11.8 C
Kavala
Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

“Απόβαση” Volkswagen στη Θάσο – Επιβεβαιώνει ο Γερμανός πρέσβης, “χαμηλά οι τόνοι” από το υπουργείο Εξωτερικών

Must Read

Ο δήμος Καβάλας βράβευσε τους πολιτιστικούς συλλόγους για την κατασκευή μασκών

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και ο Πρόεδρος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του...

Ανοίγουν την Μεγάλη Λέσχη!

Το νέο πρόγραμμα του Cosmopolis Festival θα παρουσιαστεί το πρωί της προσεχούς Πέμπτης 28 Μαΐου 2020, από...

Το δίλημμα ενός αόρατου εχθρού – του Γιώργου Τσακίρη

Ήταν στα τέλη του 2019 όταν στα δελτία ειδήσεων της χώρας, ξεκίνησαν να γίνονται σποραδικές αναφορές για...

Σε ρυθμούς Volkswagen κινείται από το πρωί η επικαιρότητα στη Θάσο! Ο λόγος για το φύλλο της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, το εξώφυλλο του οποίου έφερε τον τίτλο:

“Η VOLKSWAGEN ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗ ΘΑΣΟ”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, μια ομάδα εκπροσώπων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας επρόκειτο να μεταβεί την Τετάρτη στη Θάσο για επιτόπια αυτοψία. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κανονικά, με το κλιμάκιο της Volkswagen να συνοδεύεται από τον (καταγόμενο από την Καβάλα) υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, και να προχωρά σε συλλογή στοιχείων συγκοινωνιακού φόρτου και οδικών δικτύων!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα βασικά σημεία της επένδυσης έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη ενός κέντρου νέων τεχνολογιών στην αυτοκίνηση και την κατασκευή πίστας για την εξέλιξη αυτοκινήτων με σύστημα αυτόνομης οδήγησης! Μάλιστα, οι συντάκτες των “ΝΕΩΝ” ανέφεραν ότι, άπαξ και όλα πάνε καλά, οι υπογραφές μπορεί και να “πέσουν” ακόμα και μέσα στον Μάρτιο!

Επιβεβαιώνει ο Γερμανός πρεσβευτής

Το ενδιαφέρον της Volkswagen για την Θάσο επιβεβαίωσε και ο πρεσβευτής της Γερμανίας Ernst Reichel, ο οποίος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter επεσήμανε πως:

“Η Volkswagen θα ξεκινήσει ένα έργο αυτόνομης οδήγησης στη Θάσο. Μεγάλη επιτυχία φέρνοντας την Ελλάδα στο χάρτη της διεθνούς ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας”

“Χαμηλά ο πήχης” από το υπουργείο Εξωτερικών

Την ίδια ώρα, πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών κρατά χαμηλούς τόνους -με τον ίδιο τον κ. Φραγκογιάννη να εκφράζει τη δυσφορία του για την διαρροή της είδησης (“δείχνοντας” γερμανικές πηγές) και να δηλώνει πως η Θάσος θα χρησιμοποιηθεί ως βάση στην οποία θα στηριχτεί η μελέτη που ετοιμάζει η Volkswagen-. Σε ανακοίνωση, μάλιστα, που εξέδωσε κάνει λόγο για έρευνες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και σε άλλα νησιά της χώρας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η Ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου της για την ηλεκτροκίνηση υποδέχεται στις 12-13 Φεβρουαρίου κλιμάκιο στελεχών της Volkswagen  για την εν εξελίξει μελέτη σκοπιμότητας που εκπονεί η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, για project που αφορά ηλεκτροκίνηση σε νησιά.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και τα στελέχη της Volkswagen που επισκέπτονται την Καβάλα και τη Θάσο θα κάνουν επιτόπια  αξιολόγηση των στοιχείων που συλλέγονται για την μελέτη αυτή. Αντίστοιχη διαδικασία συλλογής στοιχείων συγκοινωνιακού φόρτου και οδικών δικτύων έχει προηγηθεί από στελέχη της Οικονομικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και για άλλα νησιά.

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση των στοιχείων και την ολοκλήρωση της μελέτης. Το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών για την Ελλάδα, όπως η Volkswagen δείχνει ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας φέρουν αποτέλεσμα.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Ο δήμος Καβάλας βράβευσε τους πολιτιστικούς συλλόγους για την κατασκευή μασκών

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και ο Πρόεδρος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του...

Ανοίγουν την Μεγάλη Λέσχη!

Το νέο πρόγραμμα του Cosmopolis Festival θα παρουσιαστεί το πρωί της προσεχούς Πέμπτης 28 Μαΐου 2020, από τον δήμο Καβάλας, την "Δημωφέλεια"...

Το δίλημμα ενός αόρατου εχθρού – του Γιώργου Τσακίρη

Ήταν στα τέλη του 2019 όταν στα δελτία ειδήσεων της χώρας, ξεκίνησαν να γίνονται σποραδικές αναφορές για έναν νέο ιό ο οποίος...

Έκκληση εργαζόμενων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” – Δ. Κοκοτζή: “Νοιώθουμε προδομένες από τη δημοτική αρχή Καβάλας!” (ηχητικό)

"Καζάνι που βράζει" αποτελούν, πλέον, οι συμβασιούχοι του νομικού προσώπου του δήμου Καβάλας "Αλληλεγγύη" που απασχολούνται στο "Βοήθεια στο Σπίτι", μετά και...

Δημοτικά σχολεία: Ανοιχτά έως τις 26 Ιουνίου – Το πλάνο λειτουργίας

Τις λεπτομέρειες για την επιστροφή από την 1η Ιουνίου των μαθητών των δημοτικών σχολείων στα θρανία και της επαναλειτουργίας παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ανακοίνωσαν η υπουργός...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -