιρία “Λέανδρος”: Χιόνι και στην Καβάλα – Συνιστάται προσοχή στους δρόμους (βίντεο)

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου 2021 άρχισε -έστω και σταδιακά- να καταφτάνει και στην...

Ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο…με την ελπίδα να μην ξανακλείσει! – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (φωτογραφίες)

2 μήνες μετά την επιβολή του 2ου lockdown για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊού SARS-COV-2, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση (μετά...

Το βίντεο της ημέρας: Μετά το λιμάνι της Καβάλας, δελφίνια και στη Νέα Ηρακλείτσα

Όσο συνηθισμένοι και να είμαστε στην εικόνα ενός δελφινιού ή ενός κοπαδιού δελφινιών, σίγουρα το να τα βλέπουμε ξανά και ξανά εξακολουθεί...

Σύλληψη για ναρκωτικά στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας

Συνελήφθησαν χθες (14-1-2021) το μεσημέρι, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας...

Μάκης Παπαδόπουλος: “Οι συκοφαντίες και τα ψέματα για το πάρκινγκ ‘Ροδόπη’ δεν μας αγγίζουν”

Καταγγέλλουμε ως απολύτως ψευδή και συκοφαντικά τα όσα αναφέρονται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΪΝΗ εναντίον της παράταξής μας σχετικά με το...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -