Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Αμυγδαλεώνας: Καταγγελία για επίθεση αδέσποτου σκύλου σε παιδί – “Εδώ και μια εβδομάδα δεν το έχουν μαζέψει”

Must Read

Μια επίθεση αδέσποτου σκύλου σε βάρος ενός μικρού κοριτσιού στον Αμυγδαλεώνα, η οποία έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, έφερε ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στον δήμο Καβάλας.

Η καταγγελία για την επίθεση αυτή, η οποία συνοδεύεται και από φωτογραφικό υλικό που εστάλη από την μητέρα του θύματος (ονόματι Ζαχαρούλα Κακάρα – το ονοματεπώνυμο δημοσιεύεται κατόπιν δικής της αδείας), αναφέρει τα εξής:

Το πρωί της Δευτέρας, περίπου στις 7:30, η κόρη μου πήγαινε στο σχολείο και δέχτηκε επίθεση από ένα μαύρο σκυλί μεσαίου μεγέθους, το οποίο την δάγκωσε στο μπούτι. Ταυτόχρονα με την μεταφορά της στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις και εμβολιασμούς, επικοινώνησα με τον κτηνίατρο του δήμου -ο οποίος μού είπε πως πρέπει να βρεθεί το σκυλί και να εξεταστεί για τυχόν ασθένειες που ενδέχεται να μεταφέρει.

Αμέσως μετά, ξεκίνησα να τηλεφωνώ σε όποιους πίστευα πως μπορούν να βοηθήσουν. Αρχικά τηλεφώνησα στον πρόεδρο του χωριού, ο οποίος και μετέφερε την καταγγελία μου στον αντιδήμαρχο Καβάλας Απόστολο Μουμτζάκη. Ο τελευταίος επικοινώνησε μαζί μου, και σε πολύ φιλικό και όμορφο τόνο τού εξήγησα το τι είχε συμβεί. Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι όντως πρέπει να εντοπιστεί γρήγορα ο σκύλος, αφενός για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του, αφετέρου για να μην επιτεθεί ξανά σε κάποιον άλλον άνθρωπο (βλέπετε, στο παρελθόν ο συγκεκριμένος σκύλος έχει επιτεθεί και σε άλλη μία γυναίκα δαγκώνοντάς την, ενώ συχνά επιτίθεται και σε άλλα παιδιά.)

Από εκείνη την ημέρα, ωστόσο, μέχρι και σήμερα κανένας δεν έχει καταφέρει να το περισυλλέξει το σκυλί (αν και το έχω εντοπίσει και υποδείξει στις αρχές, αν και καθημερινά με διαβεβαιώνουν πως θα το πιάσουν). Μου λένε πως είναι αρκετά άγριο και πως δεν μπορούν να το πιάσουν, αν και μου είπαν πως θα επιχειρήσουν ξανά αύριο Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου (μια εβδομάδα μετά). Ο κτηνίατρος, από τη μεριά του, μού λέει πως δεν γίνεται να το ναρκώσει.

Σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ εγώ σαν μάνα για να το πιάσουν; Οι μέρες περνάνε, όπως είπα και σε όλους αυτούς. Αν έχει κάποιο μικρόβιο το σκυλί, πότε θα το μάθουμε; Έχω αγανακτήσει πλέον, καθώς όλοι ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον και δουλειά δεν γίνεται.

Εν τω μεταξύ υπάρχουν πολλά αδέσποτα στην περιοχή, τα οποία τα ταΐζουν ωμά κρέατα. Αυτά όλα πρέπει να μεριμνήσει ο δήμος και οι φιλοζωικές οργανώσεις (Σχόλιο γράφοντος: Ο μόνος αρμόδιος φορέας για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων είναι ο δήμος) για να τα μαζέψουν, διότι έχει παραγίνει το κακό. Αν τυχόν συμβεί κάτι χειρότερο, τι θα γίνει; Ποιον πρέπει να κατηγορήσω;

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Podcast “Η Επέλαση των Βαρβάρων”, ΕΠ. 35: Πεσμένη γέφυρα; Όχι. Στρατόπεδο; Όχι. Πάρκο Χριστουγέννων; Ναι!

Δεν γίνεται να έχουν όλοι οι άλλοι Χριστουγεννιάτικα πάρκα και εκδηλώσεις και εμείς εδώ στην Καβάλα να μην έχουμε…...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!