Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Απολογισμός της διοίκησης της περιφέρειας ΑΜΘ - Γ. Παυλίδης: "Εντόπισα ότι δεν αγαπιόμαστε μεταξύ μας" Κύριο

Posted On Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 00:55 Γράφτηκε από τον

Με 42 παρόντες και 9 απόντες περιφερειακούς συμβούλους άρχισε η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με ένα και μοναδικό θέμα, αυτό του Απολογισμού του 16μηνου Σεπτέμβριος 2014- Δεκέμβριος 2015 της διοίκησης της περιφέρειας ΑΜ-Θ. Με την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Παυλίδης υπογράμμισε ότι ο απολογισμός απορρέει ,όχι μόνον ως υποχρέωση από τον νόμο, αλλά ως πράξη ευθύνης και ανοιχτού διαλόγου απέναντι στην κοινωνία.Να σημειωθεί ότι ήταν ο πρώτος απολογισμός της παρούσας διοίκησης.

«Παραλαμβάνοντας την διοίκηση, εντοπίσαμε σημαντικά κενά που δημιουργούσαν δυσλειτουργίες και ακόμη είμαστε στην κατεύθυνση της επίλυσης αυτών των δυσλειτουργιών. Οι παρατάξεις αποτελούν βασικούς μοχλούς για την λειτουργία του ΠΣ, καθώς εκπροσωπούν τους πολίτες αυτού του τόπου. Εμείς, αυτή τη λειτουργία τους την υποστηρίζουμε, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, μιλήσαμε για εκατοντάδες θέματα κι επιχειρούμε να υπερβούμε τις εθνικές πολιτικές προς όφελος των συμφερόντων του τόπου μας. Ένα χαρακτηριστικό του 2015 είναι ότι ο θεσμός ταξίδεψε μόνος, δεν είχαμε τη δέουσα θεσμική και οικονομική βοήθεια και το διάστημα αυτό όλη η χώρα λειτούργησε μέσα σε ιδιαίτερες δυσκολίες. Εμείς έπρεπε να λειτουργήσουμε παρά τις δυσκολίες μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο προσέθετε δυσκολίες. Άλλο στοιχείο είναι η αποδυνάμωση της περιφέρειας από το προσωπικό, με αποτέλεσμα πολλά γραφεία, ακόμη και το δικό μου, να λειτουργούν με πολλά κενά. Καταγράφηκαν για το διάστημα αυτό 40 αποχωρήσεις στελεχών με μεγάλη εμπειρία. Τρίτο χαρακτηριστικό ήταν η βαθμιαία μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να μας δημιουργούνται συνθήκες ασφυξίας. Να διευκρινιστεί ότι οι πόροι του ΕΣΠΑ δεν σχετίζονται με τα καθημερινά μας προβλήματα».

Η περιφέρεια έχει μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική
Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ υπογράμμισε ότι η περιφέρεια έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, λέγοντας μεταξύ άλλων :«Ανακτώντας το οξυγόνο που της αντιστοιχεί, παίρνει τεράστιες προοπτικές. 10 εκ. άνθρωποι εισέρχονται από τους συνοριακούς σταθμούς κάθε χρόνο. Η θέση της περιφέρειας βάλλεται από τη γειτνίαση με τη Βουλγαρία που έχει ένα φορολογικό καθεστώς ελκυστικό για την επιχειρηματικότητα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το προσέξει η κυβέρνηση. Το 2013 ήταν το έτος με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Η περιφέρεια πρέπει να δράσει, δεν μπορεί να μείνει σε αδρανή πορεία, κάθε ευκαιρία να γίνει ανάπτυξη και η ανάπτυξη έρχεται με ένα άθροισμα δράσεων», είπε χαρακτηριστικά. Προσδιορίζοντας το είδος της ανάπτυξης που μπορεί να έχει μελλοντικά η ΑΜ-Θ, είπε με νόημα ο κ. Παυλίδης: «Κάθε ανάπτυξη που δεν στηρίζεται στον πλούτο της περιοχής, έχει ημερομηνία λήξης. Διακρίναμε αδόμητη ανάπτυξη χωρίς τη δέουσα σύνδεση των παραγωγικών δραστηριοτήτων. Εκείνο που εντοπίσαμε είναι ότι υπάρχει έλλειψη ενδοπεριφερειακής κοινής συνείδησης, δεν αγαπιόμαστε μεταξύ μας».
Έκλεισε η ψαλίδα του ΕΣΠΑ
Αναφορά έκανε ο περιφερειάρχης στη Διαχειριστική Περίοδο 2007-2013, λέγοντας ότι αυτή έκλεισε με μεγάλη επιτυχία. «Μεγάλη ήταν η προσπάθεια που καταβλήθηκε από την Διαχειριστική Αρχή, αλλά και όλοι οι φορείς, δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες εργάστηκαν ώστε να κλείσει η ψαλίδα. Το ποσό ήταν ένα μείγμα από εθνική χρηματοδότηση και χρηματοδότηση της Ε.Ε, αλλά εξαιτίας της αδυναμίας της πατρίδας μας να εισφέρει την δική της συμμετοχή, το ποσό μειώθηκε. Η απορρόφηση ήταν στα 470 εκ. ευρώ, σε ποσοστό το 116% της συνολικής δαπάνης, εξαιρέθηκαν μάλιστα οι δυο τελευταίες ημέρες της χρονιάς. Στο διάστημα της δικής μας διοίκησης, ολοκληρώσαμε το 38% των έργων του ΕΣΠΑ από τον Σεπτέμβρη του 2014 έως τον Δεκέμβριο 2015. Από το 78% το αποδώσαμε στο 116%. Η μεγάλη μάζα των έργων χρηματοδοτήθηκε, υπάρχουν μεταφερόμενα έργα, εκείνα που είναι επιλέξιμα κι ένας αριθμός έργων που έμειναν από έξω, όπως οι πλωτές εξέδρες της Καβάλας, που περαιώνονται από εθνικούς πόρους. Κάποια μη επιλέξιμα έργα είναι στην πρόθεσή μας να τα επαναφέρουμε, έχοντας πάντα ως στόχο «όχι εντάξεις για τις εντάξεις» και «ούτε ευρώ χαμένο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ενεργοποιήθηκε ήδη το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020, με προσκλήσεις έργων της τάξης των 80 εκ.
Εκτός όμως από τα έργα του ΕΣΠΑ, ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι δεν υπήρχε δομή που να αξιολογεί προτάσεις για έργα εκτός ΕΣΠΑ, δομή που ήδη δημιουργήθηκε και πλαισιώθηκε μεταξύ άλλων και με δημόσιους λειτουργούς. «Το κενό ήταν επουσιώδες και δημιουργούσε απώλειες και έλλειψη συνεννόησης, αφού δεν υπήρχε κεντρικό σημείο αναφοράς».
Αποτελεσματική η καταπολέμηση των κουνουπιών
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο κ. Παυλίδης για τα αποτελέσματα του έργου Καταπολέμησης των Κουνουπιών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της περιφέρειας, όπως είπε χαρακτηριστικά, με εξαίρεση τον Βόρειο Έβρο, εκεί όπου, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν, οι εστίες των κουνουπιών δεν περιορίστηκαν εξαιτίας των ορυζώνων της απέναντι πλευράς. «Με τον νέο ιό που εμφανίστηκε στη Λατινική Αμερική υπάρχει τεράστια αναστάτωση παγκοσμίως. Πέρυσι καταφέραμε για πρώτη φορά, και δεν ήταν τυχαίο, να πετύχουμε υψηλό αποτέλεσμα σε όλες τις περιοχές, με εξαίρεση τον Βόρειο Έβρο που δεν έμεινα ευχαριστημένος. Τα προηγούμενα χρόνια δεν περνούσαν οι συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η δική μας σύμβαση πέρασε «αβρόχοις ποσίν» χωρίς καμία παρατήρηση. Δεν έγινε ένας ενιαίος διαγωνισμός, αλλά ένας για κάθε περιφερειακή ενότητα, παρά τις έντονες διαφωνίες της αντιπολίτευσης. Καθιερώσαμε σύστημα GPS για τη νέα χαρτογράφηση όλων των μεγάλων εστιών και γενικότερα υπήρχε ικανοποίηση. Οι αστοχίες του Έβρου οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στους ορυζώνες της απέναντι πλευράς».
Αναφορά έκανε και στη συμφωνία με τη ΔΕΠΑ, σύμφωνα με την οποία, θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο οι 5 μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, παρά το ότι από την αρχή της διαπραγμάτευσης η ΔΕΠΑ επέμενε για τη σύνδεση λιγότερων πόλεων. Το έργο εκτιμάται στα 110 εκατομμύρια, με την περιφέρεια να συμμετέχει κατά 25 εκατομμύρια.
Κεντρική πολιτική επιδίωξη χαρακτήρισε ο κ. Παυλίδης την ανάπτυξη της ενδοπεριφερειακής συνείδησης: «Αν αλληλουποστηριχθούμε, τότε η οικονομική κίνηση και το ΑΕΠ θα αυξάνονταν σημαντικά», είπε συγκεκριμένα, υπογραμμίζοντας ότι «αν ο κάθε πολίτης έπαιρνε αγαθά από την περιφέρεια 1.000 ευρώ, θα πρόσθετε 610 εκ στην αγορά της περιοχής».
Ο κ. Παυλίδης έκανε αναφορά και στο πρόγραμμα «Έξυπνη Εξειδίκευση» το οποίο έτυχε εγκωμιαστικών σχολίων στις Βρυξέλλες που παρουσιάστηκε, στη καθιέρωση νέου λογότυπου της περιφέρειας και νέων ικανοποιητικών εντύπων με τουριστικό περιερχόμενο, και σε πολλά επιμέρους θέματα.
«Η διάθεσή μας να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση και όλους τους θεσμικούς φορείς είναι απεριόριστη» ολοκλήρωσε την εισήγησή του ο κ. Παυλίδης, δίνοντας το λόγο στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Σωτήρη Παπαδόπουλο για να ενημερώσει το σώμα για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε στο τομέα ευθύνης του. Σύμφωνα με την οργάνωση της συζήτησης, θα ακολουθούσαν εισηγήσεις από τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ή και διευθυντές των υπηρεσιών, εάν κρίνονταν απαραίτητο και στη συνέχεια θα έπαιρναν το λόγο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.  

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • 3,3 εκ. ευρώ για έργα στους δήμους Νέστου, Παγγαίου και Θάσου μέσω του προγράμματος LEADER 81340dbebe9b81cf767a4fe90213bc86 M

  Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια θα διαθέσει στην Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΕ πόρους ύψους 3.335.551 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER για την κατασκευή έργων δημοσίου χαρακτήρα σε περιοχές των Δήμων Νέστου, Παγγαίου και Θάσου και την στήριξη δράσεων πολιτιστικών συλλόγων και εκπαιδευτικών φορέων.

  Τα έργα και οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν καλύπτουν ανάγκες των περιοχών σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη, όπως στήριξη υποδομών μικρής κλίμακας (οδοποιία μέσα σε οικισμούς, η κατασκευή χώρων άθλησης και αναψυχής, ίδρυση κέντρων τουριστικής πληροφόρησης), αναπλάσεις δημοσίων χώρων, ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δράσεων, προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

  Για τα ζητήματα αυτά ο Περιφερειάρχης είχε ενημέρωση από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αναπτυξιακής Καβάλας, Δήμαρχο Παγγαίου, κ. Φίλιππο Αναστασιάδη και στελέχη της εταιρείας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Καβάλας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη και του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή.

 • Περιφέρεια ΑΜΘ: Ανανέωση επαγγελματικών αδειών αλιείας σκαφών 4361fa748f36119e26db77c5c728d3e9 M

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης υπενθυμίζει στους επαγγελματίες αλιείς - ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών της περιοχής μας, ότι θα μπορούν να ανανεώνουν τις επαγγελματικές άδειες αλιείας των σκαφών τους μόνο εάν είχαν δηλώσει στη «Διαδικτυακή Πύλη Αλιείας ΟΣΠΑ» τις ποσότητες αλιευμάτων της προηγούμενης διετίας κατά την οποία ήταν σε ισχύ η άδειά του σκάφους τους.

  Με το  άρθρο 32 του ν. 4597/2019 (ΦΕΚ 35/Α΄/2019), αντικαθίσταται η παρ. 1 του άρθρου 5 του β.δ. 666/66 ως εξής: «Οι άδειες που χορηγούνται σύμφωνα με το άρθρο 1, ανανεώνονται ανά διετία κατά το τελευταίο τρίμηνο του δεύτερου έτους της ισχύος τους, από τις αρμόδιες Αρχές που προβλέπονται στο άρθρο 3, εφόσον κατά τη διετή περίοδο ισχύος τους και μέχρι την έναρξη του τριμήνου οι αλιείς έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωση τους για υποβολή στοιχείων της δραστηριότητάς τους σχετικά με την αλιεία, τα αλιευθέντα είδη και τη συνολική παραγωγή, σύμφωνα με το άρθρο 4 της 2287/40083/7-4-2015 (ΦΕΚ 695/Β΄/2015)  απόφασης.

  Η Γενική Διεύθυνση Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ενημερώνει, έως την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους, τις αρμόδιες αρχές για τα υπόχρεα αλιευτικά σκάφη που εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους και μπορούν να ανανεώσουν την ισχύ της άδειάς τους».

  Συνεπώς, κάθε επαγγελματίας αλιέας - ιδιοκτήτης αλιευτικού σκάφους, πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις υποβολής στοιχείων παραγωγής, προκειμένου να είναι δυνατή η ανανέωση της επαγγελματικής άδειας αλιείας του σκάφους του.

  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων τους

 • 5,4 εκ. ευρώ για την τουριστική προβολή της περιφέρειας ΑΜΘ - Αρκεί να μην δούμε βίντεο τύπου Euronews! 335c90dceba1ba9c37b3223a0ec1dad8 M

  Με δελτίο τύπου που απεστάλη από το γραφείο τύπου της περιφέρειας ΑΜΘ γίνεται γνωστό ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα πόρους ύψους 5.416.250 ευρώ για την εφαρμογή μιας νέας, ολοκληρωμένης και σύγχρονης πολιτικής τουριστικής προβολής με τριετή διάρκεια (ως το τέλος του 2022).

  Ελπίζουμε, βέβαια, να μην δούμε στο πλαίσιο της νέας αυτής πολιτικής προϊόντα όπως το διαβόητο βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Euronews που γυρίστηκε στα τέλη του 2017, και το οποίο είχε προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις για το περιεχόμενό του (πατήστε εδώ για να θυμηθείτε το βίντεο αυτό)!

  Για την ιστορία, η ανακοίνωση της περιφέρειας ΑΜΘ συνεχίζεται ως εξής:

  Η πολιτική τουριστικής προβολής που έχει σχεδιαστεί απευθύνεται στους δυνητικούς επισκέπτες της Περιφέρειας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και περιλαμβάνει δράσεις όπως την παραγωγή προωθητικών βίντεο, εντύπων και φωτογραφιών, τις ψηφιακές αλλά και έντυπες καμπάνιες τουριστικής προώθησης σε ελληνικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, την παραγωγή ψηφιακών προωθητικών εφαρμογών για υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα, τη φιλοξενία τουριστικών δημοσιογράφων και διαμορφωτών κοινής γνώμης, τα προωθητικά δώρα καθώς και τη συμμετοχή σε εκθέσεις, όπως επίσης σε διεθνώς αναγνωρισμένες εκδηλώσεις προώθησης τουριστικών προϊόντων.

  Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση των δράσεων, ο κ. Μέτιος πραγματοποίησε σύσκεψη στο γραφείο του στην Κομοτηνή με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θανάση Τσώνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κ. Κώστα Αντωνιάδη, την Εκτελεστική Γραμματέα κ. Ζωή Κοσμίδου και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας με αντικείμενο τον τουρισμό.

  Σε δηλώσεις του ο κ. Μέτιος τόνισε:

  «Η Διοίκησή μας είναι αυτή που έθεσε τον τουρισμό στο κέντρο του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας.

  Κι αυτό γιατί ο τόπος μας διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία με τα οποία μπορούμε να χτίσουμε μια ελκυστική τουριστική ταυτότητα: πλούσια ιστορία και σημαντικά πολιτιστικά μνημεία, παρθένο φυσικό περιβάλλον και όμορφες παραλίες, ζωντανές πόλεις,  εξαιρετικά παραδοσιακά πιάτα και προϊόντα και προνομιακή γεωγραφική θέση.

  Για την ανάδειξη όλων αυτών των στοιχείων σχεδιάσαμε μετά από ευρεία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μια ολοκληρωμένη πολιτική τουριστικής προβολής για τα επόμενα 3 χρόνια, η οποία αξιοποιεί όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής και δικτύωσης και διαθέτουμε για αυτόν τον σκοπό σημαντικούς πόρους.

  Με συστηματική δουλειά και στοχευμένες ενέργειες είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να κάνουμε σημαντικά βήματα στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης.»

  Η νέα πολιτική τουριστικής προβολής της Περιφέρειας περιλαμβάνει:

  • Τουριστική φωτογράφηση του συνόλου της Περιφέρειας
  • Παραγωγή γενικών και θεματικών βίντεο προώθησης και τηλεοπτικών σποτ
  • Επιλογή και προμήθεια διαφημιστικών και προωθητικών δώρων που θα απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες του τουρισμού όσο και σε επισήμους
  • Κατασκευή και εγκατάσταση προωθητικών τουριστικών πάνελ σε επιλεγμένα αεροδρόμια της χώρας
  • Δημιουργία πολυτελούς αναμνηστικού λευκώματος
  • Τουριστικές καταχωρήσεις σε έντυπα ΜΜΕ
  • Ηλεκτρονική καμπάνια στο διαδίκτυο, στα κυριότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε εξειδικευμένους τουριστικούς ιστοτόπους
  • Ειδικές δράσεις προβολής εντός και εκτός Ελλάδος
  • Σχεδιασμός και παραγωγή έντυπου πολυσέλιδου οδηγού ο οποίος θα απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού
  • Συμμετοχή σε B2B workshops και σε εκδηλώσεις παρουσίασης προορισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  • Οργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης και φιλοξενίας για επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και διαμορφωτές κοινής γνώμης
  • Κατασκευή ψηφιακών εφαρμογών για διάφορες πλατφόρμες (πχ διαδίκτυο, κινητές συσκευές, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας κλπ)
  • Παραγωγή γενικού εντύπου τουριστικής προβολής μαζικής διανομής
  • Διενέργεια ερευνών με στόχο την αποτύπωση και αξιοποίηση των τουριστικών δεδομένων της περιοχής

  Παράλληλα, θα λάβει χώρα η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στις παρακάτω εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ενδεικτικά):

  • Vakantie BEURS, Ουτρέχτη, Ολλανδία
  • Holiday Spa, Σόφια, Βουλγαρία
  • IFT, Βελιγράδι, Σερβία
  • TTR, Βουκουρέστι, Ρουμανία
  • ΙΤΒ, Βερολίνο, Γερμανία
  • ΜΙΤΤ, Μόσχα, Ρωσία
  • Ταξίδι, Λευκωσία, Κύπρος
  • Greek Travel Show, Αθήνα
  • IFTM TOP RESA, Παρίσι, Γαλλία
  • ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη
  • Birdfair, Λέστερ, Αγγλία
  • Tour Natur, Ντίσελντορφ, Γερμανία
  • World Travel Show, Βαρσοβία, Πολωνία
  • WTM, Λονδίνο, Αγγλία
  • Philoxenia, Θεσσαλονίκη
  • Prowein, Ντίσελντορ, Γερμανία
  • Fruit Logistica, Βερολίνο, Γερμανία
  • Sial, Παρίσι, Γαλλία
  • Anuga, Κολωνία, Γερμανία
  • Natural & Organic, Λονδίνο, Αγγλία
  • Alimentaria, Βαρκελώνη, Ισπανία
  • Food expo, Αθήνα
  • Detrop, Θεσσαλονίκη
  • Πανέβρια Αγροτική Έκθεση, Φέρρες
  • Kavala Expo, Καβάλα
  • Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης, Ξάνθη
  • Alexpo, Αλεξ/πολη
  • Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση ΑΜΘ, Κομοτηνή

Insta

146542863

 

Nautical Club Of Kavala Logo

  44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Emedia

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας