Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019

Εκπαίδευση (301)

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Θάσου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και…
Posted On Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 15:14 Γράφτηκε από Αναστάσιος Μαρκουλίδης
Το Παράρτημα Καβάλας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας οργανώνουν επιστημονική εκδήλωση με προσκεκλημένο ομιλητή…
Posted On Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 18:50 Γράφτηκε από Αναστάσιος Μαρκουλίδης
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας εκδήλωση επίδειξης Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από το μη…
Posted On Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 10:56 Γράφτηκε από Αναστάσιος Μαρκουλίδης
Πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα από τις  5/11/2019 έως τις 9/11/2019, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ομάδας μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας…
Posted On Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 13:46 Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που χρηματοδοτείται και ελέγχεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), το 2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ θα υλοποιήσει στα πλαίσια του προγράμματος συμπράξεων ανταλλαγών μεταξύ σχολείων , κινητικότητα εκπαιδευτικών σε τρεις χώρες οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Από το 2ο ΕΠΑ.Λ. θα συμμετέχουν 6 καθηγητές σε κάθε μετακίνηση. Οι χώρες που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα είναι η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ιταλία και η Ρουμανία.

Το πρόγραμμα με τίτλο Super Heroes of Little Hearts: Teacher Approaches in the Education of Immigrants (Σούπερ Ήρωες των μικρών καρδιών: Διδακτικές Προσεγγίσεις στην Εκπαίδευση των Μεταναστών) θα έχει διάρκεια από 01-09-2019 έως 31-08-2021.

Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η συνεργασία των προαναφερθέντων χωρών ως προς την εύρεση καινοτόμων διδακτικών πρακτικών για την επίσπευση της ενσωμάτωσης των μεταναστών στην εκπαιδευτική διαδικασία των χωρών, έτσι ώστε να εξοβελιστεί η προκατάληψη, τα στερεότυπα και οι διακρίσεις ως προς τους μετανάστες μαθητές.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι εκπαιδευτικοί, μετά την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα μπορέσουν να μεταδώσουν τις γνώσεις που απέκτησαν στους εκπαιδευτικούς αρχικά της σχολικής τους μονάδας και κατόπιν σε εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων της περιοχής τους.

Posted On Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 00:35 Γράφτηκε από τον

Στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας απονεμήθηκε η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας (European Quality Label) από την ΕΥΥ (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης) e-Τwinning. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19.00, όπου θα παρουσιαστεί το project “Commom Values with Manga” και θα ακολουθήσει η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 6 εκπαιδευτικοί και 103 μαθητές από τέσσερα συνεργαζόμενα σχολεία, το Eskişehir Anadolu Lisesi και το Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, από την Τουρκία, το Agrupamento de Escolas Henriques Nogueira, από την Πορτογαλία, και το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας.

Στο Σχολείο μας, κατά το σχολικό έτος 2018-2019, υλοποίησαν το έργο συνολικά 43 μαθητές της A’ τάξης, στο πλαίσιο τού μαθήματος της Καλλιτεχνικής Παιδείας - Εικαστικά, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αντιγόνης Τσαφή εργάστηκαν με εξαιρετικό ζήλο.

Οι μαθητές μέσα από την διαδικασία υλοποίησης της εργασίας αντιλήφθηκαν ότι οι αξίες είναι μέτρα που καθοδηγούν τη συμπεριφορά μας και μπορούν να διδαχθούν. Ο άνθρωπος δεν γεννιέται με αξίες, αλλά οι αξίες είναι πάνω απ’ όλα ζήτημα εκπαίδευσης. Αυτή η εκπαίδευση δεν αφορά μόνο ό,τι μαθαίνουμε στο σχολείο αλλά και στην κοινωνία που ζούμε. Στο έργο αυτό, οι αξίες που είναι σημαντικές για την ανθρωπότητα διαδόθηκαν με τα Manga (ιαπωνικό κόμικ) που σχεδίασαν οι μαθητές και στη συνέχεια αντάλλαξαν χωρίς να περιλαμβάνεται το κείμενο του κόμικ. Τα συνεργαζόμενα σχολεία καλούνταν να επινοήσουν το κείμενο και να γεμίσουν τα κενά «μπαλονάκια» με οδηγό την εικόνα. Η συνεργασία με τα προαναφερθέντα σχολεία φανέρωσε στους μαθητές μας ότι οι αξίες αποτελούν κοινό τόπο συνάντησης και θεμελίωσε την κατάργηση των στερεοτύπων. Επιπλέον, οι μαθητές μας εξασκήθηκαν ιδιαίτερα στο σχέδιο καθώς και στην αγγλική γλώσσα και στις νέες τεχνολογίες. Επίσης ιδιαίτερο όφελος προέκυψε από τις  ανταλλαγές καλών πρακτικών μεταξύ εκπαιδευτικών με επακόλουθο την βελτίωση των εκπαιδευτικών δεξιοτήτων.

Η απονομή της Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας αποτελεί απτή αναγνώριση του υψηλότερου επιπέδου δραστηριοτήτων e-Twinning στο Σχολείο μας και είναι τιμή για τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο.

Posted On Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 13:54 Γράφτηκε από τον
Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το επιστημονικό προσωπικό της Νέας Δομής Ατόμων με Αναπηρία με έδρα την πόλη…
Posted On Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 22:29 Γράφτηκε από Αναστάσιος Μαρκουλίδης
Στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης που επρόκειτο να ξεκινήσουν το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2020-2021) αναμένεται να προχωρήσει…
Posted On Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 00:01 Γράφτηκε από τον

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας υλοποιεί πρόγραμμα Erasmus+ (2019-1-EL01-ΚΑ201-062913), που χρηματοδοτείται από το Ι.Κ.Υ με διάρκεια δύο (2) ετών (2019-2021). Πρόκειται για μια στρατηγική σύμπραξη σχολικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Τουρκίας. Ο τίτλος του προγράμματος είναι “Singing and Making Melody in your Heart”.

Το Πρόγραμμα είναι Καλλιτεχνικού και Μουσικολογικού χαρακτήρα. Οι βασικές δράσεις του είναι πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις (ζωγραφικής και γλυπτικής), συναυλίες, επιμορφωτικά προγράμματα, διαλέξεις προς καθηγητές, μαθητές και το ευρύτερο κοινό, εστιασμένες όχι μόνο στη Μουσική Τέχνη, αλλά γενικότερα στην Ιστορία, τη Φιλοσοφία, τη Θρησκευτική Παράδοση κ.λπ. Συνεπώς πρόκειται για ένα Πρόγραμμα με βασικό άξονα τη Μουσική και ευρύτερα την τέχνη το οποίο αποτελεί καινοτόμο δράση και πρόσθετα συναποτελεί την καλύτερη και απλούστερη διεθνή γλώσσα.

Η πρώτη συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε στη Γρανάδα της Ισπανίας από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου 2019, όπου τέθηκαν οι στόχοι του προγράμματος, οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες των διεθνικών συναντήσεων και δρομολογήθηκαν οι δράσεις του κάθε εταίρου.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ιανουάριος 2020 - Τουρκία: Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: «Ανακαλύπτοντας τις ρίζες του πολιτισμού της Ευρώπης διαμέσου της Μουσικής Τέχνης»
  • Μάιος 2020 - Καβάλα: Φεστιβάλ με τίτλο: “Singing and Making Melody in your Heart” αφιερωμένο κυρίως στη λατρευτική μουσική, με ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ημερίδες, διαλέξεις, συναυλίες κ.λπ.
  • Νοέμβριος 2020 - Τρίκαλα: Εικαστική αποτύπωση - δημιουργία εικόνας (-ων) μορφών που παραπέμπουν σε «Αγγέλους» με την ευρεία έννοια της λέξης.
  • Μάρτιος 2021 - Ιταλία: Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, ο Απόστολος της Ευρώπης»
  • Μάιος 2021 - Πορτογαλία: Αξιολόγηση και αποτίμηση του προγράμματος.
Posted On Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 23:40 Γράφτηκε από τον

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ  Καβάλας πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στην πρώτη Αρχή της πόλης για να εκφράσει την αγωνία του και να ζητήσει τη στήριξή της σε ένα θέμα που απασχολεί τις σχολικές κοινότητες και ιδιαίτερα αυτές που φιλοξενούν παιδιά πρόσφυγες.

Τα τελευταία χρόνια εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μετακινούνται διωκόμενοι άλλοτε από τον πόλεμο και άλλοτε από  κοινωνικές διακρίσεις  που σχετίζονται με τη θρησκεία, την εθνότητα, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές επιλογές. Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η βία που αυτή συνεπάγεται μετατρέπει πολλές φορές την απελπισία σε ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Η πόλη μας από το 2015 και μετά έγινε κέντρο διέλευσης και προσωρινής παραμονής προσφύγων, και οι συμπολίτες μας,  αφουγκραζόμενοι τη δική τους προσφυγική ιστορία και  κινητοποιούμενοι από ανθρωπιστικές αξίες, έδειξαν συγκινητική αλληλεγγύη απέναντι στους ανθρώπους που έχασαν τα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης.

Σήμερα το έργο αυτό το έχει αναλάβει η πολιτεία, η οποία οφείλει να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως αυτό της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα των παιδιών που ανήκουν σε «μειονοτικές» κοινωνικές ομάδες. Οι σύλλογοι καθηγητών των σχολείων της πόλης μας ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο αίτημα της ένταξης στη σχολική κοινότητα των προσφυγόπουλων. Γνωρίζουν πως το σχολείο της συμπερίληψης αποτελεί παιδαγωγικό υπόδειγμα που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο του διαπολιτισμικού σεβασμού, της ανεκτικότητας στη διαφορετικότητα, της δημιουργίας συλλογικών κοινωνικών οραμάτων, της κοινωνικής εντέλει προόδου.

Η ολιγωρία όμως των Κυβερνήσεων ακυρώνει τις καλές προθέσεις της κοινωνίας. Στην πόλη μας, ενώ έχουν οριστεί τα σχολεία στα οποία θα λειτουργήσουν οι ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων), αυτές δεν έχουν στελεχωθεί με εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα την υπονόμευση κάθε προσπάθειας ένταξης των προσφυγόπαιδων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για τους παραπάνω λόγους το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας απευθύνεται στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και παρακαλεί να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση προς την Πολιτεία, ώστε αυτή να ανταποκριθεί έγκαιρα στο καθήκον της, για να λειτουργήσουν σωστά οι Δομές Υποστήριξης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων.

Posted On Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 07:56 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 22

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας