Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

Και επίσημα "Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού" ο δήμος Παγγαίου Κύριο

Posted On Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 08:05 Γράφτηκε από τον

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 4  Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, η τελετή απονομής του τίτλου της "Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού" για το 2019 στον Δήμο Παγγαίου. Τη διάκριση παρέλαβε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, που είχε στο πλευρό του, μεταξύ άλλων, τον απόγονο του μεγάλου ευεργέτη της Ελευθερούπολης  Βασίλη Παπαχρηστίδη, τον ευρωβουλευτή  Θοδωρή Ζαγοράκη, τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μποσμπότη, τον Αρχιμ. π. Απόστολο Καβαλιώτη και τον πρώην δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο τύπου του δήμου Παγγαίου επισημαίνεται ότι:

Η διάκριση αυτή ουσιαστικά δικαιώνει την εξωστρέφεια που αναπτύσσει ο Δήμος Παγγαίου, αλλά και την άοκνη προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του τόπου. Για τον Δήμο Παγγαίου, η 1η Ιανουαρίου 2019 σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας όμορφης χρονιάς, με πολλές προκλήσεις, γεμάτη από υψηλού επιπέδου αθλητικές δράσεις, που θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Θα είναι μια ευκαιρία για τους αθλητές μας να λάβουν μέρος  σε πανελλήνιες και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, και παράλληλα ευκαιρία για τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν αγώνες και εκδηλώσεις. Τέλος, θα είναι ευκαιρία για την ενίσχυση των αθλητικών μας υποδομών, αλλά και για  τον Δήμο μας να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει πλήθος αθλητών και επισκεπτών.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι:

Μια ιδιαίτερα συγκινητική μέρα για τον Δήμο Παγγαίου ήταν η 4η Δεκεμβρίου. Και αυτό γιατί μετά από πολλά χρόνια σιωπής, πικρίας και αποστασιοποίησης, ο γιος του μεγάλου ευεργέτη της Ελευθερούπολης, Βασίλειος Φρίξου Παπαχρηστίδης, στάθηκε και πάλι στο πλευρό του Δήμου Παγγαίου και στην αποστολή που βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να παραλάβει τη διάκριση της «Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού» για το 2019. Ο κ. Βασίλειος Φρίξου Παπαχρηστίδης, χωρίς πικρία, με αγάπη για την γενέτειρα της οικογένειας Παπαχρηστίδη, χαρούμενος με την επιτυχία του Δήμου Παγγαίου, ήταν δίπλα στον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη και στα υπόλοιπα μέλη της αποστολής. Η συνάντηση αυτή επιβεβαίωσε την συνεχή και ειλικρινή  προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου,  για να βρεθούν οι χαμένοι κώδικες επικοινωνίας, ώστε ο κ. Παπαχρηστίδης να πειστεί  για τις ανιδιοτελείς και ειλικρινείς προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για να βρεθεί και πάλι δίπλα στον Δήμο Παγγαίου, ξεκινώντας από αυτή τη σημαντική στιγμή.

 

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Δήμος Παγγαίου και κάτοικοι: "ΟΧΙ" στη μονάδα οστρακοκαλλιέργειας στον κόλπο των Ελευθερών 278b90bd352c6279f8f54571ea28dbc3 M

  Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από απλούς κατοίκους και αλιείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του όρμου των Ελευθερών μετά και την επιστολή που απεστάλη στους τελευταίους από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Καβάλας με την οποία γινόταν γνωστό ότι σύντομα πρόκειται να λειτουργήσει σε μια έκταση 50 στρεμμάτων εντός του όρμου μια μονάδα οστρακοκαλλιέργειας.

  Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση, σε κεντρική καφετέρια της Νέας Περάμου, στην οποία έδωσαν το παρόν πολλοί κάτοικοι της Νέας Περάμου, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι. Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής έγιναν γνωστές ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με την έκταση στην οποία θα λειτουργήσει η μονάδα -όπως το ότι περί το 2011 είχε δεσμευτεί η διπλάσια έκταση για μελλοντικές επενδύσεις στο χώρο της οστρακοκαλλιέργειας- αλλά και με τον ίδιο τον επενδυτή -ο οποίος έχει αντίστοιχες μονάδες και σε άλλες περιοχές της χώρας, έχοντας ωστόσο τη βάση του στο δήμο Παγγαίου.

  Τελικά αποφασίστηκε να λάβει πρωτοβουλία η δημοτική αρχή Παγγαίου, η οποία και πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας σύσκεψη στο δημαρχείο Παγγαίου παρουσία του γενικού γραμματέα του Δήμου, Γιώργου Καλλινικίδη, της αντιδημάρχου, Ελένης Μπενή, ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός.

   Όλοι οι παρόντες φορείς (Σύλλογοι Επαγγελματιών, Τουριστικών Καταλυμάτων, Αλιευτικός Αγροτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Παρακτίων Αλιέων, Γονέων και Κηδεμόνων) έθεσαν τις ενστάσεις τους, καθώς τίθενται ζητήματα βιοπορισμού των αλιέων,  καθώς και υποβάθμισης του φυσικού κάλλους και του παράκτιου περιβάλλοντος της περιοχής. Στο ίδιο πλαίσιο επισημάνθηκε ότι η συγκεκριμένη επένδυση δύναται να αποτελέσει τροχοπέδη για την ραγδαία τουριστική ανάπτυξη, σε μια περιοχή όπου και ο πληθυσμός, κατά τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζεται.

   Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο κ. Καλλινικίδης και η κ. Μπενή εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα των φορέων, ενώ συνέκλιναν στην από κοινού σύνταξη εγγράφου το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό  Συμβούλιο Παγγαίου το προσεχές διάστημα και θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Μακεδονίας- Θράκης, στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ,στο αρμόδιο και στα συναρμόδια Υπουργεία, καθώς και στις τοπικές εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

 • Δήμος Παγγαίου: Έγκριση χρηματοδότησης για κινητό εκθετήριο βιοποικιλότητας C9fb8258fc7dae80d8d2770a23b8da94 M

  Με απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020, εγκρίθηκε για χρηματοδότηση το διακρατικό έργο MOBILE DIVERSITY, στο οποίο ο Δήμος Παγγαίου είναι εταίρος. Το έργο  το οποίο υποβλήθηκε στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης του Προγράμματος / επενδυτική προτεραιότητα 6d, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων ΔΕΠΑΝ, ενώ Επικεφαλής Εταίρος είναι ο Δήμος Kresna από τη Βουλγαρία.

  Η προσέγγιση του Δήμου Παγγαίου στο έργο αφορά στη δημιουργία ενός κινητού εκθετηρίου της βιοποικιλότητας του Παγγαίου, συμβάλλοντας στην ανάδειξη, αξιοποίηση και προστασία της φυσικής κληρονομιάς και λοιπές συναφείς εργασίες.

  Στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συμβασιοποίησης και έναρξης της υλοποίησης του έργου.

  Το έργο εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική του Δήμου Παγγαίου για ανάδειξη και αειφορική αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής και ειδικότερα του όρους Παγγαίου, με σειρά πρωτοβουλιών, διαμορφώνοντας συνθήκες ελκυστικότητας για τους επισκέπτες και τους κατοίκους

 • "Όλοι μαζί μπορούμε και στη Γνώση": Μαθήματα υπολογιστών για ηλικιωμένους στον Δήμο Παγγαίου 91b18b9161a7fc13a1b9c9e96d1645ff M

  Η Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας – CSI Institute του οποίου ηγείται ο Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Σφακιανάκης, με τη στήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε., ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να δώσουν τη δυνατότητα σε άτομα της τρίτης ηλικίας απ’ όλη την Ελλάδα, να εκπαιδευτούν, δωρεάν, στη διαχείριση ηλεκτρονικών υπολογιστών και ασφαλούς προήγησης στο Διαδίκτυο.

  Έτσι, στον Δήμο Παγγαίου και συγκεκριμένα στην αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης, από την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ένας μηνιαίος εκπαιδευτικός κύκλος ο οποίος θα περιλαμβάνει 2 δίωρα την εβδομάδα (Δευτέρα και Τετάρτη 17:00- 19:00), ενώ για τη διδασκαλία των συμμετεχόντων θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό μαζί με τους αντίστοιχους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την εκμάθηση αυτών.

  Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία Δήμαρχου – 2592350004 (κ. Κεβίδου)

Energean  E 19 12 2018

 44493438 1978268539139579 1920803640713412608 N

Konstantinos Jewellery Banner  

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Kreka

Odeio

Vitrokosmos

Dhmh

DeltaTV Logo

Star Dramas

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας