Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

3ο Brevet Φιλίππων: Ο γύρος του “Πάρκου Φιλίππων” με ένα ποδήλατο…επιστρέφει!

Must Read

Μια ποδηλατική διοργάνωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο από αγωνιστικής άποψης αλλά και εξαιτίας της σημασίας της διαδρομής, πρόκειται να διεξαχθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021.

Ο λόγος για το 3ο Brevet Φιλίππων – Brevet Philippi, μια διοργάνωση στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες ποδηλάτες καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 210 χιλιομέτρων, περνώντας μέσα από 20 τοπικούς οικισμούς και 7 δήμους (Δήμος Καβάλας, Δήμος Δράμας, Δήμος Δοξάτου, Δήμος Προσοτσάνης, Δήμος Παγγαίου, Δήμος Αμφίπολης, Δήμος Νέας Ζίχνης).

Η δράση αυτή διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2018, από την ΑΜΚΕ Επιστημονική “Οψόμεθα εις Φιλίππους” και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καβάλας “Κύκλοτρον”, ενώ επαναλήφθηκε τον Οκτώβριο του 2019. Οι διοργανωτές του ακολουθούν τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece.

Η διαδρομή

Η Διαδρομή, ακολουθεί τις ρίζες των ορεινών όγκων που υπάρχουν περιμετρικά του Πάρκου Φιλίππων, με εκκίνηση τον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων (Μνημείο Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Unesco). Στη συνέχεια, οι ποδηλάτες θα κινηθούν προς το χωριό του Καλαμώνα και αφού περάσουν από το Καλαμπάκι, τη Φτελιά και το Μικροχώρι, θα μπουν στη πόλη της Δράμας. Από εκείνο το σημείο, θα ακολουθήσουν την εθνική οδό Δράμας – Νευροκοπίου μέχρι να βρουν την αριστερή στροφή προς τα Κοκκινόγεια, όπου θα είναι και ο πρώτος σταθμός ελέγχου.

Στη συνέχεια ξεκινά μια πολύ όμορφη, ανηφορική όμως διαδρομή, στους πρόποδες του Μενοικίου Όρους περνώντας κατά σειρά από τους οικισμούς της Χαριτωμένης, της Καλής Βρύσης, της Καλλιθέας, της Περιχώρας, του Αγιοχωρίου, της Αλιστράτης, μέχρι να συναντήσουν το Σταθμό Λευκοθέας και να κινηθούν με κατεύθυνση προς Σέρρες για λίγα χιλιόμετρα. Αφήνοντας την εθνική οδό, στρίβουν αριστερά προς την Αμφίπολη, όπου μετά από κυρίως κατηφορικά χιλιόμετρα, θα βρουν το τρίτο σταθμό ελέγχου, στον Λέων της Αμφιπόλεως. Από εκείνο το σημείο, θα ακολουθήσουν το δρόμο που θα τους ξαναβάλει στην Αμφίπολη για να κινηθούν πάλι προς τη Μεσσολακιά.

Έπειτα ακολουθούν το δρόμο με κατεύθυνση τη Πρώτη Σερρών, όπου μετά από λίγα χιλιόμετρα, θα συναντήσουν τη διασταύρωση που οδηγεί στη Καβάλα. Εκεί στρίβουν αριστερά, προς Ελευθερούπολη, όπου τους περιμένει ο τρίτος σταθμός ελέγχου. Αφήνοντας την Ελευθερούπολη, κινούνται προς τη Καβάλα μέχρι τη διασταύρωση του Σταυρού όπου στρίβουν αριστερά προς τις Κρηνίδες. Εκεί στη πλατεία Πελεκανίδη, τούς περιμένει ο τελευταίος σταθμός ελέγχου και ο τερματισμός 210 επίπονων αλλά απολαυστικών χιλιομέτρων.

Σκοπός της διοργάνωσης

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης επιδιώκεται, η ενίσχυση της ευρύτερης περιοχή ως κέντρου πολιτισμικού και αθλητικού τουρισμού καθώς αποτελεί τόπο με πλούσιο γεωμορφολογικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα. Σκοπός του θεσμού του «Brevet Φιλίππων» είναι να αξιοποιήσει την παγκοσμίου φήμης Μάχη των Φιλίππων και να τοποθετήσει την περιοχή, αθλητικά αλλά και τουριστικά, στην θέση που της αξίζει δημιουργώντας φήμη, αναγνωρισιμότητα, ανταγωνιστικότητα, επισκεψιμότητα, θέσεις εργασίας, νέα επιχειρηματικότητα, επενδύσεις και κερδοφορία για όλους τους «μετόχους» του τόπου. Μέσα από τις δράσεις αυτές επιδιώκεται να χτιστεί μια διακριτή και σαφής ταυτότητα του θεσμού και της περιοχής που θα προβάλλεται με συνέπεια και συνέχεια σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας από όλους τους φορείς σε κάθε ευκαιρία σε βάθος χρόνου, με οργανωμένο σχέδιο μάρκετινγκ και επικοινωνίας. Παράλληλα ο θεσμός αυτός δημιουργεί ενωτικές προϋποθέσεις για τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της περιοχής, καλλιεργώντας την οικονομική ανάταση και την κοινωνική συνοχή που έχει ανάγκη η περιοχή μας.

COVID-Free

Για την ασφάλεια, αθλητών, εθελοντών και λοιπών συμμετεχόντων, το φετινό “Brevet Φίλιπποι – Brevet Philippi” θα πραγματοποιηθεί τηρώντας συγκεκριμένους κανονισμούς υγιεινής χαρακτηρίζοντάς το ως COVID FREE. 

Διοργανωτές, εθελοντές και συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό test COVID (72 ωρών για pcr – 48 ωρών για rapid test). Το απαραίτητο έγγραφο θα πρέπει να σταλεί με email τουλάχιστον 2 ημέρες πριν την εκκίνηση και να το έχουν μαζί τους την ημέρα της διοργάνωσης σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή. Επιπλέον, θα τηρούνται οι αποστάσεις και θα γίνεται χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση (αλλά και τη φόρμα για τη δήλωση συμμετοχής ως και τις 10/10/2021 -η οποία είναι δωρεάν) μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπό της, τον http://www.brevetphilippi.com/

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΓΣ Ελευθερούπολης – Ερμής Σχηματαρίου 71-69: Πήρε το «θρίλερ» και έκανε το 1-0 – Στο Σχηματάρι για την πρόκριση στο final four (βίντεο)

Το 1-0 στα play off της Elite League έκανε ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης, ο οποίος επιβλήθηκε με 71-69 του...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!