Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας προς περιφέρεια ΑΜΘ: “Κάντε το όπως ο Τζιτζικώστας, ενισχύστε μας” (ηχητικό)

Must Read

Μια ανακοίνωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, στις αρχές της εβδομάδας, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και έδωσε την αφορμή στην διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για να ζητήσει από την διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ να πράξει τα δέοντα και να ενισχύσει τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του νέου κορωνοϊού SARS-COV-2.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 μια δράση για την οικονομική ενίσχυση 7.500-8.000 μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω ευρωπαϊκών πόρων. Το ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ και αφορά επιχειρήσεις με προσωπικό έως 50 άτομα. Το δε χρηματικό ποσό που θα λάβει κάθε επιχείρηση θα κυμαίνεται από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ, ενώ θα είναι μη επιστρεπτέο!

Το πρωί της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου 2020 ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, με την οποία ζητάνε -με πιο “κόσμιο” τρόπο- από την διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ (και συγκεκριμένα από τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη) να…”αποκτήσει λίγο αίμα στις φλέβες της”, να “κουνηθεί από την καρέκλα της” και να διεκδικήσει αντίστοιχα κονδύλια για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις της περιφέρειας ΑΜΘ.

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα να ενισχύσει οικονομικά με το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, το οποίο προέρχεται από ευρωπαϊκούς πόρους, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της περιφέρειάς του, που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Η δράση αυτή θα αποτελέσει μια ανάσα για όλες αυτές τις επιχειρήσεις που επλήγησαν δίνοντας μια ουσιαστική βοήθεια.

Τα χρήματα αυτά είναι κονδύλια της Περιφέρειας και προέρχονται από το ΕΣΠΑ και δε θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και η ενίσχυση θα ξεκινάει από το ποσό των 5.000 ευρώ και θα κυμαίνεται έως το ποσό των 50.000 ευρώ αναλόγως και θα είναι μη επιστρεπτέα.

Μια τέτοια κίνηση θα ανακουφίσει τους μικρούς επαγγελματίες που αγωνίζονται να επιβιώσουν και να κρατήσουν με κάθε τρόπο όρθιες τις επιχειρήσεις τους.

Θα ήταν ευχής έργο λοιπόν και στη δική μας περιφέρεια να εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο και θα θέλαμε να γνωρίζουμε εάν προτίθεστε να ξεκινήσετε μια ανάλογη διαδικασία με πόρους του ΕΣΠΑ πάντα. Σε κάθε περίπτωση να γνωρίζετε ότι οι πληγείσες μικρές επιχειρήσεις με αγωνία αναμένουν κάθε στήριξη, γιατί οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας είναι τραγικές και ο χειμώνας διαγράφεται ζοφερός.

Το πόσο ζοφερός θα είναι ο χειμώνας περιέγραψε πριν από λίγες ημέρες (όχι πως άλλαξε τίποτα από τότε), μιλώντας στην ιντερνετική ραδιοφωνική εκπομπή του Kavala Portal “Η Επέλαση των Βαρβάρων“, ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης:

Πάντως, αν λάβουμε υπόψη την “απάντηση” του θεματικού περιφερειάρχη ανάπτυξης ΑΜΘ Κωστή Σιμιτσή, μάλλον η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ κινείται σε άλλη διάσταση:

Όταν οι γνώσεις σου είναι ελλιπείς, δεν συνειδητοποιείς ότι το ΕΣΠΑ είναι ευρωπαϊκοί πόροι. Και νομίζεις πως η ενίσχυση…

Gepostet von Κωστής Σιμιτσής am Mittwoch, 2. September 2020

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR DELOS: Παράταση δρομολογίων στο ΒΑ Αιγαίο μέχρι 25/04 – Έκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ προς Καβάλα.

Δεν ήταν όπως φάνηκε, η τελευταία φορά που είδαμε, το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!