Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Υγεία (189)

Την ευκαιρία σε δεκάδες γυναίκες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος μιας μαστογραφίας -μιας εξέτασης άκρως σημαντικής για την υγεία…
Posted On Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 01:35 Γράφτηκε από Αναστάσιος Μαρκουλίδης
Εμφανίζονται πιο συχνά στην περιοχή των κάτω άκρων, κυρίως των γυναικών, και προκαλούν ορατό αισθητικό πρόβλημα στους ασθενείς, που εξαιτίας…
Posted On Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 16:39 Γράφτηκε από Αναστάσιος Μαρκουλίδης
Ακολουθείς εδώ και καιρό ένα υγιεινό διαιτολόγιο το οποίο σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση σε βοήθησε να χάσεις τα παραπανίσια…
Posted On Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 16:27 Γράφτηκε από Αναστάσιος Μαρκουλίδης
Ταλαιπωρεί κυρίως τον νεανικό πληθυσμό και αν δεν θεραπευτεί εγκαίρως, προκαλεί επίπονα συμπτώματα, εμποδίζοντας την καθημερινότητα των ασθενών. Η κύστη…
Posted On Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 16:21 Γράφτηκε από τον

Εδώ και πολλούς μήνες, μέσα από το Kavala Portal, κάνουμε εκτενείς αναφορές σε ένα ζήτημα που έχει τεράστια σημασία για την πρόληψη και αντιμετώπιση οποιουδήποτε καρδιαγγειακού περιστατικού, όπως καρδιακή αρρυθμία (μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν, ίσως, την πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα).

Ο λόγος για τους απινιδωτές, δηλ. ιατρικές συσκευές για την διακοπή της επικίνδυνης αρρυθμίας της καρδιάς, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σε χειρουργεία αλλά και από τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Παρά το γεγονός ότι η παρουσία απινιδωτών σε χώρους με μαζική προσέλευση κόσμου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, εδώ και πολύ καιρό διαπιστώνουμε ότι οι εν λόγω συσκευές αποτελούν για τον νομό Καβάλας (αλλά και για όλη την Ελλάδα) αντικείμενο επιστημονικής φαντασίας! Πρόσφατα, μάλιστα, είχαμε και την επιστολή του τέως προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας (και ενεργά ασχολούμενου με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο) Παναγιώτη Αρσονιάδη για την ανάγκη προμήθειας απινιδωτών για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού (διαβάστε εδώ).

Το καλό, βέβαια, είναι ότι σταδιακά η άποψη αυτή αρχίζει και αλλάζει, καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες και φορείς συνειδητοποιούν τόσο την αξία της προμήθειας μιας συσκευής το κόστος της οποίας είναι αντιστρόφως ανάλογο της αξίας μιας ανθρώπινης ζωής (μιλάμε για ένα μέσο κόστος της τάξης των 1500 €) όσο και την αξία της εκπαίδευσης σε βασικά (αλλά και προχωρημένα) θέματα πρώτων βοηθειών. Ειδικά στην Θάσο μαθαίνουμε ότι πολλά ξενοδοχεία, κάμπινγκ και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν προχωρήσει σε προμήθειες απινιδωτών για την πρόληψη ανάλογων περιστατικών.

Κατά συνέπεια, μόνο ως θετική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την είδηση ότι η ΠΕ Καβάλας έλαβε, χτες, την απόφαση να προχωρήσει σε άμεση και μαζική προμήθεια απινιδωτών για δημόσια κτίρια που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι θα αγοραστούν τουλάχιστον 10 απινιδωτές, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον.

Για να δούμε...

 

Posted On Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 10:10 Γράφτηκε από τον

Για μια ακόμα φορά η αδιαφορία "νίκησε" την γνώση και την διάθεση για ενημέρωση -ειδικά για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό των εμβολιασμών-, καθώς παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας για να διαφημίσει την ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου στο αμφιθέατρο της ΠΕ Καβάλας με θέμα τους εμβολιασμούςελάχιστοι ήταν αυτοί που έδωσαν το παρόν! Μάλιστα, οι αναφορές των διοικούντων του Ιατρικού Συλλόγου κάνουν λόγο για μέγιστη προσέλευση της τάξης των 30-40 ατόμων (!)

Όλα αυτά σε μια περίοδο που το αντιεμβολιαστικό κίνημα προσπαθεί με έντονο τρόπο να κάνει γνωστή την παρουσία του (αν και, μέχρι αυτή την στιγμή, οι περισσότεροι συμπολίτες δεν δείχνουν να το ενστερνίζονται), αλλά και σε μια περίοδο που οποιαδήποτε προσπάθεια για εμβολιασμό των παιδιών που προέρχονται από τις οικογένειες των προσφύγων και των μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα (ελέω της προσφυγικής κρίσης) συναντάει την σφοδρή αντίδραση μερίδας συμπολιτών που, χωρίς απολύτως κανένα επιχείρημα, κάνει λόγο για "ανθρώπους που εμβολιάζονται δωρεάν ενώ τα Ελληνόπουλα χρυσοπληρώνουν τα εμβόλιά τους".

Κατά τα άλλα, τα βασικά αντικείμενα της ημερίδας ήταν ο υποχρεωτικό εμβολιασμός στα παιδιά και στους εφήβους, ο αντιγριπικός εμβολιασμός, ο εμβολιασμός των ενηλίκων και η ασφάλεια των εμβολίων. Το παρόν στην ημερίδα, περαν της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (με προεξάρχοντα την πρόεδρο του συλλόγου Αναστασία Αντωνίου-Πούγγουρα), έδωσαν ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θωμάς Αγγελόπουλος και ο νομίατρος της ΠΕ Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος.

Posted On Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 09:33 Γράφτηκε από τον

Η «Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος» ΕΝΘΕ, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες πρόληψης, ξεκινά, σε συνεργασία με δήμους και νοσηλευτικά ιδρύματα, δωρεάν πρόγραμμα μέτρησης της ικανότητας των πνευμόνων των πολιτών, με σπιρομέτρηση.

Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί και στο δήμο μας, στις 3 Οκτωβρίου 2019, από τις 10 το πρωί  μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στο ιατρείο του Γ΄ τμήματος ΚΑΠΗ (Ποταμούδια), στη διεύθυνση Τσολάκη & Σερδάρογλου (γωνία). 

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κλείσει ραντεβού στο τηλ. 2510 837738 από 23-27/09/2019 και ώρες 09:00 – 13:00

Posted On Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 09:53 Γράφτηκε από τον

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας οφείλει να προασπίζει τη δημόσια υγεία και να ευαισθητοποιεί την κοινότητα για την πρόληψη ασθενειών.

Ο εμβολιασμός-πρόληψη είναι η ιατρική πράξη που έχει σώσει περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία της Ιατρικής.

Σοβαρές και θανατηφόρες ασθένειες έχουν σχεδόν εκλείψει επειδή διενεργείται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Η αίσθηση ασφάλειας, από τις δήθεν εξαφανισμένες ασθένειες(ιλαρά, κοκκύτης, πολιομυελίτιδα, κ.α.) είναι απατηλή αφού όταν πέσουν τα ποσοστά κάτω από 85% της εμβολιαστικής κάλυψης οι ασθένειες επανεμφανίζονται.

Ο εμβολιασμός των παιδιών είναι δικαίωμά τους αλλά και υποχρέωση των γονιών τους εφόσον προστατεύοντας το παιδί τους από συγκεκριμένες ασθένειες προστατεύουν και τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

Ο εμβολιασμός δεν διενεργείται μόνο σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες, γιατί πρώτον ορισμένα εμβόλια δεν παρέχουν ανοσία εφόρου ζωής και δεύτερον υπάρχουν νέοι ιοί  που απειλούν και ευπαθείς ομάδες ενηλίκων.

Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση για τα εμβόλια το Σάββατο 21/9/2019 από 10.00 έως 13.00 στο Αμφιθέατρο «Γ.Παυλίδης», που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Posted On Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 11:05 Γράφτηκε από τον

Κυριακή 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 10:00-14:00

Αμφιθέατρο ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ «Γ. Παυλίδης» - ΚΑΒΑΛΑ

Οι Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ) είναι χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα που περιλαμβάνουν την Ελκώδη κολίτιδα και την Νόσο Crohn τα οποία ταλαιπωρούν ένα ποσοστό του πληθυσμού και κυρίως νέους ανθρώπους.

Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται στους ασθενείς αφορούν στην διάγνωση, στην θεραπευτική αντιμετώπιση, στην δίαιτα αλλά και στην ψυχολογική υποστήριξη. Θα μπορώ να συνεχίσω την εργασία μου, τις σπουδές μου, θα μπορώ να γυμνάζομαι, να ταξιδεύω; Ποιες οι παρενέργειες των φαρμάκων; Ποια δίαιτα πρέπει να κάνω;

Στην επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00πμ. θα απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα όπως επίσης θα παρουσιαστούν και οι νέες γνώσεις σχετικά με τις συγκεκριμένες νόσους από έμπειρους και ειδικούς Γαστρεντερολόγους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ελληνική Ομάδα Μελέτης ΙΦΝΕ / ΕΟΜΙΦΝΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Ελπίζουμε στην ενεργό συμμετοχή των συμπολιτών μας αλλά και στην βοήθεια και στήριξη της εκδήλωσης από τα τοπικά ΜΜΕ.

 

Με εκτίμηση,

Υπεύθυνη εκδήλωσης

Τσιολακίδου Γεωργία

Γαστρεντερολόγος, Επιμ. Α΄ Γ.Ν.Καβάλας

Posted On Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2019 12:39 Γράφτηκε από τον

Μετά από αρκετές εβδομάδες στις οποίες επικράτησαν τα ερωτηματικά και οι ανησυχίες εξαιτίας των δημοσιευμάτων για τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με θέμα την περαιτέρω ενημέρωση γύρω από έναν ιό που -όπως ανέφεραν τα μέλη της διοίκησης του ΙΣΚ- "ήρθε για να μείνει" . Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αναστασία Αντωνίου (η οποία δικαιολόγησε το ότι ο ΙΣΚ δεν παραχώρησε νωρίτερα την συνέντευξη τύπου διότι είχαν γίνει ήδη άλλες ενημερώσεις στο πρόσφατο παρελθόν) "δεν υπάρχει λόγος για πανικό εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου. Είμαστε σε κλοιό λοιμώξεων, αλλά άπαξ και παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε." ενώ σύμφωνα με τον γραμματέα του συλλόγου Αλέξη Πολίτη "μέχρι και τις 26 Αυγούστου ελέγχθηκαν 58 δείγματα -πολλά περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μιας και είχαμε τις δικές μας ανησυχίες-. Από αυτά, τα 21 βρέθηκαν θετικά στον ιό, ενώ 2 εξ αυτών είχαν ως κατάληξη τον θάνατο ενός 64χρονου και μιας 92χρονης -αμφότεροι με πληθώρα άλλων νοσημάτων." Από τη μεριά της, η γενική ιατρός και μέλος του ΔΣ του συλλόγου Χαριτίνη Μελισσοπούλου, στο πλαίσιο της ενημέρωσής της για τα συμπτώματα που προκαλεί ο ιός, επεσήμανε πως "δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό. Οποιαδήποτε θεραπεία σχετίζεται με τα συμπτώματα. Ο καλύτερος τρόπος αποφυγής του ιού είναι η πρόληψη, η οποία θα μας κάνει να αλλάξουμε νοοτροπία. Καλό θα είναι, βέβαια, αν κάποιος υποψιαστεί ότι έχει τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον ιό του Δ. Νείλου να μην μεταβεί αμέσως στο νοσοκομείο Καβάλας αλλά πρώτα να αποταθεί στον προσωπικό του γιατρό. Σε κάθε περίπτωση, ο ιός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, αλλά μπορούμε να τον αποφύγουμε".

Posted On Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 21:36 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 14

Brevet Fillipoi Slow

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας