11.8 C
Kavala
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Ασφάλεια Καβάλας: Αλλαγή διοίκησης με πολλές αιχμές

Must Read

Απάντηση Μητροπόλεως ΦΝΘ στην καταγγελία για την χρήση μάσκας σε ιερό ναό

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου λάβαμε την εξής ανακοίνωση: Μετά από...

Καταγγελία πιστής από την Καβάλα: “Ιερέας μάς προσέβαλλε διότι φορούσαμε μάσκα”

Σε μια δημόσια και επώνυμη καταγγελία (μέσα από το προφίλ της στο Facebook) προχώρησε, το βράδυ της...

Επιμελητήριο Καβάλας: Ζητούμε επιπλέον μέτρα για την στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν στις 10/8/2020, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του COVID 19, τα οποία έρχονται να...

Τα “πάνω κάτω” ήρθαν στο Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, με αφορμή μια αιφνιδιαστική απόφαση για την μετακίνηση του διοικητή της Βασίλειου Στογιαννίδη (ενός αξιωματικού που έχει βραβευτεί 2 φορές από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – την τελευταία φορά λόγω της συμβολής του στην εξιχνίαση της σκηνοθετημένης ληστείας από εταιρεία security στον Αμυγδαλεώνα). Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή μετά από καταγγελία της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜΘ, η οποία κατηγορεί ευθέως τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας Ιωάννη Καραμανλή για αυτή την μετακίνηση.

Στην θέση του διοικητή της ασφαλείας Καβάλας τοποθετείται ο μέχρι τώρα υπασπιστής του αστυνομικού διευθυντή, ο κ. Κοψίδας.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜΘ αναφέρει τα εξής:

Η Ένωσή μας, το τελευταίο διάστημα των προηγούμενων πέντε (5) ημερών, έγινε θεατής μιας σειράς ανορθόδοξων ενεργειών της διοίκησης, που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν την φυσική ηγεσία της περιοχής μας, οι οποίες αποτέλεσαν το λόγο να απασχολήσουν ως αρνητική είδηση την τοπική κοινωνία της Καβάλας καθώς και ορισμένα πανελλαδικά δημοσιογραφικά μέσα ενημέρωσης.

Αφορμή όλων αυτών που περιγράφονται παραπάνω, αποτέλεσε η αιφνίδια αλλαγή του Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κατόπιν εκτάκτου (17/7/2020) υπηρεσιακού αιτήματος του Διευθυντή της Δ.Α Καβάλας και εν συνεχεία έγκρισης απόσπασης της ΓΕ.Π.ΑΔΑΜΘ, από έτερο ομοτάξιο της ΣΑΕΑ, αλλά αρχαιότερο Αστυνόμο Α΄. Σημειωτέον ο μέχρι πρότινος Διοικητής, πέραν της πληθώρας ηθικών αμοιβών που του έχουν χορηγηθεί, βραβεύτηκε τις δυο τελευταίες χρονιές και συγκεκριμένα πέρυσι για αποδοτικότητα, συνέπεια και συμπεριφορά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε εκδήλωση της ΕΛ.ΑΣ στο Ίδρυμα Σ.Νιάρχος και αρχές του φετινού έτους από την Ένωση Αξιωματικών ΑΜ&Θ δια χειρός Γ.Ε.Α.Β.Ε, λόγω της εξιχνίασης υπόθεσης σκηνοθετημένης ληστείας γνωστής εταιρίας χρηματαποστολών με λεία πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το αποτέλεσμα αυτών των άκομψων ενεργειών της διοίκησης λίγες μέρες μάλιστα μετά το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων Αξιωματικών του Α.Ε.Α. που δεν πραγματοποίησε καμία αλλαγή στο «τιμόνι» της διοίκησης του ΤΑ Καβάλας, ήταν πέντε (5) αιτήσεις απόσπασης με ιδία βούληση, Αξιωματικών του Τ.Α καβάλας [Διοικητή, Υποδιοικητή, Προϊστάμενου Ομάδας Δημόσια Ασφάλειας και Αναπληρωτή του, καθώς και του Προϊστάμενου Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας], να υποβληθούν άμεσα για άλλες υπηρεσίες εντός της Διεύθυνσης, που όμως απόρριψε εγγράφως ο Δ/ντης της Δ.Α Καβάλας, με συνοπτικές διαδικασίες!

Κατόπιν των ανωτέρω περιστατικών, που προσβάλλουν την ιδιότητα και το κύρος των Αξιωματικών και έχουν δημιουργήσει σύγχυση στην εύρυθμη λειτουργία της εν λόγω υπηρεσίας με αρνητικές προεκτάσεις στην απόδοσή της, θεωρούμε άμεση αναγκαιότητα τη παρέμβαση του κ.Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να δοθεί η δέουσα υπηρεσιακή λύση, σε όσα συμβαίνουν στη πλέον μάχιμη υπηρεσία της Δ.Α Καβάλας, το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Απάντηση Μητροπόλεως ΦΝΘ στην καταγγελία για την χρήση μάσκας σε ιερό ναό

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου λάβαμε την εξής ανακοίνωση: Μετά από...

Καταγγελία πιστής από την Καβάλα: “Ιερέας μάς προσέβαλλε διότι φορούσαμε μάσκα”

Σε μια δημόσια και επώνυμη καταγγελία (μέσα από το προφίλ της στο Facebook) προχώρησε, το βράδυ της Τρίτης 11 Αυγούστου 2020, μια...

Επιμελητήριο Καβάλας: Ζητούμε επιπλέον μέτρα για την στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν στις 10/8/2020, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του COVID 19, τα οποία έρχονται να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα...

Οι 300 Θεατές της Φυλλάδας του Μεγαλέξανδρου (βίντεο-φωτογραφίες)

Το Κ.Θ.Β.Ε πρότεινε στον Θοδωρή Γκόνη να σκηνοθετήσει μια παράσταση στο πλαίσιο του  θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα...

Τρελή πορεία αγροτικού αυτοκινήτου…στον πεζόδρομο της Καβάλας!

screenshot από βίντεο του Μάκη Καρολίδη Λίγο έλειψε να συμβούν τα χειρότερα σήμερα το πρωί, στον κεντρικό πεζόδρομο...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -