Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019

Υγεία (193)

Στην ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Πρόκειται για προοϊόν το οποίο ενώ επισημαίνεται ως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, χαρακτηρίστηκε, μετά από χημικές αναλύσεις που διεξήγαγε η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εργαστηριακών Δομών του ΕΦΕΤ, Τμήμα Εργαστηρίων Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Αθήνας, εκτός προδιαγραφών ποιότητας, καθώς κατατάσσεται στην κατηγορία του Πυρηνελαίου.

Ο λόγος για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (EXTRA VIRGIN OLIVE OIL), με την εμπορική ονομασία «Golden Greece», σε μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων, το οποίο επί της συσκευασίας αναγράφει ότι είναι 100% ελληνικό προϊόν, δεν αναγράφονται ημερομηνία ανάλωσης και αριθμός παρτίδας, επωλείτο από το κατάστημα Ιονίδης Διονύσιος, Νέο Συρράκο 35 στην Ελευθερούπολη Καβάλας και αγοράσθηκε από την Golden Greece LTD, Import-Export, Ul.Han Krum 40str., 8000 Burgas Bulgaria.

 

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το μη κανονικό-νοθευμένο αυτό προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που το έχουν ήδη προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν και γενικά αυτή την περίοδο της συγκομιδής ελαιολάδου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την προμήθειά του.

Σε δήλωσή του με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα» και υπενθύμισε ότι «στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου με σκοπό την πλήρη πάταξη της νοθείας και των παράνομων ελληνοποιήσεων».

Ο υπουργός και ο ΕΦΕΤ δηλώνουν αποφασισμένοι να προστατέψουν το εθνικό μας προϊόν, την εγχώρια παραγωγή και τους καταναλωτές από παρόμοιες ενέργειες, που ήδη οδηγούνται προς τις εισαγγελικές Αρχές.

Posted On Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 21:46 Γράφτηκε από τον

Όπως αναμενόταν εδώ και καιρό, ο πρώην βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Ντίνος Κλειτσιώτης διορίστηκε και επίσημα διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Η ανακοίνωση του ονόματος του κ. Κλειτσιώτη, όπως και των ονομάτων άλλων 110 διοικητών σε νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας, έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης που είχε συσταθεί από το υπουργείο Υγείας. 

 

Η Επιτροπή είχε παραλάβει 1.661 αιτήσεις για 112 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στο ΕΣΥ – το τεράστιο ενδιαφέρον όπως αποτυπώθηκε στις αιτήσεις αλλά και οι πιέσεις που φέρεται να ασκήθηκαν προς την Αριστοτέλους και το Μαξίμου από κομματικά στελέχη προκειμένου να αξιολογηθούν θετικά υποψήφιοι εξηγούν και την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ονομάτων.

Το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή Συμβολαίου Αποδοτικότητας με τον διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Η δε αθέτηση των υποχρεώσεών τους θα θεωρείται «σπουδαίος λόγος, ικανός να επιφέρει την πρόωρη λήξη της θητείας τους, αζημίως για το Δημόσιο».

Το έργο των διοικητών ταξινομείται σε τέσσερις κατηγορίες: οικονομική διαχείριση, βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και εφαρμογή εργαλείων μάνατζμεντ.

Posted On Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 18:05 Γράφτηκε από τον

Μεριμνώντας για την υγεία των πιο ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στο πλευρό των πιο απομακρυσμένων περιοχών στην Ελλάδα, οι Γιατροί του Κόσμου με παιδίατρο και διοικητικούς θα επισκεφθούν το Δήμο Νέστου και συγκεκριμένα το Δημοτικό Διαμέρισμα Χρυσοχωρίου, με σκοπό τον εμβολιασμό παιδιών άπορων οικογενειών.

Η συγκεκριμένη αποστολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7/11/2019 και ώρα 9.00 π.μ.-14.00μ.μ., στην Κοινότητα Χρυσοχωρίου. Τα εμβόλια είναι δωρεά των Γιατρών του Κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου μπορείτε να απευθυνθείτε στα ακόλουθα τηλέφωνα:

Γραφείο Παραρτήματος Καβάλας: 2510227224

Υπεύθυνη Παραρτήματος Καβάλας: Γιοβανιού Άννα: 6934179335

Posted On Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 12:07 Γράφτηκε από τον

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας κάνει γνωστό ότι πλέον, με ευθύνη της Καρδιολογικής Κλινικής, τοποθετούνται σε ασθενείς εμφυτεύσιμα Holter. Η τοποθέτηση εμφυτεύσιμου Holter κάνει δυνατή τη διάγνωση διαταραχών του ρυθμού της καρδιάς που δεν συμβαίνουν συχνά και απαιτούν μακροχρόνια και συνεχή παρακολούθηση. Το Holter χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση των αιτίων που προκαλούν συγκοπτικά επεισόδια, τα οποία δεν μπορούν να εντοπισθούν κατά τη διάρκεια ενός αρχικού ελέγχου. Επιπλέον είναι, πλέον, δυνατόν να  ανιχνεύονται επεισόδια κολπικής μαρμαρυγής που δεν προκαλούν συμπτώματα αλλά πιθανόν να προκαλούν σοβαρές επιπλοκές, όπως π.χ. αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Η διαδικασία της επέμβασης είναι απλή και ουσιαστικά ‘αναίμακτη’, καθώς η μικροσυσκευή τοποθετείται με ενέσιμο τρόπο με μια μικρή τομή τεσσάρων χιλιοστών.

Τι είναι τα εμφυτεύσιμα holter

Το Holter ρυθμού είναι ένα φορητό καταγραφικό της ηλεκτρικής δραστηριότητας της καρδιάς. Είναι δηλαδή μια συσκευή που συλλέγει και αποθηκεύει  ένα συνεχές ηλεκτροκαρδιογράφημα διάρκειας τουλάχιστον 24 ωρών.

Πότε χρησιμοποιείται;

Όταν ο ιατρός σας κρίνει ότι τα συμπτώματα σας μπορεί να οφείλονται σε αρρυθμίες και δεν είναι δυνατόν να τεθεί διάγνωση με το απλό καρδιογράφημα.

Αν παρουσιάζετε ταχυκαρδίες, “φτερουγίσματα”, προλιποθυμικά ή λιποθυμικά επεισόδια ο ιατρός σας θα ζητήσει ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα. Αν κατά την διάρκεια του ηλεκτροκαρδιογραφήματος παρουσιάζετε τα προαναφερόμενα συμπτώματα τότε μπορεί να τεθεί ή να αποκλειστεί η διάγνωση μιας αρρυθμίας. Πολύ συχνά όμως τα συμπτώματα αυτά είναι μικρής διάρκειας και σπάνια οπότε για την σωστή τους διερεύνηση θα χρειαστεί μια παρατεταμένη παρακολούθηση της καρδιάς σας με μια συσκευή Holter. Ανάλογα με την σπανιότητα των συμπτωμάτων μπορεί να χρειαστεί 24ωρη ή πολυήμερη παρακολούθηση.

Posted On Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 12:03 Γράφτηκε από τον

Την ευκαιρία σε δεκάδες γυναίκες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος μιας μαστογραφίας -μιας εξέτασης άκρως σημαντικής για την υγεία τους-, αλλά και σε αυτές που έχουν μεν την δυνατότητα αλλά απλά επιθυμούν να εξεταστούν θα προσφέρει την προσεχή Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ν. Καβάλας, σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας (και με ιδιωτική εταιρία). Το πρόγραμμα της ημέρας παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας -παρουσία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Λεωνίδα Παππά, του προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Παναγιώτη Φώτου και της ταμία του συλλόγου Νίκης Γκλάβα.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να γίνουν ως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Posted On Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 01:35 Γράφτηκε από τον

Εμφανίζονται πιο συχνά στην περιοχή των κάτω άκρων, κυρίως των γυναικών, και προκαλούν ορατό αισθητικό πρόβλημα στους ασθενείς, που εξαιτίας της αμηχανίας που νιώθουν, κινητοποιούνται να ενημερωθούν, να διαγνωστούν και να αναζητήσουν την κατάλληλη ιατρική θεραπεία.

Οι ευρυαγγείες μπορούν να εμφανιστούν σε άτομα κάθε ηλικίας και συνήθως δεν συνοδεύονται από ενοχλήσεις ή άλλα συμπτώματα αλλά είναι εφικτό πλέον να προληφθούν και να θεραπευτούν εφόσον εμφανιστούν. Δες παρακάτω τι είναι οι ευρυαγγείες, τι προκαλεί την εμφάνισή τους και πώς μπορείς να απαλλαγείς από αυτές οριστικά, με ασφάλεια και αξιοπιστία.

Τι είναι οι ευρυαγγείες και γιατί εμφανίζονται

Οι ευρυαγγείες που εμφανίζονται στα πόδια δεν αποτελούν δερματολογικό πρόβλημα, αλλά φλεβολογικό. Ο ιατρός που θα απευθυνθείς θα σε ενημερώσει πως συνιστούν την πρώτη εκδήλωση της ύπαρξης φλεβικής νόσου στον οργανισμό του ασθενούς -η δεύτερη είναι συχνά η εμφάνιση κιρσών. Είναι δηλαδή η αρχή της εκδήλωσης μιας συνηθισμένης φλεβολογικής πάθησης που είναι κατά κύριο λόγο κληρονομική. Η διάγνωση του ιατρού θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τους λόγους που συνέδραμαν στην εκδήλωση των ευρυαγγειών αλλά έχει αποδειχθεί πλέον πως ο σχηματισμός των ευρυαγγειών συνδέεται άμεσα με τη γενετική προδιάθεση του κάθε ανθρώπου. Αν η μητέρα μιας γυναίκας έχει ευρυαγγείες στα πόδια της, είναι πολύ πιθανό και η ίδια (η κόρη) να εμφανίσει και εκείνη κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Οι ευρυαγγείες που εμφανίζονται στα κάτω άκρα σε πολλά περιστατικά υποδηλώνουν πως υπάρχει μη φυσιολογική λειτουργία σε κεντρικότερες του οργανισμού, μη εμφανείς χαλασμένες φλέβες. Γι αυτόν τον λόγο, μετά την εξέταση και τη διάγνωση που θα κάνει ο ειδικός χειρουργός, θα χρειαστεί πρώτα να θεραπευτεί το μη εμφανές πρόβλημα στο φλεβικό σύστημα, το οποίο ο ιατρός πιστεύει πως είναι το αίτιο πρόκλησης των ευρυαγγειών και ύστερα, να αποκατασταθεί το αισθητικό πρόβλημα, το οποίο κινητοποιεί κάθε ασθενή να αναζητήσει αξιόπιστη και αποτελεσματική ιατρική λύση.

Πώς μπορείς να απαλλαγείς οριστικά από τις ευρυαγγείες

Η μέθοδος που δύναται να εξαλείψει οριστικά τις ευρυαγγείες που δυσχεραίνουν την εμφάνιση της επιδερμίδας των ποδιών σου λέγεται μικροσκληροθεραπεία, ή σκληροθεραπεία με λεπτές βελόνες. Γίνεται με σχεδόν ανώδυνο τρόπο σε περιβάλλον ιατρείου και παρέχει άριστα αισθητικά αποτελέσματα σε όλες τις μορφές των ευρυαγγειών.

Η μικροσκληροθεραπεία είναι μία μέθοδος που αξιοποιεί τις πολύ λεπτές σκληρυντικές ενέσεις, η οποία είναι ανεκτή από τους περισσότερους ασθενείς προκαλώντας ελάχιστο πόνο κατά την εφαρμογή της. Ξεχωρίζει δε, από τις υπόλοιπες θεραπείες (laser, φωτοθερμία, διαθερμοπηξία) καθώς δεν φέρει περιορισμούς στην επιλογή των περιστατικών και αντιμετωπίζει μάλιστα και τις μικρές αντιαισθητικές πράσινες φλέβες, που συχνά είναι η αιτία δημιουργίας και επανεμφάνισης των ευρυαγγειών.

Αφότου ολοκληρώσεις τη θεραπεία των ευρυαγγειών με την τεχνική της μικροσκληροθεραπείας, δεν θα χρειαστεί να αναρρώσεις, ούτε να χάσεις ημέρες από την εργασία σου -δεν χρειάζεται να φορέσεις ούτε ελαστικό καλσόν. Μετά τη θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις θα είσαι σε θέση να επανέλθεις στις δραστηριότητές σου κανονικά και να αθληθείς με ασφάλεια, αφού άλλωστε η κίνηση συνδράμει στην καλή υγεία των φλεβών, υποστηρίζοντας την επιτυχία της θεραπείας.

Posted On Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 16:39 Γράφτηκε από τον

Ακολουθείς εδώ και καιρό ένα υγιεινό διαιτολόγιο το οποίο σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση σε βοήθησε να χάσεις τα παραπανίσια κιλά που σε ταλαιπωρούσαν. Τι γίνεται όμως με τη χαλάρωση;

Η σύσφιξη του δέρματος που έχει απομείνει στο σώμα σου μετά την επιτυχημένη απώλεια βάρους είναι πραγματικά κάτι που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους που χάνουν βάρος.

Αν και εσύ αντιμετωπίζεις ζήτημα με τη χαλάρωση του δέρματος σε διάφορα σημεία του σώματός σου, ή αν έχεις παρατηρήσει ραγάδες να κάνουν την εμφάνισή τους, δες παρακάτω τι μπορείς να κάνεις για να βρεις μία αξιόπιστη και αποτελεσματική λύση.

Σε κάθε περίπτωση ισχύει ότι η απώλεια πολλών κιλών ή η απότομη μείωση του βάρους επιφέρουν τη χαλάρωση στο δέρμα μπορεί να εξαλειφθεί πιο εύκολα αν ο ενδιαφερόμενος είναι νέος σε ηλικία καθώς ως γνωστόν, η ελαστικότητα του δέρματος μειώνεται χρόνο με τον χρόνο.

Τι πρέπει να κάνεις για να επιβραδύνεις τη χαλάρωση του δέρματος

Εξακολούθησε να διατρέφεσαι υγιεινά. Θα πρέπει να εξαλείψεις από τη διατροφή σου τις τροφές που προκαλούν συσσώρευση λίπους. Η κατανάλωση υγιεινών τροφών βελτιώνουν την υγεία σου και διατηρούν το δέρμα σου σφριγηλό.

Συνέχισε να γυμνάζεσαι συστηματικά. Η καθημερινή άσκηση απαιτεί σωματική προσπάθεια και αυξάνει τον μεταβολισμό σου, εμποδίζοντας το λίπος να συσσωρευτεί ξανά στα μέρη του σώματος που γυμνάζεις.

Κάνε στοχευμένες ασκήσεις κατά την άθληση. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να περιορίσεις τη χαλάρωση του δέρματος είναι να κάνεις τοπικές ασκήσεις για να γυμνάσεις τις προβληματικές περιοχές.

Μην αμελείς τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σου. Είναι απαραίτητο να καταναλώνεις κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας το νερό που χρειάζεται το σώμα σου. Επιπλέον, η χρήση ενυδατικής κρέμας είναι ένας εξίσου καλός τρόπος για να καταπολεμήσεις το χαλαρό δέρμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ποιες αισθητικές μέθοδοι σε βοηθούν στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης

Η σύγχρονη αισθητική έχει στο «οπλοστάσιό» της ποικίλες αξιόπιστες λύσεις για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης μετά την απώλεια κιλών. Μια αξιόπιστη θεραπεία που εφαρμόζεται είναι η RF, η οποία κρίνεται ως ιδανική για τη μείωση του εναπομείναντος λίπους, τη σμίλευση του περιγράμματος του σώματος και τη σύσφιξη του δέρματος. Η θεραπεία λειτουργεί με την ραδιοκυμάτων RF και πετυχαίνει τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, με ελάχιστη επεμβατικότητα, χωρίς πόνο, πάντα με ασφάλεια και αξιοπιστία. Η πρωτοποριακή τεχνολογία RF αναζωογονεί και συσφίγγει το σώμα ενώ τα αποτελέσματά της είναι ορατά ακόμα και σε δύσκολες περιοχές σώματος, όπως είναι οι προσαγωγοί ή τα μπράτσα.

Στη «μάχη» κατά της χαλάρωσης μπορεί να σε βοηθήσει και η θεραπεία Transform Electro, που στοχεύει στην εκγύμναση των μυών και την τόνωση ολόκληρου του σώματος. Η μέθοδος μπορεί να εξατομικευτεί πλήρως στις δικές σου ανάγκες ενώ παρέχει τη δυνατότητα αντιμετώπισης πολλών ζητημάτων χαλάρωσης και άτονου δέρματος. Η μέθοδος βασίζεται στη λογική της παθητικής γυμναστικής κατά τη διάρκεια της οποίας γυμνάζονται πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος μυϊκής κόπωσης και καταπόνησης.

Ενημερώσου έγκυρα και επίλεξε τη μέθοδο που ταιριάζει στις ανάγκες του δικού σου σώματος ώστε να αρχίσεις να απολαμβάνεις την απώλεια κιλών που κατάφερες και να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου.

Posted On Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 16:27 Γράφτηκε από τον

Ταλαιπωρεί κυρίως τον νεανικό πληθυσμό και αν δεν θεραπευτεί εγκαίρως, προκαλεί επίπονα συμπτώματα, εμποδίζοντας την καθημερινότητα των ασθενών.

Η κύστη κόκκυγος συνιστά μία χρόνια φλεγμονή στην περιοχή του κόκκυγα, στο τελείωμα της σπονδυλικής στήλης, χαμηλά στην πλάτη η οποία προκαλείται συνήθως από τη διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα του ασθενούς. Οι ειδικοί θεωρούν ότι η εκδήλωση της κύστης κόκκυγος μπορεί να οφείλεται και σε μία κύστη που δημιουργήθηκε κατά την εμβρυϊκή ζωή του ασθενούς.

Δείτε παρακάτω πώς θεραπεύεται πλέον ανώδυνα η κύστη κόκκυγος και γιατί είναι σημαντικό να επισκεφτείτε εξειδικευμένο ιατρό για να κάνει τη διάγνωση και να λάβετε τη θεραπεία που προσιδιάζει στη δική σας περίπτωση.

Πώς επιλέγεται η κατάλληλη θεραπεία για κάθε ασθενή

Η διάγνωση του ιατρού καθορίζει τις επιλογές που προσφέρονται στον ασθενή σχετικά με τη θεραπεία της κύστης κόκκυγος. Πάντα η θεραπευτική μέθοδος που επιλέγεται εξαρτάται από την κατάσταση της νόσου.

Αν ο ασθενής έχει ένα οξύ απόστημα ελέγχεται συνήθως, με διάνοιξη και παροχέτευση. Αυτές οι πρακτικές γίνονται ώστε να απελευθερωθεί το πύον, να μειωθεί η φλεγμονή και να ανακουφιστεί ο ασθενής από τον πόνο που του προκαλεί.

Αν ο ασθενής διαγνωστεί με χρονίζουσα κύστη κόκκυγος, μπορεί να θεραπευτεί αποτελεσματικά ακολουθώντας τη χειρουργική οδό. Με την επέμβαση στην περιοχή του κόκκυγα αφαιρείται η κύστη μαζί με τα συρίγγια, προκειμένου να μειωθούν σε σημαντικό βαθμό οι πιθανότητες υποτροπής της νόσου.

Πώς η ενδοσκοπική μέθοδος θεραπείας λύνει το πρόβλημα

Ο ιατρός έχει στο «οπλοστάσιό» του ποικίλες χειρουργικές τεχνικές για τη θεραπεία της κύστης κόκκυγος, την «ανοιχτή» μέθοδο, την «κλειστή» και τη θεραπεία με laser. Η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας για κάθε περιστατικό γίνεται μετά από συζήτηση μεταξύ του ιατρού και του ασθενή.

Πλέον η ανοιχτή μέθοδος δεν προτιμάται από τους ειδικούς καθώς η επέμβαση αφήνει τραύμα, που απαιτεί καθημερινή αλλαγή για χρονικό διάστημα 2, ακόμα και 3 μηνών. Στη θεραπευτική αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγος έχει προστεθεί τα τελευταία χρόνια μία πρωτοποριακή μέθοδος, η ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγος (EPSIT).

Η μέθοδος EPSIT διενεργείται με laser και δεν προκαλεί τραύμα στην υπό θεραπεία περιοχή, ούτε ουλές, επομένως δεν χρειάζεται αλλαγές. Θεωρείται η πλέον αποτελεσματική και μόνιμη θεραπεία που πραγματοποιείται με τη χρήση μικροκάμερας, που επιτρέπει στον χειρουργό να χαρτογραφήσει την πάσχουσα περιοχή με ακρίβεια και να τη θεραπεύσει.

Η ενδοσκοπική μέθοδος EPSIT είναι αναίμακτη, ανώδυνη, διενεργείται και με τοπική αναισθησία και δεν απαιτεί απεικονιστική εξέταση (μαγνητική τομογραφία ή υπερηχογράφημα).

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής δεν χρειάζεται νοσηλεία ούτε παυσίπονα μετεγχειρητικά. Η χαρτογράφηση της πάσχουσας περιοχής που προηγείται της θεραπείας επιτρέπει στον ιατρό να αφαιρέσει κατά τη διάρκεια της επέμβασης κάθε παθολογικό ιστό, γι αυτό οι πιθανότητες υποτροπής της πάθησης εμφανίζονται εξαιρετικά μειωμένες.

Μετά από την ολοκλήρωση της μεθόδου EPSIT με laser για τη θεραπεία της κύστης κόκκυγος, ο ασθενής νιώθει ανακούφιση χωρίς καθόλου πόνο, δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί και μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του και στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι ασθενείς φεύγουν από το νοσοκομείο μία ώρα μετά την επέμβαση, την επόμενη ημέρα αφαιρούνται οι γάζες και μπορεί να περιποιηθεί φυσιολογικά τη σωματική του υγιεινή.

Posted On Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 16:21 Γράφτηκε από τον

Εδώ και πολλούς μήνες, μέσα από το Kavala Portal, κάνουμε εκτενείς αναφορές σε ένα ζήτημα που έχει τεράστια σημασία για την πρόληψη και αντιμετώπιση οποιουδήποτε καρδιαγγειακού περιστατικού, όπως καρδιακή αρρυθμία (μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν, ίσως, την πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα).

Ο λόγος για τους απινιδωτές, δηλ. ιατρικές συσκευές για την διακοπή της επικίνδυνης αρρυθμίας της καρδιάς, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σε χειρουργεία αλλά και από τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Παρά το γεγονός ότι η παρουσία απινιδωτών σε χώρους με μαζική προσέλευση κόσμου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, εδώ και πολύ καιρό διαπιστώνουμε ότι οι εν λόγω συσκευές αποτελούν για τον νομό Καβάλας (αλλά και για όλη την Ελλάδα) αντικείμενο επιστημονικής φαντασίας! Πρόσφατα, μάλιστα, είχαμε και την επιστολή του τέως προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας (και ενεργά ασχολούμενου με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο) Παναγιώτη Αρσονιάδη για την ανάγκη προμήθειας απινιδωτών για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού (διαβάστε εδώ).

Το καλό, βέβαια, είναι ότι σταδιακά η άποψη αυτή αρχίζει και αλλάζει, καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες και φορείς συνειδητοποιούν τόσο την αξία της προμήθειας μιας συσκευής το κόστος της οποίας είναι αντιστρόφως ανάλογο της αξίας μιας ανθρώπινης ζωής (μιλάμε για ένα μέσο κόστος της τάξης των 1500 €) όσο και την αξία της εκπαίδευσης σε βασικά (αλλά και προχωρημένα) θέματα πρώτων βοηθειών. Ειδικά στην Θάσο μαθαίνουμε ότι πολλά ξενοδοχεία, κάμπινγκ και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν προχωρήσει σε προμήθειες απινιδωτών για την πρόληψη ανάλογων περιστατικών.

Κατά συνέπεια, μόνο ως θετική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την είδηση ότι η ΠΕ Καβάλας έλαβε, χτες, την απόφαση να προχωρήσει σε άμεση και μαζική προμήθεια απινιδωτών για δημόσια κτίρια που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι θα αγοραστούν τουλάχιστον 10 απινιδωτές, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον.

Για να δούμε...

 

Posted On Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 10:10 Γράφτηκε από τον

Για μια ακόμα φορά η αδιαφορία "νίκησε" την γνώση και την διάθεση για ενημέρωση -ειδικά για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό των εμβολιασμών-, καθώς παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας για να διαφημίσει την ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου στο αμφιθέατρο της ΠΕ Καβάλας με θέμα τους εμβολιασμούςελάχιστοι ήταν αυτοί που έδωσαν το παρόν! Μάλιστα, οι αναφορές των διοικούντων του Ιατρικού Συλλόγου κάνουν λόγο για μέγιστη προσέλευση της τάξης των 30-40 ατόμων (!)

Όλα αυτά σε μια περίοδο που το αντιεμβολιαστικό κίνημα προσπαθεί με έντονο τρόπο να κάνει γνωστή την παρουσία του (αν και, μέχρι αυτή την στιγμή, οι περισσότεροι συμπολίτες δεν δείχνουν να το ενστερνίζονται), αλλά και σε μια περίοδο που οποιαδήποτε προσπάθεια για εμβολιασμό των παιδιών που προέρχονται από τις οικογένειες των προσφύγων και των μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα (ελέω της προσφυγικής κρίσης) συναντάει την σφοδρή αντίδραση μερίδας συμπολιτών που, χωρίς απολύτως κανένα επιχείρημα, κάνει λόγο για "ανθρώπους που εμβολιάζονται δωρεάν ενώ τα Ελληνόπουλα χρυσοπληρώνουν τα εμβόλιά τους".

Κατά τα άλλα, τα βασικά αντικείμενα της ημερίδας ήταν ο υποχρεωτικό εμβολιασμός στα παιδιά και στους εφήβους, ο αντιγριπικός εμβολιασμός, ο εμβολιασμός των ενηλίκων και η ασφάλεια των εμβολίων. Το παρόν στην ημερίδα, περαν της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (με προεξάρχοντα την πρόεδρο του συλλόγου Αναστασία Αντωνίου-Πούγγουρα), έδωσαν ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θωμάς Αγγελόπουλος και ο νομίατρος της ΠΕ Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος.

Posted On Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 09:33 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 14

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας