11.8 C
Kavala
Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

Α.Δ. Καβάλας προς οδηγούς: “Έτσι θα κινείστε όταν γίνονται συντηρήσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο”

Must Read

ΝΠΣ Βέροια-ΑΟ Καβάλα 2-0: Έχασε αλλά ακόμα κρατάει την τύχη στα χέρια του

Τη δεύτερη εκτός έδρας ήττα στη φετινή σεζόν γνώρισε ο ΑΟΚ, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την...

ΓΣ Ελευθερούπολης-Ολυμπιακός Β 68-74: Άγγιξε την υπέρβαση ο «λαβωμένος» ΓΣΕ

Αγωνιζόμενος χωρίς τον Γιάννη Σταμπουλή (τραυματίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι και πιθανότατα χάνει το υπόλοιπο της σεζόν), ο...

Με απόφαση που υπέγραψε ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Ιωάννης Καραμανλής,

αποβλέποντας στην πρόληψη ατυχημάτων, στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, στην αποφυγή της άσκοπης ταλαιπωρίας του κοινού και προκειμένου να διευκολύνονται τα έργα που θα εκτελούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, τη συντήρηση του οποίου έχει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας,

ορίζονται τα εξής:

α) Κατά την εκτέλεση εργασιών άμεσης επέμβασης μικρής διάρκειας και τοπικής εμβέλειας, όπως αντικατάσταση φθαρμένων στηθαίων ασφαλείας, κοπή χόρτων και ζιζανίων, διαγραμμίσεις, επιδιορθώσεις επί ασφαλτοτάπητα, αλλαγή λαμπτήρων – καλωδίων και λοιπές εργασίες ηλεκτροφωτισμού, κλείσιμο οπών οδοστρώματος με ψυχρή άσφαλτο, σκούπισμα με μηχανικό σάρωθρο, καθαρισμό πινακίδων από αναγραφές, άρση καταπτώσεων, καθαρισμό οδοστρώματος, φρεατίων, νησίδων, αντικατάσταση – αποκατάσταση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, μάζεμα σκουπιδιών, άρση καταπτώσεων κ.λπ., στo πλαίσιο της συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, να εφαρμοσθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Να διακόπτεται τμηματικά και ανάλογα με το σημείο εκτέλεσης των εργασιών η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας ή σε τμήμα του ενός ρεύματος, σε κάθε περίπτωση όχι σε όλο το πλάτος της οδού. -Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του ελεύθερου ρεύματος κυκλοφορίας, ανάλογα με την υπάρχουσα σήμανση και τις υποδείξεις των σημαιοφόρων.
  • Η σήμανση για την εφαρμογή των μέτρων να είναι σύμφωνη με την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/οικ/502/2003 από 9-7-2003 Απόφαση του Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και την υπ’ αριθ. ΔΜΕΟ/0/613 από 16-02-2011 Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.
  • Οι εργασίες να εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, να είναι ολιγόωρες και κατά τις νυχτερινές ώρες να απομακρύνεται η εργοταξιακή σήμανση και η οδός να αποδίδεται πλήρως στην κυκλοφορία, απόλυτα καθαρή από φερτές και ξένες ύλες.

β) Το μέγιστο μήκος των εργασιών να καθορίζεται σε συνεννόηση με το κατά τόπο αρμόδιο Τμήμα Τροχαίας ή Αστυνομικό Τμήμα, ανάλογα με την περίπτωση του οδικού δικτύου και τις επικρατούσες συνθήκες και να γνωστοποιείται εγγράφως στην Υπηρεσία μας μαζί με τις ημερομηνίες εκτέλεσης των εργασιών.

γ) Να ΜΗΝ εκτελεστούν εργασίες:

(1) Από ημέρα Παρασκευή έως ημέρα Κυριακή για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.
(2) Από την Παρασκευή 18-06-2021 έως την Δευτέρα 21-06-2021 (Πεντηκοστή και Αγίου Πνεύματος).
(3) Από Τετάρτη (27-10-2021) έως Πέμπτη (28-10-2021) [28η Οκτωβρίου]
(4) Από την Πέμπτη (23-12-2021) έως την Πέμπτη (06-01-2022) [Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά -Θεοφάνεια]
(5) Από την Παρασκευή (04-03-2022) έως την Καθαρά Δευτέρα (07-03-2022)
(6) Από την Πέμπτη (24-03-2022) έως την Παρασκευή (25-03-2022) [25η Μαρτίου – Ευαγγελισμός της Θεοτόκου]
(7) Από Μ. Πέμπτη 21-04-2022 έως Δευτέρα 25-04-2022 (Περίοδος Πάσχα)

δ) Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες να εκτελούνται ΜΟΝΟ μετά από προηγούμενη Συνεννόηση και Έγκριση του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας ή του αρμόδιου Αστυνομικού Τμήματος, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία συνεπεία τοπικών ιδιαιτεροτήτων ή εκτάκτων γεγονότων (έκτακτες εκδηλώσεις, δυσμενείς καιρικές συνθήκες κ.λπ.).

ε) Με μέριμνα και ευθύνη του εργολήπτη του έργου και των εκτελούντων εν γένει τις εργασίες:

  • Να τοποθετείται κάθε φορά η απαραίτητη και προβλεπόμενη σήμανση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.» και της υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/οικ/502/2003 (Φ.Ε.Κ. 946-Β΄/9-7-2003) Απόφασης Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών, ιδιαίτερα στα σημεία εκτέλεσης των εργασιών.
  • Μετά το πέρας των εργασιών να απομακρύνεται η εργοταξιακή σήμανση και η οδός να αποδίδεται πλήρως στη κυκλοφορία απόλυτα καθαρή από φερτές και ξένες ύλες.
  • Να ενημερώνεται κάθε φορά εγγράφως η Υπηρεσία μας, το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τα ακριβή σημεία εκτέλεσης και τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης των εργασιών, τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη αυτών.

στ) Εξουσιοδοτούμε το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας και τα Αστυνομικά Τμήματα Θάσου-Νέστου-Παγγαίου για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής τεχνικής, εφόσον απαιτηθεί, αναφέροντάς μας σχετικά.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

ΝΠΣ Βέροια-ΑΟ Καβάλα 2-0: Έχασε αλλά ακόμα κρατάει την τύχη στα χέρια του

Τη δεύτερη εκτός έδρας ήττα στη φετινή σεζόν γνώρισε ο ΑΟΚ, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την...

Α2 μπάσκετ, 4η αγωνιστική (Β΄ Γύρος): Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Αποτελέσματα ΑΣ Καρδίτσας-Μαρούσι 86-75 ΓΣ Ελευθερούπολης-Ολυμπιακός Β 68-74 Πανερυθραϊκός-Απόλλων Πάτρας 66-71

ΓΣ Ελευθερούπολης-Ολυμπιακός Β 68-74: Άγγιξε την υπέρβαση ο «λαβωμένος» ΓΣΕ

Αγωνιζόμενος χωρίς τον Γιάννη Σταμπουλή (τραυματίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι και πιθανότατα χάνει το υπόλοιπο της σεζόν), ο ΓΣΕ γνώρισε την εντός έδρας...

Νεκρός οδηγός δίκυκλου στον Άγιο Σίλα

Ένας 39χρονος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, όταν το δίκυκλο στο...

Μικρή η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στου Καπνεργάτη (+ το σχόλιό μας)

Δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης 10 Ιουνίου 2021 στην πλατεία Καπνεργάτη,...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -