11.8 C
Kavala
Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Επιτέλους!!! «Έργα» και στη Δυτική Πλευρά του Λιμανιού της Κεραμωτής…

Must Read

ΝΠΣ Βέροια-ΑΟ Καβάλα 2-0: Έχασε αλλά ακόμα κρατάει την τύχη στα χέρια του

Τη δεύτερη εκτός έδρας ήττα στη φετινή σεζόν γνώρισε ο ΑΟΚ, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την...

ΓΣ Ελευθερούπολης-Ολυμπιακός Β 68-74: Άγγιξε την υπέρβαση ο «λαβωμένος» ΓΣΕ

Αγωνιζόμενος χωρίς τον Γιάννη Σταμπουλή (τραυματίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι και πιθανότατα χάνει το υπόλοιπο της σεζόν), ο...

Το KAVALA PORTAL μέσω της «ΠΝΟΗΣ ΝΕΣΤΟΥ – ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ», αποτυπώνει  με το σημερινό φωτογραφικό υλικό, τα διορθωτικά και απολύτως αναγκαία έργα, που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται, από την Δευτέρα 7/6/2021, στη Δυτική πλευρά του λιμανιού της Κεραμωτής.

Έργα Κοινωνικού Χαρακτήρα, αλλά…!! 

Τα συγκεκριμένα έργα, δεν αποτελούν βασικούς συντελεστές μιας «μορφής» ανάπτυξης, όπου πάνω της θα προστεθούν επιχειρηματικές κινήσεις ολιστικού χαρακτήρα, και οι οποίες θα έχουν ως στόχο τη σταθερή και μακροβιότερη ανάπτυξη, αλλά έχουν κυρίως κοινωνικό χαρακτήρα. Αφού για την πλήρη ολοκλήρωση του περιβάλλοντα χώρου του λιμανιού, θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια από πλευράς του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, ΟΛΚ.

Μία Εκκρεμότητα της Ολοκλήρωσης των Έργων στο Λιμάνι, από το 2005, έως Σήμερα!!

Η επιστολή διαμαρτυρίας (πατήστε εδώ) που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, – ενίοτε πριν την έναρξη των έργων – και η οποία συνεπικουρείται από τις υπογραφές των κατοίκων – ενεργών πολιτών της Κεραμωτής, δηλώνει ότι αυτό που πάει να γίνει σήμερα, εκκρεμεί από το 2005!

Οι επωνύμως υπογράφοντες, ισχυρίζονται ότι δεν πάει άλλο, διότι από το 2005 μέχρι σήμερα, οι δύο φορείς, πρωτίστως από πλευράς του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, και στη συνέχεια του Α΄Βαθμού της Τ.Α. (Τοπικής Αυτοδιοίκησης) – στον οποίο υπήρξαν αρκετές εκλεγείσες Δημοτικές Αρχές – «φυλάκισαν» τη Δυτική πλευρά του λιμανιού, και ταυτόχρονα δεν έπραξαν απολύτως τίποτε!! 

Το «Λουκέτο», επιτέλους τείνει να ξεκλειδώσει.[…]!!

Εν αντιθέσει, έβαλαν για πολλά χρόνια «λουκέτο» στην πλευρά αυτή!! Ταυτόχρονα δε, ζητούσαν την υποστήριξη στις προεκλογικές τους καμπάνιες, αποστερώντας τα αυτονόητα από κατοίκους και επισκέπτες τουρίστες, όπως: πεζοδρόμηση, φωτισμό, ασφαλτόστρωση, δηλαδή περιδιάβαιναν και οι ίδιοι την πλευρά αυτή ως «περιηγητές» αλλά  στερούσαν τους κατοίκους από τα αυτονόητα έργα. Από το 2005  έως Σήμερα… 

Έτσι σταδιακά προκλήθηκε, κυρίως στους Επαγγελματίες Εστίασης και Τουρισμού, της πλευράς αυτής, μία «μόνιμη αγωνία» με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις και  ακατανόητες αποφάσεις για το πώς και το πότε θα ολοκληρωθεί και το τμήμα αυτό του λιμανιού!!

Και  το ερωτήματα που ετίθεντο όλα αυτά τα χρόνια ήταν:

-Υπήρξε  βούληση των Ιθυνόντων…;;
-Υπήρξε  πρόγραμμα για διορθωτικά έργα…;;


ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ !!!!


Σήμερα όμως οι ντόπιοι, με μία στοιχειοθετημένη επιστολή διαμαρτυρίας, δείχνουν ότι είναι πλέον πιο ώριμοι, ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι, χωρίς αγκυλώσεις, και  πορεύονται  όλοι  μαζί,  για  να ανατρέψουν την  παρακμιακή αυτή νοοτροπία, από πλευράς έργων που δεν έγιναν ποτέ έως τώρα, από τον Α΄Βαθμό της Τ.Α και του ΟΛΚ. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, και φυσικά και ο ΟΛΚ έχει μερίδιο ευθύνης, για τη συνέχιση αυτών των διορθωτικών έργων της δυτικής πλευράς! Οι κάτοικοι επιθυμούν ο ΟΛΚ, να συνεχίσει στην ίδια «Φιλοσοφία» του υπάρχοντος ολοκληρωμένου λιμανιού και να δημιουργήσει το «Πολυπόθητο Πράσινο» ως μία συνέχεια του περιβάλλοντα χώρου!! Στη συνέχεια οφείλει και πρέπει να το πράξει, καθώς έχει και τη συμβατική υποχρέωση, για την καθαριότητα του λιμανιού!!Έτσι μόνον οι ντόπιοι, θα θεωρήσουν ότι η Τ.Α. και ο ΟΛΚ θα βοηθήσουν το Κοινωνικό Περιβάλλον του Λιμανιού της Κεραμωτής !!!

Η αρχή έγινε από την Τ.Α. και ο ΟΛΚ πρέπει να συνεχίσει, διαφορετικά θα  δημιουργηθούν καινούργιες «Επιτροπές Διαμαρτυρίας» διεκδικώντας και πάλι τα αυτονόητα!!

***Άποψη της Δημοσιογράφου: Δεν χειροκροτούμε τα αυτονόητα!!! Επισημαίνουμε, την υποχρέωση των Ιθυνόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής των Τοπικών τους Κοινωνιών, τις οποίες Άρχουν!! Μόνον έτσι δικαιολογείται πλήρως η νόμιμη μισθοδοσία που λαμβάνουν, ταυτόχρονα δε και τα Δημοτικά Τέλη των Δημοτών, αξιοποιούνται επ’ ωφελεία όλων!!

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

ΝΠΣ Βέροια-ΑΟ Καβάλα 2-0: Έχασε αλλά ακόμα κρατάει την τύχη στα χέρια του

Τη δεύτερη εκτός έδρας ήττα στη φετινή σεζόν γνώρισε ο ΑΟΚ, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την...

Α2 μπάσκετ, 4η αγωνιστική (Β΄ Γύρος): Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Αποτελέσματα ΑΣ Καρδίτσας-Μαρούσι 86-75 ΓΣ Ελευθερούπολης-Ολυμπιακός Β 68-74 Πανερυθραϊκός-Απόλλων Πάτρας 66-71

ΓΣ Ελευθερούπολης-Ολυμπιακός Β 68-74: Άγγιξε την υπέρβαση ο «λαβωμένος» ΓΣΕ

Αγωνιζόμενος χωρίς τον Γιάννη Σταμπουλή (τραυματίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι και πιθανότατα χάνει το υπόλοιπο της σεζόν), ο ΓΣΕ γνώρισε την εντός έδρας...

Νεκρός οδηγός δίκυκλου στον Άγιο Σίλα

Ένας 39χρονος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, όταν το δίκυκλο στο...

Μικρή η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στου Καπνεργάτη (+ το σχόλιό μας)

Δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης 10 Ιουνίου 2021 στην πλατεία Καπνεργάτη,...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -