11.8 C
Kavala
Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Ακυρώθηκαν οι μαζικές στειρώσεις στην Καβάλα – Στα “κάγκελα” ο “Αίσωπος”, τι απαντάει ο δήμος

Must Read

Φωτιά στο ύψωμα Βασιλάκη

Φωτιά ξέσπασε, περί τις 13:30 της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020, κοντά στο ύψωμα Βασιλάκη στην Καβάλα. Αν...

Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο “Ακόντισμα”: Αλλαγή ημερομηνίας

Μετατίθεται για τις 23 Αυγούστου 2020 η συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο θέατρο του Ακοντίσματος στην Νέα...

Έκρηξη στην Βηρυτό: Την ίδια ουσία χρησιμοποιούν και στην ΒΦΛ

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη οι εικόνες από την φονική έκρηξη που έλαβε χώρα πριν...

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook αργά το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2020, το φιλοζωικό σωματείο Καβάλας “Αίσωπος” γνωστοποίησε την ακύρωση των μαζικών στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την Παρασκευή 5 Ιουνίου και να ολοκληρωθούν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από αιχμές σε βάρος της δημοτικής αρχής Καβάλας -με την συνεργασία της οποίας επρόκειτο να γίνουν οι στειρώσεις-. Μπορεί, βέβαια, οι συντάκτες της ανακοίνωσης απλά να παραπέμπουν στον δήμο όσους εκφράσουν απορίες για την ακύρωση των στειρώσεων (αν και τονίζεται η λέξη “αγανάκτηση“), ωστόσο εντός του σωματείου υπάρχει έντονη δυσφορία για την απόφαση της δημοτικής αρχής να μην προχωρήσουν οι μαζικές στειρώσεις -μια απόφαση που, σύμφωνα με τους ίδιους, “ελήφθη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή”

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ!!!!! Δυστυχώς τα νέα που θα σας ανακοινώσουμε δεν είναι ευχάριστα. Οι στειρώσεις που με τόσο κόπο παλέψαμε…

Gepostet von "Αίσωπος" Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας am Mittwoch, 3. Juni 2020

Η απάντηση του δήμου Καβάλας ήρθε μέσα από την παρακάτω ανακοίνωση:

Με έκπληξη διαβάσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2020 η διοίκηση του Φιλοζωικού Σωματείου «Αίσωπος», σχετικά με την αναβολή του προγράμματος στείρωσης των αδέσποτων ζώων της περιοχής μας, σε συνεργασία του Δήμου Καβάλας με τη οργάνωση «VETS IN ACTION».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση τόσο των μελών του εν λόγω φορέα, όσο και της κοινής γνώμης, οφείλουμε να παραθέσουμε την αλληλουχία των γεγονότων που επισυνέβησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών. 

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, αφού ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του Σωματείου για την πρωτοβουλία τους και τη διαχρονικά αγαστή σχέση που έχουν αναπτύξει με τις δημοτικές υπηρεσίες για την προστασία των αδέσποτων ζώων, υποσχέθηκε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πραγματοποίησης της συγκεκριμένης δράσης, εξετάζοντας το ενδεχόμενο εξαίρεσης των στελεχών της οργάνωσης VETS IN ACTION από την εφαρμογή των κανόνων περιορισμού των μετακινήσεων που έχει επιβάλλει η πολιτεία, για να αποτραπεί πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ωστόσο, από την επικοινωνία που είχαν οι συνεργάτες του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, με την αρμόδια διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα και τους εκπροσώπους των ελεγκτικών μηχανισμών στην Καβάλα (Αστυνομική Διεύθυνση) και στον συνοριακό σταθμό Εξοχής (Κάτω Νευροκοπίου), κατέστη σαφές ότι δικαίωμα εισόδου στη χώρα μας διατηρούν όσοι έχουν συγκεκριμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις ή διαθέτουν μόνιμη κατοικία στα όρια της ελληνικής επικράτειας, ενώ, ακόμη και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όπως αναφέρει το ΦΕΚ 2089 της 31 Μαΐου 2020 (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ. Οικ. 33470), τα πρόσωπα που θα εισέλθουν στη χώρα από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής (συμπεριλαμβανομένων των κρατών – μελών της ΕΕ), τίθενται υποχρεωτικά σε καθεστώς καραντίνας για διάστημα επτά (7) ημερών από την άφιξη τους.

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι η προγραμματισμένη για τις 5 Ιουνίου 2020 εθελοντική δράση, παρά τη δεδηλωμένη πρόθεση του Δήμου Καβάλας, ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί, καθώς δεν μπορούμε συνειδητά να παρανομήσουμε, παρακάμπτοντας τις ευρέως γνωστές κοινές υπουργικές αποφάσεις.   

Το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας γνωστοποιήθηκε άμεσα στη διοίκηση του Φιλοζωικού Σωματείου «Αίσωπος» και δη στην Πρόεδρο του, την κ. Αβραμίδου, και στην εκπρόσωπο της οργάνωσης «VETS IN ACTION» στην Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθεί η ομάδα των Βούλγαρων κτηνιάτρων που επρόκειτο να επισκεφθεί την Καβάλα. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν αποσύρει το ενδιαφέρον της για το πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων ζώων και παραμένει στη διάθεση των διοργανωτών για την υλοποίηση του μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Φωτιά στο ύψωμα Βασιλάκη

Φωτιά ξέσπασε, περί τις 13:30 της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020, κοντά στο ύψωμα Βασιλάκη στην Καβάλα. Αν...

Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο “Ακόντισμα”: Αλλαγή ημερομηνίας

Μετατίθεται για τις 23 Αυγούστου 2020 η συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο θέατρο του Ακοντίσματος στην Νέα Καρβάλη. Ως γνωστόν, η συναυλία...

Έκρηξη στην Βηρυτό: Την ίδια ουσία χρησιμοποιούν και στην ΒΦΛ

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη οι εικόνες από την φονική έκρηξη που έλαβε χώρα πριν από 2 ημέρες στο λιμάνι...

Προκήρυξη διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο, «Θάσος, φως και χρώματα»

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών 2020» η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Θάσος, φως και χρώματα».  Οι φωτογραφίες των διαγωνιζομένων μπορούν...

ΕΟΔΥ: 8 νέοι φορείς κορωνοϊού στον νομό Καβάλας – Μεταξύ αυτών Ανακοινώσεις από τις εταιρείες της ΒΦΛ – Βρέθηκε φορέας στην Μεραρχία;

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 124 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα. Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων:

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -