Ένα ακόμα δείγμα της προχειρότητας με την οποία το υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει το άνοιγμα των σχολείων, την ερχόμενη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, εν μέσω του κορωνοϊού SARS-COV-2 ήταν αυτό που ανέφερε, στην διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Θανάσης Δασκαλούδης για την προμήθεια των μασκών που θα φορούν οι μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δασκαλούδης ανέφερε πως “δεν έχουν έρθει ακόμα οι μάσκες στα σχολεία. Ακούσαμε ότι θα έρθουν την προσεχή Παρασκευή” (κάτι που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος ερωτώμενος από το Kavala Portal σημείωσε πως “σήμερα ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες από την ΚΕΔΕ, οπότε περιμένουμε από μέρα σε μέρα να ενημερωθούμε για το πότε θα αποσταλούν οι μάσκες. Μπορεί να ενημερωθούμε αύριο Τρίτη, μπορεί και στο τέλος της εβδομάδας.”)
Το ακόμα πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι αυτό που είπε ο κ. Δασκαλούδης αμέσως μετά:
“Σε περίπτωση που δεν έρθουν οι μάσκες, θα αναγκαστούμε να ενημερώσουμε τους διευθυντές των σχολείων για να αγοράσουν αυτοί τις απαραίτητες μάσκες -από τα κονδύλια που διαθέτουν τα σχολεία!”