Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

ELFE: Απέσυρε την αναστολή της σύμβασης εργασίας των 135

Must Read

image_printΕκτύπωση

Με μια επιστολή η οποία επιδέχεται πολλών αναγνώσεων -μιας και σε αυτήν γίνονται ουκ ολίγες παραδοχές, όπως το ότι οι λογαριασμοί της επιχείρησης είναι δεσμευμένοι-, ο διευθύνων σύμβουλος της ELFE Α.Ε. Γιώργος Γεωργαράς γνωστοποίησε στο Σωματείο Εργαζομένων της επιχείρησης ότι ανακαλεί την απόφαση που ελήφθη εντός της εβδομάδος για αναστολή της σύμβασης εργασίας 135 υπαλλήλων (των γνωστών και ως “πρώην απολυμένων” από τα γεγονότα του 2016).

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αγαπητοί κύριοι

Με έκπληξη μας γίναμε μάρτυρες, για άλλη μία φορά της διγλωσσίας της βουλευτή -δικηγόρου του Σωματείου σας, η οποία σε επερώτηση που έκανε στη Βουλή αποκαλούσε τα μέλη σας, δηλαδή τους εργαζομένους της ELFE, δέσμιους, λόγω του ότι δεν έχουν πληρωθεί αλλά και επειδή δεν έχουν γίνει ενέργειες για να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε το χωρίον της επερώτησης: «Έτσι, έως και σήμερα οι εργασιακές σχέσεις των ανωτέρω εργαζομένων δεν έχουν αποκατασταθεί, δεν έχουν απολυθεί τυπικά, μένουν απλήρωτοι χωρίς δυνατότητα να λάβουν ούτε την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, ή τα υπόλοιπα μέτρα ελάφρυνσης, ούτε και επίδομα ανεργίας».

Καθίσταται αναντίρρητο ότι αν θα γινόταν ενέργειες για να λάβουν οι εργαζόμενοι το επίδομα των 800 ευρώ αυτό θα καθιστούσε ικανοποίηση του αιτήματός σας, όπως αυτό εκφράστηκε από τη δικηγόρο – βουλευτή.

Επίσης, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με στελέχη της εταιρείας μας, η βουλευτής – δικηγόρος πληροφορήθηκε ότι καθόσον οι λογαριασμοί της ELFE είναι δεσμευμένοι, προβήκαμε σε ενέργειες για την πληρωμή των εργαζομένων μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Μία λύση με αποκλειστικά προσωρινό χαρακτήρα, έως ότου θα υπάρξει εξέλιξη στο αίτημά της ELFE προς τους δεσμεύσαντες τους λογαριασμούς της να επιτρέψουν την άρση της δέσμευσης ενός λογαριασμού με μοναδικό σκοπό την καταβολή της μισθοδοσίας και των επιδομάτων εορτών των εργαζομένων της ELFE.

Λόγω της διαμορφωθείσης από τον κορωνοϊό κατάστασης και των ειδικών μέτρων που έχουν ληφθεί, δεν τελεσφόρησαν οι προσπάθειες της εταιρείας για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με την περί του λόγου επερώτηση οδήγησαν την εταιρεία στη δήλωση αναστολής, θεωρώντας ότι ικανοποιεί μεταξύ άλλων και αιτήματα των εργαζομένων.

Η δικηγόρος – βουλευτής ενώ δήλωνε αυτά στη συγκεκριμένη ερώτηση, μόλις έγινε η ενέργεια για τη λήψη του επιδόματος εξαπέλυσε μύδρους εις βάρος της εταιρείας, αποδιδόμενη σε ένα σόου άνευ προηγουμένου και θεωρώντας τον εαυτό της ως κήνσορα της νομιμότητας άρχισε να απειλεί με ότι μέσα διαθέτει την εταιρεία, η οποία ικανοποίησε ουσιαστικά αίτημά της.

Τα συμπεράσματα ανήκουν σε εσάς και στον Ελληνικό λαό που την ακούει, όποιος την ακούει.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι ανακαλέσαμε σήμερα τη δήλωση ένταξης εταιρείας στο συγκεκριμένο μετρό.

Για ότι νεότερο καταφέρει η εταιρεία σχετικά με την αποπληρωμή των μισθών σας, θα ενημερωθείτε για το σύνολο των ενεργειών και των αποτελεσμάτων της σε επόμενη επικοινωνία μας.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Μετά τιμής

Γεώργιος Γεωργαράς

Διευθύνων Σύμβουλος ELFE S.A.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων: Oλοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του.

Ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κρηνίδων. Μέσα στη διάρκεια της θερινής σεζόν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!