Οι Πάνθηρες Καβάλας ήταν οι νικητές του ντέρμπι κορυφής της Α2 μπάσκετ γυναικών, επικρατώντας με 74-61 της Ανόρθωσης Βόλου. Η νίκη αυτή αποκτά διπλή σημασία, καθώς οι Καβαλιώτισσες κάλυψαν τη διαφορά των 8 πόντων, με την οποία ηττήθηκαν στο ματς του πρώτου γύρου.
Οι Πάνθηρες μπήκαν ιδανικά στη αναμέτρηση και, χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα, προηγήθηκαν με 9-2. Στη συνέχεια η Ανόρθωση βρήκε ρυθμό, μάζεψε τη διαφορά και με το λέιπ απ της Κοτζαΐτη στον αιφνιδιασμό πήρε τα ηνία (13-15). Παρόμοιο με εκείνο της πρώτης περιόδου το ξεκίνημα για τις γηπεδούχες, οι οποίες πέτυχαν σερί πέντε πόντων για το 20-17. Ακολούθησε ένα μεγάλο ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, αλλά καμία να μην μπορεί να ξεφύγει πέρα από τους τρεις πόντους. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με βραχεία κεφαλή των Πανθήρων (36-35).
Στην επανάληψη η Ανόρθωση ξεκίνησε καλύτερα και πήρε διαφορά εφτά πόντων (42-49), εκμεταλλευόμενη και κάποια εύκολα καλάθια που έχασαν οι αντίπαλοί της. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά της περιόδου οι Πάνθηρες κατάφεραν να μειώσουν (49-53) και να μπουν με καλύτερη ψυχολογία στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εκεί, παρουσιάστηκαν πιο αποφασισμένες για τη νίκη και, δεχόμενοι μόλις επτά πόντους στο διάστημα αυτό, πήραν ένα σπουδαίο ροζ φύλλο απέναντι στον ανταγωνιστή της για την άνοδο.
Τα δεκάλεπτα:15-17, 36-35, 49-53, 74-61