Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Με 7.500 € κλείνουν οι τρύπες στην οροφή του Κολυμβητηρίου Κύριο

Posted On Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 07:36 Γράφτηκε από τον

Το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας αρχίζει σταδιακά και αποκτά την αίγλη που επεδίωξαν όσοι συνέβαλαν στην κατασκευή του, την περασμένη δεκαετία, και αυτό φαίνεται και από τις διοργανώσεις που διεξάγονται εντός αυτού. Η τελευταία από αυτές ήταν το τουρνουά προαγωνιστικών κατηγοριών "Φιλίππεια 2017", το οποίο διεξήχθη το Σαββατοκύριακο υπό την αιγίδα του ΟΘΑΚ και του δήμου Καβάλας, με τη συμμετοχή πάνω από 400 αθλητών κάθε ηλικίας από 20 συλλόγους από την Ορεστιάδα ως και την Άρτα (αλλά και τη Βουλγαρία).

Ωστόσο ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που παρεμποδίζουν τη λειτουργία του ("κοσμήματος", κατά τα άλλα, κάτι που έχει αποτυπωθεί και από όσους μεγάλους αθλητές έχουν προπονηθεί σε αυτό -όπως ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο Σπύρος Γιαννιώτης) κολυμβητηρίου Καβάλας είναι αυτό της γεμάτης απο μικρές τρύπες στέγης. Κατά καιρούς είχαμε ακούσει διάφορα σενάρια για την επισκευή της, όπως ότι τα απαραίτητα κονδύλια θα βρεθούν από τα ανταποδωτικά μέτρα του TAP ή ότι τα Τεχνικά Προγράμματα που τα τελευταία 3 χρόνια ψηφίζονται από τη δημοτική αρχή προβλέπουν ένα κονδύλι της τάξης των 300.000 € για την επισκευή της.

Τώρα όμως μαθαίνουμε ότι, με απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα το κλείσιμο των τρυπών θα κοστίσει στον δήμο Καβάλας...7.500 €!

Και αναρωτιόμαστε: Έχουν περάσει 7 χρόνια από την ημέρα που το κολυμβητήριο δόθηκε προς χρήση στο καβαλιώτικο κοινό. Από τότε μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να βρεθούν 7.500 € για να κλείσουν οι τρύπες;

Και πώς γίνεται από τις 300.000 € που προέβλεπε το Τεχνικό Πρόγραμμα να "πέσαμε" στις 7.500 €;

Εκτός, βέβαια, και αν προβλέπεται να γίνουν και άλλες εργασίες στο εγγύς μέλλον για την πλήρη αποκατάσταση της στέγης. Οπότε...αναμένουμε

Tweet

Σχετικά Άρθρα

 • Σύλλογοι γονέων-κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων: "Κραυγή αγωνίας" για το κτιριακό 718e4ac201d4bfd9ffaae70dd1c5e0fe M

  Εδώ και αρκετό καιρό τα παράπονα των γονέων των μαθητών που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Κρηνίδων είναι έντονα, και σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την οροφή του κτιρίου και το γεγονός ότι αυτή, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, στάζει όταν βρέχει.

  Φαίνεται όμως ότι οι γονείς έχουν φτάσει στο "νυν και αεί", καθώς με ανακοίνωση που εξεδόθη από το Διοικητικό Συμβούλιο των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των 2 σχολείων συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου, με σκοπό να εξεταστούν πιθανές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος -ενδεχομένως και την άσκηση πίεσης προς τον δήμο Καβάλας, στον οποίο και ανήκει η αρμοδιότητα για την επισκευή της στέγης.

  Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι:

  Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο του σχολείου μας έχουν δημιουργήσει ένα δυσλειτουργικό περιβάλλον εκπαίδευσης για τα παιδιά μας. Κάθε φορά που βρέχει η οροφή στάζει νερά πάνω σε μαθητές και καθηγητές, τρέχουν νερά μέσα από τα καλώδια των φωτιστικών και των διαδραστικών πινάκων με σοβαρότατο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος από την πτώση σοβάδων στα κεφάλια των παιδιών και κίνδυνος πτώσης από τα νερά που μαζεύονται και λιμνάζουν, μέχρι να στεγνώσουν, για μέρες.

  Με δεδομένη τη θέλησή μας να υπερασπίσουμε το σχολείο, από το οποίο οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αποφοιτήσει, δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, γιατί η φοίτηση των παιδιών μας σε ένα ασφαλές σχολείο είναι υπόθεση όλων μας.

  Για όλα τα παραπάνω σας παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας, προκειμένου όλοι μαζί να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση με στόχο τα παιδιά μας να αποκτήσουν επιτέλους το σχολείο που τους αξίζει.

 • 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης ΝΟ Καβάλας: Ικανοποίηση για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον (βίντεο) 8ab6b2683190ca5c8bad6c374375e52e M

  Με τη συμμετοχή των τμημάτων υποδομών 4 συλλόγων (του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, του Κολυμβητικού Συλλόγου Ορεστιάδας "Νηρέας", της ΤΣΣΚΑ Σόφιας και της Commodore Βάρνας) διεξήχθη την Παρασκευή και το Σάββατο, στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, το 1ο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης που διοργάνωσε ο ΝΟΚ σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και τη "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ". Στο τουρνουά συμμετείχαν ομάδες μίνι παίδων, παίδων, εφήβων και κορασίδων, με τα μέλη τους να δηλώνουν ικανοποιημένα από τη διοργάνωση. Άξιο αναφοράς, πάντως, ήταν το γεγονός ότι μετά από αίτημα των ομάδων το τουρνουά διεξήχθη την Παρασκευή και το Σάββατο (αντί για το Σαββατοκύριακο) προκειμένου να είναι ελεύθερο το πρόγραμμά τους την Κυριακή για να δουν την Καβάλα.

 • Αρχαία Εγνατία Οδός: Επιστροφή στην..."καθημερινότητα" (φωτογραφίες) F988920a081cb05fbc4b1cad08f25c13 M

  Δεν πέρασαν περισσότεροι από 2 μήνες από την άφιξη των Ιταλών πεζοπόρων της FuoriVia στην Καβάλα, μέσω της αρχαίας Εγνατίας Οδού, και το τμήμα του ιστορικού αυτού δρόμου που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της Καβάλας έχει "επιστρέψει" στην πρότερή του κατάσταση...

  Πέρα από τις εικόνες μπαζώματος και τσιμεντοποίησης που έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες εφημερίδες στις τοπικές εφημερίδες, ένα άλλο στοιχείο που δείχνει το πόσο εγκαταλειμμένος είναι ένας δρόμος που υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσε υψηλής αξίας τουριστικό αξιοθέατο είναι οι φωτογραφίες που απέστειλε στο Kavala Portal μια αναγνώστριά μας (ονόματι Christina Birgit), και οι οποίες δείχνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα φανάρια που υποτίθεται ότι θα άναβαν τη νύχτα και θα έδειχναν τον δρόμο στους περιπατητές.

  Όπως μπορείτε από τις φωτογραφίες, όλα τα φανάρια είναι σπασμένα ενώ πολλά έχουν αποκολληθεί από τη βάση τους -με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τρύπες και να κινδυνεύει να πέσει κόσμος μέσα σε αυτές! Μάλιστα, μέσα σε μια από αυτές τις τρύπες (αυτή που απεικονίζεται στην κύρια φωτογραφία του άρθρου) έπεσε και η μικρή κόρης της Christina Birgit (ευτυχώς χωρίς να πάθει κάτι)

  Φαίνεται πως κάποιοι περιμένουν τους επόμενους Ιταλούς περιπατητές, μπας και γίνει καμία εργασία στην αρχαία Εγνατία οδό (όπως έγινε λίγες μέρες πριν την άφιξη των πεζοπόρων της FuoriVia, όταν και εργάτες του δήμου Καβάλας προχώρησαν σε κόψιμο χόρτων και απομάκρυνση σκουπιδιών).

http://bs.serving-sys.com/BurstingPipe/adServer.bs?cn=bsr&FlightID=23012601&Page=&PluID=0&Pos=1958577235

Max Carpet Vertical

Tetrakopterakias

OLKLOGO

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Banner Istoria Festival

Kreka


Odeio

Vitrokosmos

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Ape Mpe

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".

Ελάτε στην παρέα μας