2ος τραυματισμός ανήλικου σε θαλάσσια παιδική χαρά εντός νομού Καβάλας μέσα σε έναν μήνα

φωτογραφία αρχείου

Στις 30 του περασμένου μήνα ένα 13χρονο παιδί (υπήκοος Ρουμανίας) είχε τραυματιστεί ενώ έπαιζε σε θαλάσσια παιδική χαρά στην Θάσο -και συγκεκριμένα στις “Πλατάνες” Μαριών (πατήστε εδώ για να θυμηθείτε το εν λόγω περιστατικό).

Δεν συμπληρώθηκε ένας μήνας από τότε, και ένα νέο περιστατικό με τραυματισμό ανήλικου σε θαλάσσια παιδική χαρά (αυτήν την φορά στην Νέα Πέραμο) έρχεται να στείλει σε κάθε αρμόδιο φορέα (δήμοι, περιφέρεια, λιμενικό κλπ) το μήνυμα πως κάποια στιγμή θα πρέπει να ελεγχθούν σοβαρά οι προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας αυτών των θαλάσσιων παιδικών χαρών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας,

Τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 22 Αυγούστου 2025, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας για τον τραυματισμό ενός 9χρονου ημεδαπού στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Νέας Περάμου Καβάλας.

Συγκεκριμένα, ο 9χρονος, κατά τη διάρκεια παιχνιδιού σε θαλάσσιο πάρκο, έπεσε από την φουσκωτή τσουλήθρα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του. Ο 9χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για την παροχή των πρώτων βοηθειών από όπου και εξήλθε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 32χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια της επιχείρησης θαλασσίων μέσων αναψυχής, για παράβαση του άρθρου 314 παρ. 2 του Π.Κ. (Σωματικές βλάβες από αμέλεια).