Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
Συναυλίες

Συναυλίες (84)

Το μίνι φεστιβάλ πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στις 8:30 μμ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του ΔΩΚ, με το Ρεσιτάλ Πιάνου του διεθνούς φήμης σολίστ Απόστολου Παληού.

Η μουσική της βραδιάς επικεντρώνεται στο ρεπερτόριο του Ρομαντισμού. Στο πρώτο μέρος, ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει μία Polonaise του Φρεντερίκ Σοπέν και τις Παραλλαγές σε ένα θέμα του Χαίντελ, έργο του Γιοχάνες Μπραμς. Στο δεύτερο μέρος, θα απολαύσουμε τα 24 Πρελούδια του Σοπέν – ένα από τα αριστουργήματα του πιανιστικού ρεπερτορίου.

Γεννημένος στην Καρδίτσα o πιανίστας Απόστολος Παληός χαρακτηρίστηκε ως «καταπληκτικός πιανίστας» (Cyprien Katsaris) και  «ασυνήθιστα χαρισματικός, επικοινωνιακός και αφοσιωμένος μουσικός με σπουδαία φινέτσα, εκφραστικότητα και καλλιτεχνική οντότητα» (Y. Solomon).

Διπλωματούχος πιάνου και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, σπούδασε στις Μουσικές Ακαδημίες Βερολίνου και Λειψίας με τους G. Sava και M. Tomas, όπου έλαβε σολιστικό δίπλωμα και master με άριστα παμψηφεί και διάκριση, ενώ μελέτησε παράλληλα μουσική δωματίου και διεύθυνση ορχήστρας. Θήτευσε κοντά σε σημαντικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως οι A. Ciccolini, M. Perahia,  C. Katsaris, Y. Solomon, R. Szidon, Γ. Χατζηνίκος. Είναι απόφοιτος και αριστούχος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.K.Π.Α.

Υπήρξε υπότροφος των Ιδρυμάτων Ι. Κωστόπουλου, Κόσμος εν Αρμονία, του Κρατιδίου της Σαξονίας, του Friedrich Ebert Stiftung και του ΙΚΥ, και βραβευθείς πολλών διεθνών διαγωνισμών πιάνου, μουσικής δωματίου και σύνθεσης στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Τιμήθηκε με τον έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών και κέρδισε το Βραβείο Gina Bachauer του Ιδρύματος World in Harmony. Από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής τού απονεμήθηκαν οι διακρίσεις του καλύτερου νέου καλλιτέχνη της χρονιάς και του καλύτερου δίσκου από Έλληνα καλλιτέχνη.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε σημαντικές συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ρωσία, Νορβηγία, Ρουμανία, Κύπρο, Τουρκία, Η.Π.Α.) και σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου (Philharmonie Βερολίνου, Κοnzerthaus Βιέννης, Carnegie Hall Ν. Υόρκης Φιλαρμονική Όσλο, Auditorio de Falla Γρανάδας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Στις ηχογραφήσεις του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων συνεργασία με τη Naxos. Έχει συμπράξει επανειλημμένα με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και σημαντικές του εξωτερικού (Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου, Orquesta Ciudad de Granada κ.ά.) και έχει πραγματοποιήσει πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργων.

Πρώην μέλος του πιανιστικού κουαρτέτου Aurora της Γερμανίας και του συγκροτήματος σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble, έχει διατελέσει λέκτορας πιάνου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς κύκλου συναυλιών Νέοι Κλασικοί. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.apostolos-palios.com

Posted On Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017 23:12 Γράφτηκε από τον

Το Ωδείο «ΝΕΑΠΟΛΙΣ»  θα παρουσιάσει στο μουσικόφιλο κοινό της πόλης μας  δύο ενδιαφέρουσες συναυλίες  στις  14 και στις 19 Φεβρουαρίου .

Η  πρώτη  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στο χώρο συναυλιών του Ωδείου στην οδό Μικράς Ασίας 56 στην περιοχή της ΔΕΠΟΣ. Πρόκειται για την πρώτη «Μουσική Τρίτη» της χρονιάς,  το θεσμό που αγαπήθηκε από μαθητές και γονείς τα προηγούμενα χρόνια καθώς έχει τόσο ψυχαγωγικό όσο και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Οι μικροί σολίστες από όλα τα επίπεδα θα ερμηνεύσουν γνωστές μελωδίες και αυτή η δράση θα συνεχιστεί όλη τη διάρκεια της διδακτικής χρονιάς καθώς υπάρχει πληθώρα μαθητών , που επιθυμούν να ανέβουν στη σκηνή!

Η δεύτερη συναυλία έχει χαρακτήρα ροκ, καθώς στις 19 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 18:00 στο καφέ μπαρ «Εν Ωδείο Καπνομάγαζο  LIVE» θα παρουσιαστούν  όλα τα ροκ εργαστήρια , που λειτουργούν  στο Ωδείο μας.

Ειδικότερα οι μαθητές Δημοτικού :

Ελισάβετ Παπαθανασίου, Dewsbury-Messaris Rowan (φωνές),

Απόστολος Δότσιος, Κατσικάς Δημήτρης, Κάργας Μιχάλης (κιθάρες)

Dewsbury-Messaris Rowan (αρμόνιο)

Μυρτώ Κατίρη (βιολί)

Dewsbury-Messaris Rowan (ακουστική κιθάρα)

Τζάρβις Απόστολος Μουράτογλου Κωνσταντίνος, Dewsbury –Messaris Eliot (drums),

αποτελούν το συγκρότημα “ΝΕW CITY KIDS”

Μαζί τους  παίζει  και ο μαθητής Λυκείου Παραδέλης Κωνσταντίνος (ηλ. Μπάσο) ,ο οποίος είναι σε υψηλό επίπεδο στη σχολή της ROCKSCHOOL και συνοδεύει όλα τα συγκροτήματα του Ωδείου «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» τα τελευταία χρόνια.

Η διδασκαλία και η (εκρηκτική) διεύθυνση ανήκει στον Ευριπίδη Ταρασίδη, τον άνθρωπο, που καταφέρνει να ενώνει τα παιδιά με συνδετικό κρίκο την αγάπη του για τη μουσική και για τη δουλειά του. Απλά μην τους χάσετε!

Το δεύτερο συγκρότημα  ονομάζεται  “ROCK ANGELS” και απαρτίζεται από μαθητές Γυμνασίου.

Στις φωνές είναι η Μαριέλλα Αλχαζίδου και η Ειρήνη Ταστσόγλου,

στις ηλεκτρικές  κιθάρες ο Αλέξανδρος Ασβεστόπουλος και η Δέσποινα Σπυρογλίδου,

στο φλάουτο ο Στέλιος Καλαϊτζής,

στην ακουστική κιθάρα  η Άννα Μαρία Μαυρίδου

στη drums ο Νίκος Μαυρίδης και  ο Χρήστος Κουτσαγγελάς,

Πλήκτρα παίζουν οι Πόπη Προδρομίδου και Καλλιόπη Ιωαννίδου και μπάσο ο Κωνσταντίνος Παραδέλης.

Τη διδασκαλία και τη διεύθυνση έχει από φέτος ο Κωνσταντίνος Τσιρπινάκης ο οποίος κατάφερε σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα να «προετοιμάσει το έδαφος» έτσι ώστε να  εμφανιστούν οι μαθητές μας σε κοινό παίζοντας δύσκολα δεξιοτεχνικά κομμάτια.

Το τελευταίο σχήμα που θα παρουσιάσουμε είναι η πολλά υποσχόμενη μπάντα “STICK’N’KEYS” , η οποία έχει εμφανιστεί κατά καιρούς σε πληθώρα εκδηλώσεων έπειτα από πρόσκληση φορέων της πόλης μας  , όπως ο Δήμος Καβάλας, το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας ,  o O.KA.NA και άλλοι.

Την μπάντα αποτελούν οι

Μαριάννα Ριζοπούλου, Ελπινίκη Γκινή (φωνές)

Καλλιόπη Ιωαννίδου (πλήκτρα)

Ράλλης Τσολακίδης , Κοσμάς Κελετζής, Βασίλης Αμοιρίδης (ηλ. Κιθάρα)

Παραδέλης Κωνσταντίνος (ηλ. Μπάσο)

Γιώργος Δημητριάδης, Έμη Ιωαννίδου (drums)

Τη διεύθυνση και σε αυτό το σχήμα  έχει ο Κωνσταντίνος Τσιρπινάκης , ο καθηγητής drums του Ωδείου μας τα τελευταία 10 χρόνια με τεράστια πείρα και  εμπειρία σε ζωντανές συναυλίες ως σολίστ και ως καθηγητής  Ωδείων.

Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους σε αυτή τη μεγάλη συναυλία, η οποία –όπως πάντα- προετοιμάζεται μήνες πριν με υπευθυνότητα, σκληρή δουλειά και τον απαραίτητο ενθουσιασμό από όλους στο Ωδείο «ΝΕΑΠΟΛΙΣ»!

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2510243366.

Posted On Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 16:12 Γράφτηκε από τον

Κάθε Τρίτη στο Παλλάδιο, ένα βιολί και ένα ακορντεόν γίνονται το όχημα για μια μαγική περιπλάνηση στον χρόνο, τον τόπο και τις μελωδίες που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα. Από το Μπουένος Άιρες των παθιασμένων τάνγκο, ως τα βερολινέζικα καμπαρέ του μεσοπολέμου και από την Μονμάρτη της Edith Piaf ως την Αθήνα του Μάνου Χατζιδάκι, η μουσική πλέκει τις μικρές ιστορίες των ανθρώπων με την μεγάλη Ιστορία της ανθρωπότητας.

Οι Reverie Duo (Γιάννης Κεραμίδης – βιολί και Σπύρος Λαμπρινόπουλος – ακορντεόν) γυρίζουν το ρολόι των δεκαετιών πίσω – εμπρός, με ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει Astor Piazzolla και αργεντίνικα τάνγκο, Kurt Weill, Edith Piaf, αλλά και αγαπημένες κινηματογραφικές μελωδίες και Χατζιδάκι και Καραϊνδρου και ό,τι άλλο τρυφερό και πολύτιμο μας άφησε ο 20ος αιώνας…

Αυτή την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, η πρεμιέρα της νέας μουσικής παράστασης που θα φέρει στο Παλλάδιο μια αύρα από καμπαρέ! Μην το χάσετε!

Reverie Duo

Posted On Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 08:21 Γράφτηκε από τον

Μια σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια, που έχει συνδέσει το όνομα της με την περίφημη Αθηναϊκή Κομπανία και έχει αγαπηθεί από το κοινό για τη ζεστασιά της φωνής της και τις αξεπέραστες ερμηνείες της στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι, η Σοφία Εμφιετζή, εμφανίζεται αυτή την Κυριακή (15/1) από τις 2.00 το μεσημέρι, στο Παλλάδιο, συμπράττοντας με το συγκρότημα «Τα Πέριξ» σε μια μοναδική συναυλία που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Από την Αθηναϊκή Κομπανία ως το Καφέ Αμάν…

Η Σοφία Εμφιετζή εμφανίζεται για πρώτη φορά στην πόλη που γεννήθηκε, την Ξάνθη, το 1979 και κάνει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στη Θεσσαλονίκη. Οι περισσότεροι την πρωτογνωρίσαμε μέσα από τη συνεργασία της με το συγκρότημα Αθηναϊκή κομπανία το 1981, στο δίσκο ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΘΕΙΕ ΤΑΚΗ με τη συμμετοχή της Χαρούλας Αλεξίου, που γίνεται αμέσως χρυσός. Έπειτα ακολουθούν συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες στη δικογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις, όπως οι Χ.Αλεξίου, Στ.Διονυσίου, Ελ.Βιτάλη, Μαν.Μητσιάς, Γ.Πουλόπουλος, Χρ.Νικολόπουλος, Δ.Μητροπάνος, Α.Χρυσάφη, Ν.Άσιμος, Ρ.Κουμιώτη, Αντ.Βαρδής, Γ.Κόρος, Μαριώ κ.α. Το 2001 συμμετέχει στο «Καφέ Αμάν» του Κώστα Φέρρη. Η ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης κυκλοφορεί σε 4πλό CD. Έκτοτε συνεχίζει την πορεία της, ηχογραφώντας παλιές και νέες λαϊκές επιτυχίες και πραγματοποιώντας μοναδικές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα "Πέριξ"

Το αγαπημένο λαϊκό συγκρότημα, που έδωσε άλλη διάσταση στα κυριακάτικα μεσημέρια στο Παλλάδιο, συνεχίζει τις εμφανίσεις του και την νέα χρονιά. Είναι μεγάλη η χαρά μας να φιλοξενούμε αυτή την αυθεντική λαϊκή μπάντα, που γεννήθηκε στην πόλη μας το 2012, από μουσικούς με αληθινή αγάπη και μεράκι για την μελέτη και τη διάδοση του ρεμπέτικου τραγουδιού και γενικότερα της λαϊκής αστικής μουσικής. Τα "Πέριξ" έχουν συμμετάσχει στο 1ο και το 2ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου Τραγουδιού και έχουν συνεργαστεί με διακεκριμένους ερμηνευτές όπως ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, η Ανατολή Μαργιόλα κ.ά.

Η συνεργασία τους με την Σοφία Εμφιετζή είναι ένα μουσικό γεγονός, που πραγματικά μας κάνει περήφανους που θα λάβει χώρα στο... δικό μας πάλκο!

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι:

Φώτης Σπαθάρης (μπουζούκι)

Πασχάλης Κιούπκιολης (μπουζούκι)

Χρήστος Σαγώνας (κιθάρα)

Γιώργος Παραπέρογλου (ακορντεόν)

..............................................................................................................

Στην καρδιά του πιο κρύου χειμώνα των τελευταίων χρόνων, το Παλλάδιο μεταμορφώνεται σε λαϊκή μπουάτ του παλιού καιρού και ζεσταίνει τις καρδιές μας με τα τραγούδια που αγαπήσαμε και που έλαμψαν σαν άστρα στην ιστορία του ελληνικού πάλκου.

Perix Emfietzi Poster

Posted On Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 20:38 Γράφτηκε από τον

Η Ντιλέκ Κότς κάνει ''ποδαρικό'' στη Μυροβόλο Άνοιξη και υποδέχεται τη νέα Χρονιά με το μουσικό σχήμα της Dilek Koç «Κομπανία Θεσσαλονίκης» . Οι μουσικοί του σχήματος, σημαντικοί δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, διαθέτουν στο ενεργητικό τους πολυάριθμες συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες τόσο σε συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις -εντός και εκτός Ελλάδας- όσο και σε ηχογραφήσεις.

Μουσικές τους αφετηρίες είναι οι ήχοι και οι ρυθμοί της Ανατολής, της Τουρκίας, της Ελλάδας, της Μέσης Ανατολής, της Μαύρης Θάλασσας, και των Βαλκανίων. Μουσική η οποία άνθησε σε ένα πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό περιβάλλον, αγαπήθηκε από το κοινό και παραμένει στο προσκήνιο πιο σύγχρονη και επίκαιρη από ποτέ.

Στο ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνονται τραγούδια πολλά, τα οποία έχουν διασωθεί μουσικά απαράλλακτα μεταξύ τους. Είναι κομμάτια που έλκουν την καταγωγή τους από το μεγάλο αυτό χωνευτήρι καλλιτεχνικής δημιουργίας το οποίο υπήρξε η Ανατολή. Αυτή την κοινή καταγωγή, αυτή τη συνδημιουργία , την αρμονική συνεργασία του παρελθόντος επιδιώκει να ζωντανέψει σήμερα, σε πείσμα στερεότυπων προκαταλήψεων το σχήμα της Dilek Koç. Με πολύ μεράκι η DILEK KOÇ (Ντιλέκ Κότς) και οι συνεργάτες της παρουσιάζουν την κοινή αυτή μουσική παράδοση με ethnic χαρακτήρα, δημιουργώντας έτσι ακούσματα που πνέουν με τον αέρα της Ανατολής, της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

«SOUVENIR DE SALONIQUE», τιτλοφορείται η τελευταία προσωπική δισκογραφική δουλειά της , στο οποίο περιέχονται τραγούδια που αγαπήθηκαν εξίσου και από τις δύο μεριές του Αιγαίου, από την παραδοσιακή μέχρι και την πρόσφατη λαϊκή μουσική των δύο λαών.

15726972 2021446181205213 7389371617822230862 N

Posted On Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 10:29 Γράφτηκε από τον

Με 2 συναυλίες στην Ελευθερούπολη και στην Καβάλα ολοκληρώθηκε το εορταστικό πρόγραμμα των δήμων Παγγαίου και Καβάλας για το 2016

Συναυλία Kings-Κωνσταντίνου Νάζη στην Ελευθερούπολη (δελτίο τύπου)

 1Παρά το τσουχτερό κρύο, πλήθος θεατών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου και των όμορων δημοτικών διαμερισμάτων βρέθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, στην  πλατεία Νικοτσάρα στην Ελευθερούπολη, αποθεώνοντας τον Κωνσταντίνο Νάζη και το  μουσικό συγκρότημα «KINGS» και συγκεκριμένα και τους Αntonella Cuellar και Γιάννη Ρουσσουνέλο.

Η συναυλία ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο  των εορταστικών εκδηλώσεων με τίτλο «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Παγγαίου  και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου.

Γύρω στις 8μ.μ.  ανέβηκε στην εξέδρα ο Κωνσταντίνος Νάζης και με τον δικό του ιδιαίτερο μουσικό ρυθμό είπε «εγκεφαλικά..σε όλα ναι»» ενθουσιάζοντας το κοινό , το οποίο για μια και πλέον ώρα, απόλαυσε pop ακούσματα.

Την «σκυτάλη» έλαβαν στην συνέχεια οι « KINGS», ένα νέο μουσικό συγκρότημα,  μαζί με τον παραγωγό και dj , Teo Tzima, σε ένα ιδιαίτερο «live performance» ορθώνοντας  ραπ -pop «φωνή» και για τον λόγο αυτό μικροί και μεγάλοι βιώσαν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι, μέσα από μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση στην έδρα του δήμου Παγγαίου, μέσα από τις ερμηνείες τους: «Όπου με πας», «Λίγο ακόμα», «Στιγμές μαγικές, και το ντουέτο με τον Γιάννη Πλούταρχο « Όσο θα λείπεις».

 

 

 

Sυναυλία Koza Mostra στην Καβάλα

Το τσουχτερό κρύο δεν επέτρεψε σε πολύ κόσμο να δώσει το παρόν στην συναυλία των Koza Mostra που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Καβάλας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι θεατές δεν ξεπέρασαν τους 200 -κάτι όμως που δεν πτόησε τον Ηλία Κόζα και την μπάντα του, οι οποίοι έκαναν ότι μπορούσαν για να διασκεδάσουν το κοινό.

Posted On Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 00:14 Γράφτηκε από τον

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας – εκτός από την πολυσχιδή παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου εντός και εκτός Καβάλας – θα προσφέρει και δύο μεγάλες συναυλίες με ελεύθερη είσοδο, που θα γεμίσουν με όμορφη μουσική τις εορταστικές ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Απόψε, Τρίτη 20/12 στις 8:30 μμ στον κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ, η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας (αρχιμουσικός: Αθανάσιος Παρμενίδης) θα δώσει μία συναυλία με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα!

Δύο μέρες αργότερα – την Πέμπτη 22/12 στις 9 μμ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας – τα Μουσικά Σύνολα του Δ.Ω.Κ. (ορχήστρες & χορωδίες) θα εμφανιστούν με ένα ποικίλο και ιδιαίτερα πλούσιο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες!

Συμμετέχουν η Ορχήστρα Εγχόρδων (διεύθυνση: Χρήστος Κόζαλης), η Ακορντεονάτα (διεύθυνση: Παύλος Ξανθόπουλος), η Young Power Orchestra (διεύθυνση: Κρίστοφερ Μπάκα), και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής (διεύθυνση: Μανώλης Παργεντάκης) με την Παιδική & τη Μεικτή Χορωδία του Ωδείου μας (διεύθυνση: Κατερίνα Κοψαχείλη).

Σας περιμένουμε στις δύο αυτές μουσικές πανδαισίες, που ετοίμασε με αγάπη και μεράκι η μεγάλη οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου. Από όλους εμάς, εγκάρδιες ευχές σ’ εσάς και τις οικογένειές σας για όμορφες γιορτές και μια δημιουργική χρονιά, με υγεία, κατανόηση και περισσότερη ανθρωπιά!

Posted On Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 10:59 Γράφτηκε από τον

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας «Γεώργος Παυλίδης» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  17 Δεκεμβρίου η ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ωδείου «Νεάπολις» με τον τίτλο «Χριστούγεννα στην Λιλιπούπολη». Η παράσταση  εντάχθηκε  στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας «Χρυσά Χριστούγεννα 2016-2017» .

Η έναρξη έγινε με ένα ποίημα του Κ. Παλαμά «του σταύλου έν’ άχυρο» σε πρωτότυπη σύνθεση του καλ/κού δ/ντή του Ωδείου Δρ.Κων/νου Χίζαρη. Την ερμηνεία έκαναν οι:  Σβετλάνα Μανούκη, Κυριακή Διαμαντή και Θωμάς Χίζαρης στα βιολιά, η καθηγήτρια τσέλου Βασιλική Ζήσου ενώ τη μελωδία ερμήνευσε η μαθήτρια φωνητικής, της τάξης της Ελένης Γαλανοπούλου,  Αργυρούλα Γκινή.

Στη συνέχεια οι λιλιπούτειοι μαθητές της τάξης της Μουσικής Αγωγής του τμήματος της Γιούλης Αραμπατζόγλου , Αδάμος Θανάσης, Ανδρεάδης Ανδρέας, Αραπίτσας Δημήτρης, Βαλκάνη Κατερίνα, Θεοδωρίδου Ιουλιέτα, Κατσικαλάκη Ραφαηλία, Νιζάμη Αλεξάνδρα,  Μάμμης Χρήστος, Λιάρος Μάριος, Παλαιολόγου Θεοφανία , Παυλίδη Ελπίδα, Σπαθόπουλος Ηρακλής, Σπούρδος Γιάννης, Σταυρίδης Παναγιώτης , Τριανταφυλλίδη Νάγια  και Τσιπτσέ Βασιλική. έδωσαν τη δική τους αυθόρμητη και παιχνιδιάρικη νότα στην παράσταση καθώς ερμήνευσαν το «τρίγωνα κάλαντα» και το «καλην εσπέρα άρχοντες» στα μεταλλόφωνά τους. Η εξαίρετη παιδαγωγός κ. Αραμπατζόγλου επιφυλάσσει τα καλύτερα για το τέλος της σχολικής χρονιάς σε μια παράσταση στην οποία λαμβάνουν μέρος και τα 4 τμήματα μουσικής αγωγής, που λειτουργούν στο Ωδείο «Νεάπολις».

Η ορχήστρα εγχόρδων,σε Διδασκαλία-Διεύθυνση, που ανελαβε τη σκυτάλη ήταν άκρως συγκινητική ερμηνεύοντας τον γνωστό κανόνα του Pachelbel , το “Concerto  Grosso” του Corelli και το “Greensleeves” σε διασκευή του Κ. Χίζαρη. Την ορχήστρα αποτελούν οι: Βαρδάκης Μανώλης, Βουρτζούμης Γιώργος, Κυριακή Δαμαντή, Δόμβρου Νικολέτα, Ελασίδη Σοφία, Καραδήμος Σωκράτης, Κατσίκα Ευανθία, Κεσκεσιάδου Μελπομένη , Μανούκη Σβετλάνα, Μπογιάρη Χριστίνα, Πασχαλίδης Κωνσταντίνος, Χίζαρης Θωμάς και η καθηγήτρια τσέλου Βασιλική Ζήσου.

Η παιδική και η νεανική χορωδία  σε Διδασκαλία –Διεύθυνση της εκρηκτικής Γιάννας Τριποδιανακη ερμήνευσαν, με τη συνοδεία της μικρής ορχήστρας του Ωδείου, τις επιτυχίες: «Ρόζα Ροζαλία», «Ο Χορός των μπιζελιών», «Το πριγκιπικό Βαλς», «Αρκούδα Καφέ» και άλλες .Τις χορωδίες αποτελούν οι:

Παιδική Χορωδία: Αγάογλου Άλκηστις, Αγάογλου Δανάη, Αγγελίδης Απόστολος  Αντωνιάδου Αγάπη, Βαρδάκη Ιλαρία, Γιακωβίδου Γιούλη, Δαλκίτζη Κατερίνα, Δελημπάση Μάνια, Δίελα Ιόλη, Ελμασίδη Σοφία, Ζώτου Αφροδίτη, Ηλιάδου Δήμητρα. Ίσεμπορν Μέλίνα,  Ίσεμπορν Νεφέλη, Ιωαννίδου Βασιλεία, Κακογιάννη Μαρίνα, Κλεανθίδου Μαρίνα, Μαυρίδου Αναστασία, Μπάρμπα Βασιλική, Μπάρμπα Ζωή, Παπαθανασίου Ελισσάβετ, Παπανικολάου Λυδία, Πολυχρόνη Ελένη, Προκοπίου Χρύσα, Σεβδά Ελένη, Σεβδά Παυλίνα, Σιδερίδου Παρασκεύη, Σκουλικάρη Ηλέκτρα,  Στερνιώτου Ουρανία, Χ’’Μιχαήλ Ιωάννα και ο  Χαριτάκης Νίκος.

Τη νεανική χορωδία αποτελούν οι: Αρβανιτίδης Νάσος, Βαρδάκης Μανώλης, Διαματάρης Άλκης, Καλαϊτζής  Στέλιος, Καραδήμος Ευριπίδης, Καρασακαλίδης Παντελής, Καρασεϊτανίδου Ελισάβετ, Κεσκεσιάδου Μελπομένη, Μανούκη Σβετλάνα, Μαυρίδου Άννα –Μαρία, Μπογιάρη Χριστίνα, Παπαναστασίου Αναστασία και ο Θωμάς Χίζαρης.

Την ενορχήστρωση των κομματιών ανέλαβαν οι καθηγητές του Ωδείου μας, Αγάογλου Νίκος και Κων/νος Χίζαρης

Την μικρή ορχήστρα του Ωδείου «Νεάπολις» αποτελούν οι: Κυριακή Διαμαντή, Θωμάς Χίζαρης (βιολιά), Ευριπίδης Καραδήμος , Άννα- Μαρία Μαυρίδου (κιθάρες), Έμμη Ιωαννίδου (κρουστα), Στυλιανός Κουσίδης (κλαρινέτο), Γιώργος Κρεοπώλης (πιάνο), Αναστασία Παπαναστασίου (φλάουτο), Ιωάννα Γιαννάκη (σαξόφωνο) και οι καθηγητές: Νίκος Αγάογλου (ακορντεόν), Nίκος Βασιλειάδης (φλάουτο), Μαρία Ρασιδάκη (βιολί), Μάικ Σιφναίος (σαξόφωνο).

Η Διεύθυνση του Ωδείου «Νεάπολις» ευχαριστεί το πλήθος κόσμου, που τίμησε τους μαθητές και την προσπάθειά τους και δεσμεύεται –πάντα με τη στήριξη του Δήμου Καβάλας- για ακόμη μεγαλύτερες παραγωγές στο προσεχές μέλλον.

Posted On Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 10:41 Γράφτηκε από τον

Το Ωδείο «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» συμμετέχει για πολλοστή χρονιά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας με την παράσταση «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ».

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 μικροί και μεγάλοι μαθητές καθώς και αρκετοί καθηγητές του Ωδείου «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» θα ανέβουν στη σκηνή του Αμφιθεάτρου Περιφερειακής Ενότητας «Γεώργιος Παυλίδης»  για να ευχηθούν στο κοινό της πόλης μας  «Καλά Χριστούγεννα».

Η παράσταση θα ξεκινήσει με ένα ποίημα του Κωστή Παλαμά, «του σταύλου έν’άχυρο», το οποίο έχει μελοποιήσει σε πρωτότυπη σύνθεση ο καλ/κός Διευθυντής του Ωδείου Δρ. Κων/νος Χίζαρης. Τo κουαρτέτο απότελούν οι: Σβετλάνα Μανούκη, Κυριακή Διαμαντή και Θωμάς Χίζαρης στα βιολιά, η καθηγήτρια τσέλου Βασιλική Ζήσου ενώ τη μελωδία θα ερμηνέυσει η μαθήτρια φωνητικής, της τάξης της Ελένης Γαλανοπούλου,  Αργυρούλα Γκινή.

Τη σκυτάλη θα παραλάβει το τμήμα μουσικής αγωγής  της εξαίρετης συναδέλφου κ. Γιούλης Αραμπατζόγλου το οποίο θα παίξει χριστουγεννιάτικες μελωδίες  στο μεταλλόφωνο. Οι λιλιπούτειοι μαθητές του Β΄ Έτους είναι οι: Αδάμος Θανάσης, Ανδρεάδης Ανδρέας, Αραπίτσας Δημήτρης, Βαλκάνη Κατερίνα, Θεοδωρίδου Ιουλιέτα, Κατσικαλάκη Ραφαηλία, Νιζάμη Αλεξάνδρα,  Μάμμης Χρήστος, Λιάρος Μάριος, Παλαιολόγου Θεοφανία , Παυλίδη Ελπίδα, Σπαθόπουλος Ηρακλής, Σπούρδος Γιάννης, Σταυρίδης Παναγιώτης , Τριανταφυλλίδη Νάγια  και Τσιπτσέ Βασιλική.

Στη συνέχεια η ορχήστρα εγχόρδων υπό τη Διεύθυνση του  Γιάννη  Κεραμίδη θα ερμηνεύσει  γνωστές μελωδίες όπως  “Greensleeves”  και τον επιβλητικό κανόνα του Pachelbel. Την ορχήστρα αποτελούν οι:  Βαρδάκης Μανώλης, Βουρτζούμης Γιώργος, Κυριακή Δαμαντή, Δόμβρου Νικολέτα, Καραδήμος Σωκράτης, Κατσίκα Ευανθία, Κεσκεσιάδου Μελπομένη , Μανούκη Σβετλάνα, Μπογιάρη Χριστίνα, Πασχαλίδης Κωνσταντίνος, Χίζαρης Θωμάς και η καθηγήτρια τσέλου Βασιλική Ζήσου.

Η βραδιά θα τελειώσει με τα θρυλικά  τραγούδια της Λιλιπούπολης  σε στίχους της  Μαριανίνας Κριεζή και μουσική του Νίκου Κυπουργού, τα οποία θα παρουσιάσουν η παιδική και η νεανική χορωδία σε διεύθυνση της Γιάννας Τριποδιανάκη. Την ενορχήστρωση των κομματιών έχουν αναλάβει ο Νίκος Αγάογλου και ο Κων/νος Χίζαρης ενώ οι μαθητές που θα τραγουδήσουν τα κομμάτια «το πριγκιπικό βαλς», «Ρόζα –Ροζαλία», «το χοντρό μπιζέλι» και άλλα είναι οι:

Παιδική Χορωδία: Αγάογλου Άλκηστις, Αγάογλου Δανάη, Αγγελίδης Απόστολος  Αντωνιάδου Αγάπη, Βαρδάκη Ιλαρία, Γιακωβίδου Γιούλη, Δαλκίτζη Κατερίνα, Δελημπάση Μάνια, Δίελα Ιόλη, Ελμασίδη Σοφία, Ζώτου Αφροδίτη, Ηλιάδου Δήμητρα. Ίσεμπορν Μέλίνα,  Ίσεμπορν Νεφέλη, Ιωαννίδου Βασιλεία, Κακογιάννη Μαρίνα, Κλεανθίδου Μαρίνα, Μαυρίδου Αναστασία, Μπάρμπα Βασιλική, Μπάρμπα Ζωή, Παπαθανασίου Ελισσάβετ, Παπανικολάου Λυδία, Πολυχρόνη Ελένη, Προκοπίου Αναστασία, Σεβδά Ελένη, Σεβδά Παυλίνα, Σιδερίδου Παρασκεύη, Σκουλικάρη Ηλέκτρα,  Στερνιώτου Ουρανία, Χ’’Μιχαήλ Ιωάννα και ο  Χαριτάκης Νίκος.

Τη νεανική χορωδία αποτελούν οι: Αρβανιτίδης Νάσος, Βαρδάκης Μανώλης, Διαματάρης Άλκης, Καλαϊτζής  Στέλιος, Καραδήμος Ευριπίδης, Καρασακαλίδης Παντελής, Καρασεϊτανίδου Ελισάβετ, Κεσκεσιάδου Μελπομένη, Μαυρίδου Άννα –Μαρία, Παπαναστασίου Αναστασία και ο Θωμάς Χίζαρης.

Την μικρή ορχήστρα του Ωδείου «Νεάπολις» αποτελούν οι: Κυριακή Διαμαντή, Θωμάς Χίζαρης (βιολιά), Ευριπίδης Καραδήμος , Άννα- Μαρία Μαυρίδου (κιθάρες), Έμμη Ιωαννίδου (κρουστα), Στυλιανός Κουσίδης (κλαρινέτο), Αναστασία Παπαναστασίου (φλάουτο), Ιωαννα Γιαννάκη (σαξόφωνο) και οι καθηγητές: Νίκος Αγάογλου (ακορντεόν), Nίκος Βασιλειάδης (φλάουτο), Μαρία Ρασιδάκη (βιολί), Μάικ Σιφναίος (σαξόφωνο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Διεύθυνση του Ωδείου «Νεάπολις» ευχαριστεί  προσωπικά τη Δήμαρχο κ. Δήμητρα  Τσανάκα για την ουσιαστική της παρέμβαση και στήριξη της παραπάνω συναυλίας.

Posted On Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 17:19 Γράφτηκε από τον

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ GALA ΟΠΕΡΑΣ θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας το Σάββατο 10/12 στις 8:30 το βράδυ, στον κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ.

Σε αυτήν τη θαυμάσια εκδήλωση -- η οποία είναι προϊόν αγαστής συνεργασίας με τον Ροταριανό Όμιλο "Νεάπολις" -- θα απολαύσουμε δημοφιλείς άριες, ντουέτα και τρίο από διάσημες όπερες της κλασικής μουσικής, τραγουδισμένα από εκλεκτούς σολίστ που εμφανίζονται συχνά στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης σε σπουδαίες αίθουσες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, θα μας συντροφεύσουν οι εξής διακεκριμένοι καλλιτέχνες: Σιρανούς Τσαλικιάν (σοπράνο), Νίκος Σπανάτης (κοντρατενόρος) και Διονύσης Σούρμπης (βαρύτονος), με τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο.

Πληροφορίες-Κρατήσεις στο ΔΩΚ: 2510.222119.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά μηχανήματος υπερήχων καρδιάς που θα προσφερθεί στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας.

GALA     Small

Posted On Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 23:28 Γράφτηκε από τον
Σελίδα 1 από 6

17190818 10208130040956077 3058861135015051585 N

OLKLOGO

Kavala Colors Parade

18411 1597428757160899 3262623372867792020 N

Ελάτε στην παρέα μαςKreka

Odeio

Vitrokosmos

 

Hellasnet

1174612 371849632918150 1744395463 N

Card Dj Curves 1

Dhmh

Lemonidis

Kokoriko

Logo

Το Kavala-Portal αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την καθημερινή σας ενημέρωση για όλα τα νέα στο νομό Καβάλας. Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του "Kavala-Portal.gr". Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υλικό εφόσον αναφέρετε ως πηγή το "www.kavala-portal.gr".