Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

ΔΣ Θάσου: Εγκρίθηκαν…με τη “δεύτερη”…οι έρευνες για νέα λατομεία – “Αντάρτικο” στην παράταξη Χατζηεμμανουήλ

Must Read

image_printΕκτύπωση

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Μαρτίου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου, με την ημερήσια διάταξη να περιλαμβάνει τα ίδια θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν την προηγούμενη εβδομάδα (μιας και, λόγω μη απαρτίας -μετά και την απόφαση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να μην παραστούν-, η συνεδρίαση δεν διεξήχθη την περασμένη Τρίτη).

Το σημαντικότερο θέμα που συζητήθηκε -και για το οποίο σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε αντιδράσει την περασμένη Τρίτη- ήταν αυτό των αιτημάτων για την διενέργεια διερευνητικών εργασιών για λατομικές εγκαταστάσεις στη Θάσο.

Συγκεκριμένα, τα αιτήματα που συζητήθηκαν ήταν 2:

1) Έγκριση ή μη χορήγησης άδειας ερευνητικών εργασιών λατομικού χώρου, εκτάσεως 41680,75 τ.μ. στη Σαλιάρα Δ.Κ. Παναγίας

2) Έγκριση ή μη της με αριθμό πρωτ. 13829/14.11.2019 αίτησης της εταιρείας «ΜΑΡΜΑΡΑ ΘΑΣΟΥ Α.Ε.» με την οποία ζητά την έγκριση διενέργειας ερευνητικών εργασιών μαρμάρου σε δημοτική έκταση 52.864,95 στρεμμάτων του Δήμου Θάσου στη θέση «Πρυνιά-Λαγοφωλιά» Σαλιάρας στην περιοχή Τ.Κ. Παναγίας

Τα 2 αιτήματα εγκρίθηκαν μαζί με την ψήφο του συμβούλου της παράταξης του τέως δημάρχου Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ Νίκος Ιωάννου, ο οποίος προσέθεσε την ψήφο του στις θετικές ψήφους της παράταξης του νυν δημάρχου Λευτέρη Κυριακίδη (ο τελευταίος, μέχρι και αυτή την ώρα, έχει αποφύγει τις δημόσιες δηλώσεις, λέγοντας ότι θα μιλήσει εν ευθέτω χρόνω, αν και στη συνεδρίαση του ΔΣ Θάσου τόνισε πως “Ο Δήμος Θάσου συναίνεσε απλά στο να γίνουν έρευνες για το αν υπάρχουν μάρμαρα. Δεν είναι ο δήμος που δίνει άδεια για λατομείο. Για να εκδοθεί η άδεια εκμετάλλευσης, οι εταιρείες πρέπει να περάσουν από αρκετές υπηρεσίες, όπως το δασαρχείο, η αρχαιολογία και, η επιθεώρηση μεταλλευμάτων”). Οι υπόλοιποι σύμβουλοι της παράταξης του κ. Χατζηεμμανουήλ, καθώς και οι σύμβουλοι των άλλων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, απουσίαζαν ξανά -όπως και την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για τις πρώτες εγκρίσεις για διερευνητικές εργασίες για λατομεία στη Θάσο εδώ και πολλά χρόνια, την ώρα που όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι υπάρχον και άλλα αιτήματα προς έγκριση (υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χατζηεμμανουήλ, η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε εγκρίνει κανένα αντίστοιχο αίτημα). Το θέμα των λατομείων είχε απασχολήσει τη Θάσο και την προεκλογική περίοδο, ενώ αναμένεται να έχει και συνέχεια -καθώς η αντιπολίτευση θεωρεί δεδομένη την επέκταση των ερευνών σε δημιουργία νέων λατομείων μαρμάρου και μιλάει για σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον του νησιού.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Όλα έτοιμα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ16 στην Ελευθερούπολη – Παρών και ο Κ. Κεντέρης

Για μια ακόμα φορά η Ελευθερούπολη θα αποτελέσει το επίκεντρο του κλασικού αθλητισμού, όχι μόνο για τον νομό Καβάλας...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!