Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

“Ανθρωποφάγος”: Μια πολύ ωραία παρουσίαση των ποιημάτων της Sunny Μπαλτζή (φωτογραφίες)

Must Read

Στη γενέτειρα πόλη της, την Καβάλα βρέθηκε μετά από αρκετά χρόνια η σπουδαία και αληθινή ποιήτρια – στιχουργός Sunny Μπαλτζή με σκοπό να παρουσιάσει την πρώτη της ποιητική συλλογή -με τίτλο ‘’Ανθρωποφάγος’’- η οποία κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες από τον εκδοτικό οίκο ‘’ΚΑΠΑ.’’

Η παρουσίαση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 26 Μαρτίου 2024 στο μπαρ ‘’Λάμδα’’ στον χώρο του υπογείου της Δημοτικής Αγοράς της πόλης. Πλήθος Καβαλιωτών φίλοι γνωστοί – άγνωστοι έδωσαν το παρόν δίπλα της ώστε να τιμήσουν την ποιήτρια – στιχουργό στο βήμα αυτό. Φυσικά, δίπλα στη Sunny ήταν και η οικογένεια της καθώς και φίλοι της στιχουργού.Στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Sunny Μπαλτζή συμμετείχαν η ψυχολόγος και δημοτική σύμβουλος Καβάλας Στέλλα Αργυρίου, η Σοφία Μουρουζίδου στην ανάγνωση αποσπασμάτων, η Μαρίνα Βολουδάκη (με τη βελούδινη φωνή της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Sunny Μπαλτζή) στην απαγγελία και την ερμηνεία η Μαρίνα Βολουδάκη, καθώς και ο Σπύρος Λευκοφρύδη στα ακούσματα από την ηλεκτρική κιθάρα.

Η Sunny όλης της Καβάλας. Εκεί που μεγάλωσε και έζησε τα εφηβικά της χρόνια. Με μεγάλη συγκίνηση πριν την έναρξη της εκδήλωσης προσέφερε δύο υποτροφίες της σχολής ‘’Political Academy’’ με σκοπό την αξιοποίηση τους από ένα αγόρι και ένα κορίτσι τα οποία αν δεν έχουν περάσει σε κάποια σχολή ή αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν, να έχουν εισιτήριο αυτές τις υποτροφίες. Οι υποτροφίες δόθηκαν από την ποιήτρια στον Δήμαρχο Καβάλας Θεόδωρο Μουριάδη ο οποίος καλωσόρισε την καλλιτέχνη στον τόπο της.

Σε ένα πολύ ατμοσφαιρικό περιβάλλον η παρουσίαση άρχισε με εκφωνήτρια την κ. Αργυρίου, η οποία καλωσόρισε τη Sunny Μπαλτζή και μίλησε για την ανθρωποφαγία με την ιδιότητά της ως ψυχολόγος, εκφράζοντας ταυτόχρονα και το νόημα των ποιημάτων της στιχουργού.

Αμέσως μετά η καλλιτέχνης Sunny ξεκίνησε να διαβάζει στροφές από τα ποιήματα της ενώ ταυτόχρονα κινούσε ένα τύμπανο με θαλασσινό ήχο το οποίο τα συνόδευε. Σπουδαία ήταν και η ερμηνεία της Μαρίνας Βολουδάκη η οποία ερμήνευσε αποκλειστικά για το κοινό της Καβάλας κάποια νέα τραγούδια τα οποία είναι μελοποιημένα στιχουργήματα από το βιβλίο της ποιήτριας. Επίσης, η κ. Μουρουζίδου ανάγνωσε δύο ποιήματα της στιχουργού σε δεύτερο χρόνο με τίτλους ‘’ Καφεΐνη’’ και ‘’Επώδυνος Έρωτας” τα οποία έχουν μελοποιηθεί από τον Σταύρο Σιόλα και τα ερμηνεύει ο σπουδαίος ‘’Βασίλης Παπακωνσταντίνου.’’

Η Sunny Μπαλτζή, εμφανώς συγκινημένη, αφιέρωσε στη μητέρα της ένα σπουδαίο ποίημα και ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση της ποιητικής της συλλογής.

Η βραδιά έκλεισε με ερωτήσεις του κοινού προς την καλλιτέχνη αλλά και κάποια ακόμη τραγούδια τα οποία ολοκλήρωσαν την εκδήλωση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟ”

Ο «Ανθρωποφάγος» αποτελεί ένα δυνατό απόσταγμα συναισθημάτων, διαφορετικών χρονικών περιόδων, που επιχειρεί να μας παρασύρει στους δρόμους των μύθων, της σκληρής πραγματικότητας, της απώλειας, των καταραμένων ερώτων και της ματαιότητας, ενώ η φαντασιακή πηγή της λύτρωσης αναλαμβάνει το καθήκον να χτίσει τον κόσμο από την αρχή.

Τέσσερις ενότητες, τέσσερις άξονες γύρω από τους οποίους εκτυλίσσεται η αχαλίνωτη φαντασία της, αποκαλύπτοντας το αντισυμβατικό της ταλέντο και τη δυνατή γραφή της, καθώς περιπλανιέται σε εμβληματικά πορνεία, παλιές γειτονιές, κακόφημους δρόμους και όνειρα, αναζητώντας τη χαμένη αθωότητα.

Χαρακτηριστικός είναι ο «επικήδειος», ανάκληση και φόρος τιμής στη μεγάλη τραγουδοποιό Αρλέτα, που μάλιστα είχε κατονομάσει τη Σάννυ Μπαλτζή ως κορυφαία ποιήτρια της γενιάς της.

Στο βιβλίο περιλαμβάνεται, επίσης, μελοποιημένη ποίηση μέσα από σημαντικές συνεργασίες, ιδιαίτερα διακεκριμένες δουλειές της που έγιναν τραγούδια, ενώ αποκαλύπτονται και τα δύο τετράστιχα που υπολείπονται στο τραγούδι «Σαν Χουάν», όπου ο Σταύρος Σιόλας ανέσυρε μέσα από αυτή τη συλλογή, πριν την έκδοσή της, μελοποιώντας ένα μέρος της.

Τα σκίτσα του βιβλίου επιμελήθηκε ο εικαστικός ζωγράφος Δημήτρης Αστερίου.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!