Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Ο Αετός Ορφανού ήταν ο κερδισμένος του τοπικού "ντέρμπι" με την Καβάλα, το οποίο διεξήχθη στο στάδιο "Ανθή Καραγιάννη" το μεσημέρι της Κυριακής στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-2, χάρη σε γκολ του Τζαμπέγια (στο 32') και του Δουμάνη (στο 60'), ενώ η Καβάλα μείωσε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (με αυτογκόλ)

Από τη μεριά του, ο Νέστος Χρυσούπολης "πέρασε" νικηφόρα από το Νέο Σιδηροχώρι, κερδίζοντας με 0-2 την τοπική Δόξα (με γκολ του Κρολ στο 31' και του Φεράρι στο 55')

Τα αποτελέσματα

Καβάλα-Αετός Ορφανού 1-2
Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής-Απόλλων Παραλιμνίου 0-2
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου-Νέστος Χρυσούπολης 0-2
Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου-ΑΕ Διδυμότειχου 1-2
Ελπίς Σκουτάρεως-Δόξα Προσκυνητών 0-0
Άρης Αβάτου-Ορφέας Ξάνθης 0-1

Η βαθμολογία

1.Απόλλων Παραλιμνίου 42 (33-9)
————————————
2. Αετός Ορφανού 36 (29-18)

3. Ελπίδα Σκουτάρεως 35 (21-13)

4. Καβάλα 33 (26-15)

5. Νέστος Χρυσούπολης 27 (18-11)

6. Ορφέας Ξάνθης 25 (20-17)

7. Άρης Αβάτου 25 (16-13)

————————————

8. ΑΕ Διδυμοτείχου 21 (14-22)

9. Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου 21 (15-22)

10. Δόξα Προσκυνητών 16 (18-29)

11. Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 10 (9-33)

12. Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής 9 (12-32)

Πολύς κόσμος έδωσε το παρόν, το βράδυ του Σαββάτου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Κρηνίδων, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα διαμαρτυρίας για το διαφαινόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην πρωτεύουσα της Δ.Ε. Φιλίππων. Όλοι οι παρευρισκόμενοι, τόσο εκπρόσωποι φορέων όσο και απλοί πολίτες, έδειχναν αναστατωμένοι από αυτή την απόφαση που έχει λάβει η διοίκηση της τράπεζας, δηλώνοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα υποβαθμίσει έτι περαιτέρω τόσο τις Κρηνίδες όσο και την ευρύτερη περιοχή γύρω από τον οικισμό και σημειώνοντας με έμφαση ότι αν κλείσει το υποκατάστημα θα αποσύρουν άμεσα τις καταθέσεις τους από την τράπεζα.

Αυτό αποτυπώθηκε και στις ομιλίες των επισήμων (όπως αυτές του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου, του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη, του προέδρου των αγροτών Καβάλας Θέμη Καλπακίδη και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Γιώργου Γραμμένου -με τον τελευταίο να τονίζει ότι τα μέλη του συλλόγου θα αποσύρουν τα χρήματάτους άμεσα), οι οποίοι αναφέρθηκαν και στις πιέσεις που ασκούνται προς τη διοίκηση της τράπεζας με στόχο να αλλάξει την ειλημμένη -όπως όλα δείχνουν- απόφασή της. Και μπορεί η γενικότερη αίσθηση που έμεινε στους παρευρισκόμενους να ήταν γεμάτη άρνηση και απαισιοδοξία (μιας και λίγοι ήταν αυτοί που φάνηκαν να πιστεύουν ότι η τράπεζα μπορεί να αλλάξει γνώμη), ωστόσο το όλο τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες,.

Άξια λόγου, πάντως, ήταν η ομιλία της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, η οποία περιέγραψε τα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχε η ίδια της με διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας Πειραίως. Σύμφωνα με την κ. Τσανάκα, η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στις Κρηνίδες οφείλεται -μεταξύ άλλων- στο ότι τα στοιχεία που διατηρεί η τράπεζα για την επισκεψιμότητα των υποκαταστημάτων δείχνουν πως οι κάτοικοι προτιμούν να κάνουν τις δουλειές τους στην Καβάλα και απλά να παίρνουν χρήματα από το ΑΤΜ των Κρηνίδων. Επιπλέον, η κ. Τσανάκα ανέφερε μια πρόταση που φέρεται να κατέθεσε στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, για το κλείσιμο ενός υποκαταστήματος στην Καβάλα αντί για αυτό στις Κρηνίδες

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα έχει και συνέχεια, καθώς αναμένεται συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας

Σχόλιο γράφοντος: Το δικό μας ρεπορτάζ, πάντως, κάνει λόγο για ειλημμένη απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς για ταυτόχρονο λουκέτο τόσο στο υποκατάστημα των Κρηνίδων όσο και σε 2 (αντί για 1) υποκαταστήματα που λειτουργούν στην Καβάλα

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 14:57

Επίσκεψη των ΑΝΕΛ Καβάλας στην Ιχθυόσκαλα

Επίσκεψη ενημέρωσης στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας πραγματοποίησαν στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, υπό τον Αντιπρόεδρο του κινήματος κ. Π. Σγουρίδη.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης, μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της,  κατέλαβε το ζήτημα με την μη ολοκλήρωση του έργου  ανακαίνισης και ριζικής αποκατάστασης της Ιχθυόσκαλας.

Ένα έργο που ενώ ξεκίνησε το 2011 και θα έπρεπε ήδη να έχει περατωθεί, εν τούτοις, και παρά τις επαναλαμβανόμενες παρατάσεις αλλά και τις διαβεβαιώσεις για την ολοκλήρωσή του από πλευράς του συνόλου των αρμόδιων για το ζήτημα φορέων, παρουσιάζει αδικαιολόγητες ακόμη καθυστερήσεις.

Ο κ. Σγουρίδης, και με την ιδιότητα του πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, εμφανίσθηκε γνώστης των ζητημάτων, δήλωσε δε με το πέρας της συνάντησης ότι θα καταβάλει άμεσα κάθε προσπάθεια και προς κάθε εμπλεκόμενη πλευρά, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα.

Με την ευκαιρία δε της επίσκεψής του στην πόλη, τα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ΠΕ Καβάλας, γιορτάζοντας παράλληλα και τα έξι χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του κινήματος, έκοψαν την πρωτοχρωνιάτικη πίτα τους στα γραφεία του κινήματος, αντάλλαξαν ευχές και επαναβεβαίωσαν την πίστη τους ότι η Ελλάδα, με την παρούσα κυβέρνηση, οδηγείται σταθερά, με μία άριστα σχεδιασμένη Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στην έξοδο από τη μνημονιακή μέγγενη της αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι δε Ανεξάρτητοι Έλληνες, ως η μόνη πολιτική δύναμη του Πατριωτικού Κοινωνικού Κέντρου, αποτελούν την δικλείδα ασφαλείας, η οποία εγγυάται ότι θα συνεχίσει να αποτελεί το Αναγαίο Καλό για τη χώρα, για πολλά χρόνια ακόμη.

Αν και αρχικά υπήρχαν φόβοι ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας θα διεξάγονταν μέσα σε κλίμα έντασης -μετά και τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες-, τελικά όλα κύλησαν ομαλά (με την αστυνομία, πάντως, να κάνει την παρουσία της στην αρχή της εκλογικής διαδικασίας -έστω και σε διακριτικό ρόλο). Οι εκλογές διεξήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, με 3 παρατάξεις (την ΠΑΣΚΕ -στην οποία ανήκε και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΥΚ Ευθύμης Μακρογιάννης-, τους "Ανεξάρτητους Συνδικαλιστές" -που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ- και την "Ταξική Ενότητα" -που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ) να τίθενται στη διάθεση του εκλογικού σώματος.

Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου και έχουν ως εξής:

Παράταξη Έδρες
ΠΑΣΚΕ 12
Ταξική Ενότητα 2
Ανεξάρτητοι Συνδικαλιστές 1

 Το νέο συμβούλιο απαρτίζεται από τους εξής:

ΠΑΣΚΕ

Αρλακίδης Αργύρης
Βαξεβάνη Αγαθονίκη
Βασιλειάδου Σταυρούλα
Βερβερίδου Ιωάννα
Βογιατζίδης Νίκος
Μπέρμπος Κώστας
Μπουντρούδης Βασίλης
Ποδάρας Κώστας
Τσούτσα Σταματία
Χαβιαρόπουλος Παύλος
Χάλικας Κώστας
Χρυσαλίδης Χριστόδουλος
 
Ταξική Ενότητα
 
Καραμπατζάκης Αναγνώστης
Γιαγκίδης Γιάννης
 
Ανεξάρτητοι Συνδικαλιστές
Παπαδόπουλος Βασίλης
 
Σκοπός ήταν να γίνουν ομαλά, μέσα σε 7 μέρες πρέπει να γίνει νέο ΔΣ για να γίνει σώμα

Για μια ακόμα βραδιά -το Σάββατο- το κέντρο της Καβάλας "γέμισε" από αστυνομικούς που είχαν ακροβολιστεί σε διάφορα σημεία γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο στο οποίο βρίσκεται το ξενοδοχείο "Airotel Galaxy". Αιτία ήταν η προγραμματισμένη εκδήλωση κοπής πίτας της Τοπικής Οργάνωσης της "Χρυσής Αυγής", η οποία έλαβε χώρα παρουσία τόσο του βουλευτή Χρήστου Παππά όσο και του ευρωβουλευτή Γιώργου Επιτήδειου. Αστυνομικοί βρέθηκαν όχι μόνο γύρω από το προαναφερθέν οικοδομικό τετράγωνο αλλά και στα γραφεία της "Χρυσής Αυγής".

Την ίδια ώρα, γύρω στους 50 αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημοτικό Κήπο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία μελών της "Χρυσής Αυγής" στην Καβάλα.

Μια ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το γραφείο τύπου της κοινοπραξίας του αγωγού φυσικού αερίου TAP έδωσε τροφή για νέες συζητήσεις και σκέψεις, καθώς μέσα σε αυτήν γινόταν λόγος για...πρόσκληση προς τον Αγροτικό Σύλλογο και τη Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Καβάλας για "διαμεσολάβηση".

Το γεγονός αυτό από μόνο του συνιστά είδηση, δεδομένου ότι μέχρι τώρα -πέραν της σύσκεψης που είχε γίνει στο δημαρχείο Καβάλας παρουσία και του τότε διευθυντή του TAP στην Ελλάδα Ρίκαρντ Σκούφιας- ουδέποτε είχε γίνει μια σοβαρή προσπάθεια από πλευράς της κοινοπραξίας για προσέγγιση τόσο του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας όσο και της Συντονιστικής Επιτροπής.

Πάντως, τόσο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Θέμης Καλπακίδης όσο και το ενεργό μέλος της Συντονιστικής Παναγιώτης Αρσονιάδης -μιλώντας στο Kavala Portal- τόνισαν πως "μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουμε πάρει επίσημα καμία πρόσκληση!"

Η ανακοίνωση του TAP έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ο ΤΑΡ έχει αναλάβει για την αντιμετώπιση των ανησυχιών που έχουν εκφραστεί σχετικά με την εγκεκριμένη όδευση του αγωγού στη θέση Τενάγη Φιλίππων Καβάλας και τις σύννομες κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή, το ελληνικό γραφείο του ΤΑΡ απέστειλε πρόσκληση διεξαγωγής συν-διαμεσολάβησης προς τον Αγροτικό Σύλλογο Καβάλας και τη Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Καβάλας.

Ο ΤΑΡ προτείνει τη διεξαγωγή διαμεσολάβησης, όπως προβλέπεται από το νόμο, με τη συμβολή ανεξάρτητων, διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών που θα αναλάβουν να διεξαγάγουν τη διαδικασία για να βοηθήσουν τα δύο μέρη να διευθετήσουν τις μεταξύ τους διαφωνίες, ώστε να επιτραπεί η έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων. Η διαμεσολάβηση αποτελεί μια σύντομη και απλή διαδικασία, που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε παρόμοιες περιπτώσεις, στην οποία κάθε μέρος καλείται να παρουσιάσει τη θέση του.

Ο TAP έχει οργανώσει πληθώρα συναντήσεων με φορείς των Τεναγών, τόσο κατά τη φάση διαβούλευσης της ΜΠΚΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων), όσο και κατά την περίοδο της κατασκευής του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο κατά τους τελευταίους 5 μήνες ο ΤΑΡ έχει συμμετάσχει ενεργά σε περισσότερες από 130 συναντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα με φορείς σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Συνολικά, τα έργα κατασκευής κατά μήκος της όδευσης του ΤΑΡ προχωρούν κανονικά, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τα 2/3 της κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων και 40 χλμ από τα 51 χλμ που διέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Συγκεκριμένα, έχει διανοιχθεί η Ζώνη Εργασίας σε περισσότερα από 530 από τα συνολικά 550 χλμ που είναι η συνολική όδευση του αγωγού επί ελληνικού εδάφους. Παράλληλα, περισσότερα από 280 χλμ γης βρίσκονται στη φάση της σταδιακής αποκατάστασης, ενώ έχουν υπογραφεί τα πρώτα Πρωτόκολλα Εξόδου που σηματοδοτούν την επιστροφή της γης στους ιδιοκτήτες και χρήστες της για την επανέναρξη των αγροτικών τους εργασιών.

Σωματείο Εργαζόμενων στην Kavala Oil: Απέναντι στην αδιαλλαξία του TAP αντιστέκεται συνολικά η τοπική κοινωνία

Ανακοίνωση όμως έβγαλε, το Σάββατο, και το Σωματείο Εργαζόμενων στην Kavala Oil -το οποίο και δηλώνει την στήριξή του στον αγώνα του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας για την αλλαγή της όδευσης του TAP:

Τα χρόνια περνούν και ο ΤΑΠ μπορεί να αλλάζει διοικήσεις, αλλά η αδιάλλακτη στάση του, πάνω στην όδευση παραμένει.

Μπορεί ο Δήμος, ο Αγροτικός σύλλογος αλλά και συνολικά η τοπική κοινωνία να ξεκαθαρίζει ναι στη διέλευση, αλλά εκεί που ενοχλεί και ζημιώνει λιγότερο την τοπική οικονομία. Ο ΤΑΠ επιμένει να περάσει εκεί που καταστρέφει γόνιμη γη, χωρίς κυριολεκτικά να ‘’του καίγεται καρφί’’ που λέει και ο λαός μας.

Η Καβάλα ήταν και συνεχίζει να είναι ένας φιλόξενος τόπος για κάθε επένδυση, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορεί να δεχθεί την αδιάλλακτη στάση κανενός όσο ισχυρός κι αν φαίνεται.

Απέναντι σ’ αυτή την ανάλγητη – αδιάλλακτη στάση του ΤΑΠ, καλούμε κάθε τοπικό σύλλογο και φορέα να συμπαρασταθούν στον αγώνα αλλαγής όδευσης του ΤΑΠ που δίνει χρόνια τώρα ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας.

Στην αυθαιρεσία του καθενός η τοπική κοινωνία είναι απέναντι με κάθε μέσον.

Καλούμε τον ΤΑΠ να σεβαστεί την κάθε ιδιοκτησία και να περάσει ειρηνικά από τα χώματα της περιοχής μας, γιατί διαφορετικά θα μας βρει όλους απέναντί του στα χωράφια.

Το Μουσείο Sakip Sabanci στο πλαίσιο της έκθεσης "Μια δυναστεία στον Βόσπορο: ίχνη της οικογένειας του Muhammad Ali Pasha στο Atlı Köşk" στην Κωνσταντινούπολη, η οποία περιλαμβάνει μια επιλογή από φωτογραφίες και αντικείμενα από το παρελθόν της οικογένειας και ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου 2018, διοργανώνει μια σειρά διασκέψεων σχετικά με τις ιστορίες ζωής των μελών της οικογένειας του Muhammad Ali Pasha, την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Κωνσταντινούπολης και τις επιρροές στην τέχνη και τον πολιτισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Heath Lowry, Καθηγητής Οθωμανικών και Σύγχρονων Τουρκικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Princeton και στο Πανεπιστήμιο Boğaziçi, θα κάνει μια παρουσίαση με τίτλο “Αναπολώντας τις ρίζες: Η σύνδεση του Muhammad Ali Pasha της Αιγύπτου στη Μακεδονική πόλη της Καβάλας” και η κα. Μισσιριάν, Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου MOHA, θα παρουσιάσει το θέμα “Η αποκατάσταση του Ιμαρέτ και της οικίας του Muhammad Ali Pasha στην Καβάλα και οι επιπτώσεις στο κοινωνικό και πολιτιστικό αστικό περιβάλλον”.

Ημερομηνία:        03 Μαρτίου 2018
Ώρα:                    14:00
Τόπος:                 Μουσείο Sakip Sabanci, Κωνσταντινούπολη

  1. ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗ  ΣΤΕΛΛΑ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (Γ΄ ΤΑΞΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ)
  2. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Γ΄ ΤΑΞΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ)
  3. ΤΣΙΒΕΛΕΚΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ (Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ)
  4. ΚΟΝΤΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΕΡΑΤΩ (Α΄ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ)

Οι Παραπάνω μαθητές  θα διαγωνιστούν στην   35η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» θα γίνει το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο κτίριο του Νέου Χημείου, οδός Ναυαρίνου 13Α, μεταξύ Μαυρομιχάλη και Χαρ. Τρικούπη στις 09.00 – 12.00 π.μ.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018. στο  Αμφιθέατρο  Αντωνιάδου  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πατησίων 76, είσοδος από  Αντωνιάδου)  και ώρα 12.00 θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν στον «ΑΡΧΙΜΗΔΗ».

Στη συνέχεια, έπειτα από προκριματικό διαγωνισμό που θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2018, θα συγκροτηθούν οι εθνικές ομάδες, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους διεθνείς διαγωνισμούς: 35η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σερβία, Μάιος 2018), 22η Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2018), 59η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία, Ιούλιος 2018)

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 15:55

Κλείνουν τη Δευτέρα οι παιδικοί σταθμοί

Κλειστοί θα παραμείνουν οι Παιδικοί Σταθμοί την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου καθώς άκαρπη απέβη η συνάντηση της αντιπροσωπείας ΚΕΔΕ, των Προεδρείων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ και της ΔΟΕ με τους υπουργούς Εξωτερικών Π. Σκουρλέτη, Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και την Αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή, όπου θα κατατεθεί λίστα με υπογραφές γονέων που διαμαρτύρονται για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας θα ενταχθούν τα παιδιά ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ήδη ο δήμος Παγγαίου έκανε γνωστό ότι θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις, ενώ η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα -μιλώντας στο Kavala Portal- τόνισε ότι "οι παιδικοί σταθμοί είχαν κλείσει την προηγούμενη εβδομάδα, δεν μπορούν να κλείσουν για μια ακόμα φορά. Πάντως, σπό τη στιγμή που πάρθηκε απόφαση για συμμετοχή σε απεργία δεν μπορούμε παρά να τη σεβαστούμε."

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών που λήστεψαν 60χρονη στο σπίτι της στον Αμυγδαλεώνα με την απειλή μαχαιριού.  Η ληστεία έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, με τον ένα από τους δύο δράστες (με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του) να ακινητοποιεί την 60χρονη -με τη χρήση βίας και την απειλή αιχμηρού αντικειμένου- και τον έτερο δράστη να αφαιρεί από το εσωτερικό του σπιτιού περί τις 18.000 € (!), τιμαλφή και χρυσαφικά. Κατόπιν, οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σελίδα 1 από 1059

Keelpno Banner 300 250

Dipethe Kavalas Ianouarios Aprilios 2018

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας