Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ELFE: Αναστολή συμβάσεων εργασίας…μόνο στους 135!

Must Read

Με ανακοίνωση που εστάλη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το σωματείο Υπαλλήλων & Εργατοτεχνιτών Βιομ. Λιπασμάτων Ν. Καρβάλης Καβάλας κάνει γνωστό ότι:

Μέσω e-mail ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ανακοίνωσε σε 135 εργαζόμενους της πόλης μας ότι αναστέλλονται οι συμβάσεις εργασίας τους σε εφαρμογή του άρθρου 9 της ΠΝΠ 20.3.2020!!!!

Το εργοστάσιο Λιπασμάτων στην Καβάλα έχει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη ετησίως και συνεχίζει εν μέσω πανδημίας να λειτουργεί διατηρώντας τη κερδοφορία του. Τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα και τα γνωρίζουμε όλοι !!!!

Παρόλα ταύτα όμως ο κ. Λαυρεντιάδης θεώρησε ότι «μπορεί» να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να “πάρει” δημόσιο χρήμα, ως “πληττόμενη” εταιρεία. Μόνο που δεν είναι !!!

Πραγματικά ο κ. Λαυρεντιάδης πιστεύει ότι υποκριτικά και καταχρηστικά μέσω του μορφώματος των παρένθετων εταιρειών που έχει δημιουργήσει μπορεί να διαλάθει της προσοχής και να βρει ευκαιρία να επιδοτήσει το δημόσιο, το μισθοδοτικό κόστος για εκατόν τριάντα πέντε εργαζόμενους;;;;

Πραγματικά πιστεύει ότι θα αποκαταστήσει το κοινωνικό του πρόσωπο και το όνομα του με επικοινωνιακές δωρεές την ώρα που ουσιαστικά προσπαθεί να εξαπατήσει το Δημόσιο για ακόμη μία φορά και να κερδίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;;;;

Ζητάμε από τους βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση και να μην συμμετάσχουν στην κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος από τον κ. ΛαυρεντιάδηΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ότι το εργοστάσιο λειτουργεί αδιαλείπτως.

Ζητάμε από τη Κυβέρνηση άμεσα να γίνει έλεγχος από τα αρμόδια όργανα για να διαπιστωθεί εάν υφίσταται οποιαδήποτε διαφοροποίηση στην εν τοις πράγμασι δραστηριότητα της  ELFE A.E. πριν και μετά τον Μάρτιο του 2020.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να γίνει άμεσα έλεγχος από τα αρμόδια όργανα για το εάν η ELFE A.E. ασκεί στην πραγματικότητα την δραστηριότητα που αντιστοιχεί στον ΚΑΔ με τον οποίο αιτείται να ενταχθεί στις “πληττόμενες” επιχειρήσεις ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να σταματήσει την συναλλαγή με τον κ. Λαυρεντιάδη σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου, να εξαιρέσει την ELFE Α.E. από τις “πληττόμενες” εταιρίες και να υποχρεώσει τον κ. Λαυρεντιάδη να καλύψει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζομένους του.

Ζητάμε από τους οικονομικούς εισαγγελείς να ελέγξουν άμεσα όλες τις παρένθετες εταιρείες του εργοστασίου και τη διαδρομή του χρήματος μεταξύ των.

Ζητάμε από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας να ενημερώσει τους συμπολίτες μας και την Κυβέρνηση σε τί στάδιο βρίσκεται η άδεια λειτουργίας της ELFE A.Ε.

 Τέλος ζητάμε από την εργοδοσία να σταθεί στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις, να σταματήσει να επιβουλεύεται το δημόσιο χρήμα προς ίδιον όφελος την ώρα που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για αυτούς που πραγματικά έχουν πληγεί από την πανδημία, να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ την αναστολή των συμβάσεων εργασίας σε μια κίνηση σοβαρής και ηθικής στάσης απέναντι σε όλους, να αναλάβει τις υποχρεώσεις της απέναντί μας καταβάλλοντας τους μισθούς που παρανόμως παρακράτησε και να αποδεχτεί επιτέλους την εργασία μας εντός του εργοστασίου.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!