Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Η CEO του ΟΛΚ, η θέση στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και οι χειροκροτητές του “αρώματος Καβάλας”!

Must Read

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, μέσα από το Kavala Portal, στα έργα και τις ημέρες του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας και της διευθύνουσας συμβούλου Άννας Θυσιάδου.

Έργα και ημέρες η σύνοψη των οποίων ξεκινάει από το ουσιαστικό “τίποτα” (μιας και, επί της ουσίας, δεν κινείται φύλλο στον ΟΛΚ) και καταλήγει σε ιστορίες γεμάτες κενά και πολλές υποψίες (όπως η υπόθεση με τις κρουαζιέρες και τον Ιωάννη Μπρα -μη νομίζετε πως την ξεχάσαμε-, η υπόθεση με το Kavala Port Center και τον Σωτήρη Γεωργούλια, η ιστορία με την καθαριότητα του λιμανιού της Κεραμωτής και η πρόσφατη ιστορία με το εμπορικό λιμάνι “Φίλιππος ΙΙ” και την Κτηματική Υπηρεσία).

Βέβαια, μέχρι τώρα νιώθαμε ότι ασχολούμασταν μόνο εμείς ως Kavala Portal (αν και έχουν ήδη κατατεθεί 2 ερωτήσεις στη Βουλή, η μία από δικό μας δημοσίευμα -για το λιμάνι της Κεραμωτής- και η άλλη από συνδυασμό με δημοσιεύματα από αθηναϊκά ΜΜΕ -για το “Φίλιππος ΙΙ”). Βλέπετε, τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ μοιάζουν να προτιμούν να ασχοληθούν με το “περιτύλιγμα”, χωρίς να μπαίνουν στην ουσία του όλου πράγματος (τις τελευταίες εβδομάδες δείχνουν, ξαφνικά, να ανακάλυψαν…αυτά που γράφαμε από τα τέλη του 2020 -κάλλιο αργά παρά ποτέ).

“Δικαίωμά τους”, θα μας πείτε. Εννοείται αυτό. Δικαίωμά μας, όμως, είναι και να κριτικάρουμε αυτή τη στάση -ειδικά μετά από κάτι γραφικούς τίτλους άρθρων που αναρτήθηκαν χτες και έκαναν λόγο για…“άρωμα Καβάλας” επειδή η κ. Θυσιάδου αναδείχτηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος!

Το ότι η κ. Θυσιάδου, βέβαια, είναι από την Έδεσσα και μπήκε μετά διορισμού (όχι, δηλαδή, μετά από κάποια εκλογική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν οι Καβαλιώτες) στον Ο.Λ. Καβάλας, ουδόλως μάς απασχολεί -είναι σαν να λέμε πως ο γράφων παίρνει κάποια τιμητική διάκριση και, την άλλη μέρα, αναρτώνται άρθρα με τίτλο “Άρωμα…Βραΐλα”, επειδή ο πατέρας του γράφοντος γεννήθηκε στην ομώνυμη πόλη της Ρουμανίας!

Τέλος πάντων, για να μην ξεφεύγουμε…είπαμε και πριν πως μέχρι τώρα νιώθαμε ότι ασχολούμασταν μόνο εμείς ως Kavala Portal.

Τελευταία, όμως, βλέπουμε και άλλα αθηναϊκά ΜΜΕ (και μάλιστα αρκετά έγκριτα, όπως το radar.gr, το bankingnews.gr και -παλαιότερα- το money-tourism.gr) να ασχολούνται συστηματικά, με εκτενή δημοσιεύματα, με τα όσα διαδραματίζονται στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας -“αναγκάζοντας”, έτσι, και ορισμένα τοπικά ΜΜΕ να προχωρήσουν σε κοινοποιήσεις των δημοσιευμάτων αυτών.

Αλλά το ότι θα έφτανε να ασχοληθεί με την κ. Θυσιάδου (η οποία, για να μην ξεχνιόμαστε, είναι στενή συνεργάτιδα -και “προστατευόμενή” του, εν πολλοίς- του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη) το documentonews.gr του Κώστα Βαξεβάνη…ομολογούμε πως δεν το φανταζόμασταν!

Σε άρθρο, λοιπόν, που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου 2022 στο documentonews.gr, γίνεται λόγος:

α) για μια προκήρυξη 3 θέσεων μελών ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, στο Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (που έχει έδρα την Καβάλα)

β) για την κατάθεση υποψηφιότητας, από πλευράς της κ. Θυσιάδου, για μια από τις 3 αυτές θέσεις,

γ) για την παρουσία, στο εκλεκτορικό σώμα που θα εξετάσει την υποψηφιότητα της κ. Θυσιάδου, του αναπληρωτή καθηγητή και προέδρου του τμήματος Χημείας Γεώργιου Κύζα (ο οποίος έχει ήδη ερωτηθεί από το Kavala Portal για αυτό το δημοσίευμα -και θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντησή του), και

δ) ένα ερευνητικό έργο που υλοποιήθηκε από τον Μάρτιο του 2020 ως και το Φεβρουάριο του 2021 (δηλ. επί των ημερών της κ. Θυσιάδου), με επιστημονικό υπεύθυνο (δηλ. επικεφαλής) τον κ. Κύζα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε (με 20.000 € -δηλ. με απευθείας ανάθεση)… από τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας!

Το όλο δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

Πως η CEO του ΟΛΚ επιχειρεί να εξαγοράσει θέση καθηγήτριας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Ο πρόεδρος του τμήματος Χημείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην Καβάλα, Γιώργος Κύζας, τη στιγμή που από τη μία λαμβάνει χρήματα από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, από την άλλη θέλει να «επιβραβεύσει» την Διευθύνουσα Σύμβουλο του Οργανισμού, Άννυ Θυσιάδου, κάνοντας την καθηγήτρια στη σχολή του.

Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην Καβάλα προκήρυξε 3 θέσεις μελών ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή (ΦΕΚ/1678-26/2021), με γνωστικά αντικείμενα: α. Αναλυτική Χημεία. β. Βιοχημεία. γ. Διδακτική της Χημείας με έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Η κα Θυσιάδου, σύμφωνα το πρακτικό της Συνέλευσης Τμήματος (8.10.2021) (ΑΔΑ: ΩΤΗΓ46ΨΖ3Π-Χ5Π) έχει καταθέσει την υποψηφιότητα της (κωδ. 72351) ενώ θα την κρίνουν 8 μέλη του εσωτερικού μητρώου του Τμήματος, ανάμεσα σε αυτούς και ο πρόεδρος του τμήματος και Αναπληρωτής Καθηγητής Γιώργος Κύζας.

Βέβαια αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως ο κος Κύζας ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου με τίτλο «Εκτίμηση και μέτρα αντιμετώπισης της ρύπανσης από μικροπλαστικά στο θαλάσσιο περιβάλλον της Καβάλας-ΜΙΚΡΟPLAKA» (ΑΔΑ: ΨΚΟ346ΨΖ3Π-Δ8Ω), το οποίο χρηματοδότησε μέσω απευθείας ανάθεσης ο ΟΛΚ με 20.000 ευρώ και διήρκησε από τις 11/3/20 και έληξε στις 28/2/21.

Ταυτόχρονα, προκύπτει το ερώτημα εάν η θέση που προκηρύχτηκε είναι «φωτογραφική», μιας και η κα Θυσιάδου εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Περιβαλλοντική εκπαίδευση με τίτλο «Περιβαλλοντική εκπαίδευση: μια χημική – παιδαγωγική προσέγγιση του νερού μέσα από την ανάλυση δειγμάτων του από το Νομό Καβάλας» ενώ και η προκηρυχθείσα θέση αφορά την «ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» (κωδικός θέσης APP 23287)».

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μείζονα πρόκληση για τη νοημοσύνη όλων αλλά και ηθική κατάπτωση της τριτοβάθμιας άτομα όπως η κα Θυσιάδου που κατέχει διευθυντική θέση σε έναν κεντρικό οργανισμό της χώρας να έχει οικονομικές συναλλαγές με τον πρόεδρο του τμήματος και στη συνέχεια να διεκδικεί «φωτογραφική» θέση στο ίδιο τμήμα.

Must Read

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Α΄ και Β΄  ΕΠΣ Καβάλας, 18-19/03/2023: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Α΄ Κατηγορία ΕΠΣ Καβάλας Αποτελέσματα (20η αγωνιστική) Αετός Οφρυνίου – ΑΕΚ Καβάλας 2-0

Βύρωνας Καβάλας – Απόλλων Παραλιμνίου 2-0: Ο Απόλλωνας την «φλυαρία», ο Βύρωνας την ουσία

Την νίκη με 2-0 στο Βερούλειο πήρε ο Βύρωνας Καβάλας απέναντι στον Απόλλωνα Παραλιμνίου για την 22η αγωνιστική του 1ου ομίλου της...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία