Δελτίο τύπου του λιμεναρχείου Καβάλας για την τελευταία βλάβη του “Νικητή”: Καταγγελίες πως αλλιώς έγιναν τα πράγματα

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Ελληνική Ακτοφυλακή για το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουνίου 2025 με το επιβατικό πλοίο “Νικητής” που δεν εκτέλεσε το τελευταίο του δρομολόγιο από τον Πρίνο για την Καβάλα λόγω μηχανικής βλάβης.

Το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

Τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 23/6/2025, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού – οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) «ΝΙΚΗΤΗΣ» Ν.Π. 12354 μετά τον κατάπλου του στο λιμάνι του Πρίνου, προερχόμενο από το λιμάνι της Καβάλας, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή. Από το πλοίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 75 επιβάτες και εκφορτώθηκαν τα 14 Ι.Χ.Ε. οχήματα. Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΝΙΚΗΤΗΣ» μέχρι την προσκόμιση του σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Στο λιμάνι ανέμεναν για επιβίβαση 46 επιβάτες και 11 Ι.Χ.Ε. οχήματα. Οι εν λόγω επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Η τελευταία φράση, ωστόσο, έχει ήδη ξεσηκώσει πολλές διαμαρτυρίες, καθώς επιβάτες που επρόκειτο να μεταβούν στην Καβάλα με τον “Νικητή” έχουν καταγγείλει πως ουδεμία μέριμνα υπήρξε για την προώθησή τους στον προορισμό τους.