Δράση εθελοντικού  καθαρισμού της ΟΛΚ Α.Ε σε συνεργασία με την Carnival Corp

Το πρωί της Παρασκευής 19/09/2025, στο χώρο της παραλίας πλησίον του προσήνεμου μώλου (πρώην ελικοδρόμιο) του επιβατικού λιμανιού της Καβάλας, πραγματοποθήθηκε δράση εθελοντικού καθαρισμού. Η δράση αυτή διοργανώθηκε από την ΟΛΚ ΑΕ σε συνεργασία με τον όμιλο Carnival, με την συμμετοχή μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Carnival Miracle αλλά και εργαζόμενων της ΟΛΚ ΑΕ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΛΚ ΑΕ τονίζει τα εξής:

Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μέρος της δέσμευσης του Λιμένα Καβάλας για την σε βάθος συνεργασία απευθείας με τις εταιρείες διεθνούς κρουαζιέρας στα θέματα προστασίας του Προορισμού αλλά και του φυσικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Πρόκειται για ενέργειες ολοκληρωμένης διαχείρισης από κοινού, με σχεδιασμό υλοποίηση και αναμενόμενα απτά αποτελέσματα στην κατεύθυνση της ισόρροπης ανάπτυξης. 

Αδιαμφισβήτητα οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν στο μέλλον με σκοπό την εγρήγορση στα θέματα  διαχείρισης της δραστηριότητας κρουαζιέρας και όχι μόνο. 

Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας  πέραν των αμιγώς λιμενικών δραστηριοτήτων του, αναλαμβάνει ενεργά τον ζωτικό ρόλο που του αντιστοιχεί για την πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον του Προορισμού, σε συνέχεια συνεργασίας με διεθνείς φορείς και οργανισμούς (όπως σήμερα την Carnival Corp.) 

Καταληκτικά η ΟΛΚ ΑΕ διαθέτει πλέον τεχνογνωσία αναγνωρισμένη διεθνώς, προσδοκά σταθερά σε συνέργειες με έμφαση στο κοινωνικό μέρισμα και βρίσκεται στην διάθεση όλων όσων ταυτίζονται με το όραμα της.

Επισημαίνεται πως ο όμιλος της Carnival επίλεξε την Καβάλα για να πραγματοποιήσει την πιλοτική αυτή δράση, τονίζοντας έμμεσα πλην σαφώς τη βαρύτητα που προτίθεται να προσδώσει στον Προορισμό.