11.8 C
Kavala
Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Αποτιμώντας τη συνέντευξη τύπου για το πάρκινγκ Ροδόπης: “Τόσα χρόνια δεν παραπονέθηκε κανένας, αλλά τώρα το θυμήθηκαν!”(ηχητικό)

Must Read

Ο…τηλεβόας: Ντροπή και μόνο ντροπή

Οι εικόνες που κάνουν, από το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαρτίου 2021, το γύρο του Internet (*)...

ΤΑ(Π)υρος στο υαλοπωλείο – του Χρήστου Ποτόλια

Έβαλαν τον ταύρο (ΤΑΠ) στο υαλοπωλείο και τους φαίνεται τώρα παράξενο που σπάνε τα γυαλικά.

Κορωνοϊός: Κρούσμα στο 12ο Δ.Σ. Καβάλας – Κλείνει σχεδόν το μισό σχολείο

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από...

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμέναμε, το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου 2021, τη συνέντευξη τύπου του δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη για το ζήτημα του πάρκινγκ της Ροδόπης.

Δυστυχώς, όμως, το συμπέρασμα που προέκυψε από αυτή τη συνέντευξη τύπου δεν μπορούμε να πούμε πως μας ενθουσίασε. Κάθε άλλο!

Και πώς να ενθουσιαστούμε όταν το κύριο νόημα της συνέντευξης τύπου συμπυκνώνεται στη φράση: “Τόσα χρόνια δεν παραπονέθηκε κανένας – και αυτό μάς υπνώτισε όλους”.

(Σχόλιο γράφοντος: Το “Τώρα το θυμήθηκαν” το βάλαμε εμείς – αλλά αυτό θα το έκανε και οποιοσδήποτε άλλος άκουγε αυτά τα λόγια)

Για την ιστορία, ο κ. Μουριάδης περιορίστηκε στο να:

α) παραθέσει το ιστορικό της χρήσεως γης, με το γενικό νόημα να είναι πως “ποτέ ο χώρος του πάρκινγκ της Ροδόπης δεν ήταν επισήμως χαρακτηρισμένος ως χώρος υπέργειου πάρκινγκ”,

β) να τονίσει πως “από παλιά υπήρχε θέμα με τη νομοθεσία, αλλά το προσπερνούσαμε διότι επρόκειτο για κοινόχρηστους χώρους και για θέμα μείζονος σημασίας για την καθημερινότητά μας”,

γ) να δηλώσει πως ανέθεσε στον Καβαλιώτη δικηγόρο Θωμά Μέλισσα να “τρέξει” τις διαδικασίες για μια σημειακή αλλαγή της χρήσεως γης για το πάρκινγκ Ροδόπης – κάτι, όμως, που μπορεί να γίνει μέσα σε 2 ή και 3 χρόνια (δηλαδή, με απλά λόγια, πάλι μιλάμε για αποσπασματική κίνηση)

δ) να μη δώσει σαφή απάντηση στο ερώτημα “Μέχρι την αλλαγή της χρήσεως γης και τη νομιμοποίηση του πάρκινγκ της Ροδόπης τι θα γίνει;”, λέγοντας πως “υπάρχει μια μεσοβέζικη λύση, όμως δεν μπορώ να την πω δημόσια διότι…δεν θέλω να φανερώσω τα όπλα μου και τα επιχειρήματά μου.”

ε) να παραδέχεται (σε ερώτημα του Kavala Portal) πως “Τόσα χρόνια δίνονταν άδειες για τον χώρο αυτό, παρότι ήταν διαφορετική η χρήση γης. Δεν γινόταν κάτι το παράνομο με τις άδειες, απλά ήταν κάτι που γινόταν συνέχεια εδώ και 30 χρόνια! Ποτέ δεν είχε τεθεί κάποιο παράπονο. Όλοι μας είχαμε στο μυαλό μας πως κάποια στιγμή θα γινόταν το υπέργειο πάρκινγκ!”

Με απλά λόγια…το αφήναμε, το αφήναμε, το αφήναμε μέχρις ότου το ξεχάσουμε όλοι μας – ή μέχρις ότου σκάσει η βόμβα” στα χέρια του επόμενου!

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, παρά μόνο να ακούσουμε τα όσα είπε ο κ. Μουριάδης – και θα επανέλθουμε:

Εισήγηση δημάρχου Καβάλας για το πάρκινγκ της Ροδόπης
Ερωτήσεις για το πάρκινγκ της Ροδόπης
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Ο…τηλεβόας: Ντροπή και μόνο ντροπή

Οι εικόνες που κάνουν, από το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαρτίου 2021, το γύρο του Internet (*)...

ΤΑ(Π)υρος στο υαλοπωλείο – του Χρήστου Ποτόλια

Έβαλαν τον ταύρο (ΤΑΠ) στο υαλοπωλείο και τους φαίνεται τώρα παράξενο που σπάνε τα γυαλικά. Μέρες τώρα στα ερτζιανά...

Κορωνοϊός: Κρούσμα στο 12ο Δ.Σ. Καβάλας – Κλείνει σχεδόν το μισό σχολείο

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από γονείς που ενημερώθηκαν από τη...

10 απινιδωτές εγκατέστησε η ΠΕ Καβάλας (φωτογραφίες)

Εδώ και πολλά χρόνια (ήδη από το 2018) έχουμε επισημάνει την ανάγκη να εγκατασταθούν σε πολυσύχναστους χώρους (είτε ανοιχτούς είτε κλειστούς) απινιδωτές...

Μιχάλης Λυχούνας: Ένας ανανήψας από την COVID-19 αφηγείται

Ένας από τους πλέον γνωστούς συμπολίτες μας που που έζησε "από πρώτο χέρι" την νόσο COVID-19 είναι ο αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας.

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -