Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Εκπαίδευση (289)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο όρος "προσφυγόπαιδα" χρησιμοποιείται στην εγκύκλιο που έχει σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας

Σε 3 γυμνάσια και 4 λύκεια εντός του αστικού ιστού της Καβάλας αναμένεται να θητεύσουν και φέτος παιδιά που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Αυτό τονίζεται σε απόφαση της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη, με την οποία καθορίζονται οι σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας(ΖΕΠ), όπου δύνανται να λειτουργήσουν τάξεις μαθητών/τριών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ή με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες - κυρίως όμως προσφυγόπουλων.

Τα 3 γυμνάσια και τα 4 λύκεια είναι:

1ο Γυμνάσιο Καβάλας
4ο Γυμνάσιο Καβάλας
5ο Γυμνάσιο Καβάλας
2ο ΓΕΛ Καβάλας
3ο ΓΕΛ Καβάλας
6ο ΓΕΛ Καβάλας
1ο ΕΠΑΛ Καβάλας

Τι λέει η εγκύκλιος

Οπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, “Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής(Τ.Υ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2019-2020 σε Δημόσια Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας”, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στη μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου μαθητών/τριών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μαθητών/τριών με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες και “αποσκοπεί στην εκπαίδευση και στην ομαλή προσαρμογή των προσφυγοπαίδων. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται ο εμπλουτισμός του εκπαιδευτικού δυναμικού όσων Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων εμφανίζουν ανάγκη για υποστήριξη της ένταξης των παραπάνω μαθητών/τριών (οριζόντια παρέμβαση σε όλα τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια που εμφανίζουν σχετικούς πληθυσμούς μαθητών/τριών). Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί που θα απασχοληθούν στο πλαίσιο της Πράξης θα στελεχώσουν τις Τάξεις Υποδοχής με κύριο αντικείμενο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και τη διδακτική στήριξη σε άλλα αντικείμενα, ώστε να διευκολύνεται η ομαλή προσαρμογή και η παραμονή στο εκπαιδευτικό σύστημα των μαθητών/τριών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, των μαθητών/τριών με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, καθώς και των προσφυγοπαίδων”.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, για την εγγραφή ανήλικων πολιτών τρίτων χωρών στα ελληνικά σχολεία, όλων των βαθμίδων, απαιτούνται τα αντίστοιχα με τα προβλεπόμενα για τους ημεδαπούς δικαιολογητικά. “Κατ΄ εξαίρεση, με ελλιπή δικαιολογητικά μπορεί να εγγράφονται στα δημόσια σχολεία και τέκνα πολιτών τρίτων χωρών, εφόσον: α). Προστατεύονται από το ελληνικό κράτος ως δικαιούχοι διεθνούς προστασίας και όσων τελούν υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών. β). Προέρχονται από περιοχές, στις οποίες επικρατεί έκρυθμη κατάσταση. γ). Έχουν υποβάλει αίτηση διεθνούς προστασίας.)δ. Είναι πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα, ακόμη και αν δεν έχει ρυθμισθεί η νόμιμη διαμονή τους σε αυτή”.

Με πληροφορίες από in.gr

Posted On Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 20:03 Γράφτηκε από τον

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας  και ο Σύλλογος καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης σας προσκαλούν την  Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Φουαγιέ του Διοικητηρίου από τις 10:30 έως 13:30  για να γιορτάσουμε όλοι μαζί σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη χρώματα, μουσική και δραστηριότητες  την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Θα υπάρχουν παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, κατασκευή κοσμημάτων και μαριονέτας, face painting, , διαγωνισμοί και δώρα.

 Ο Δήμος Καβάλας θα φροντίσει για χυμούς και snack για τους μικρούς μας φίλους.

Στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των νικητών του Διαγωνισμού Ζωγραφικής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας παραχωρεί το φουαγιέ της  αίθουσας «Γ. Παυλίδης» του Διοικητηρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Γραφείου Europe Direct Ξάνθης, του Δήμου Καβάλας.

Είσοδος δωρεάν.

Πληροφορίες :

ΕνΕΑΓΚ                    : Χατζηγεωργίου Ευαγγελία

e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  τηλ.επικ.6970883603

Σύλλογος Γαλλικών :Αθανασιάδου Σοφία

 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     τηλ. επικ.6947821729

Posted On Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 17:52 Γράφτηκε από τον

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά): αερόβιες κινητικές δραστηριότητες: βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά – ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, δύναται να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα- αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθούν μετακινήσεις πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, με τη συμμετοχή μαθητών όλων των Τάξεων των Γυμνασίων της Περιφέρειας Αττικής, Ολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών διαφόρων αθλημάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών.

Οι σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 και τη συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες στην εγκύκλιο 

Posted On Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 21:20 Γράφτηκε από τον
Η Θασιακή Ένωση Καβάλας πρόκειται να βραβεύσει τους αριστούχους Θασίους ή θασιακής καταγωγής μαθητές, οι οποίοι αποφοίτησαν από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κατά το σχολικό έτος 2018 - 2019, σε ειδική τελετή που θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.30 π.μ. στον Ταρσανά της Σκάλας Ποταμιάς Θάσου (αίθουσα εκδηλώσεων Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΟΛΥΓΝΩΤΟΣ ΒΑΓΗΣ»).
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους να τιμήσουν με την παρουσία τους την κορυφαία  εκδήλωση του Συλλόγου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1974 και με την οποία επιβραβεύεται η πνευματική προσπάθεια και το ήθος της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου μας.
Posted On Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 13:58 Γράφτηκε από τον

Ο Δήμαρχος Νέστου, οι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι συνεργάτες του, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, παρευρέθηκαν στους αγιασμούς που έγιναν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέστου.

Ο κ. Σάββας Μιχαηλίδης επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης, το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης, το 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης και το ΕΠΑΛ. Ευχήθηκε στους μαθητές, τις μαθήτριες, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς  καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο, προκοπή, δύναμη και συνεργασία. Ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός σε ό, τι χρειαστεί κτιριακά και λειτουργικά, ώστε να κυλήσει ήρεμα και αποδοτικά το νέο σχολικό έτος.

Στα σχολεία παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου κ. Γιώργος Ζυγούλας, οι αντιδήμαρχοι Νέστου κ.κ. Θόδωρος Κουμπίδης, Κών/νος Χιώτης, Δημήτρης Βλάχος και Γιάννης Τερζόπουλος καθώς επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Φώτης Σινιώρης (Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου), Ζήσης Κογκαλίδης, Τάσος Νικολαίδης, Αλ. Γκριτζελάκης, Μαρία Γατούλα και Αρχοντής Μακκίδης.  

Το «παρών» στα σχολεία για 
τον αγιασμό έδωσε μαζί με μέλη της ΔΚ, η εκλεγμένη Πρόεδρος της ΔΚ Χρυσούπολης Σμαρώ Σιμσιράκη. Επίσης οι εκλεγμένοι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Νέστου, Σωτήρης Δρόσος (Πρόεδρος Αγιάσματος), Στέλιος Μπαμπαλής (Πρόεδρος Ερατεινού), Χαράλαμπος Φιλιππίδης (Πρόεδρος Λεκάνης), Δημήτρης Λεπίδας (Πρόεδρος Πηγών), Δημοσθένης Δαλκαράνης (Πρόεδρος Χρυσοχωρίου) και Θόδωρος Αλεξανδρόπουλος (Πρόεδρος Πέρνης).


Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019  τελέστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού στο σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου Παγγαίου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, έδωσε το  «παρών» στην Ακολουθία του Αγιασμού του Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Ελευθερούπολης, του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και του ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Δήμου, Γιώργο Καλλινικίδη, τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μποσμπότη και τον πρόεδρο της Κοινότητας Ελευθερούπολης, Σταύρο Βακιρτζή.

Τις ακολουθίες του Αγιασμού στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ελευθερούπολης τέλεσε ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος, ενώ στις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπαίδευσης της έδρας του Δήμου Παγγαίου και του ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, οι ιερείς της πόλεως.      Μετά τη Ακολουθία του Αγιασμού αναγνώσθηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, στο οποίο επισημαίνονται,  μεταξύ άλλων, τα  ακόλουθα: « Ως Επίσκοπος του τόπου έχω και την χαράν και την τιμήν να σας απευθύνω τις εγκάρδιες και πατρικές μου ευχές για τη νέα σχολική περίοδο 2019-2020 που άρχισε αισίως από σήμερα. Ειδικότερα σας εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός, η Πηγή της Σοφίας και της Γνώσεως , να σας χαρίζει υγεία, θέληση ακατάβλητη και αγαθή διάθεση να αγαπήσετε τη μάθηση και τη σπουδή, ώστε «εξαγοραζόμενοι, κατά τον καλύτερο τρόπο τον καιρόν», αυτόν τον καιρόν των ανέμελων, ωραίων μαθητικών σας χρόνων, να οπλισθείτε καλώς με όπλα πνευματικά και ηθικά, που θα σας χρειαστούν απαραίτητα για τον τραχύ, το δύσκολο και απαιτητικό αγώνα της ζωής που πρόκειται να αρχίσετε αύριο».

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ανέφερε μεταξύ άλλων: « Εύχομαι στις μαθήτριες και στους μαθητές να έχουν μια γόνιμη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποκτήσουν  τα εφόδια εκείνα που θα τους επιτρέψουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι δύναμη και υγεία, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία και φέτος στις υψηλές απαιτήσεις της  εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς και στους γονείς, να έχουν τη δύναμη και την υπομονή που θα τους επιτρέψει να στέκονται  αρωγοί , δίπλα στα παιδιά τους.

Από την πλευρά μας, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρισκόμαστε σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων».

Στις τελετές Αγιασμού των σχολικών μονάδων των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων παρευρέθηκαν οι τοπικοί αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, ενώ το «παρών» στις σχολικές μονάδες Β/θμιας Εκπαίδευσης  στην Κοινότητα Νέας Περάμου έδωσε και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παγγαίου, Ελένη Μπενή.

Posted On Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 00:06 Γράφτηκε από τον
Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας είναι ένας από τους παλαιότερους φωτογραφικούς Συλλόγους της Ελλάδας, με σημαντικό έργο στην προώθηση των καλών τεχνών στην πόλη της Καβάλας αλλά και στην Ελλάδα. Ο ρόλος του δεν περιορίζεται μόνο στα όρια που θέτει η φωτογραφία και το μέσο, αλλά προχωρά ακόμα παραπέρα, προβάλλοντας κάθε φορά υψηλής ποιότητας και αισθητικής καλλιτεχνικό έργο. 
Πιστός στο όραμα και τους σκοπούς του, τη διάδοση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και δημιουργίας, διοργανώνει φέτος το 30ο Σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας για αρχάριους. Το σεμινάριο ξεκινάει από τις βασικές αρχές του μέσου με την εκμάθηση των τεχνικών της φωτογράφισης και των φωτογραφικών μηχανών και τελειώνει με τον δημιουργό να θέτει νέους στόχους και ορίζοντες καλλιτεχνικής έκφρασης.
Η διάρκεια του Σεμιναρίου είναι 8 μήνες, από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Μάιο του 2020. Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη 19.00-21.00 στο studio του Φωτογραφικού Ομίλου, Ιουστινιανού 3 στην Παναγία, στο πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.
Έναρξη Μαθημάτων: 2 Οκτωβρίου 2019.
Οι εγγραφές για το 30ο Σεμιναριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας θα πραγματοποιούνται στο γραφείο του Ομίλου, στην αίθουσα Α3 στο πολιτιστικό κέντρο «Πυθαγόρας» από 9 έως 25 Σεπτεμβρίου 2019, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 
19:00 με 21:00. 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.photoclubkavala.gr ή επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6955320899 και  6986562863.
Posted On Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 20:57 Γράφτηκε από τον

Στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας θα λειτουργήσει κατά το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 το πρώτο και τρίτο Χειμερινό Εξάμηνο της ειδικότητας«Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας», (ΦΕΚ Β’2318/13-6-19).

Δυνατότητα εγγραφής στο Α΄ Χειμερινό Εξάμηνο έχουν: οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ καθώς επίσης και οι απόφοιτοι του Β’ Κύκλου ΤΕΕ των ΤΕΛ κα.

Δυνατότητα εγγραφής στο Γ΄ Χειμερινό Εξάμηνο έχουν οι πτυχιούχοι ΕΠΑΣ και ΤΕΕ Κύκλου Βοηθών Νοσηλευτών.

 Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από 11 Ιουλίου  2019 έως και 16 Σεπτεμβρίου 2019

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στη Γραμματεία του Δ.Ι.Ε.Κ. (Πρώην Σανατόριο)

Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο τις εξής μέρες :

                 Πέμπτη      11-7-2019      

                 Πέμπτη       25-7-2019                              

                 Πέμπτη      8 -8-2019                 

                 Πέμπτη      22-8-2019  

 Από 2  Σεπτεμβρίου έως 16 Σεπτεμβρίου 2019( Δευτέρα έως Παρασκευή) Ώρες 9:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2510830454.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα (σύμφωνα με το ΦΕΚ τεύχος  2049/6-7-16) :

  • Σχετική αίτηση (παραλαμβάνεται από τη Σχολή)
  • Απολυτήριο ή πτυχίο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρωτότυπο και φωτοτυπία
  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο (φωτοτυπία)
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Βεβαίωση ΙΚΑ ή Δημόσιας Υπηρεσίας στην οποία θα αναγράφεται η προϋπηρεσία σε συγκεκριμένα συναφή με την ειδικότητα επαγγέλματα

(για την επιλογή στο Γ’ εξάμηνο)

  • Άδεια παραμονής ή ταυτότητα ομογενών ή διαβατήριο για αλλοδαπούς υπηκόους

Αποδεικτικό ΑΜΚΑ

Posted On Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 15:13 Γράφτηκε από τον

ΓΕΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ (Κατόπιν Μεταφοράς) ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ
ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 267 268 268 14.679 26,90 122,20 4.643 08,10 040,40
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 280 284 284 14.719 29,10 119,20 5.725 12,10 048,60
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 192 192 192 15.781 32,50 126,60 9.597 17,90 077,80
ΦΥΣΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 170 170 170 13.813 26,90 110,60 8.969 16,50 072,80
ΧΗΜΕΙΑΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 180 180 180 16.831 36,10 132,00 15.854 33,40 124,60

 

ΓΕΛ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ (Κατόπιν Μεταφοράς) ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ
ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΧΗΜΕΙΑΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 2 2 2 5278 11,20 044,80 4855 05,70 043,60

 

ΕΠΑΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ (Κατόπιν Μεταφοράς) ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ
ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΕΠΑΛ ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 34 34 34 12.520 27,8 7.445 17,2
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΕΠΑΛ ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 35 35 35 9.430 24,8 4.340 06,1
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΕΠΑΛ ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 24 24 24 16.345 35,0 10.770 24,6
ΦΥΣΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΕΠΑΛ ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 10 10 10 14.410 28,7 9.110 20,8

 

ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ (Κατόπιν Μεταφοράς) ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ
ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΕΠΑΛ ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΣΠ. 3 3 3 5.855 12,7 5.185 10,7
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΕΠΑΛ ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΣΠ. 4 4 4 4.835 08,2 1.245 01,8
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΕΠΑΛ ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΣΠ. 2 2 2 6.335 11,8 5.040 12,0
ΦΥΣΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΕΠΑΛ ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΣΠ. 2 2 2 4.415 10,3 3.850 10,1

 

ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)

ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ
ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ Σ.Π. ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ Σ.Π.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) 2 1 16.000 8 16.000 8

 

ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)

ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ
ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ Σ.Π. ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ Σ.Π.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) 35 1 13.684 1 13.684 1
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) 24 4 17.932 1 10.108 1
ΧΗΜΕΙΑΣ (ΚΑΒΑΛΑ) ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) 20 3 15.928 10 10.031 6

 

10% ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ (Κατόπιν Μεταφοράς) ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ
ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 10% ΕΠΑΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 3 3 3 12.890 26,8 11.570 22,3
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 10% ΕΠΑΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 4 4 4 6.190 11,0 4.040 08,5
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 10% ΕΠΑΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2 2 2 13.765 32,6 12.215 29,2
ΦΥΣΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 10% ΕΠΑΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 1 1 1 11.285 22,9 11.285 22,9

 

10% ΓΕΛ 2018-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ (Κατόπιν Μεταφοράς) ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ
ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 10% ΓΕΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2018 19 19 19 10.734 21,20 089,80 6.652 10,20 058,60
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 10% ΓΕΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2018 19 19 19 9.841 22,30 079,20 7.061 09,50 063,60
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 10% ΓΕΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2018 13 13 13 16.329 32,70 132,00 9.756 20,80 080,60
ΦΥΣΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 10% ΓΕΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2018 11 11 11 14.420 27,60 117,20 11.574 18,20 103,00
ΧΗΜΕΙΑΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 10% ΓΕΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2018 12 12 12 17.769 34,70 143,20 16.644 34,40 132,40

 

10% ΓΕΛ 2017-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ (Κατόπιν Μεταφοράς) ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ
ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΜΟΡΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 10% ΓΕΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2017 12 12 11 8.253 11,30 073,60 1.534 03,40 012,00
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 10% ΓΕΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2017 12 12 8 5.836 07,60 051,60 3.955 04,90 035,40
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 10% ΓΕΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2017 9 9 9 14.894 29,80 120,40 7.513 09,50 066,80
ΦΥΣΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 10% ΓΕΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2017 8 8 8 12.027 21,30 099,60 5.061 06,30 045,00
ΧΗΜΕΙΑΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 10% ΓΕΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2017 8 8 8 16.990 32,80 138,00 16.734 33,60 134,40
Posted On Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 23:24 Γράφτηκε από τον

Ανακοινώθηκαν, το πρωί της Τρίτης, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε (σε μορφή .zip) τις λίστες με τις βάσεις

Posted On Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 10:39 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 21

Brevet Fillipoi Slow

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας