Φωνές που μας μάγεψαν

  0
  444
  View Calendar

  ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ, ΜΕ ΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΦΩΝΗ

  Στα ταξίδια που κάναμε με το αυτοκίνητο ο μπαμπάς έβαζε και ακούγαμε Βαμβακάρη και Παπαϊωάννου. Εγώ και ο αδερφός μου προτιμούσαμε RollingStones και NickCave. Τα χρόνια περνούσανε και εγώ σιγά σιγά ανακάλυπτα διάφορους θρύλους της μουσικής, όπως την SweetEmmaBarret, τον BennyGoodman, τον BlindWillieJohnson ή τον LittleWalter που θεωρώ πως με επηρέασαν  σε πολλά πράγματα.

  Στην τελευταία τάξη του γυμνασίου άκουσα για πρώτη φορά τα αριστουργήματα του Σκαρβέλη. Με τον καιρό γνώρισα την Παπαγκίκα, τον Παπάζογλου,  τον Γιοβάν Τσαούς. Σε όλο το λύκειο καθόμουνα με τις ώρες και άκουγα κυρίως προπολεμικά ρεμπέτικα. Τα πρώτα του Μάρκου ή τους ύμνους του Νταλγκά, τραγούδια μιας περιόδου που η γοητεία τους είναι ασύγκριτη και μοναδική. Με την Τότα γνωριζόμαστε πάνω από δέκα χρόνια και συμμετέχουμε και οι δυο στην ροκ μπάντα «TheDreamers».Ξεκινήσαμε αυτό το εγχείρημα όταν βρεθήκαμε και οι δυο στην Θεσσαλονίκη για σπουδές.

  Η Τότα ακολουθεί τις φωνές που τη μαγεύουν. Έτσι, σχεδόν ασυναίσθητα, ξεκινήσαμε να παίζουμε. Ρεμπέτικα,με πιάνο και φωνή.

  ΜΟΥΣΙΚΟΙ

  Τότα Ευλαβή - Τραγούδι

  Κώστας Μπακιρτζής - Πιάνο & Τραγούδι