Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Αποτιμώντας τη συνέντευξη τύπου για το πάρκινγκ Ροδόπης: “Τόσα χρόνια δεν παραπονέθηκε κανένας, αλλά τώρα το θυμήθηκαν!”(ηχητικό)

Must Read

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμέναμε, το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου 2021, τη συνέντευξη τύπου του δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη για το ζήτημα του πάρκινγκ της Ροδόπης.

Δυστυχώς, όμως, το συμπέρασμα που προέκυψε από αυτή τη συνέντευξη τύπου δεν μπορούμε να πούμε πως μας ενθουσίασε. Κάθε άλλο!

Και πώς να ενθουσιαστούμε όταν το κύριο νόημα της συνέντευξης τύπου συμπυκνώνεται στη φράση: “Τόσα χρόνια δεν παραπονέθηκε κανένας – και αυτό μάς υπνώτισε όλους”.

(Σχόλιο γράφοντος: Το “Τώρα το θυμήθηκαν” το βάλαμε εμείς – αλλά αυτό θα το έκανε και οποιοσδήποτε άλλος άκουγε αυτά τα λόγια)

Για την ιστορία, ο κ. Μουριάδης περιορίστηκε στο να:

α) παραθέσει το ιστορικό της χρήσεως γης, με το γενικό νόημα να είναι πως “ποτέ ο χώρος του πάρκινγκ της Ροδόπης δεν ήταν επισήμως χαρακτηρισμένος ως χώρος υπέργειου πάρκινγκ”,

β) να τονίσει πως “από παλιά υπήρχε θέμα με τη νομοθεσία, αλλά το προσπερνούσαμε διότι επρόκειτο για κοινόχρηστους χώρους και για θέμα μείζονος σημασίας για την καθημερινότητά μας”,

γ) να δηλώσει πως ανέθεσε στον Καβαλιώτη δικηγόρο Θωμά Μέλισσα να “τρέξει” τις διαδικασίες για μια σημειακή αλλαγή της χρήσεως γης για το πάρκινγκ Ροδόπης – κάτι, όμως, που μπορεί να γίνει μέσα σε 2 ή και 3 χρόνια (δηλαδή, με απλά λόγια, πάλι μιλάμε για αποσπασματική κίνηση)

δ) να μη δώσει σαφή απάντηση στο ερώτημα “Μέχρι την αλλαγή της χρήσεως γης και τη νομιμοποίηση του πάρκινγκ της Ροδόπης τι θα γίνει;”, λέγοντας πως “υπάρχει μια μεσοβέζικη λύση, όμως δεν μπορώ να την πω δημόσια διότι…δεν θέλω να φανερώσω τα όπλα μου και τα επιχειρήματά μου.”

ε) να παραδέχεται (σε ερώτημα του Kavala Portal) πως “Τόσα χρόνια δίνονταν άδειες για τον χώρο αυτό, παρότι ήταν διαφορετική η χρήση γης. Δεν γινόταν κάτι το παράνομο με τις άδειες, απλά ήταν κάτι που γινόταν συνέχεια εδώ και 30 χρόνια! Ποτέ δεν είχε τεθεί κάποιο παράπονο. Όλοι μας είχαμε στο μυαλό μας πως κάποια στιγμή θα γινόταν το υπέργειο πάρκινγκ!”

Με απλά λόγια…το αφήναμε, το αφήναμε, το αφήναμε μέχρις ότου το ξεχάσουμε όλοι μας – ή μέχρις ότου σκάσει η βόμβα” στα χέρια του επόμενου!

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, παρά μόνο να ακούσουμε τα όσα είπε ο κ. Μουριάδης – και θα επανέλθουμε:

Εισήγηση δημάρχου Καβάλας για το πάρκινγκ της Ροδόπης
Ερωτήσεις για το πάρκινγκ της Ροδόπης

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αστέρας Καβάλας: Η Φαίδρα Μιχαηλίδου σε προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων

Η Φαίδρα Μιχαηλίδου του Αστέρα Καβάλας κλήθηκε να συμμετάσχει στο προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων. Η Μιχαηλίδου πραγματοποίησε μια...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!