Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

“Απόβαση” Volkswagen στη Θάσο – Επιβεβαιώνει ο Γερμανός πρέσβης, “χαμηλά οι τόνοι” από το υπουργείο Εξωτερικών

Must Read

Σε ρυθμούς Volkswagen κινείται από το πρωί η επικαιρότητα στη Θάσο! Ο λόγος για το φύλλο της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, το εξώφυλλο του οποίου έφερε τον τίτλο:

“Η VOLKSWAGEN ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗ ΘΑΣΟ”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, μια ομάδα εκπροσώπων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας επρόκειτο να μεταβεί την Τετάρτη στη Θάσο για επιτόπια αυτοψία. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κανονικά, με το κλιμάκιο της Volkswagen να συνοδεύεται από τον (καταγόμενο από την Καβάλα) υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, και να προχωρά σε συλλογή στοιχείων συγκοινωνιακού φόρτου και οδικών δικτύων!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα βασικά σημεία της επένδυσης έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη ενός κέντρου νέων τεχνολογιών στην αυτοκίνηση και την κατασκευή πίστας για την εξέλιξη αυτοκινήτων με σύστημα αυτόνομης οδήγησης! Μάλιστα, οι συντάκτες των “ΝΕΩΝ” ανέφεραν ότι, άπαξ και όλα πάνε καλά, οι υπογραφές μπορεί και να “πέσουν” ακόμα και μέσα στον Μάρτιο!

Επιβεβαιώνει ο Γερμανός πρεσβευτής

Το ενδιαφέρον της Volkswagen για την Θάσο επιβεβαίωσε και ο πρεσβευτής της Γερμανίας Ernst Reichel, ο οποίος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter επεσήμανε πως:

“Η Volkswagen θα ξεκινήσει ένα έργο αυτόνομης οδήγησης στη Θάσο. Μεγάλη επιτυχία φέρνοντας την Ελλάδα στο χάρτη της διεθνούς ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας”

“Χαμηλά ο πήχης” από το υπουργείο Εξωτερικών

Την ίδια ώρα, πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών κρατά χαμηλούς τόνους -με τον ίδιο τον κ. Φραγκογιάννη να εκφράζει τη δυσφορία του για την διαρροή της είδησης (“δείχνοντας” γερμανικές πηγές) και να δηλώνει πως η Θάσος θα χρησιμοποιηθεί ως βάση στην οποία θα στηριχτεί η μελέτη που ετοιμάζει η Volkswagen-. Σε ανακοίνωση, μάλιστα, που εξέδωσε κάνει λόγο για έρευνες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και σε άλλα νησιά της χώρας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η Ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου της για την ηλεκτροκίνηση υποδέχεται στις 12-13 Φεβρουαρίου κλιμάκιο στελεχών της Volkswagen  για την εν εξελίξει μελέτη σκοπιμότητας που εκπονεί η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, για project που αφορά ηλεκτροκίνηση σε νησιά.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και τα στελέχη της Volkswagen που επισκέπτονται την Καβάλα και τη Θάσο θα κάνουν επιτόπια  αξιολόγηση των στοιχείων που συλλέγονται για την μελέτη αυτή. Αντίστοιχη διαδικασία συλλογής στοιχείων συγκοινωνιακού φόρτου και οδικών δικτύων έχει προηγηθεί από στελέχη της Οικονομικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και για άλλα νησιά.

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση των στοιχείων και την ολοκλήρωση της μελέτης. Το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών για την Ελλάδα, όπως η Volkswagen δείχνει ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας φέρουν αποτέλεσμα.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Οι αγρότες στην αντιπεριφέρεια Καβάλας (βίντεο)

Συμβολική πορεία διαμαρτυρίας, με πάνω από 10 τρακτέρ, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024 αγρότες που συμμετέχουν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!