Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Life Style (68)

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το νέο video των Καβαλιωτών Wormed Potatoes για τη διασκευή του «Out Of The Black» των Royal Blood.

Το video γύρισε και μόνταρε το συγκρότημα στην Καβάλα ενώ η μίξη και το master έγινε και πάλι από τους ίδιους στο CWN Industries.

Περισσότερα για το συγκρότημα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook.

Με πληροφορίες από citypedia.gr

Posted On Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 11:04 Γράφτηκε από τον

Η μητέρα είναι για όλους τους ανθρώπους η πιο κοντινή ύπαρξη, ο άνθρωπος που είναι πάντα εκεί να ακούσει να βοηθήσει να στηρίξει. Είναι ο άνθρωπος που δίνει τη ζωή και μεταδίδει την αγάπη. Για αυτό και η μέρα της γιορτής της έχει ιδιαίτερη σημασία για τους πάντες, μικρούς και μεγάλους!

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου καθιερώθηκε ως η εθνική γιορτή της μητέρας αρχικά στις ΗΠΑ χάρη στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Ana Jarvis

Οι αρχαίοι Έλληνες πρώτοι τιμούν τη μητέρα

Όμως τη μητέρα τιμούσαν πρώτοι οι αρχαία Έλληνες. Συγκεκριμένα, στη γιορτή της άνοιξης έστηναν τελετές για τη Γαία, τη μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Αργότερα την αντικατέστησε συμβολικά η κόρη της Ρέα, σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και θεά της γονιμότητας. 

Αγγλία 1600

Μία νεότερη εκδοχή της γιορτής θεωρείται η  «Mothering Sunday», η οποία μας μεταφέρει στην Αγγλία του 1600. Κατά την διάρκεια αυτής της μέρας, οι υπηρέτες που έμεναν στα σπίτια των αφεντικών τους έπαιρναν μία μέρα άδεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να περάσουν την ημέρα με τις μητέρες τους.

ΗΠΑ 1900

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας.

Η Τζάρβις έχασε τη μητέρα της το 1905 και καθώς δεν είχε η ίδια παντρευτεί ή αποκτήσει παιδιά ένιωσε την ανάγκη να τιμήσει τη μνήμη της. Η εκστρατεία που έκανε για την καθιέρωση της γιορτής είχε μεγάλη απήχηση και στις 10 Μαΐου εκείνης της χρονιάς, εκατοντάδες οικογένειες συγκεντρώθηκαν στο Γκράφτον, τη γενέτειρα της Τζάνις σε μια εκκλησία που αργότερα μετονομάστηκε «Διεθνής Ναός της Μητέρας» καθώς και σε άλλες πόλεις για να υποστηρίξουν την κίνηση της.

Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή. Το 1914 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Η γιορτή σήμερα και πάντα

Στη χώρα μας γιορτάστηκε για 1η φορά στις 2 Φεβρουαρίου του 1929, σε συνδυασμό με τη χριστιανική γιορτή της Υπαπαντής. Τελικά, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60, η γιορτή μεταφέρθηκε από τις 2 Φεβρουαρίου στη 2η Κυριακή του Μαΐου.

Αν και πολλές χώρες έχουν δικές τους ημερομηνίες για τη γιορτή της μητέρας, η ημέρα αυτή έχει επικρατήσει διεθνώς.

Σύμφωνα με έρευνες εκτιμάται ότι η γιορτή της Μητέρας κατέχει τα τελευταία χρόνια μερίδιο 26% στο σύνολο των ετήσιων πωλήσεων λουλουδιών και φυτών που γίνονται κατά την διάρκεια των διάφορων γιορτών. 

'Οπως και να νιώθει ο καθένας να γιορτάσει την ημέρα, όλες οι μητέρες του κόσμου γιορτάζουν κι αξίζουν τις καλύτερες ευχές για το σπουδαίο έργο τους, τη μητρότητα!

Πηγή: thetoc.gr

Posted On Κυριακή, 10 Μαΐου 2015 17:20 Γράφτηκε από τον

Από το τραπέζι του Πάσχα δε λείπει ποτέ αρνάκι, κοκορέτσι, τσουρέκι, κουλουράκια και φυσικά κόκκινα αβγά για τη “μάχη” του τσουγκρίσματος. Ξέρετε όμως γιατί διεκδικούν θέση στο πασχαλινό τραπέζι και τι συμβολίζουν;

Τα αβγά του Πάσχα

Το αβγό αποτελεί σύμβολο της γέννησης του κόσμου και του κύκλου της ζωής, δεν είναι λοιπόν περίεργο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πασχαλινού τραπεζιού, μιας και το Πάσχα -με την Ανάσταση του Χριστού- γιορτάζουμε τη νίκη της ζωής επί του θανάτου. Πλέον τα συναντάμε βαμμένα σε διάφορα χρώματα και με πολλά και ευφάνταστα σχέδια, ωστόσο παραδοσιακά βάφονται κόκκινα, ενώ η μέρα που γίνεται το βάψιμο τους είναι η Μεγάλη Πέμπτη.

Σύμφωνα με την παράδοση λοιπόν, η Μεγάλη Πέμπτη -η μέρα που γίνεται η Σταύρωση- είναι η μέρα που βάφονται τα αβγά κόκκινα, μιας και το χρώμα αυτό συμβολίζει το αίμα του Χριστού. Όσον αφορά στο τσούγκρισμα των αβγών, συμβολίζει την Ανάσταση ή το σπάσιμο του τάφου του Χριστού και πιθανολογείται ότι ξεκίνησε ως παιχνίδι στη Βρετανία και κατόπιν εξαπλώθηκε. Σημειώστε ότι σύμφωνα με το έθιμο το πρώτο αβγό που βάφετε κάθε χρόνο είναι της Παναγίας και δεν πρέπει να σπάει, αντιθέτως το φυλάτε στο εικονοστάσι μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη του επόμενου Πάσχα οπότε και το φυτεύετε στο χωράφι (εάν έχετε, αλλιώς στις γλάστρες σας) για να είναι εύφορο.

Οι πλεξούδες των γλυκών

Μπορεί κάθε περιοχή της Ελλάδας να έχει τα δικά της ιδιαίτερα γλυκά που ετοιμάζουν στα σπίτια τη Μεγάλη Πέμπτη, ωστόσο υπάρχουν δύο γλυκά που δε λείπουν από κανένα σπίτι. Ο λόγος για τα τσουρέκια και τα πασχαλινά κουλουράκια, που μπορεί οι συνταγές τους να διαφέρουν, μοιράζονται όμως ένα κοινό χαρακτηριστικό -το σχήμα τους θυμίζει πλεξούδα. Και εάν αναρωτιέστε γιατί επιλέγουμε αυτό το σχήμα, είναι γιατί συμβολίζει την απομάκρυνση των κακών πνευμάτων. Επιπλέον, τα τσουρέκια αλλά και το λαμπρόψωμο και οι λαμπροκουλούρες που φτιάχνονται σε διάφορα μέρη της χώρας μας συμβολίζουν την Ανάσταση, μιας και το αλεύρι “ζωντανεύει” και μεταμορφώνεται σε ψωμί.

Γιατί το αρνάκι μπαίνει στη σούβλα;

Το έθιμο του σουβλιστού αρνιού προέρχεται από τις παραδόσεις των Εβραίων, οι οποίοι μάλιστα έβαφαν και την είσοδο των σπιτιών τους με το αίμα του θυσιαζόμενου αρνιού, κατ’ αναπαράσταση της νύχτας της εξόδου από την Αίγυπτο. Το θυσιαζόμενο αρνί λοιπόν γίνεται οβελίας (ψήνεται δηλαδή στη σούβλα), συμβολίζοντας τον “αμνό” του Θεού που θυσιάστηκε για την ανθρωπότητα.

Στην Ελλάδα, το σούβλισμα είναι μια πολύ παλιά μέθοδος ψησίματος, την οποία εφάρμοζαν και οι αρχαίοι Έλληνες πριν χιλιάδες χρόνια. Πλέον βέβαια, κάθε περιοχή έχει τις δικές τις πασχαλινές παραδόσεις που περιλαμβάνουν και άλλους τρόπους ψησίματος των κρεάτινων εδεσμάτων, όπως το κλέφτικο, το γεμιστό αρνί και η γάστρα.

Το ξύδι της Μεγάλης Παρασκευής

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα αυστηρής νηστείας και από το τραπέζι μας απουσιάζουν τόσο το κρέας, τα γαλακτοκομικά και το ψάρι όσο και το ελαιόλαδο. Αυτό που δεν παραλείπουμε είναι το ξύδι, ως ένδειξη πίστης στο Χριστό που πάνω στο σταυρό ήπιε ξύδι. Προσθέστε το σε πατατοσαλάτες, σε φακές μαγειρεμένες χωρίς ελαιόλαδο αλλά και σε πράσινες σαλάτες.

Πηγή: olivemagazine.gr

Posted On Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 22:23 Γράφτηκε από τον

Μπήκαμε ημερολογιακά στην άνοιξη (από καθαρά αστρονομικής άποψης αυτό θα γίνει στις 21 Μαρτίου, με την εαρινή ισημερία) και η παράδοση θέλει να φοράμε το ασπροκόκκινο βραχιολάκι στο χέρι, γνωστό και ως Μαρτιά. Πού έχει όμως τις ρίζες του αυτό το έθιμο και τι συμβολίζει;

Τα παιδιά φορούν τη Μαρτιά, ένα βραχιολάκι από ασπροκόκκινη στριμμένη κλωστή στο χέρι τους, που σύμφωνα με την παράδοση τους προστατεύει από τον ανοιξιάτικο ήλιο για να μη τους κάψει.

Λέγεται ότι η παράδοση του ξεκινάει από την Αρχαία Ελλάδα, όταν οι μύστες των Ελευσίνιων Μυστηρίων έδεναν μια κλωστή, την Κρόκη, στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι.

Το έθιμο με το πέρασμα των χρόνων διασκορπίστικε στα Βαλκάνια όπου γιορτάζεται ίδιο και απαράλλαχτο στα Σκόπια με την ονομασία Μάρτινκα και στην Αλβανία ως Βερόρε, ενώ στη Βουλγαρία, την πρώτη ημέρα του Μάρτη, φορούν στο πέτο τους στολίδια φτιαγμένα από άσπρες και κόκκινες κλωστές που αποκαλούνται Μαρτενίτσα. Το συγκεκριμένο στολίδι θεωρείται φυλαχτό στη Βουλγαρική παράδοση και το δωρίζουν στα μέλη της οικογένειας με ευχές για υγεία και ευημερία.

Πηγή: iefimerida.gr

Posted On Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 15:53 Γράφτηκε από τον

«Για µένα υπάρχει η Ελλάδα η δική µου. Δεν είναι η Ελλάδα η τρέχουσα. Και το έργο µου έρχεται σαν βράχος στο κύµα που τη χτυπά. Αντιστέκεται. Και η αντίσταση είναι ουσιαστική. Βγαίνει έµµεσα µε κάτι που διαρκεί – αυτό είναι και το ουσιώδες του δηµιουργού. Διότι η Ελλάδα µπορεί να είναι και εκατό χρόνια σε πτώση κι εγώ γράφω ένα ποίηµα που έχει αντίκρισµα στην Ελλάδα την παντοτινή.»
(Οδυσσέας Ελύτης, 1988)

Με μεγάλο σεβασμό δούλεψα για μήνες το κέρινο ομοίωμα του σπουδαίου Οδυσσέα Ελύτη έχοντας να αντιμετωπίσω την δυσκολία του μη επαρκούς φωτογραφικού υλικού που χρειάζεται συνήθως για την δημιουργία ενός τρισδιάστατου πορτραίτου.

Όταν δημιουργώ ένα έργο είναι πολλές οι παράμετροι που θα λάβω υπ όψιν. Μελετώ με μεγάλη προσοχή την φυσιογνωμία, προσπαθώ να καταλάβω τον χαρακτήρα της εκάστοτε προσωπικότητας, να δω σε ποια εξωτερικά χαρακτηριστικά αποτυπώνεται ο ψυχισμός του ατόμου, ποια είναι η συνήθης στάση του σώματός του όταν εκτίθεται στον φακό με ποιο ρούχο μας είναι γνώριμο και πολλές άλλες μικρές λεπτομέρειες που όμως είναι πολύ σημαντικές. Κάπου εκεί είναι που συναντιέται και το δικό μου στοιχείο .Το πώς εγώ έχω ερμηνεύσει την προσωπικότητα το πώς την έχω αντιληφθεί σε ποια φάση της ζωής της την έχω αγαπήσει αλλά και το πώς εγώ ένοιωθα όταν δημιουργούσα.

Θέλω να πω ότι όταν κοιτώ ένα έργο και πόσο μάλλον δε τα δικά μου έργα, ναι, βλέπω το προφανές, το ποιον αποτυπώνω, αλλά συνάμα βλέπω το ίδιο το δημιούργημα ,τον τρόπο που είναι δουλεμένο ,με την πόση ακρίβεια έχουν δημιουργηθεί και τοποθετηθεί οι λεπτομέρειες ,την αγωνία, την αγάπη το μεράκι και την ευχαρίστηση της δημιουργίας.

Ασφαλώς η πιστή απεικόνιση είναι κάτι που στοχεύω και επιδιώκω. Όμως ένα έργο τέχνης ,ένα πορτρέτο, ένα γλυπτό ,δεν είναι μια φωτογραφία, δεν είναι μια φωτοτυπία δεν είναι ένας κλώνος. Όπου ακριβώς γι αυτό τον λόγο , ένα δημιούργημα έχει την δική του αξία .

10408768 786432958099099 1265591082093593391 N

 

Posted On Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 16:20 Γράφτηκε από τον

Μπορεί τα γαλακτοκομικά, το κρέας, το ψάρι και πουλερικά βγαίνουν από τη διατροφή μας αυτή την περίοδο, ωστόσο πλήθος άλλων έρχονται να καλύψουν αυτό το κενό με πολλές διαφορετικές γεύσεις αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα «καλά» λιπαρά έχουν τη τιμητική τους εκτοπίζοντας τα κορεσμένα «κακά» λιπαρά του κρέατος και των full-fat γαλακτοκομικών προϊόντων.

Τη θέση του κρέατος έρχονται να πάρουν αυτήν την περίοδο τα θαλασσινά που αποτελούν την κύρια πηγή πρωτεΐνης αυτό το διάστημα. Οι γαρίδες είναι ιδιαίτερα καλή πηγή βιταμίνης Ε, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες. Όσο για τα υπόλοιπα μαλάκια και οστρακόδερμα, είναι εξαιρετικά πλούσια σε ιχνοστοιχεία, όπως μαγνήσιο, ιώδιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, αλλά και σελήνιο, όλα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού ειδικότερα. Εξαιρετικά καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης κατά την σαρακοστή αποτελούν και τα όσπρια, ειδικά αν συνδυαστούν με ρύζι.

Το ελαιόλαδο, τόσο στις σαλάτες, όσο και ως βάση των λαδερών φαγητών αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί ξανά. Μας προσφέρει τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά του καθώς και βιταμίνη Ε και συμμετέχει στην παρασκευή πλήθους φαγητών στη νηστεία όπως φασολάκια, αρακά, σπανακόρυζο, πρασόρυζο, γεμιστά, μελιτζάνες στο φούρνο με ελαιόλαδο, ντομάτα και κρεμμύδι, πατατοσαλάτα με φρέσκο ελαιόλαδο, αποτελούν μερικά μόνο νηστίσιμα πιάτα.

Σαλάτες με λαχανικά εποχής, σε συνδυασμό με φρούτα (π.χ. πράσινο μήλο, ρόδι, σταφίδες , αβοκάντο κλπ) ή ξηρούς καρπούς(καρύδια) και φυσικά ελαιόλαδο ή ελιές αποτελούν είτε συμπλήρωμα στο τραπέζι είτε αυτούσια γεύματα , προσφέροντας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά αλλά και συμβάλλοντας στο αίσθημα του κορεσμού.

Ο κορεσμός είναι μια κατάσταση, ένα αίσθημα που δυσκολότερα επιτυγχάνεται στη νηστεία, λόγω περιορισμού της πρόσληψης πρωτεΐνης και αύξησης των υδατανθράκων στα γεύματα, εξομαλύνεται όμως χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν τα λαχανικά και μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτοι.

Μιας άλλης μορφής σαλάτα είναι η ταραμοσαλάτα. Βασικό της συστατικό είναι ο ταραμάς, δηλαδή αυγά ψαριού. Ο ταραμάς αναμειγνύεται με ελαιόλαδο, ξερό ψωμί, κρεμμύδι και λεμόνι και ανακατεύεται καλά, μέχρι να γίνει κρέμα. Αποτελεί μία σημαντική πηγή βιταμίνης Α που βοηθάει κυρίως στην υγεία των ματιών, βιταμίνης D σημαντική για την υγεία των οστών, καθώς επίσης και μαγνησίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και καλίου.

Τα ενδιάμεσα γεύματα μέσα στην ημέρα έρχονται να καλυφθούν με μεγαλύτερη ευκολία από φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνες , ουσίες απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Άλλη εναλλακτική σνακ για αυτή την περίοδο αποτελούν οι ξηροί καρποί συνεισφέροντας σε καλά λιπαρά αλλά και ασβέστιο που μας χρειάζεται ακόμη περισσότερο στη νηστεία, αφού λείπουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τον ίδιο ρόλο παίζει και το ταχίνι αλλά και ο χαλβάς αφού παρασκευάζεται από το ταχίνι, δηλαδή πολτοποιημένο σουσάμι, μία τροφή-σύμμαχο στη σωστή διατροφή. Περιέχει πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα «καλά λιπαρά» και βιταμίνη Ε. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, απαραίτητες και ωφέλιμες για την υγεία του οργανισμού, αλλά και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, σελήνιο, φώσφορο, ψευδάργυρο.

Πηγή: ladylike.gr

Posted On Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 17:09 Γράφτηκε από τον

Οι καμπύλες έχουν κάνει δυναμικό come back στη μόδα και μαζί τους έρχονται ξανά στην επιφάνεια παλιότερες έρευνες που αναφέρονται στα οφέλη τους.

Πίσω στο 2010, μια έρευνα λοιπόν από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είχε συμπεράνει ότι οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια έχουν την τάση να κάνουν πιο υγιή παιδιά.

Οι επιστήμονες, πιστεύουν ότι τη "δουλειά" κάνουν τα λιπαρά Ω3, που έχει αποδειχτεί ότι βοηθούν στη σωστή ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου. Οι γυναίκες με περιφέρεια λοιπόν, φέρεται να έχουν εκεί εκεί, στους γλουτούς, αυτά τα λιπαρά και να "ταΐζουν" το παιδί καθημερινά με αυτά.

Στο είπαμε όσο πιο απλά μπορούσαμε. Εσύ μπορείς να κρατήσεις την ουσία. Bonus;Ένας ειδικός από το πανεπιστήμιο του Pittsburgh, ο William Lassek, υπέθεσε ότι οι άντρες μπορεί να έλκονται από τις γυναίκες με τα μεγάλα οπίσθια, καθώς εξελικτικά τους "εγγυώνται" πιο υγιή παιδιά.

Προσοχή, προσοχή! Η έρευνα αφορά τα φυσικά πλούσια οπίσθια και όχι εκείνα που χτίζονται με πλαστικές. Just saying...

Πηγή: ladylike.gr

Posted On Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 14:43 Γράφτηκε από τον

 «Τρίτη και 13» και για κάποιους ανθρώπους είναι η πιο γρουσούζικη ημέρα. Πως όμως ξεκίνησε και που έχει τις βάσεις της αυτή η «γρουσούζικη ημέρα»;

Ξεκινώντας, θα πρέπει να την ξεχωρίσουμε από την –αγγλοσαξονικής προελεύσεως- «Παρασκευή και 13».

Στην ελληνική λαϊκή παράδοση έχει τις ρίζες της η γρουσούζικη «Τρίτη και 13».

Πρώτα η ημέρα θεωρείται «αρνητική», «αποφράδα ημέρα», αφού ήταν Τρίτη 29 Μαΐου 1453 όταν έγινε η Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Η ημέρα, Τρίτη, καθώς και το άθροισμα του έτους, 1453, που «βγάζει» το νούμερο «13», ήταν αρκετά να «θεμελιωθεί» μία «κακή φήμη» σε αυτόν τον ημερολογιακό συνδυασμό.

Γενικότερα, όμως η ημέρα Τρίτη έχει κάτι «αρνητικό», κατά τη λαϊκή θυμοσοφία, αφού στην καθομιλουμένη της δίνουμε μία αρνητική χροιά.

Φράσεις όπως, «Τρίτωσε το κακό», «Τρίτη και φαρμακερή», και άλλες δίνουν ένα «κακό νόημα» στον αριθμό τρία, και συνεπώς στην ημέρα Τρίτη.

Σύμφωνα με άλλους, η εξήγηση της «γρουσούζικης Τρίτης και 13» μπορεί να αναζητηθεί και σε αστρολογικές προβλέψεις.

Σύμφωνα με αυτές, την Τρίτη κυρίαρχος πλανήτης είναι ο Άρης, ενώ σε κάποια ώρα της ημέρας, την λεγόμενη και «κακιά ώρα», επικρατεί μαζί με τον πλανήτη Κρόνο. Γι’ αυτό η ώρα αυτή καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη. Επειδή, όμως, κανείς δεν μπορεί να την προσδιορίσει, ολόκληρη η Τρίτη αντιμετωπίζεται ως αποφράδα ημέρα.

Ο αριθμός «13»

Ο αριθμός «13» είναι ο κατεξοχήν «κακότυχος» αριθμός, που «σπάει την αρμονία» του 12. 12 ήταν οι Θεοί του Ολύμπου, ο Ηρακλής ολοκλήρωσε 12 άθλους, οι 12 φυλές του Ισραήλ, οι 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ευαγγέλια κλπ. Άρα, ο αριθμός «12» έχει μία έννοια τελειότητας, ολοκλήρωσης.

Το «13» σπάει τον κύκλο αυτό της «ολοκλήρωσης» και εισερχόμαστε στο «άγνωστο», σε έναν νέο κύκλο που ξεκινά με την προσθήκη ακόμα ενός αριθμού, 12+1=13.

Το άγνωστο, που αντιπροσωπεύει ο αριθμός "13", προκαλεί ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να το συνδέουν με ατυχή γεγονότα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν είναι μόνο οι Έλληνες που «πιστεύουν» στη δεισιδαιμονία της «Τρίτης και 13».

Οι ισπανόφωνοι εκφράζουν την ίδια ημέρα, Τρίτη και 13, με την παροιμία «En martes, ni te cases ni te embarques», δηλαδή: «Την Τρίτη, μην παντρεύεσαι και μην ξεκινάς ταξίδι».

Κανείς δεν έχει μία σαφή και ξεκάθαρη απάντηση πως και γιατί θεωρούμε «γρουσούζικη» την Τρίτη και 13.

Κάποιοι που είναι προληπτικοί, θεωρούν αυτή την ημέρα ως «γρουσούζικη», άλλοι δεν δίνουν σημασία και την βιώνουν, όπως και τις υπόλοιπες της καθημερινότητάς τους.

Την «γρουσούζικη ημέρα» έχει τιμήσει και ο ελληνικός κινηματογράφος με την κωμική ταινία του 1963, «Τρίτη και 13», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο «προληπτικός» Νίκος Σταυρίδης και το «γούρι του», ο Γιάννης Γκιωνάκης.

 

enikos.gr

Posted On Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 14:47 Γράφτηκε από τον

Η σημερινή ημέρα ήταν, αν μη τι άλλο, πραγματικά ιδιαίτερη για την ομάδα του Kavala Portal...Και αυτό όχι λόγω κάποιας ξεχωριστής είδησης ή κάποιου έκτακτου γεγονότος.

Ο λόγος για την ιδιαιτερότητα της σημερινής ημέρας ήταν άλλος, και σαφώς πιο ευχάριστος: ένας γάμος και μια βάφτιση!

Πιο συγκεκριμένα, ο Άγγελος Γιώργης και η Τασούλα Καραντόλα, ήτοι τα παιδιά που έχουν επιφορτιστεί με την τεχνική υποστήριξη και την σχεδίαση του Kavala Portal αποφάσισαν σήμερα να έλθουν εις γάμου κοινωνία, και παράλληλα να βαφτίσουν την μικρή τους κόρη, την Μαρία

Τα 2 μυστήρια τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου στην Νέα Καρβάλη, παρουσία συγγενών και φίλων τόσο από την Καβάλα και την Θάσο (από όπου κατάγεται η Τασούλα) όσο και από την Ιεράπετρα (τόπο καταγωγής του Άγγελου), με την μικρή Μαρία να κλέβει τις εντυπώσεις των καλεσμένων. Το γλέντι συνεχίστηκε λίγο αργότερα, σε γνωστή ταβέρνα της πόλης, με τους παρευρισκόμενους να χορεύουν και να τραγουδούν μαζί με το νεόνυμφο ζευγάρι και να τους εύχονται βίον ανθόσπαρτο.

Από την πλευρά μας, η συντακτική ομάδα του Kavala Portal δεν έχει παρά να ευχηθεί στον Άγγελο και την Τασούλα "Να ζήσετε, να είστε πάντα χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι όπως τώρα, και να είστε γεροί να δείτε την Μαρία να μεγαλώνει"

Posted On Κυριακή, 04 Ιανουαρίου 2015 18:00 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 5 από 5

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας