11.8 C
Kavala
Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Αδέσποτα ζώα, Κρηνίδες και δήμος Καβάλας: Το “αλαλούμ” συνεχίζεται

Must Read

Ο…τηλεβόας: Ντροπή και μόνο ντροπή

Οι εικόνες που κάνουν, από το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαρτίου 2021, το γύρο του Internet (*)...

ΤΑ(Π)υρος στο υαλοπωλείο – του Χρήστου Ποτόλια

Έβαλαν τον ταύρο (ΤΑΠ) στο υαλοπωλείο και τους φαίνεται τώρα παράξενο που σπάνε τα γυαλικά.

Κορωνοϊός: Κρούσμα στο 12ο Δ.Σ. Καβάλας – Κλείνει σχεδόν το μισό σχολείο

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από...

Ένα από τα πλέον χρόνια προβλήματα της καθημερινότητάς μας (που δεν απασχολεί μόνο τον δήμο Καβάλας αλλά και όλους τους άλλους δήμους της χώρας) απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την τοπική μας επικαιρότητα.

Ο λόγος για τη διαχείριση των αδέσποτων (αλλά και των δεσποζόμενων) ζώων.

Η αφορμή δόθηκε από 2 επιθέσεις σκυλιών σε συμπολίτες μας στις Κρηνίδεςδεύτερη, μάλιστα, σε μια 11χρονη), οι οποίες έλαβαν χώρα μέσα στην εβδομάδα. Τα θύματα αυτών των επιθέσεων είναι καλά στην υγεία τους -μεταφέρθηκαν, φυσικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας- ενώ σύμφωνα με αναφορές που έγιναν από κατοίκους των Κρηνίδων και οι 2 επιθέσεις φέρονται να έγιναν από δεσποζόμενα ζώα!

Παρόλα αυτά, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Καβάλας (για την ακρίβεια, το Τμήμα Διαχείρισης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς) έγινε γνωστό πως περισυλλέχθησαν (μετά από επώνυμες καταγγελίες) 3 αδέσποτα σκυλιά! Και μάλιστα χωρίς τη σύσταση της (απαραίτητης από τη νομοθεσία) πενταμελούς επιτροπής για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων -άλλωστε οι ίδιοι οι συντάκτες της ανακοίνωσης τονίζουν πως η επιτροπή…θα συνεδριάσει στο μέλλον!

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, η ομάδα περισυλλογής αδέσποτων σκύλων, μετά τα τελευταία περιστατικά επιθετικότητας σε συνδημότες μας, στο κέντρο των Κρηνίδων, προέβη στην περισυλλογή τριών αδέσποτων σκύλων, για τους οποίους υπήρχαν επώνυμες καταγγελίες, συνοδευόμενες από σχετικές ιατρικές βεβαιώσεις του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Τα αδέσποτα, μετά την περισυλλογή τους, μεταφέρθηκαν στο κυνοκομείο του Δήμου Καβάλας, για κτηνιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση της υγείας τους.

Μετά το πέρας 15 ημερών, κατόπιν συνεδρίασης της αρμόδιας πενταμελούς Επιτροπής, θα αποφασιστούν οι ενέργειες που θα διασφαλίσουν αφενός μεν την προστασία των πολιτών και αφετέρου την ευζωία των αδέσποτων σκύλων.

Όλα αυτά την ώρα που ο αριθμός των αδέσποτων ζώων αυξάνεται συνεχώς (μιας και ουκ ολίγοι συνδημότες συνεχίζουν την “κακιά συνήθεια” να πετάνε στον δρόμο τα κατοικίδιά τους όταν τα βαρεθούν), η διαχείρισή τους από τη δημοτική αρχή (τον πλέον αρμόδιο φορέα, βάση της νομοθεσίας) παραμένει πρακτικά ανύπαρκτη και οι φιλόζωοι παλεύουν σχεδόν μόνοι τους για να μπορέσουν να διαχειριστούν τα αδέσποτα (ακούγοντας, συχνά, τα μύρια όσα από συμπολίτες που ναι μεν ενδιαφέρονται για τη δική τους ασφάλεια αλλά απλά βλέπουν έναν αδέσποτο σκύλο ή μια αδέσποτη γάτα και δεν ενδιαφέρονται για το πώς βρέθηκε αυτό το αδέσποτο στο δρόμο).

Με απλά λόγια…το αλαλούμ συνεχίζεται…

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Ο…τηλεβόας: Ντροπή και μόνο ντροπή

Οι εικόνες που κάνουν, από το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαρτίου 2021, το γύρο του Internet (*)...

ΤΑ(Π)υρος στο υαλοπωλείο – του Χρήστου Ποτόλια

Έβαλαν τον ταύρο (ΤΑΠ) στο υαλοπωλείο και τους φαίνεται τώρα παράξενο που σπάνε τα γυαλικά. Μέρες τώρα στα ερτζιανά...

Κορωνοϊός: Κρούσμα στο 12ο Δ.Σ. Καβάλας – Κλείνει σχεδόν το μισό σχολείο

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από γονείς που ενημερώθηκαν από τη...

10 απινιδωτές εγκατέστησε η ΠΕ Καβάλας (φωτογραφίες)

Εδώ και πολλά χρόνια (ήδη από το 2018) έχουμε επισημάνει την ανάγκη να εγκατασταθούν σε πολυσύχναστους χώρους (είτε ανοιχτούς είτε κλειστούς) απινιδωτές...

Μιχάλης Λυχούνας: Ένας ανανήψας από την COVID-19 αφηγείται

Ένας από τους πλέον γνωστούς συμπολίτες μας που που έζησε "από πρώτο χέρι" την νόσο COVID-19 είναι ο αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας.

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -