Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Επαναλειτουργεί η Ιερά Γυναικεία Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στον Πρίνο

Must Read

Ανακοινώνεται η επαναλειτουργία της Ιεράς Γυναικείας Μονής του Αγίου Παντελεήμονος στον Πρίνο στα ορεινά την νήσου μετά και το άνοιγμα των ιερών Μονών για τους προσκυνητές, πάντοτε σύμφωνα με τα υπό της πολιτείας οριζόμενα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας κατά της πανδημίας Covid 19, που αφορούν τις Ιερές Μονές.

Ο αριθμός των επισκεπτών που μπορεί να δέχεται η Ιερά Μονή δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1 άτομο ανά 25τμ, με ανώτατο όριο τα 20 άτομα.

Επι τω σκοπώ της εξυπηρετήσεως των λατρευτικών και αγιαστικών αναγκών για τους πολυαρίθμους, και ειδικότερα τους θερινούς μήνες, προσκυνητές, καταρτίσθηκε πρόγραμμα τελέσεως Θείας Λειτουργίας κάθε Σάββατο και συγκεκριμένα από το ερχόμενο 29/5.

Επίσης κάθε Παρασκευή απόγευμα και ώρα 7 κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα τελείται η ιερά Παράκληση προς τον Άγιο και Ιαματικό Παντελεήμονα.

Η Ιερά Μονή θα είναι ανοικτή για τους προσκυνητές καθημερινά από 9 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ από 1 Ιουνίου. Το παλαιό μοναστικό κτίσμα, το οποίο περιέβαλαν πάντοτε με πολύ σεβασμό και αγάπη οι ευσεβείς Θάσιοι, και γενικότερα οι χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αποτελεί την πνευματική όαση ηρεμίας και δροσιάς και συνάμα το καταφύγιο των πονουμένων και δοκιμαζομένων πιστών στο νησί της Θάσου.

Εκ της Ιεράς Μονής

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αστέρας Καβάλας: Η Φαίδρα Μιχαηλίδου σε προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων

Η Φαίδρα Μιχαηλίδου του Αστέρα Καβάλας κλήθηκε να συμμετάσχει στο προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων. Η Μιχαηλίδου πραγματοποίησε μια...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!